Veza, mu¹ko-¾enski odnosi i prijateljstva

Started by AquArius, 27-06-2006, 00:38:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AquArius

Postoji lepa tema.
Zove se Astrologija.

:>


mackica

...nisam naletela na ovu temu na forumu....a bas me interesuje vase misljenje o ovoj uveka aktuelnoj temi..... :roll:

...ima li sanse da se tu rodi neko pravo iskreno prijateljstvo.. :ziveli.....ili je uvek u pozadini nesto vise.... :stid:...s jedne ili druge strane.... :Lj

i sta uraditi....kad osetite vibracije....folirati se i gledati da sacuvate prijateljstvo...ako je to vise uopste moguce.....ili iskreno....pa kud puklo da puklo...

vladimir

Da, naravno.Moje drugarice gledam kao sestre i nikad nemam "onu" vrstu osecanja prema  njima.Stvar je u tome kako se postavis, nista vise. :)

Adonis_Vernalis

Da, moguce je... Mada bi me Jovo Tosevski i jos par psihijatara rado videli opruzenog na svom kaucu zbog ove tvrdnje, pa jos ovako nedvosmisleno saopstene...

zoe

I ja verujem u musko-zensko prijateljstvo. Sto rece Vladimir, sve zavisi kako se postavis.

mackica

a sta ...ako se ti postavis korektno....onako kako i osecas kao prijatelj.....i prodje vreme...i...odjedanput...taj neko kome si verovao odavde pa do...ihahaaa....dodje i kaze....sorry ja sam zaljubljen u tebe...voleo bih da medju nama bude nesto vise....
ipak ne zavisi sve od toga kako se ti postavis....

sandric

Ja verujem u musko zenso prijateljstvo i imam vise drugova od drugarica...nekako mi je takvo prijateljstvo iskrenije,nema ljubomore i ni trunke zavisti.A sto se tice da li to moze da predje u nesto vise...uh pa zavisi mislim da je najbolje da na pocetku prijateljstva rasciste neke stvari i posle toga nema vise problema...bar ih ja nisam imala

trinity

mislim da je veoma moguce prijateljstvo izmedju muskarca i zene, ali je uvek otvoreno i za nesto drugo nikada ne mozes reci da je nemoguce da se nesto desi pogotovo ako provodite dosta vremena zajedno.
Meni su najlepse veze koje nastanu iz prijateljstva i takvih primera verujem da ima puno.

qwertz

Moje prave drugarice su samo one sa kojima sam se druzio jos u pesku!!!  :) Sa ostalim, 100% tvrdim, da nikada bas pravo prijateljstvo ne mogu da uspostavim!!

Coolgemini

Dosta se pricalo o ovoj temi,ali doduse indirektno i ne kroz posebnu temu :wink:
Ja drugacije posmatram  jedan musko-zenski odnos..Svako poznanstvo izmedju muskarca i zene,pa i prijateljstvo izmedju njih,je potencijalna buduca veza koja se uvek moze desiti.Kao sto je i logicno,prijatelj je osoba koja vam psihicki odgovara(u vecini slucajeva i fizicki),pa biste uvek bili za varijantu da vam partner bude poput dragog prijatelja..Mozda nije uvek tako,ali skrivena hemija uvek vibrira u sitnim krvnim kanalicima nasih senzitivnih zona. :wink:.Pomislicete da je to nemoguce...Ali itekako je moguce,naravno..Takva veza je uvek uspesnija i vodi ka necem visem...

Alnus Glutinosa

Quote from: qwertz on 14-09-2006, 14:52:11
Moje prave drugarice su samo one sa kojima sam se druzio jos u pesku!!!  :) Sa ostalim, 100% tvrdim, da nikada bas pravo prijateljstvo ne mogu da uspostavim!!

znaci, ja ti nisam drugarica??? dobro, da znam!!!  :box

qwertz

Izvinjavam se, osim jedne!!! Prave, najbolje i nezamenjive!!!  :)  Alnus izvoli :cvet

Darker

maèkice, nisi dobro proèe¹ljala :wink: Prièalo se i to podugaèko i na¹iroko www.farmaceuti.com/forum/index.php?topic=671.0
Ali nije lo¹e da se ima i posebna tema, a moderator neka prebaci postove iz te druge teme ovde, ako ga ne mrzi, nije ni bitno toliko :Z :Z :wink:

nasty girl

ja verujem u musko - zenska prijateljstva i cak imam puno vise poverenja u muskarce - prijatelje nego u devojke - prijateljice....   :wink:

Darker

Evo ¹ta ka¾e o mu¹ko-¾enskim odnosima iz mu¹ke perspektive Fredrik Lindstrem (1963), lingvista, komièar, re¾iser i voditelj TV-programa. Prièu je sa ¹vedskog prevela Slavica Agatonoviæ. Preuzeto u celini sa www.izlazak.com
Naravno, potpuno se sla¾em :twisted: :K Zbog umetnièkih sloboda, ostavljam psovke :1

Samo malo da jebem


Johan bi samo malo da jebe.
To u stvari i nije tako komplikovano, ali usput ima dosta prepreka.
Iako je to tako prosta stvar.

Inaèe ne ¾eli puno da se bakæe s ribama, obièno je to uglavnom smaranje. Dobro mu je kako jeste – ima savr¹eno osmi¹ljen ¾ivot; voli svoj posao i svoj stan. I skoro mu nikad nije dosadno.
Ali hteo bi ponekad samo malo da jebe.
Ne naroèito puno, ali po moguæstvu par puta nedeljno ili barem meseèno. Inaèe èovek mo¾e da poludi.
I to ne bi trebalo da je tako problematièno. Ali kad si tako zagoreo ne mo¾e¹ samo da pita¹ prvog koga vidi¹, nikako, stvar je mnogo slo¾enija.
Na izvestan naèin je dosta te¹ko pojebati se. A u isto vreme stra¹no jednostavno.


Osnovno pravilo broj jedan: Nikad ne sme¹ da ka¾e¹ ili poka¾e¹ da samo hoæe¹ da se jebe¹. Uop¹te bi trebalo izbegavati i samu reè jebanje.
Ako sazna, neæe hteti. Jer tada se oseæa jeftino. On ima pokvarene ¾elje i samo hoæe jednu stvar.
U svakom sluèaju: uvek mora da ostavlja utisak da ¾eli ne¹to vi¹e.
Najèe¹æe to treba i da se poka¾e. Èesto riba hoæe da se vidite tri, èetiri puta pre ne ¹to se kresnete, da kafeni¹ete i idete na veèere ili mo¾da gledate filmove. To prvo hoæe da radi.
Johan ne shvata ¹ta se to desi pa hoæe da se jebe posle par puta, kad nije htela na poèetku. Valjda je to zato ¹to su ¾ene i mu¹karci razlièiti. To je èitava nauka.
Johan postaje jako dobar u tome. Mo¾da ne u teoriji, ali svakako u praksi. Zna sve vi¹e o tome kako se posti¾e uspeh.
A kao ¹to smo rekli, osnovno pravilo broj jedan jeste da se sakrije sopstvena namera, da samo hoæete da se jebete.
Svaka riba koja je cele noæi sedela s tipom i prièala o problemima i kolegama s posla bi se stra¹no razoèarala kad bi saznala da je njemu sve to nezanimljivo blebetanje, ne¹to ¹to mora da otrpi da bi mogao da spava s njom.
Ali vi¹e od tri, èetiri sudara ne mo¾e¹ da ulo¾i¹ u ribu. Onda nije vredno truda.
Bilo bi bolje da mogu da se rade druge stvari osim odlaska u restoran i bioskop, jer to je gubljenje vremena. Bilo bi bolje da mo¾ete da se vidite radnim danom, kod kuæe. Onda bi mogli da iskoristite vremene i odete u ve¹ernicu ili sredite auto ili ne¹to drugo dok se dru¾ite.
Ali, najbolje bi bilo kad bi moglo da se izbegne svo to gubljenje vremena. Zato se toliko meðu mu¹karcima prièa o forama koje mogu da se koriste kad hoæete da kresnete ribu koju vidite u kafani.


Mo¾ete na primer da proðete i ostavite cedulju sa svojim brojem telefona na kojoj ste napisali ”Ti si neviðena” ili ”Javi se”. Riba se skoro uvek javi, ali onda opet mora¹ da se viða¹ i ide¹ na veèere pre nego ¹to se i¹ta desi.
Mo¾e da se koristi i tako zvana asocijativna tehnika. Tada poku¹avate da prièate s ribom o stvarima koje nesvesno mogu da je podsete na seks; tvrde stvari ili vla¾ne ili uvlaèenje i izvlaèenje iz neèega. Tada mo¾e da se desi da se napali ko luda i odmah mo¾e da se vodi kuæi, iako ne zna da je to zbog toga.
Mo¾ete i da probate da joj ka¾ete da je volite.
Onda sve stavljate na jednu kartu, ali ako poveruje jako je polaskana, misli da je posebna i mo¾e da stekne ogromno poverenje u vas. Koje mo¾ete da zloupotrebite.
I posle se jednostavno ne javite. Naravno da æe jedno vreme da se pita ¹ta se desilo, ali vremenom æe shvatiti da je ono bila prazna prièa, jer ako nekog voli¹ onda se naravno i javi¹.
Mo¾ete i da probate da nekom priðete i otvoreno pitate. Da li hoæe da se jebe.
Onda stvarno igrate na jednu kartu. A ako neæe, garantovano æe da popizdi. Ne de¹ava se èesto da hoæe, a ako je tako onda je to sigurno najjednostavnije. I najiskrenije.
Mada se iskrenost retko kad isplati u ovim stvarima. A to je pomalo èudno, po¹to ribe tako èesto govore o tome kako mu¹karci treba da budu iskreniji. Onda kada to i jesu, ni¹ta im se ne sviða.
Od iskrenosti se oseæaju jeftino.
Osim toga se takav postupak kosi s pravilom broj jedan: da nikad ne ka¾ete da samo hoæete da se jebete.

Osnovno pravilo broj dva jeste: Ne dozvolite da ribe èuju kako mu¹karci meðusobno govore. Zbog izraza kao ¹to je „ogrebati se za sno¹aj“ se oseæaju kao roba. A one hoæe da budu posebne, a ne potro¹na roba.
One ni pod taèkom razno ne ¾ele da budu neko koga povalite ili skim se karate. Iz nekog razloga im to nije tako romantièno.

Na neki naèin su same krive ¹to Johan mora da nauèi sve te fazone. Pa i nisu neki – niko tu nije prevaren. Ribe su same krive, jer nikog ne mo¾e da prevari¹ kad su te stvari u pitanju. Ili hoæe¹ da se jebe¹ ili neæe¹.
Posle ne mo¾e¹ da ka¾e¹: Prevario si me, ja u stvari nisam htela. Sam o tome odluèuje¹.
Ali mo¾da ne zna¹ da hoæe¹. I onda mo¾e¹ ribi da pomogne¹ da shvati.
Malo se radi i o tome da bude¹ na pravom mestu, da se im naðe¹ kad su napaljene (osnovno pravilo broj tri). Zato mora¹ puno da se muva¹ po kafanama, da te ugledaju u pravom trenutku.

Johan je tako ¾eleo malo da jebe.
Zbog toga poku¹ava da nauèi svaki deliæ u pona¹anju riba. Èak kupuje razne ¾enske èasopise kao ¹to su Elle, Kosmopoliten i Burda da bi saznao ne¹to vi¹e o tome kako razmi¹ljaju i kako funkcioni¹u. Pravi duge spiskove o tome ¹ta ribe vole i na ¹ta se pale, a na ¹ta ne. Urednost, umereno kori¹æenje after shave-a, nikako bokserice nego tesne gaæe, pogled pravo u oèi, razbaru¹ena kosa, razne ve¹tine (Johan dobro ¾onglira teniskom lopticom, ali to je nezgodno pokazivati u kafani).
Naravno da kupuje i mu¹ke èasopise, jer i u njima mo¾e pone¹to da se naðe. Kao na primer da treba predlagati da se ide kod ribe a ne kod sebe, jer se oseæa sigurnije kod svoje kuæe (osnovno pravilo broj èetiri). I da mo¾e¹ da predlo¾i¹ da joj izmasira¹ ramena ako deluje napeto, jer æe tako da se opusti i mo¾da primi na dodir, pa æe po¾eleti vi¹e.
Takoðe mo¾e¹ da nauèi¹ da si u dobroj poziciji ako utrèi¹ kao podr¹ka ribi koju je prevario drugi, jer je tada osetljiva, pomalo nerazumna i ¾eljna utehe. I razlièite fore za ribu koja je s drugaricom, koju neæe da ostavi (mo¾e¹ na primer da joj nabaci¹ frajera, ili da je uvredi¹ da popizdi i ode kuæi).
Kao i da su ribama najneprivlaèniji frajeri u mokasinama, belim sportskim èarapama na kratke pantalone leti („to je tako misionarski“).

Johan skoro sve zna.
Ali èesto se pita kako to da skoro nikad ne mo¾e da bude iskren prema ribama, jer onda ne bi dobio ono ¹to hoæe. A ribe obièno hoæe otvorenost, da se ribe i frajeri razumeju.
A kako æe to da ostvare, kad ne mo¾e¹ da bude¹ iskren.
Ako si iskren ne mo¾e¹ da jebe¹.
Trebalo bi da dobije¹ neku nagradu za iskrenost, a ne kaznu. Kao kad si mali i izbegne¹ kaznu ako prizna¹.
Johan bi hteo da je tako s ribama, da mo¾e¹ da bude¹ iskren i izbegne¹ kaznu, da mo¾e¹ malo da jebe¹ i da im bude¹ blizu i oseti¹ sve njihove obline kao nagradu za priznanje.
Ali tako naravno nikad neæe biti. To je valjda kao i s komunizmom; svi hoæe da funkcioni¹e jer bi bilo super i pravedno, ali u praksi nikad ne ide.