Veza, mu¹ko-¾enski odnosi i prijateljstva

Started by AquArius, 27-06-2006, 00:38:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Smrda

uuu...pa ja mogu o tome do sutra.....
mnogo volim ja tu rasterecujucu kafu...
a ako se tek uvatimo neke ozbiljne teme...e to je tek za zabeleziti....slika iz drugog ugla..
da,da....

Darker

Pa i ovde svojevrsno kafeni¹emo, samo preko kompa :wink:

Smrda


stef

 Da, kao da fali neka vruca tema....Imam neke ideje samo da se Aqua slozi...kako ce nas  :F zbog ovih  :OFF

Smrda

pa pucaj....obrisace ona ako joj se ne svidi...

Darker

У складу са партнером
Поштујте разлике
Без прихватања чињенице да су жене и мушкарци по природи различити, увек ћемо бити у нескладу са партнером

Потпуно неосновано очекујемо да друга страна реагује попут нас и погрешно претпостављамо да ће се наша партнерка, ако нас заиста воли, понашати и реаговати исто онако како се ми сами понашамо и реагујемо када неког волимо. Мушкарци сасвим погрешно очекују да жене мисле, говоре и реагују на начин на који то они чине. Жене заузврат погрешно очекују да мушкарци осећају, разговарају и узвраћају на начин на који то саме раде. Овакви ставови воде из разочарања у разочарање спречавајући нас да заједно, са пуно љубави и разумевања размотримо и искористимо природне разлике које нас красе. О томе искусни психотерапеут др Миња Ерић каже:

– Мушкарац и жена праве велике грешке: он греши покушавајући да измени њена осећања, док је она пуна критике на рачун мушкарца који не прихвата њене савете. Ни једном ни другом то није потребно.

Кроз стресне ситуације мушкарци пролазе тако што се повлаче у себе и у тишини размишљају о ономе што их тишти. Жене, пак, нагонски осећају потребу да са неким поразговарају о ономе што их мучи.

Мушкарци су мотивисани да покажу љубав онда када осећају да су партнерки потребни, а жене су мотивисане када осећају да мушкарац нежно брине о њима. Због тога је за њега највећи изазов да превазиђе отпор према пружању љубави, док жена треба да се избори са отпором у примању те љубави.

– Мушкарци и жене имају потпуно различите погледе на блискост и често греше пружајући ону врсту љубави која је њима потребна уместо онога што је потребно њиховом партнеру. Мушкарцима је пре свега потребна љубав која је испуњена поверењем, прихватањем и поштовањем, а женама она у којој се јасно исказује брига, разумевање и уважавање – истиче саговорница „Политике”.

Мушкарац и жена разговарају истим језиком, али начин на који употребљавају речи даје им потпуно различит смисао. Да би изразиле своја осећања жене су опширније и користе уопштавања и метафоре, док су мушкарци склонији кратким исказима и ћутању када западну у проблеме.

– Ни интимни циклус мушкарца и жене није исти – каже наш познати стручњак за мушко-женске односе, психијатар Миња Ерић. – Метафорично речено, мушкарци су као ластиш, приближавају се, удаљавају и поново приближавају партнерки. То је нагонски, природан циклус који жену збуњује и изазива погрешна тумачења. Са друге стране, женин интимни циклус налик је таласу. Када се осећа вољеном, њено самопоштовање расте. Када достигне врх расположења, оно се нагло мења, као талас који се разбије о обалу. Тада опада њена моћ да воли и себе и другог. Али, то је само привремено стање, јер талас поново почиње да расте. Ако мушкарац не препознаје овај циклус, изненадну промену расположења своје партнерке тумачиће као последицу сопственог понашања, што је безразложна фрустрација – појашњава наша саговорница.

Препознајући и поштујући ове, као и бројне друге разлике између полова, можемо, како тврди др Миња Ерић, не само да смањимо наше недоумице и неспоразуме, већ и да створимо успешну, плодну и дуготрајну љубавну везу.

Душица Павићевић
[објављено: 03.12.2006.] Politika

AquArius

Quote from: Darker on 04-12-2006, 14:02:14
– Ни интимни циклус мушкарца и жене није исти
– Мушкарци су као ластиш, приближавају се, удаљавају и поново приближавају партнерки. То је нагонски, природан циклус који жену збуњује и изазива погрешна тумачења.
-Са друге стране, женин интимни циклус налик је таласу. Када се осећа вољеном, њено самопоштовање расте. Када достигне врх расположења, оно се нагло мења, као талас који се разбије о обалу. Тада опада њена моћ да воли и себе и другог. Али, то је само привремено стање, јер талас поново почиње да расте.

Ovo jeste tako.
Moze se primeniti na razlicite aspekte "ciklusa intime".

Smrda

pa i ja kapiram da je tako...samo lastis i talas mi ne idu zajedno u recenici,a kamo li u zivotu?!?

stef

#203
Quote from: smrda on 04-12-2006, 20:10:17
pa i ja kapiram da je tako...samo lastis i talas mi ne idu zajedno u recenici,a kamo li u zivotu?!?
Pa ako ti pukne lastis na kupacem dok je talas...ajajj
Slazem se da smo mi muski takvi.

Marijaaa

 sve je u potpunosti tacno, a narocito to da intimni ciklus muskarca i zene nije isti!

katarina

Jao sto je ta Ericka pametno opisala....sad sve izgleda tako jednostavno!

E a ljudi, to je sve vezano za normalne ljude....
a kad naidjes na budalu..... tad sve postaje komplikovano...
najbolje da se utopis u tom talasu...a taj lastis iskoristis za pracku :)

Darker

Pa kao, podrazumeva se da se odnosui na normalne, ako si ti sa nekim nenormalnim - nekako se podrazumeva da i ti nisi ba¹ èist:-)

Alnus Glutinosa

Potpuno tacno...
i potpuno pogresno postavljati pitanje- zasto ja uvek naletim na nekog nenormalnog?
ne naletis- biras takve!

Maslacak

A sta znaci biti nenormalan? Kad se ne uklapa u opis tih psihoterapeuta koji vole sve ljude da trpaju u isti sablon? :K

Alnus Glutinosa

nemam pojma...
znam da me okolina precesto pita- kada cu da nadjem nekog normalnog?
pitacu ih sta je to?

E, a sta je sa onim- on nije kao svi...
pa niko nije kao svi...
ko su onda SVI?  :shock