Fudbalska Reprezentacija Srbije

Started by hulio_salinas, 03-10-2006, 20:20:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Стварно сам имао утисак да ови наши немају кондиције јер су их ови претрчавали као да их нема. :wall:
Видећемо како ће бити сутра у чувеном Бакуу. a005

Wlada

Више НЕ ГЛЕДАМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ!!!

Како их бре није срамота... Па јел им опет био лош дан? Нема више изговора за њих...

hulio_salinas

17. oktobar 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Kako na EURO 2008?

Dva kola pre kraja takmièenja Srbija jo¹ uvek ima izglede za plasman na ¹ampionat Evrope u Austriji i ©vajcarskoj 2008. godine. Podrazumeva se da tim Havijera Klementea dobije obe utakmice do kraja, sa Kazahstanom (17.11) i Poljskom (21.11) u Beogradu. Uz to, neko od rivala morao bi da napravi kiks – Poljska protiv Belgije (Srbiji bi i remi odradio posao), ili Portugal u preostala dva meèa (neophodan jedan poraz ili oba remija). Meðutim, poraz Portugalaca od Finske otvorio bi nordijskoj selekciji put na EP.

Teoretski, Srbija bi i bez obe pobede mogla na Alpe – ako Belgija pobedi u Ho¾uvu, na¹ tim bi dalje i¹ao i ako odigra nere¹eno sa Kazahstanom i dobije Poljsku!

Postoje i bizarnije kombinacije, koje bi ukljuèivale pobedu Jermenije u Leiriji, ali ih sada neæemo nabrajati.

U svakom sluèaju, najbli¾i put Srbije ka ¹ampionatu Evrope je bar bod za Belgiju u ©leziji i dva trijumfa Orlova na Marakani.

Tabela posle 12. kola:
Poljska 12 7 3 2 (20:10) 24
Portugal 12 6 5 1 (23:10) 23
Srbija 12 5 5 2 (19:9) 20
Finska 12 5 5 2 (11:6) 20

Raspored:

Poljska – Belgija (domaæin), Srbija (gost)
Portugal – Jermenija (d), Finska (d)
Srbija – Kazahstan (d), Poljska (d)
Finska – Azerbejd¾an (d), Portugal (g)

Srbija bi u sluèaju da ima jednak broj bodova kao i Poljska imala bolji meðusobni skor od Poljaka (remi u gostima, pobeda kod kuæe je uslov za dostizanje rivala). Od Finaca Srbija ima bolji skor, a sa Portugalom je potpuno jednaka (dva puta po 1:1), pa bi u sluèaju jednakog broja bodova odluèivala gol razlika (trenutno ortugal +13, Srbija +10, s tim ¹to bi Portugalci morali da izgube jedan meè da bi timovi bili izjednaèeni).

Wlada

Не треба гајити лажне наде...Не заслужујемо то првенство нимало! Треба још да се пласирамо па да нас сви гледају како губимо све утакмице у групи,примамо највише голова,а дајемо најмање и срамимо се пред Европом (да не подсећам на нервирање свих у Србији који би то посматрали...иовако нам је свима висок притисак  :K ).

mikele

Еј само да од сада све што је везано за квалификације пишемо у одговарајућој теми,а то је овде (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,7432.0.html).
Можда сам и ја мало допринео,али нека ово буде само за репрезентацију,а све што је везано за текме из квалификација,нека иде ''тамо''.

mikele

"Orlovi" sleæu u Humsku posle ¹est godina!
(http://nono9.us)

Definitivno: fudbalska reprezentacija Srbije odigraæe naredni meè kvalifikacija za EP na stadionu Partizana!

Odluku da "orlovi", umesto na "Marakani", doèekaju Kazahstan 17. novembra u Humskoj, doneli su u ponedeljak èelnici FSS, uz saglasnost UEFA i nacionalne federacije Kazahstana.

Ova seldiba nije za stalno, jer se radi samo o poku¹aju da se koliko-toliko po¹tedi "travnjak" na stadionu Crvene zvezde, gde bi ipak trebalo da se odigra poslednji susret u kvalifikacijama izmedju Srbije i Poljske, èetiri dana kasnije.

Meè Crvene zvezde i Bajerna otkrio je ¹irem auditorijumu u koliko je kritiènom stanju teren u Ljutice Bogdana, kojeg odgovorni u FK Crvena zvezda ne mogu da oporave jo¹ od koncerta Zdravka Èoliæa 23. juna ove godine. U FSS procenili su da oronula trava ne bi izdr¾ala dva meèa u èetiri dana i ¾elev¹i da Beograd i Srbija ne do¾ive jo¹ jednu blama¾u, odluèili da se Klementeovi izabranici na kratko presele na Topèidersko brdo.

Poslednju utakmicu na stadionu Partizana, reprezentacija na¹e zemlje (tada Jugoslavije), odigrala je protiv Luksemburga (6:2), 6. oktobra 2001. godine, u ciklusu kvalifikacija za SP u Japanu i Ju¾noj Koreji.

Pripreme srpskog nacionalnog tima za fini¹ kvalifikacija poèeæe 12. novembra u staroj bazi, Kovilovu. Selektor Klemente saop¹tiæe spisak kandidata za startnih 11 tokom ove nedelje, a goruæe pitanje je te¾ina povrede koju je Dejan Stankoviæ do¾iveo u nedelju na meèu Palermo - Inter.

(MONDO, foto: MN Press)

Ru¾an Bosanac

Sta da ne ...lep je teren...a ne ona zvezdina oranica...

Wlada

На трибинама неће бити ни 1000 људи  :nonono:

mikele

Klemente: Nerizikovanje, to je srpska odlika

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente jo¹ nije naèisto da li æe na toj funkciji ostati i posle kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008.

To sad i ne zavisi mnogo od njega, jer prema va¾eæem ugovoru sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS), Klemente æe automatski produ¾iti saradnju ako se Srbija plasira na EURO 2008. godine, a to je sada u domenu ¾elja.

Od Srbije ne zavisi mnogo. Mora da pobedi Kazahstan i Poljsku, a da Poljska kiksne protiv Belgije ili da Portigal ne pobedi Jermeniju i(ili) Finsku kod kuæe, ¹to je te¹ko za oèekivati.

Na konferenciji za novinare u utorak u Kovilovu, stoga se vi¹e prièalo o Klementeovoj buduænosti nego o predstojeæim kvalifikacionim meèevima. Razumljivo, jer nema puno fudbalske filozofije - da bismo uop¹te ostali u kakvoj-takvoj nadi minimum su dve pobede. ©ta tu ima mnogo da se prièa, zar ne?

"Pitanje o tome da li æu ostati selektor, postavljaju mi samo novinari. To pitanje mi postavlja¹ ti, postavlja¹ ti...Nije pitanje za mene da li æu ostati selektor Srbije. To pitajte nekoga ko je za to odgovoran. Trebalo bi prvo neko da mi pojasni koji su ciljevi, koji je program. A ne da, kao ¹to je srpski naèin, preko vas opipava puls", rekao je Klemente.

Èak i da se dogodi neverovatan scenario pa da Srbija ipak ode na EURO 2008. godine nije ba¹ sasvim sigurno da æe Klemente ostati selektor. To se moglo zakljuèiti iz njegovog monologa o srpskom fudbalskom mentalitetu, ali i po tome ¹to jo¹ nije èuo kakav je plan, program, ¹ta se od njega ¾eli...

"Srbi treba da shvate da ovo vi¹e nije Jugoslavija, da je od te zemlje nastalo ¹est reprezentacija, da imamo najmladji tim u Evropi, sa igraèima visokog kvaliteta, ali da nemamo takmièarski, timski kontinuitet", rekao je Klemente.

Prvo ¹to je primetio kada je do¹ao u Srbiju bilo je to da igraèi van terena imaju "sjajan odnos", ali..."Tokom utakmice, medjutim, tog zajedni¹tva nema. Mnogi se vi¹e koncentri¹u na lièni uèinak. Trenutno imamo deèiju ekipu, koja mora da se pona¹a skromno da bi iz skromnog izrasla u veliki tim. Treba da znamo da smo dole, a da tek treba da pojedemo one iznad", rekao je Klemente.

Novinare je takodje zanimalo ¹ta raspolo¾eni ¹panski trener misli da je glavna osobina gradjana Srbije.

"Nerizikovanje, izbegavanje odgovornosti. To je, kako mi u ©paniji ka¾emo, kao da poku¹ava¹ da pliva¹, a da ne pokvasi¹ garderobu. Ovde prvo pitaju popa, pa novinare, pa trenere, pa tek onda vide ¹ta æe. Ako odgovori nisu isti, onda nastaje dilema i onda se i ne pita", objasnio je Bask.

(agencije/MONDO)

Pedja

Док год будемо играли као сисе,са тактиком 6-3-1,нећемо играти добро и губићемо од фудбалских велесила Азербејџана,Јерменије,Казакстана...

hulio_salinas

Nama treba neko ko æe da siluje igraèe! Neko ko æe da bude tata! Na¹i igraèi su umi¹ljene zvezde i neæemo imati sreæe dokle god ne doðe neko ko æe sve da postroji na zemlju i da ih tera da rade sklekove.

Na¹i igraèi imaju pogre¹an pristup reprezentaciji. Kada budu pozvani u reprezentaciju razmi¹ljaju kako su bolji od ostalih igraèa iz svoje zemlje i ne zanima ih da se trude vi¹e. Cilj na¹ih igraèa jeste da uðu u reprezentaciju i tu se zavr¹ava njihova ¾elja. Pa za¹to na mlaða reprezentacija igra bolje od starije? Pa za¹to se na derbiju krve i jedni i drugi? Za¹to neafirmisani reprezentativni majstori sijaju u svojim klubovima? Sve to traje dok ne odigraju 3 utakmice ra prvi tim. Posle toga postaju zvezde.

Takav je problem i sa Zvezdom i Partizanom. Èim mi tata kupi prve kopaèke, obujem ih i ma¹tam kako æu igrati za Zvezdu ili Partizan. 10 godina krvarim po d¾ombama i katakombama od terena, ne smeta mi ni ki¹a, ni sneg, ni hladnoæa, ni izlizani kramponi... primeti me neki skaut, pojaèam tempo zalaganja. Posle 6 meseci zvoni mi telefon i skaèem od sreæe dok sagovornik izgovara reèi "..., sportski direktor Crvene Zvezde/Partizana..." i eto me u crveno/crno-belom dresu. I tu se zavr¹ava moj posao. Priznam sebi da sam jedan od 40 najboljih igraèa u Srbiji i ni¹ta me drugo ne zanima.

Jednostavno takvi smo ljudi. To je generalni problem na¹ih sportista. Ne znam... èudna smo sorta. Svaki na¹ problem je u glavi! PA i Nole mo¾e da pobedi svakoga i da uzgubi od svakoga. To je to! Zavisi od psiholo¹kog momenta!

hulio_salinas

22. novembar 2007. | Izvor: B92
Klemente preuzeo odgovornost

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je posle remija sa Poljskom (2:2) i teoretske ¹anse za plasman na Evropsko prvenstvo, a selektor Havijer Klemente ponovio je posle meèa na stadionu Crvene zvezde da je on najodgovorniji za neuspeh na¹eg nacionalnog tima. Klementeov ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije istièe 31. decembra, a o eventualnom nastavku saradnje, o èemu je bilo nagove¹taja u Fudbalskom savezu Srbije iako se Srbija neæe naæi na EP, raspravljaæe se na sastanku Izvr¹nog odbora FSS-a, poèetkom decembra.

Komentari¹uæi slabu posetu na utakmici sa Poljskom, Klemente je rekao da ne zamera navijaèima na izostanku podr¹ke.

"Za mene su navijaèi svetinja, ako doðu doðu, ako ne doðu ne doðu", rekao je Klemente.

Golovima ®igiæa i Lazoviæa u razmaku od tri minuta, sredinom drugog poluvremena, Srbija je izborila remi sa Poljacima, a Klemente ka¾e da je na¹ tim u fini¹u meèa mogao i do pobede.

"Na¾alost, dali smo samo dva gola, iako smo imali mnogo vi¹e prilika za gol. U drugom poluvremenu ekipa je dobro radila, sa mnogo entuzijazma", rekao je selektor Srbije.

"Bilo je ovo te¹ka utakmcia. Primili smo dva gola, a drugi gol naroèito ne mogu da razumem kako smo primili. Igrali smo na izuzetno lo¹em terenu, i jedini izbor je bio da igramo na duge lopte. Nismo mogli da kombinujemo kratkim pasovima", dodao je Klemente.

mikele

Biliæ: Srbijo, ne slu¹aj starce!

Selektor Hrvatske Slaven Biliæ izjavio je u intervjuu listu "Kurir" da je problem srpske reprezentacije u nedostatku kvalitetnih fudbalera na pojedinim pozicijama, kao i u "mudrim starcima koji mnogo prièaju".

Prema njegovom mi¹ljenju, Havijer Klemente je kao strani trener imao izuzetno te¾ak posao kao selektor Srbije i - nije ga dobro obavio.

"Srbija ima odliène igraèe, ali nisu dobro rasporedjeni. U odbrani imate trojicu ili èetvoricu vrhunskih igraèa na istoj poziciji, a nijednog vrhunskog kreativca i centralnog veznog. Meni je nepojmljivo da je Srbija tanka u veznom redu. Pa, u biv¹oj Jugi ste vi tu uvek imali re¹enja, setite se Pi¾ona, Piksija, Saviæeviæa", ka¾e Biliæ.

On smatra da "orlovi" mogu da se plasiraju na Mundijal 2010. godine u Ju¾noj Africi, ali je potrebno da se "srede" i udju u kvalifikacije bez respekta prema Francuskoj i Rumuniji.

Biliæ ka¾e da je Fudbalski savez Srbije posle Mundijala u Nemaèkoj trebalo da uka¾e priliku nekom mladjem struènjaku, jer se takva politika upravo isplatila Hrvatskoj na najbolji naèin.

"To su va¹e stvari, ali mislim da je Klemente bio gre¹ka. Strancu koji ne poznaje prilike u domaæem fudbalu, posao je bio znatno ote¾an. Na¹ savez je po¹tovao neki red, odnosno kontinuitet, tako da sam ja posle mlade selekcije dobio poverenje da vodim i A tim. Uveo sam svoje klince, Modriæa, Kranjèara, Eduarda, Æorluku, koje sam poznavao u du¹u. Srbija to nije uradila na taj naèin, pa mo¾da i tu le¾i kljuè njenog neuspeha".

Nekada¹nji as Hajduka, hrvatske reprezentacije i vi¹e engleskih klubova podvlaèi da ni njemu nisu tekli "med i mleko" od samog poèetka i da nije uvek bio heroj, kao posle nedavne pobede nad Engleskom na Vembliju.

"Kao selektor mladih, do¾iveo sam nesreæan poraz od Srbije u bara¾u za Evropsko prvenstvo. Prièalo se o Mateusu i Trapatoniju, ali uz mene su bila dva najmoænija lobija, mediji i narod. Mladim fudbalerima i trenerima treba odmah dati ¹ansu, nema èekanja. I kod vas i kod nas, uvek ima mudrih staraca koji mnogo prièaju. Toga u svetu vi¹e nema i Hrvatska je na tom polju odskoèila od Srbije. Kada sam gurnuo klince u reprezentaciju, mnogi su mi prièali da sam lud, a kada su poèele da se redjaju pobede, postao sam hrabar i genije", prièa Biliæ.

Hrvatski selektor ka¾e da je igraèe uoèi rezultatski neva¾ne utakmice protiv Engleske "dr¾ao pod pritiskom" jer jedino tako mo¾e da se napreduje.

"Nije tu bilo nièega negativnog, jednostavno smo hteli da doka¾emo da smo bolji od njih. ©ta æe vam veæi motiv od krcatog Vemblija? Pored toga, Hrvati imaju specifièan odnos prema svojoj dr¾avi, zastavi i grbu, tu smo mo¾da i svetski prvaci. Sportisti i navijaèi uvek su spremni da izgore za Hrvatsku, a ¾ao mi je ¹to to nije sluèaj i sa Srbima".

Biliæ istièe jo¹ jednu razliku izmedju dva susedna balkanska naroda.

"Meèevi Srbije i Hrvatske uvek æe nositi vi¹ak adrenalina, ali bitno je da nestane mr¾nja. Treba otvoreno reæi da je izmedju nas bilo rata. Srbi ka¾u da je to bilo davno, da je pro¹lo 15 godina, dok je kod nas stanje kao da se rat zavr¹io juèe! Regionalna liga bi bila dobra za sve, ali fudbal je specifièan, treba videti da li takvo takmièenje mo¾e da se organizuje. Mi koji smo ¾iveli u staroj Jugoslaviji pominjemo derbije 'velike èetvorke', dok mom sinu ta rivalstva ni¹ta ne znaèe, jer i ne zna za njih. Verujem da je tako i u Srbiji".

(MONDO)

pop

Lotar Mateus: Spreman sam da vodim Srbiju!
Autor: Blic online | 02.12.2007 - 13:10

Lotar Mateus, legenda nemaèkog i svetskog fudbala, èovek koji je Srbiji podario najveæi klupski uspeh u poslednjih deset godina, nudi se Fudbalskom savezu Srbije da bude novi selektor srpske reprezentacije!

"Kod vas selektor mo¾e da bude uspe¹an samo ako poznaje va¹ mentalitet, a ja sam ga dobro upoznao. Da budem selektor? Za¹to da ne, bila bi mi èast. Èuo sam i ja da se, kako vi ka¾ete, prièa, ali zaista ne mogu da ka¾em da je bilo nekih kontakata...", rekao je Mateus u intervjuu "Sportu".

Mateus, koji je sa Partizanom u¹ao u Ligu ¹ampiona, smatra da je glavni razlog ¹to Srbija nije oti¹la na Evropsko prvenstvo u Austriju i ©vajcarsku - "problem u glavi".

"Reprezentaciju Srbije mo¾e da vodi samo trener koji poznaje va¹ mentalitet. Imate dobre igraèe, kvalitet nije sporan, ali neophodan vam je èip u glavi kako biste promenili neke navike. Imam iskustva iz vremena kada sam trenirao Partizan. Tada sam dobro upoznao sredinu, mentalitet ljudi, igraèa. Samo kvalitet nije bio dovoljan za dobre rezultate, trebalo je ne¹to menjati u glavi. Istina, bilo je malih problema, ali se na kraju sve dobro zavr¹ilo. Momci su postigli veliki uspeh plasmanom u Ligu ¹ampiona", rekao je Mateus.

On dodaje da je spreman da dodje da razgovara o selektorskom poslu ako postoji ¾elja i poruèuje: "Srbija mi je ostala u lepoj uspomeni".

Èuveni Nemac smatra da se Hrvatska plasirala na EP "iako nema bolji tim od Srbije"(!!??).

"Da, zaista mislim da ste kvalitetniji od Hrvata. Oni, medjutim, imaju drugaèiji mentalitet, ne gube veæ dobijene utakmice. Njima ne mo¾e da se dogodi Kazahstan ili Jermenija. Vi ste bili sjajni u susretima sa Portugalom i Poljskom, ali ste kvalifikacije izgubili zbog va¹e glave, pristupa u susretima sa malim reprezentacijama", ka¾e Mateus i upitao za¹to u reprezentaciji Srbije ne igra takav kreativac kao ¹to je Sa¹a Iliæ.

"Nije u pitanju samo Iliæ, imate vi mnogo dobrih igraèa koji nose dres velikih evropskih klubova. Zaista je èudno da niste izborili plasman na EP. Nedostaje vam i vi¹e samopouzdanja, morate da verujete u sebe", dijagnoza je Lotara Mateusa.

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

pop

Rasplet u fudbalskoj reprezentaciji Srbije
Klemente oti¹ao, Antiæ selektor!
Autor: ®. Baboviæ | 05.12.2007 - 13:47

Havijer Klemente je zavr¹io neslavnu prièu sa fudbalskom reprezentacijom Srbije, koju æe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Ju¾noj Africi 2010, kako „Blic“ saznaje, voditi - Radomir Antiæ!

©panski trener je ipak pre dva dana do¹ao u Beograd poslednji put u svojstvu selektora „orlova“, iako mu ugovor istièe 31. decembra, zbog èega je i dosta zbunjeno tra¾io razloge opravdanja za neuspeh u kvalifikacijama i neodlazak na¹e selekcije na Evropsko prvenstvo u Austriji i ©vajcarskoj, Fudbaski savez Srbije mu se sinoæ zahvalio na saradnji. Pru¾ena je ruka ruci, Zvezdan Terziæ, prvi èovek na¹eg Saveza, koji je prvo bio za ostanak Baska, a potom i odluèio da ne nastavi sa njim saradnju, oprostio se prijateljski od Klementea i tako ipak uva¾io odluku Struènog saveta koji je nedavno izglasao nepoverenje iskusnom struènjaku.
Rane iz kvalifikacija dugo æe boleti, Alpi su nam daleko, seprembar 2008. sve bli¾e, a tada se kreæe sa meèevima za planetarni ¹ampionat, gde bi Srbija, ipak, posle svega morala da uèestvuje. Za taj poduhvat „orlovima“ treba èvrsta ruka znalca, iskusnog trenera, a to je Radomir Antiæ. Jedan od na¹ih najboljih fudbalskih struènjaka svih vremena dugo godina je bio blizu, ali ne i na samoj klupi na¹e reprezentacije. Razlozi za njegovo odbijanje uvek vruæe selektorske klupe nekad su bili objektivni, nekad ne, ali je ovoga puta iz Madrida stiglo veliko „DA“. Biv¹i fudbaler Partizana, pet puta i reprezentativac Jugoslavije, zatim sa sjajnim trenerskim peèatom u Saragosi, Realu, pa Atletiku sa kojim je 1996. osvojio duplu krunu u ©paniji, Barseloni, Ovijedu, Selti, konaèno je pristao da nasukani crveni brod umiri i dovede u mirnu luku.
Biæe to veliki plus za na¹ fudbal, premda je Antiæ svestan ¹ta ga èeka, imperativ je odlazak na Svetsko prvenstvo, otuda æe sve oèi biti uprte u slavnog trenera.
Izvr¹ni odbor Fudbalskog saveza Srbije na sutra¹njem sastanku usvojiæe odlazak Klementea i na velika vrata doèekati, nadamo se, spasioca srpskog reprezentativnog fudbala Radomira Antiæa.

LIÈNA KARTA
Ime i prezime: Radomir Antiæ
Roðen: 22. novembra 1948. godine u ®iti¹tu
Igraèka karijera: Sloboda U¾ice, Partizan, Fenerbahèe, Saragosa, Luton. Reprezentativac pet puta.
Trenerska karijera: Partizan, Saragosa, Real, Ovijedo, Atletiko M, Barselona, Selta.
Trenerski trofeji: Dve titule sa Partizanom, titula i kup ©panije sa Atletikom iz Madrida (dupla kruna 1996)

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)