©ta vas privlaèi, a ¹ta odbija kod suprotnog pola?

Started by willie the scot, 24-06-2006, 17:52:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Darker

    
Жена у средишту мушке пажње: Небојша Глоговац
Свиђа се оку, радује душу
Самим тим што је супротан пол, жена мушкарца осваја електрицитетом

„Само плитке особе не суде по изгледу”, још у 19. веку записао је Оскар Вајлд, енглески књижевник и естетичар. Лепа, пристојна спољашњост, дозирана отменошћу, једна је од основних карактеристика коју жена треба да поседује.

Она која се подједнаким интензитетом свиђа оку и радује душу, може да рачуна на пажњу Небојше Глоговца.

– Мора да има нешто лепо да би ме привукла. Њено тело не сме бити запуштено. Да изгледа као да је заборавила на себе. У ходу мора да има ритам, у гласу мелодију. Лепота је целокупан утисак који „бије” из човека. Жена је моћно биће. Она узбуђује мушкарца, самим тим што је супротни пол. Осваја га електрицитетом, као и он њу. Обоје желе магнетизам, струју која трепери. Добро је да жена носи тајну. Чува је под веловима као нешто мистично. Блага доза рањивости. Да имаш жељу да је заштитиш. Њена бит, заправо, лежи у женствености – каже глумац. Надобудност, лаж и агресивност, он оцењује као средство за прикривање слабости. Мишљења је да жене имају могућност да мењају свет. Међутим, у тој кожи се не сналазе најбоље.

– Експлоатисане су, више продате и  изманипулисане него икада. Условна слобода донела им је гомилу проблема. Занемарени су основни инстинкти, њихове примарне потребе се потискују. Зарад чега? Могућности да се зарађује, живи слободно и раскалашно. Да  заувек мења партнере, као да је девојка. Посматрано са стране то може да делује као вечна младост, а у ствари је обично таворење – прави паралелу драмски уметник. Човек неоспорне харизме, уметник са ставом, мета туђих погледа, без икаквог цинизма, игру освајања држи за мушки понос.

–  И међу осталим припадницима мушког рода то наилази на одобравање. Доживљава се као нека врста успеха. Мушкарац је увек поносан када освоји девојку. Он, данас, све више  рачуна води о себи, набаце се и неке паре. И старији мушкарац више није немоћан мушкарац, није срамота за девојку поред себе. Гледа се интерес, али основно питање јесте – има ли ту љубави – уверава наш саговорник. Да ли је еманципација узвисила или одвукла жену од њене суштине?

– Мислим да је инсистирање на том принципу донело више контрапродуктивности. То је лажна слобода. Мач са две оштрице. Даје неку врсту ширине, а у свом бићу жена остаје незадовољна, јер није остварила природну улогу. Не иде природним следом да се веже за једног мушкарца на дужи период, да има дете, што је логика ствари у природи, па и међу људима – сматра. Он је заговорник тезе да савремена жена има превисоко постављено мишљење о себи. Слободнија је и нападнија.
– Не знам да ли се мушкарац плаши. Могуће је. Истовремено, тај вишак самоуверености чини је мање женственом. То је промена улога. Као да играш у представи и одједном чујеш партнера на сцени како говори твој текст. Чудна ситуација. Несигурно поље за све – констатује Небојша Глоговац.
Александра Марковић
[објављено: 12.11.2006.] Политика


Dukica

e uz sve postovanje dragom Glogovcu,malo je preterao...ima istine u tome da je,svim ljudima,pa i zenama,sloboda donela neke i lose osobine,al ipak se ne lozima na patrijarhat i strogu podelu muskarac pije,prdi i zaradjuje ,a zena ne sme da ima dlake i kuva,a usput je donela neki miraz.
kao trebalo bi da je zenstvena,zgodna,mlada,a da je rodila vec dvoje,da radi i na poslu i u kuci....ma super..eto to je sloboda uradila-umesto da smo se izjednacili,zene su naje..le...pa sta ce onda drugo nego da odu na vestacku oplodnju i da se zadovolje da budu same....toliko o Glogovcu

a na muskarcima mi se mnogo svidjaju noge,sake i miris....

mislim da bi trebalo da se otvori tema o jednakosti polova..tu bi blistala :K :K :K   

Darker

Mislim da ga uop¹te nisi skapirala...
Quoteтај вишак самоуверености чини је мање женственом. То је промена улога. Као да играш у представи и одједном чујеш партнера на сцени како говори твој текст.
Zato mu¹karci be¾e od takvih ¾ena... Ne zato ¹to su kukavice, nego zato ¹to nisu gay-evi...
Quote
strogu podelu muskarac pije,prdi i zaradjuje ,a zena ne sme da ima dlake i kuva,a usput je donela neki miraz.
Ne znam iz koje si prièe ovo izvukla??

willie the scot


hulio_salinas

sta me privlaci???
pa...
kosa, oci...

salim se naravno...
pre svega treba imati unutarnje kvalitete, pa onda i ono spoljno...  naravno ne moze jedno bez drugoga nikako...

Alnus Glutinosa


zoe

Ма чини ти се... исто је то али на други начин... :>
Не, не, ипак си у праву...ново је! :happy:

Alnus Glutinosa

Zoe, kada bi ih videla sve na gomili i saslusala, verovala bi mi...  :wink:

Maslacak

Quote from: willie the scot on 13-11-2006, 22:06:25
pofezna je to...

:Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog
:lol: :lol: :lol:
e svaka cast willie...care! :> :>

Meni se svidja to sto je Glogovac rekao...
iako ja prva nisam neka buduca klasicna domacica...

dyki

Ako cemo iskreno kod suprotnog pola na prvi pogled ne moze da vas privuce unutrasnja lepota jer jos uvek nismo telepatiju doveli do visokog stupnja razvoja :) Ipak mislim da su npr. fizicki izgled i drzanje, (eventualno sarmantnost nesto kasnije ako dodje do upoznavanja) prvo sto moze nekoga da privuce (kome je palo na pamet da osobi koja mu/joj se ne svidja pridje jer je mozda dobra u dusi? Ali iskreno? :) ) Naravno da je bitno kakva je osoba (ili bar kakva mislite da je) jer to je ono sto ce je izbaciti iznad mora slicnih po izgledu (recimo ne samo humor nego i vrsta humora je mnogima bitna) E sad ako mislite da hocu da se izvucem iz prve izjave o bitnosti fiz. izgleda evo Dare mi je svedok koliki debil mogu da ispadnem (i koliko puta sam ispadao) bas zbog te "unutrasnje lepote" :)
P.S. A, da, meni prvo pada u oci obris i visina figure i duzina i boja kose (jer imam neku minus dioptriju a nikako da uzmem sociva :) ) a kad se dovoljno priblizi moze da me privuce zaista bilo koj detalj (sad mi je glupo da rasklapam devojke na posebne delove pa da ih nabrajam, kao ona u reklami za dezodorans sa biserima, ali mislim da je skladnost cele osobe prilicno vazna)
P.S. @ D & KI: secate se Sarrah-e Connor? :) :) :)

Darker

Quote from: Maslacak on 13-11-2006, 23:13:36
Quote from: willie the scot on 13-11-2006, 22:06:25
pofezna je to...

:Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog
:lol: :lol: :lol:
e svaka cast willie...care! :> :>

Meni se svidja to sto je Glogovac rekao...
iako ja prva nisam neka buduca klasicna domacica...
Aman ko je rekao da teba da bude¹ domaæica?? :][ :][ Domaæice su dosadne, ne treba da bude¹ domaæica :K :K U krajnjoj linij budi to ¹to jesi, to je najbolje i najprivlaènije... Nekome :K

Korisnicko Ime

Quote from: dyki on 14-11-2006, 00:03:53

P.S. @ D & KI: secate se Sarrah-e Connor? :) :) :)
cutanje je zlato macane :K

AquArius

Nazad na temu
:police:

(D, za domacice imas nekoliko tema, pa se raspisuj)

Darker

Pa, samo nastavljam Glogovèevu prièu o tome ¹ta ga privlaèi kod ¾ena, a Maslaèak je to pogre¹no protumaèila, pa da je navedem na pravi put, izvinjavam se ¹efice :K :K :K

Maslacak

nisam pogresno protumacila, bre!

rekla sam da je Glogovac sve lepo rekao...
a to za domacicu je bilo nadovezivanje na dukicu koja je pogresno protumacila...ali zapravo uopste nije bitno... :K

Znaci Darkeru, tebi se kod suprotnog pola ne svidjaju zene-domacice, a? :K
(to cisto da kao vratim temu sa offa...ako je bio off)