Psihologija problema

Started by Coolgemini, 09-07-2006, 18:38:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Coolgemini

QuoteCitat
Jer kao sto je vec poznato,problemi nikad ne dolaze od drugih,vec iskljucivo od tebe... 

Ne slazem se, ne moraju doci samo od tebe! 

Pa nisam bas toliko siguran da je priroda problema vezana za spoljasnju sredinu!!! :/
Ovo je iz teme ''Veza i odnosi'' ali se odnosi na psihologiju....Imati problem,znaci resiti ga sopstvenim mogucnostima nevezano za opciju da ti u tome neko moze pomoci...Apsurdno je pomisliti da je neko drugi kriv za nase probleme kad je potpuno jasno da je covek sam tvorac svojih problema.Iako se mnogim ljudima cini da vecina problema dolaze spolja,mislim da je to znak pitanja...sve dolazi od nas i sve lezi u nashoj glavi..drugo je pitanje da ti neko moze izazvati problem...ali i tu je kljucna stvar da li ces ti to shvatiti kao problem ili ne,kao i nacin na koji ces resiti datu dilemu.Interesantna je cinjenica kad ti neko napravi problem ... tada obicno mislis da je taj neko kriv za nastanak problema,a obicno odbrambenim mehanizmima potisnes mogucnost da je nastanak indirektno nastao od tebe.... :wink: :wink:

Al-Jasmina

True...i gde bi nam bio kraj kad bi u susretu s problemima svi polazili od sebe... :~

"napadom problema ti vezbas svoju samoodredjenost
i iskazujes snagu volje"  :smile:

SandraD.

Ja mislim da se èovek kao dru¹tveno biæe projektuje kroz svet,i da veæina njegovih problema i nastaje od spolja¹njih faktora,samo je dalje pitanje prirode èoveka i njegovih unutra¹njih mehanizama koliko æe odreðeni problem da se razvije.Moje mi¹ljenje je da ipak sve dolazi od spolja,a ostale stvari su subjektivne prirode.....

Darker

Sve stvari i dolaze od spolja, ali samo od tebe zavisi kako æe¹ ih primiti i prihvatiti :wink: :wink: :wink:
Dakle, sve zavisi od tebe... Da ne pominjem lekove, koji samo POMA®U jedinki da se SAMA odbrani od stranih agenasa... Moæ le¾i u svakom od nas O0 O0 O0

SandraD.

Bred

I ne zaborawite,ljudska jedinka nije stworena da bi bila izolowana,ona je stalno u interakcija sa drugim bicima i prirodom :wink:

Coolgemini

QuoteMoje mi¹ljenje je da ipak sve dolazi od spolja,a ostale stvari su subjektivne prirode.....
...Slazem se da su izvori problema vezani za spoljasnju sredinu,ali da li cemo mi to shvatiti kao problem ili ne zavisi iskljucivo od nas...Zbog toga to i jeste subjektivno.Premda neki ljudi ni nemaju probleme jer im je pogled na svet dosta ogranicen,a i u psiho-socijalnim delanju obracaju puno paznje na licne poteze.Hteo sam reci da covek sam po sebi nikad ni ne mora imati probleme ako ih zaista ne zeli... :!..u tom smislu sam zakljucio da nasa psiha igra ulogu projekcije stvarnosti i realizuje je u moguci problem ili u normalnu situaciju..mada nekim ljudima ta projekcija veoma dobro pashe i izgleda kao da vole da sebi stvaraju probleme iako ih nema...to je veoma cudno i ja to zaista ne mogu da shvatim :Bog :Bog
....elem,mislim da je problem sam po sebi vise vezan za pojedinca i zavisi iskljucivo od karaktera licnosti kako ce taj dogadjaj iz stvarnosti projektovati O0 O0

SandraD.

da,da,slazem se!!!

Al-Jasmina

Jeste, i ako si iole empata i osetljiva osoba  :>
recimo da transformacije ide ka -------------> :K

Darker

To je ona fora sa pesimistom i optimistom... pesimista prièa kako je stra¹no ¹to æe pasti sa vrha zgrade i pre nego ¹to se pribli¾io ivici, a optimista, dok pada, razmi¹lja:pa ako mi se ovih 50 spratova ni¹ta nije desilo, neæe ni ova 3... :> :> :>

Coolgemini

hehehe...da nije ovaj tvoj optimist neki sadomazohist?? :>  :>  :>  :>

SandraD.

mislim da je on vise kao.....

Darker

E sad, mogu razlièito da reagujem na gornje postove, u zavisnosti od toga kakava sam liènost :wink: :wink:
Braæo i sestre, prolupah od ovog vremena... Npr. danas sam bio eextra na***an dok sam pièio basket sa dru¹tvom, i ne vredi koliko god ja kapirao da je to tako, ponekad jednostavno ne mo¾e¹ da se iskulira¹... recimo da nisam kuntao, nisam jeo, pièio je vetar(koji me u¾asno razdra¾uje kad igram), tako da svi ti spoljni faktori doprinose itekako... ali opet, sve zavisi od moæi tvoje samospoznaje i samoobuzdavanja,a to se uèi!!!! Moæ je u vama, mladi d¾edaji :> :> :>

SandraD.

da,potpuno te razumem,ti momenti su stalno prisutni.Verovatno kada,je prisutna glad ili bilo kakva fizicka slabost tela,onda to mnogo utice i na nase raspolozenje,i mi to jednostavno ne mozemo da kontrolisemo.Kad sam gladna i kada mi  je vruce,toliko sam nervozna da nikakve pozitivne autosugestije tu ne mogu da pomognu.Mada u nekim situacijama i mogu samo sto mnogih stvari mi nismo svesni,jer ne zelimo da o tome razmisljamo....

Darker

E, odok ja na Tibet par godina :> :> :>
ili barem, na èasove joge :wink: