Fudbalska Reprezentacija Srbije

Started by hulio_salinas, 03-10-2006, 20:20:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

vladimir

Srbija : Belgija 1:0

Sve pohvale za borbenost na¹ih reprezentativaca, naroèito Panteliæu i Stojkoviæu!!!

SRBIJA, ZAUVEK!!!

nasty girl

deo utakmice gleah kuci, deo kod vampa...nisu lose igrali ..... :Bog :Bog :Bog :Bog

johny cage

:V Da kao sto sam i rekao " nepobedljiva Srbija ".

Vampire 666

dugo nisam gledao utalmicu nasih za koju ne treba upotrebiti pridev jadno...ovaj put bih cak okarakterisao kao solidno...

Alnus Glutinosa

alex

Mozemo mi da menjamo ime drzave i himnu za svaku utakmicu ali mi uvek igramo isto lose sporo bez ideje....Ali kad je komentator rekao"Stankovic je imao nezahvalan zadatak da poveze nase redove"Pa ko to igra kod nas zene sa pijace koje nikada nisu videle loptu?I jos nesto kad mi '98 nismo nista uradili necemo nikad!Mozemo da se nadamo ali cemo proci kao u nemackoj

Darker

©uuut more, prvi smo na tabeli, a nismo pobeðeni u kvalifikacijama jo¹ od Azerbejd¾ana sa Saviæeviæem na èelu. Molim lepo, statistika je neumoljiva :K :K :K :K

Vampire 666

08/10/2006 | Izvor: B92
®igiæev gol za minimalnu pobedu
Reuters
Reuters

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Belgiju rezultatom 1:0 u treæem meèu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i ©vajcarskoj.

Jedini gol na meèu dao je Nikola ®igiæ, koji je Stejnena savladao udarcem nogom po zemlji bio , posle sjajne akcije Koromana i Dragutinoviæa.

U prvih sat vremena na¹a selekcija totalno je dominirala u duelu sa defanzivnim rivalom (u napadu samo Emil Mpenza) i stvorila nekoliko odliènih prilika.

U fini¹u meèa Vanderejken je ubacio jo¹ tri napadaèa, a gre¹ke na¹e odbrane omoguæile su nekoliko sjajnih ¹ansi za Belgiju. Ipak, obe stative i preèka po jednom su se tresli i spasli domaæi tim.

Srbija sada ima sedam bodova iz tri kola, a u sredu ga oèekuje duel sa Jermenijom.

Utakmici je prisustvovalo preko 30 hiljada ljudi, a prvo intoniranje himne pred publikom propraæeno je bakljadom na istoku. Tokom intoniranja himne na semaforu je bio ispisan tekst.

Reuters
Reuters

U ne naroèito uzbudljivom prvom poluvremenu Srbija je napadala, Belgija se èvrsto branila, a najbolju priliku propustio je Tri¹oviæ. Iz tog dela igre vredni pomena su i poku¹aji na¹ih igraèa da iznude penal, na koje nije reagovao Domeniko Mesina.

Drugi minut drugog poluvremena doneo je dramu pred Stejnenovim golom - najpre je Panteliæ pogodio stativu sa 20 metara, Tri¹oviæ je uklizavanjem spasao loptu, posle centar¹uta Koroman je opasno ¹utirao (odlièna odbrana Stejnena), a posle novog odbitka Krstajiæ je ¹utirao po zemlji, Panteliæ uklizao na loptu i sa peterca je posla daleko pored gola.

Odlièan poèetak drugog poluvremena se isplatio posle devet minuta. Koroman je uklizavanjem oteo loptu rivalima na levom krilu, Dragutinoviæ je pokupio i posle 2-3 metra posla idealan centar¹ut po zemlji. Na ¹est metara od gola loptu je saèekao Nikola ®igiæ i poslao je pored bli¾e stative.

Usledile su izmene, koje su vi¹e pomiogle igri Belgijanaca. Ulazak Mboa Mpenze zbunio je na¹u odbranu, pa su u malom razmaku usledile odliène prilike za "Crvene ðavole". Posle jednog kornera Stojkoviæ neodluèno istrèava na centar¹ut, lopta ga preleæe, a kod zadnje stative sa 6 metara preèku pogaða Hofkens, potpuno neometan. Hor pet minuta kasnije iz slobodnog udaca pogaða spoljnu stranu mre¾e okrznuv¹i levu stativu.

Reuters
Reuters

Usledio je period bolje kontrole igre na¹ih, ali je uvoðenje Pjeronija i Vanderberga bilo previ¹e – sa èetiri napadaèa belgijski napadi bili su te¾i za predviðanje, a najbolju ¹ansu propustio je Kevin Vanderberg. Napadaè Genka je u¹ao u ¹esnaesterac sa desne strane, ¹utirao pored Stojkoviæa, ali je lopa udarila u spoljnu stranu dalje stative.

U meðuvremenu su srpski fudbaleri imali priliku da re¹e meè – u 87. minutu Ergiæ ke izborio slobodan udarac pored leve korner zastavice, zatim ga sjajno izveo, ali Panteliæ skokom zbunjuje Vidiæa, koji proma¹uje iz izgledne prilike.

Na kraju meèa publika, igraèi i Klemente mogli su da odahnu – igra je bila daleko od sjajne, cilj je u potpunosti ostvaren.

Srbija: 1-Stojkoviæ, 21-Markoviæ, 5-Vidiæ, 20-Krstajiæ, 3-Dragutinoviæ, 16-Kovaèeviæ, 10-Stankoviæ, 7-Koroman, 14-Tri¹oviæ, 9-Panteliæ, 19-®igiæ.

Belgija: 1-Stejnen, 3-Simons,4-Vermelen, 5-Van Bujten, 6-Mudingaji, 8-Hor, 9-Emil Mpenza, 18-Dembele, 13-Hofkens, 22-Hererts, 27-Kompani.
Priredio: Vladimir Novakoviæ

hulio_salinas

lo¹e igramo, ali igramo protiv lo¹ijih pa se èini da smo jaki... utakmica je blago reèeno bila dosadna, ali na kraju smo se ipak radovali...

jo¹ samo: hvala Bogu da ceo stadion peva na¹u himnu!!! to sam prvi put do¾iveo!!! extra

lycos

zigic ale ale zigic..kad ga pogledam podseca me na neku nesrazmernu lutku koja ce se raspasti svakog trenutka..ali daje golove kad zatreba.. :) :) ! ! !

hulio_salinas

dobra je ®igiæ... nije samo visoka bandera koja èeka leteæe lopte, veæ se bori, uzima lopte, dobro kreæe, asistira, posti¾e golovo (i nogom)... kompletan igraè... samo mu nedostaje jedan dobar "paker"... ne mo¾e da igra sa nepostojeæim veznim redom... kada bismo imali solidne "veznjake", imali bismo i vanserijskog ®igiæa...

vladimir

Narode, ide li neko na tekmu protiv Jermenije u sredu?Tra¾im dru¹tvo...

Alnus Glutinosa

Ja sam imala u planu da idem!!

Becks

Bio sam na tekmi. Atmosfera je bila extra. Kad je isla himna zamalo mi nisu krenule suze.... E to je ono sto dize i motivise.

Alnus Glutinosa

Videlo se to i na TVu, mogu misliti kako je  bilo tamo, a ja kao ostala da ucim...   .grins.