Mullaline kuhinjske vragolije

Started by mullala, 22-11-2006, 18:59:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Volite li da jedete?

Ne, jedem zato sto moram.
Da, vise od sexa!
Zar ne vole svi da jedu?
Volim ali moram da se suzdrzavam.
Pitanje ti je uzasno glupo...

mullala

Priznajem!
Ovu temu sam pokrenula da bih pravila zazubice svim onim nasim koleginicama koje su na konstantnim dijetama, jer ja mogu stalno da jedem a da se to na meni ne vidi :)
Salim se, nisam samo zbog toga   :a  vec i da bismo razmenjivali ideje... Mnogo volim da eksperimentisem sa klopom, a pretpostavljam da nisam jedina, pa eto... ajde da se igramo zajedno :>

Upravo sam smazala dva sendvica od pola somuna i zelim da podelim sa vama kako mi je bilo dobro :V

Dakle ovako:
Uzmete pola somuna i rasecete na pola.
Namazete svaki deo sa zeljenim slojem kajmaka.
Operete par pecuraka i isecete na listice zeljene debljine.
poredjate na sendvice.
Iseckate jednu ljutu papricicu na sitne komadice tako da mozete ravnomerno da je pospete po sendvicima.
Posolite.
Pobiberite.
Ubacite u rernu.
...
...
...
...
Gotovo!

E sad, sigurno neko ne voli pecurke, neko ne voli ljuto, neko ne voli kajmak... Ali eto, da pocnemo necim :)

jel da da nije strasno kaloricno? moze to da se provuce kroz neku dijetu... :wink:

Al-Jasmina

Divna ti tema  :~

OK..
evo kako se ja malo igram  :wink:
ja u omlet izjutra stavim
malo pavlake,
istresem iz kesice caja od nane bar 2 prstohvata
dodam malo karija
ruzmarin
seckanog paradajza

nekad malo pecuraka,
ili seckane sunke...

eventualno kachkavalja ali on ubije onu orahastu aromu koju ima kombinacija paradajz/jaje

i voila...
Malo margarina i za 3-4 minuta veseo dorucak  :)

Smrda

ee..
super ti omlet Jass..
M-pozdrav za temu...
ali ja najvise volim u jaja da stavim senf,to mi dodje kao obavezan detalj u omletu...probajte...
evo jedan dijetalan sendvic...
napravi se riblja pasteta-sardina,moze i tuna,limuna(moze da se doda i pomorandza),luk-sitno iseckan,soli,bibera po volji,svez ruzmarin
crni prepecen hleb namazati margarinom,malo staviti karija preko i pasteta i to je to...

dancho

Predla¾em bruskete:

Hleb (crni), iseèe¹ na kri¹ke, prelije¹ maslinovim uljem,
odozgo seckani paradajz, iscedi¹ èen belog luka, posoli¹, bibera i origana, ¾alfije, m du¹ice i ¹ta veæ ima¹ od aromatiènih travèica.
U rernu da se zapeèe.
Eventualno uz to sve¾a mocarela i pr¹uta sa strane.

bla

Konacno zanimljiva tema  :Bog  :Bog  :Bog
Evo i cika-Kolashinovog extra fensi dendi kulinarskog zahvata:
przis cevape u maslinovom ulju i polako dodajes mlevenu ljutu papricicu dok se oko cevapa ne napravi crvenkast hrskav sloj. posluziti sa pavlakom i persunom (persun cisto radi fore).

mullala

Quote from: dancho
Predla¾em bruskete:

Hleb (crni), iseèe¹ na kri¹ke, prelije¹ maslinovim uljem,
odozgo seckani paradajz, iscedi¹ èen belog luka, posoli¹, bibera i origana, ¾alfije, m du¹ice i ¹ta veæ ima¹ od aromatiènih travèica.
U rernu da se zapeèe.
Eventualno uz to sve¾a mocarela i pr¹uta sa strane.

mmmm

Ja sam to pravila u hiljadu varijanti... cele jedne godine hranila sam se 'lebom i lukom :>
Sve moguce varijante (sa maslinama, sa kackavaljem, sa paradajzom, sa necim suhomesnatim, sa acugama...)

Najbolje su mi ove dve varijante:

Garlic Bread
pomesate seckani beli luk (jako sitno seckan) sa malo margarina, maslinovog ulja (ili samo maslinovog ulja bez margarina), sa svezim persunom, solju, bosiljkom (moze i svez i suseni), ruzmarinom... mogu i seckane masline da idu ovde, mada meni nekad vise prija bez... i time namazete lebac :)
Pazite da morate da promesate smesu pre svakog mazanja jer se so ne rastvara u ulju  pa se ono sto biljcice nisu upile slegne na dno...
Na svaki hlebic ide sloj nekog lako topljivog ne preterano starog kackavalja (mada je i mozzarella idealna) i sa tim u rernu...

Grcki Sendvichi:
pomesate drobljenu fetu sa seckanim paradajzom, maslinama, belim lukom, origanom i bosiljkom.
Rasecete neku kiflu ili lepinju ili, jos bolje, baget :> , napunite lepo ovim sto ste napravili i.... u rernu :>
Samo da se malo ugreje
Posto je to sve inace lepo i 'ladno
Mislim, lepo je i bez belog luka (mislim da sam tako nesto i jela u Grckoj, pa sam samo napravila svoju modifikaciju :) )

Quote from: bla
Evo i cika-Kolashinovog extra fensi dendi kulinarskog zahvata:
przis cevape u maslinovom ulju i polako dodajes mlevenu ljutu papricicu dok se oko cevapa ne napravi crvenkast hrskav sloj. posluziti sa pavlakom i persunom (persun cisto radi fore).

Ovo sam jela, ima jedna pecenjara na Krstu koja ih mnoooogo dobro pravi... I taaaako dobro izgledaju, samo nikad nisam uspela da pojedem vise od jednog, previse su mi ljuti  :'(
Mada, nisam probala sa pavlakom i persunom, 100% je bolje... Ili kad bih zalivala necim...  :PI :lol:

I taaako...
Bas mi je milina da vam se svidja tema... samo vec je postojala tema o kulinarstvu.
Naljuticemo bogove :lol:

avgogh

a kad ce degustacija vragolija?  :>

Coolgemini

Evo malo i mene da zabiberim ove vragolije:

Skuvati duguljasta rezanca(mogu i ona neshto kraca sa zeljem),dobro ocediti i kad se ohlade pomesati sa smesom od izmucenih jaja(ja stavljam 3,mada po ukusu moze i vishe),izrendane sunke/prsute i kackavalja,dodati jogurt ili pavlaku...Zatim se u tu smesu na kraju stave iseckani prodinstani shampinjoni na belom luku i belom vinu..Mogu se staviti kao zacini origano ili nana....Peci nekih 25min na 200 st....I miris i ukus...sta reci... :shock

Al-Jasmina

URA........
Ima li neko dooobar recept za integralni hleb sa orasima (krupno secenim)
ali da je provereno a nekakvo ni kolac ni hleb zamesetarsvo!

Btw. Mullala...ovo su OPSTE kulinarske djavolije! :>

mullala

Ma, Al-Jas...
ja sam ih nazvala tako jer planiram da vam pokradem ideje i da sve to spremam u svojoj kuhinji!!!
Buahahahahaaaaaa :twisted:
Salim se narafski... :a
Vec je bilo ideja o premestanju teme ili spajanju teme sa kulinarstvom iz rubrike cafe (priznajem, kad sam trazila da li postoji ovakva tema, nisam gledala tamo... pogledala sam opis podforuma i shvatila da joj tamo nije mesto  :K )

Kako god se vi dogovorite, meni je opusteno  8)

Darker

Pa mislio sam da ovo mo¾da bude vi¹e za onako, priruène, kad nema ¹ta da se jede u kuæi varijante(sendvièi, bla bla) a kulinarstvo da ostavimo za prave recepte (recimo za ajvar ili sarmu:D)
Mada, tzo vi¹e nije u caffe, molim onoga ko je rpemestio da ostavi link ovde...

nasty girl

Tema kulinarstvo se nalazi u svastari na drugoj strani...

evo linka... http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?topic=1621.0

Smrda

a je li to znaci da vise ne pisemo ovde?!?!
meni se sad bas otvorila inspiracija posle brusketa...i garlic breda!!!mmmmm...
mullala..jesi li probala da na garlic kad je u rerni dodas belo vino,sa malo pavlake i tako zapeces?!?1...mmm;..
o predlazem umesto obicnog hleba da se koristi somun ili tako nesto..

nasty girl

Quote from: smrda on 25-11-2006, 21:53:02
a je li to znaci da vise ne pisemo ovde?!?!
meni se sad bas otvorila inspiracija posle brusketa...i garlic breda!!!mmmmm...
mullala..jesi li probala da na garlic kad je u rerni dodas belo vino,sa malo pavlake i tako zapeces?!?1...mmm;..
o predlazem umesto obicnog hleba da se koristi somun ili tako nesto..

ovde se pise neka brza hrana yipa sendvici i sl.... a kulinarstvoostaje za ozbiljnije recepte.... moze? :wink:

bla

Ova tema je 15x bolja od kulinarstva. Ovo su kuvarske vragolije i èarolije! Samo ovde mo¾ete videti gomilu funky recepata koje do sada niste ni sanjali.

Da li je neko probao pogacu od integralnog bra¹na sa dodatkom kikirikija?