Mullaline kuhinjske vragolije

Started by mullala, 22-11-2006, 18:59:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Volite li da jedete?

Ne, jedem zato sto moram.
Da, vise od sexa!
Zar ne vole svi da jedu?
Volim ali moram da se suzdrzavam.
Pitanje ti je uzasno glupo...

Al-Jasmina

Jel ima nesto bez teflonskog tiganja..ono, nije zdrav :lol:

aziraphale

recept KAKO ISPASTI BAJA PRED CICOM je divna jedna prevara. sprema se brzo, samo debil moze da us***, dovoljno je egzoticno s jedne, jako ukusno s druge i lepo izgleda s trece strane. spremao sam neki dan. evo kako izgleda...

prvi deo - SALATA
zaledjenu hobotnicu ili skampe ili gambore sta vec od mekusaca, ubacite u posudu sa vodom, sacekate da voda prokljuca i sklonite sa ringle. taj deo je gotov. iseckate dve nakisele jabuke (ili koje vec imate) i jedan paradajz ubacite u neki lonac i prodinstate na maslinovom ulju uz dodatak dve kasike meda, kasicicu djumbira i dve kasike belog vina. nakon desetak minuta sklonite i umesate sa onom hobotnicom. posoli se, dekorise maslinkama i kriskama limuna.

salata gotova. (inace recept je za kilo hobotnice, mada sam ga spremao sa 400g gambora)

drugi deo - SATRO GLAVNO JELO
kupite bilo koju ribu (moja preporuka je morski pas, i to iseceni fileti, nije mnogo skupo, ipak je ovo date, zar ne). ispecite ga na buteru. citav postupak traje 15 minuta, od kojih se tiganj greje 10.

treci deo - PRELIV ZA SATRO GLAVNO JELO
200g lepog zelenog brokolija se isecka i skuva u slanoj vodi sa malo ulja i iscedjenom polovinom limuna (zaboga miloga samo pazite da ne izgubi lepu jarku zelenu boju). iseckaju se svez persun, cen belog luka (ma moze i dva, ionako je zdrav). brokoli se izvuce i ocedi, pomesa sa persunom i lukom i dobro zalije maslinovim uljem (natopite ga, bukvalno).

vreme spremanja:
meni je na jednoj ringli i uz popijenu polulitru belog vina bilo potrebno oko 50min. sto ce reci, ako imate tri i ostanete dovoljno trezni moze i za pola sata.

sluzi se uz belo vino (mojne smederevku ili slicni otrov za pacove) oladjeno do plakanja.

rezultat:
egzotika, izgled, miris i ukus su zagarantovani. cica izjavljuje "kako dobro kuvas!", ti se smeskas seretski i nalivas je vinom i posle nekog vremena -  :ljubav:.

p.s. ja nista nisam uradio, ali to zato sto sam smisao za humor zaboravio kuci:)

Darker

hahahahahah, azira kralju!!!!!!!
Voda mi po¹la na usta, posle ovoga i mene mo¾e¹ da privede¹ ako ti zagusti:-):-)

aziraphale

tebi cu da spremim pihtije i piva.  :>

em nisi toliko suptilan, em se lako dajes, necu da bacam paru na tebe:)

Al-Jasmina

Mmmmm b r o k o l iiiiiiiiiiiiii :happy:

Od muke se zadovoljih sa zelenom salatom  :stid: :) :lol:

Darker

Quote from: aziraphale on 25-02-2007, 23:12:40

Mmmmmmm, pihtije... Pivoooooo.... I'm all yours:-)

mullala

Stvarno bre azira, uz takvu klopu, koji ce ti ***** smisao za humor...
Priznaj da ti se riba u stvari nije ni svidjala, pa se nisi mnogo iscimao (i, ne, ne mislim na te filete :P )
A inace, danas sam na faxu jela "sendvich" i trazila da mi stavi majonez... A svi znate kakav je onaj sendvich koji nije na podgrevanje. E pa, ustanovila sam da uopste nije losa kombinacija kupus+majonez u kifli :>

Smrda

Quote from: aziraphale on 25-02-2007, 23:12:40

ja sam suptilna,a nisam skupa...
moze samo salata...
i kad mi spremas veceru?... :> :stid:
njami,bre...bas zvuci..... :)):

aziraphale

@Darker
izvini, ali....

@smrda
(nalakceno)
:smekerica:
mmmm
mace!
kada god pozelis.

:>

Smrda

ej,ej...
azira..nema sad stajanja...
nije ovo valjda jedini recept???
ajde,pustaj masti na volju i kuckaj....

dirigent

Bigos (poljski nacionalni recept za  kupus)

Treba vam (klopa za ceo lonac)

600-700g juneceg ili svinjskog mesa secenog na kocke
1kg ili vise kupusa
150 gr suve slanine
1,5 rostiljske kobasice iseckane
150 gr pecurki (ne mora sampinjona)
1 ljuta papricica (po zelji)
Zacin C
Kim
Mrvica aleve paprike
1/2 l belog vina
nekoliko cenova bela luka
jedan crni luk

Uprzite luk i meso da samo nabaci boju. Onda u lonac stavite red kupusa , pa nafilujete kobasicom slaninom i seckanim pecurkama , i OBAVEZNO zacinite kimom i malo zacina C i bela luka , pa opet red kupusa i tako do vrha. Sa strane baci jednu ljutu papricicu prethodno rasecenu po duzini.kad se napuni do vrha sipajte 1/2 litre belog vina i ostalo vode. Pusti da provri a onda smanji da se krcka sto duze. Kad se klopa napravi ako ima previse supe istocite visak u odvojen lonac i servirajte kao supu sa prethodno obarenim pirincem.

Bon Appetit