Jak stisak ruke indikator dugoveènosti

Started by Al-Jasmina, 20-11-2006, 20:46:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Al-Jasmina

Jak stisak ruke indikator dugoveènosti
Nedelja, 19. novembar 2006. 14:33

Jak stisak ruke, visoko obrazovanje, brak i vitak stas su neki od kljuènih faktora koji ukazuju da æe sredoveèan mu¹karac doèekati duboku starost u dobrom zdravlju, ukazuje jedno amerièko istra¾ivanje.

Istra¾ivanje obavljeno tokom 40 godina na gotovo 6.000 amerièkih Japanaca nastanjenih na Havajima, pokazalo je da su medju ukupno devet faktora koji su ocenjeni kao presudni da mu¹karac do¾ivi osamdesete godine nizak krvni pritisak, nizak nivo ¹eæera u krvi i nizak lo¹ (LDL) holesterol. Osim toga, ne sme se preterivati s alkoholnim piæima i pu¹iti.

Jaèina stiska ruke, koja se mo¾e meriti, predstavlja pouzdan indikator snage gornjeg dela tela. Ovo istra¾ivanje je pokazalo da je va¾no biti fizièki robustan u srednjim godinama i da tela bolje gradje du¾e traju.

Ljudi koji su uèestvovali u ovom istra¾ivanju imali su u proseku 54 godine 1965, kad je ono zapoèeto. Oni kod kojih su bili zadovoljeni svi navedeni faktori dugoveènosti, imali su 80 odsto izgleda da do¾ive 80 godina i da uz to izbegnu bolesti.

Od 5.820 ispitanika, 2.451, ili 42 odsto, do¾iveo je 85. godinu, a medju njima je 655 (11 odsto) dostiglo tu starost bez ozbiljnih zdravstvenih problema, kao ¹to su srèana oboljenja, rak ili dijabetes.

U pomenutoj studiji takodje se konstatuje da ¾ene imaju veæe ¹anse za dug ¾ivot od mu¹karaca. U SAD je gotovo duplo vi¹e ¾ena koje do¾ive osamdeset pet godina nego mu¹karaca, a tri puta vi¹e ¾ena koje udju u devedesete.

(Tanjug)

preuzeto sa www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/

Darker

Znaèi èim napunim 50 - trk u teretanu, sa posebnim osvrtom na ve¾banje stiska ruke?

Dukica

Jo,zivote,ja sam se toliko puta izblamirala,jer jako stisnem ruku,a kad osoba npr.zeli da mi poljubi ruku,ispada kao da sam Tajson. Grozno!A ne verujem da cu mnogo ziveti,s obzirom da ostale faktore(piti,pusiti..) ne ispunjavam :stid:
Mada to nema  veze sa ovom pricom...

Smrda

ja ne podnosim malako stiskanje ruke...
uzas jedan...zgrozim se kad osetim..
a mislim da ima mnogo cega u stisku...jacina karaktera...
ali to nije tema...
jedino sto mogu da kazem...sreca pa jako stiscem ruku!

willie the scot

kada mi muskarac pruzi ruku onako,mlitavo, momentalno pozelim da ga zabodem :box...fuj...

hulio_salinas

a nema nista gore kada ti ubaci samo prste... i sta onda? ubiti sebe ili njega...

mimil

jednom mi je jedna devojka zamalo slomila sve prste jer je verovatno procitala prethodno neki ovakav text...  :/ sledeci put kad sam je srela bilo je  :run
bas mi je glupo kad ljudi misle da ce ostaviti dobar prvi utisak ako primene neku stereotipnu glupost... a ja pruzam ruku bas nezno ( sto rece smrda mlako) ali ne zato sto sam vezbala, nego mi je to nekako prirodno...

Smrda

ali nije poenta u tome...
ja kad kazem malako,mislim na stisak koga nema....razumes? :hm
ne podnosim kad ja nekom stisnem ruku,a on/ona nista....drze svoju u mojoj... .grins.
@hulio...uvek ubiti njega... :F
@wts...ja te razumem...kao tog na slici.. :wink:

Al-Jasmina

Slazem se smrdo...meni je neko rekao da je to po zargonu "Dade ti mrtvu ribu" :>

LOL

Smrda

e..Jass...bas to....odlicna metafora... :Bog :Bog

Dukica

Joj,ja isto ne volim to ljigavljenje tudjih ruku po mojim... :T :T :T :T :T
Takve ljude imam zelju jos jace da stisnem i da im polomim ruke tako da se vise ne pozdravljaju ili bar da nauce!
MImili,sorry,nije nista licno,samo stvarno me iritira. Oces da se pozdravis ili neces?
Ako neces,onda samo reci "Zdravo" i dosta je,ili se ljubi u obraz.

Smrda

ljubljene u obraz...izuzetno moderno  poslednje vreme,moram primetiti...medju svima,cak i samo poznanicima...

AquArius

Quote from: smrda on 23-11-2006, 07:47:24
ljubljene u obraz...izuzetno moderno  poslednje vreme,moram primetiti...medju svima,cak i samo poznanicima...

... a ti, recimo, nekog hoces, a nekog neces da poljubis u obraz ...

Sto se tice stiska ruke, takodje ne volim "mrtve ribe".

Dukica

ma da i to je postalo bezveze..ljubi te danas,bilo ko....danas me je na faxu silno izljubila devojka koju sam videla 5 puta,a pricala 2 puta u zivotu...al bolje nego da mi se ljigavi.....

Darker

Glupost. Sad treba da se skoncentri¹em da stisnem nekome ruku, ja bacam koske, a to stiskanje ruku mi je tako teatralno i isfolirano... Kao, uuuuuu, ja sam opasan macan, pazi kako sam ti jako stisnuo ruku, ti tako ne mo¾e¹, a? Ili vuèem traume od kuænog prijatelja koji mi je, kada sam bi mali, stiskao ruku iz zezanja najjaèe ¹to mo¾e, pa kao uuuuu ¹to si jaaaaaaak, a ja sve zvezde vidim...