Fudbalska Reprezentacija Srbije

Started by hulio_salinas, 03-10-2006, 20:20:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Susret izmeðu fudbalskih reprezentacija Srbije i Belgije igra se u subotu, 07. oktobra u 20.15 na na¹em najveæem stadionu... Ovo je prvi susret reprezentacije Srbije u Beogradu (na kome æe prisustvovati navijaèi)!!!

Karte za tu utakmicu se mogu kupiti na blagajnama "Marakane" i to po cenama:

zapad        1500 centar    1200 bok
istok         1000 centar     800 bok
sever/jug   400 din

dolazite?
oèekivanja?

qwertz

Dolazim!! Kao i uvek bicu na jugu!! Mislim da ce biti 1-1!!

hulio_salinas

nemoj molim te... zar ne veruje¹ u pobedu na¹e zemlje!

ja sam na istoku...

trinity

2:1 ali pod uslovom da prvo primimo gol jer ako bude obrnuto  moze da bude zeznuto

willie the scot

pazi kad ima jos ljudi koji idu na stadion da se ne tuku...
dresovi su nam ko guca...

Vampire 666

05/10/2006 | Izvor: B92
Idemo na 6 bodova, ¹ta drugo?
Fudbalska reprezentacija Srbije natavila je pripreme za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2008. u ©vajcarskoj i Austriji.

Nacionalni tim je, od kada je Srbija stamostalna dr¾ava, u svim utakmicama preokretao rezultat ili morao da ga juri. Oèekivanja da æe se pobediti oba naredna rivala i ¾elja publike da reprezentacija trijumfuje na prvoj utakmici u kojoj æe bodriti tim na domaæem terenu, mogli bi da stvore novu vrstu pritiska.

Reprezentativac Nenad Kovaèeviæ je priznao da se ekipa dobro nosila sa dosada¹njim izazovima.

"Saglasan sam da smo uspevali da prebrodimo pritisak koji je postojao u prethodnim utakmicama. Mislim da je ekipa sazrela da preokrene rezultat ili da igra u meèevima visoke tenzije. Meðutim, svi mi igramo dosta dugo, svi smo odigrali utakmice u kojima je bio veliki pritisak. Ne verujem da æemo zbog znaèaja utakmice, zbog publike koja æe oèekivati pobedu, imati bilo kakvu vrstu straha. Ako do sada nismo naucili da igramo u takvim situacijama ne znam kada cemo."

Od prvog dana jedino se pominje maksimalan ucinak iz utakmica protiv Belgije i Jermenije. Marko Panteliæ poja¹njava poreklo takvih stavova.

"Mi smo takvi, mi postavljamo pred sebe maksimalne ciljeve. Uostalom ako ne postavite sebi visoke ciljeve, ne znam kako æete ih ostvariti. Za nas je imperativ osvajanje ¹est bodova u ove dve utakmice. Pa ne mo¾emo da ka¾emo da je cilj osvajanje 4 boda. Kada bismo ne¹to takvo izjavili, narod bi rekao '©ta ovi prièaju?' Sada, da li je to realno, o tome æemo prièati posle utakmica u subotu i sredu. Ja mislim da bi trebalo da idemo na maksimalan broj bodova."

Belgija je ispustila bodove kod kuæe protiv Kazahstana i ovaj meè æe biti vrlo bitan u poku¹aju da na neki naèin vrati izgubljeno.

"Ne smemo da dozvolimo da se ekipe na nama vade, da u utakmicama protiv nas prave iznenaðenja. Sigurno æe ih biti u ovim kvalifikacijama ali mi moramo da se koncentri¹emo na svoju igru. To je najva¾nije", dodao je Kovaèeviæ.

Iako je tokom cetvrtka pre podne padala jaka kisa nije bilo nikakvih problema na treningu. Svi su radili ukljucujuci i Nikolu ®igiæaa koji se oporavlja od povrede nosa. Igraèi su dobili slobodan èetvrtak popodne.

"Mi æemo na iæi na pobede u oba meèa. Daæemo sve od sebe da tako bude. A pored nas igraæe i publika. I oni na tribinama i oni pored malih ekrana, svi zajedno bi trebalo da donesemo pobedu Srbiji" , rekao je Marko Panteliæ.

Napadaè Belih orlova æe dva puta igrati protiv Daniela Van Bujtena, prvo u reprezentaciji a potom u derbiju nemackog prvenstva narednog vikenda, kada Herta igra protiv Bajerna.

"Meni je va¾no da pobedim u subotu uveèe na stadionu Crvene zvezde. Van Bujten slobodno mo¾e da slavi narednog vikenda kada igramo na klupskom nivou. Bitno je da ja budem zadovoljan kada budemo igrali protiv reprezentacije Belgije. Ostalo nije va¾no" .

Belgija dolazi u Beograd u petak oko 15 èasova. Obe reprezentacije æe trenirati na stadionu Crvene zvezde gde se u subotu od 20.15 igra meè.

Srbija æe trenirati od 18, a Belgija od 20 èasova.

johny cage

Idem na sever. Nadam se da ce nasa reprezentacija odrzati seriju utakmica bez poraza. Volim kada cujem da je Srbija nepobediva. Znam da je tek pocetak, ali se zanosim da necemo izgubiti nijednu utakmicu.  :loptica Zivela Srbija!

hulio_salinas

***willie, pa ja odem kulturno na istok, pa se preskoèim u kacez ili na jug pa krenem da  :F  :box:F :box :F :box

hehe... kako tu¾no zvuèi: "pazi kad ima jos ljudi koji idu na stadion da se ne tuku..."

pop

qwertz, vidimo se na Jugu! Znajuci tvoj temperament, ti ces biti odma' do Belgijanca, trazeci kavgu  :K

lycos

hulio_salinas

pa mo¾da je to i najbolje, ako obratimo pa¾nju na dana¹nji debakl na¹ih nada protiv ©veðana!!!

ubi¹e nas k'o ni¹ta!!!

vladimir

Kako sam pop***eo kad sam skapirao pre neki dan da na dan tekme protiv Belgije neæu biti u BG-u. >:D

Ali, te¹im se ¹to æu sutra gledati u¾ivo derbi treæe lige "Zapad", reprezentaciju æu sutra gledati sa ortacima u nekom kafiæu najverovatnije.Lepo se provedite, narode, navijajte do daske, a meni æe se kao i uvek naje¾iti ko¾a kad krene:"Bo¾e, pravde!".

Zauvek Srbija!!!!

Dread Lord

Ја бих дошао на утакмицу да шивим у Београду!

Очекујем победу наших.Ако не победе немају шта да траже на европском првенству!

Vampire 666

07/10/2006 | Izvor: B92, Blic
EURO 2008: Srbija - Belgija
Fudbalska reprezentacija Srbije, u subotu, æe prvi put nastupiti pred svojim navijaèima. Rival je Belgija, a cilj trijumf u borbi za plasman na EURO 2008.

"Ovo mi nije prva utakmica pred beogradskom publikom, jer sam 1997. vodio ©paniju, kada je na "Marakani" bilo 1:1. Seæam se sjajnog navijanja i na¹eg zajednièkog odlaska na ¹ampionat sveta. Oèekujem da tako bude i u subotu, u ¹ta ne sumnjam, jer æe ova ekipa prvi put pod imenom Srbija igrati pred punim stadionom Crvene zvezde", rekao je selektor Srbije, Havijer Klemente.

Govoreæi o vrlinama rivala, Klemente je istakao tri stvari:
"Prva je veliki broj visokih igraèa, koji dominiraju u vazdu¹nim duelima, druga je taktièka disciplina, u kojoj se dobro postavljaju i vraæaju, i treæa je da koriste duge lopte kako bi iskoristili visinu. Moramo da igramo mnogo brzo, da ih pritisnemo 90 minuta i da nam domaæi teren bude prednost, gde bi publika odigrala va¾nu ulogu. Protekle nedelje nas je na treninzima poslu¾ilo vreme, teren je bio brz, klima sve¾ija, pa smo sprovodili ¾eljenu taktiku. Meðutim, jedna je stvar kad se igraèi podele izmeðu sebe, u takvim okolnostima ti sve ide dobro, a druga je kad u zvaniènom meèu istrèite protiv Belgije", rekao je Klemente.

Iako Baskijac nije eksplicitno pomenuo broj napadaèa, za oèekivati je da æe na¹a reprezentacija nastupiti sa tri ¹pica.

Fudbaleri Belgije igraæe bez defanzivca ®ela van Dama. On je ostao u Briselu zbog povrede mi¹iæa, tako da je selektor Rene Vanderejken poveo zamenu Nikolasa Lombertsa iz Genta.
"Nadam se da æe se Van Dam oporaviti do srede i na¹e naredne utakmice sa Azerbejd¾anom. Dotle æe se o njemu brinuti klupski lekari", rekao je selektor „crvenih ðavola“.

Govoreæi o selekciji Srbije i njenom selektoru Klementeu, Vanderejken tvrdi da iznenaðenja, jednostavno, neæe biti:
"Poznajem svog kolegu Havijera Klementea. Mislim da mo¾e da bira izmeðu dve taktièke varijante. Ja sam ekipu pripremao u oba pravca, neæe biti iznenaðenja".

Fudbaler Bajerna, Van Bujten najavljuje otvorenu igru bez povlaèenja u odbranu:
"Oèekuje nas te¾ak meè u Srbiji, to je sigurno, ali æemo postiæi makar gol. Ukoliko se budemo opredelili iskljuèivo na odbranu, sigurno gubimo utakmicu", rekao je Van Bujten.

Utakmica Srbija - Belgija igra se na "Marakani" od 20 èasova i 15 minuta.
Priredio: Zoran Panjkoviæ

hulio_salinas

Quote from: Vampire 666 on 07-10-2006, 07:05:01

"Ovo mi nije prva utakmica pred beogradskom publikom, jer sam 1997. vodio ©paniju, kada je na "Marakani" bilo 1:1. Seæam se sjajnog navijanja i na¹eg zajednièkog odlaska na ¹ampionat sveta. Oèekujem da tako bude i u subotu, u ¹ta ne sumnjam, jer æe ova ekipa prvi put pod imenom Srbija igrati pred punim stadionom Crvene zvezde", rekao je selektor Srbije, Havijer Klemente.

TE©KO da æe biti puna Marakana!!! Ljudi su toliko razoèarani u na¹ fudbal posle derbija, a delije su razoèarane zbog ispadanja iz Kupa UEFA... realno je oèekivati ne tako pun stadion... u ostalom: videæemo... ja æu biti tamo, ali ne verujem da su mnogi kao ja...