Vakcina protiv ptièjeg gripa

Started by Bred, 23-11-2006, 10:39:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: Beta
Na Trang -- Nauènici u Vijetanamu proizveli humanu vakcinu protiv virusa H5N1, ptièjeg gripa.

Sada se èeka dozvola Ministarstva zdravlja Vijetnama za sprovoðenje opse¾nijih eksperimenata. Vakcina je stvorena u Institutu za vakcine i biolo¹ke proizvode u Na Trangu, a direktor Instituta Le Van Hijep je izjavio da su nauènici te ustanove proizveli 5.000 doza vakcine.

On je dodao da su do sada uspe¹no testirali vakcine na mi¹evima i ¾ivini.

U Vijetnamu su od 2003. umrle 42 osobe i vi¹e desetina miliona ¾ivine je uni¹teno. Od novembra 2005. u toj zemlji, koja je jedna od najuspe¹nijih u suzbijanju bolesti, nije zabele¾en novi sluèaj ptièjeg gripa.

hulio_salinas

znaci ***H5N1 je virus??? ja mislio da je profesorka!!!   :K :K :K

==============

bilo je za ocekivati da ce se proizvesti vakcina za ovo cudo... kakva god bolestina da napadne ljudstvo, to isto ljudstvo mora primiti vakcinu protiv te bolestine...

Morpheus

Drago mi je da su Vijetnamci uspeli da naprave tu vakcinu jer sam pre izvesnog vremena procitao u novinama kako su Amerikanci izjavili da imaju vakcinu protiv pticjeg gripa ali ne zele da je podele sa ostatkom sveta.

Bred

Ne zaboravite da sad predstoje duga ispitivanja na ljudima :wink:

pekmez

hulio_salinas

Quote from: Morpheus on 23-11-2006, 23:22:15
Drago mi je da su Vijetnamci uspeli da naprave tu vakcinu jer sam pre izvesnog vremena procitao u novinama kako su Amerikanci izjavili da imaju vakcinu protiv pticjeg gripa ali ne zele da je podele sa ostatkom sveta.

ja mislim da ce na kraju na svim vestima biti:

"Americki naucnik John Smith je pronasao vakcinu protiv pticjeg gripa. On je svoj mukotrpan posao u Vijetnamu otelotvorio u vakcinu, koju ce podeliti sa celim svetom. Ovaj human potez ce se pamtiti... bla bla bla..."

:>