Fudbalska Reprezentacija Srbije

Started by hulio_salinas, 03-10-2006, 20:20:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vampire 666

Klemente zadovoljan debitantima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente izjavio je da je zadovljan igrom svog tima u prijateljskom duelu sa Norve¹kom, a posebno debijem trojice mladih reprezentativaca.

"Utakmica je za mene bila vrlo va¾na, po¹to sam ¾eleo da stojim ispred mladih i neiskusnih igraèa i uka¾em im na neke gre¹ke... Prijateljske utakmice su uvek nezgodne za igranje, ali sam sve u svemu zadovoljan prikazanim", rekao je Klemente na konferenciji za novinare.

Klemente je rekao da je zadovoljan igrom debitanata Bo¹ka Jankoviæa, Milo¹a Krasiæa i Du¹ka To¹iæa, ali je dodao da im posle pet do ¹est utakmica neæe opra¹tati neke gre¹ke, koje su pravili na utakmici sa Norve¹kom - zavr¹ene rezultatom 1:1.

"Videlo se u nekim situacijama da ne zauzimaju prave pozicije, da se lo¹e kreæu, pa sam morao da stojim kod aut linije i sugeri¹em im ¹ta da rade. Ipak, ne mo¾emo tra¾iti od njih isto ¹to tra¾imo i od starijih igraèa", rekao je ¹panski trener.

Klemente je ocenio da je reprezentacija Srbije dobro odigrala prvo poluvreme duela sa Norve¹kom, a da je slabiju igru u nastavku igre uslovio i realno slabiji tim od onog koji je poèeo utakmicu.

Selektor Norve¹ke Age Hareide rekao je da je zadovoljan i igrom svog tima i ostvarenim rezultatom.

"Primili smo rani gol posle prekida, ali smo posle uspeli da se 'dignemo'. U prvom poluvremenu smo previ¹e komplikovali, a u drugom smo mogli i do pobede. Srbija je dobar tim sa dobrim igraèima, tako da sam zadovljan i rezultatom", rekao je Hareide.

Dread Lord

Utakmica nije bila losa !!

marijabgd88

ja sam billa tamo i bilo mi je dosadna utakmica...ocekivala sam barem malo zanimljivije....doduse navijaci su me odusevili kao i orkestar kad je svirao Mars na Drinu i himnu.... inace, ovo je bio prvi put da sam otisla na utakmicu i bila sam vrlo uzbudjena i zato sto sam prvi put na marakani.... :)

hulio_salinas

19/11/2006 | Izvor: B92 (http://www.b92.net/sport/fudbal.php?nav_id=220507&dd=19&mm=11&yyyy=2006&style=texts)

PE: Kadeti Srbije u drugom krugu

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na¹i reprezentativci savladali su selekciju Andore sa 4:0 i kolo pre kraja obezbedili prolaz u drugu rundu.

U prvom kolu ekipa koju vodi Sa¹a Nikoliæ bila je bolja od selekcije domaæina, Malte, 2:0. Golove su postigli Pr¹o i Saviæ.

Italijani su savladali Andoru (4:0) i Maltu (4:0) pa æe utakmica poslednjeg kola, u sredu 22. novembra, odluèiti samo o tome ko je pobednik grupe, a u drugom krugu igraæe sigurno selekcije Srbije i Italije.

U borbi za titulu prvaka Evrope za igraèe do 17 godina uèestvovale su 52 evropske selekcije.

Po dve ekipe iz svake od 12 kvalifikacionih gurpa, najbolji treæeplasirani i tri tima (Engleska, ©panija i Portugalija) koji su zahvaljujuæi ranijim rezultatima 'po¹teðeni' predkvalifikacija formiraæe sedam grupa sa po èetiri tima.

Kako je grupa u kojoj se nalazi na¹a kadetska reprezentacija jedina u kojoj takmièenje nije zavr¹eno poznati su svi uèesnici sledeæe faze.

To su selekcije Ukrajine, Belorusije, Francuske, Islanda, Nemaèke, Rusije, Grèke, ©vedske, Poljske, Finske, Slovaèke, Bosne i Hercegovine, Velsa, Turske, Èe¹ke, Republike Irske, Azerbejd¾ana, Holandije, Norve¹ke, Maðarske, ©kotske, Severne Irske, ©vajcarske, Italije, Srbije, Engleske, ©panije i Portugalije.

Pobednici sedam grupa i domaæin turnira, Belgija, uèestvovaæe u zavr¹nici. Finalni turnir igra se od 2. do 13. maja.

===============

24/11/2006 | Izvor: B92

Srbi sa Èe¹kom,Engleskom i Italijom

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraæe u grupi "B" sa Èe¹kom, Engleskom i Italijom na Evropskom ¹ampionatu koje æe se naredne godine odr¾ati u Holandiji. ®reb u Arnemu je hteo da se na¹ tim naðe u grupi sa veoma jakim i atraktivnim rivalima. U grupi "A" boriæe se: Holandija, Izrael, Portugal i Belgija.

Papire sa natpisima reprezentacija iz kupova izvlaèili su pro¹la i buduæa zvezda holandskog fudbala: Frank de Bur, èovek sa najvi¹e nastupa u narand¾astom dresu i Klas Jan Huntelar centarfor Ajaksa.

Dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraæe se u polufinale Evropskog ¹ampionata. Utakmice æe se igrati u èetiri grada. Pored Arnema, domaæini æe biti i Nijmegen, Herenven i Groningen. Meèevi po grupama igraæe se od 10. do 17. juna. Polufinala su na programu tri dana kasnije, a finale 23. juna na stadionu Euroborg u Groningenu.

Prva èetiri tima na ovom ¹ampionatu obezbediæe direktan plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Ukoliko jedna od te èetiri ekipe bude Engleska, odigraæe se plej-of meè treæeplasiranih timova iz grupa.

hulio_salinas

27/12/2006 | Izvor: B92

Debakl u Bilbau

Fudbalska reprezentacije Srbije deklasirana je u Bilbau od selekcije Baskije rezultatom 4:0, u prijateljskom meèu kojim je zavr¹ena godina.

Baskija je povela golom Jestea iz penala u 33. minutu, a tim biv¹eg trenera Atletika iz Bilbaa Havijera Klementea dokrajèili su Ismail Urzaiz (41), Hosu Sarijegi (60) i Garikoitz Uranga (87).

Kombinovana selekcija Srbije igrala je veoma slabo, a Du¹an Ðokiæ je proma¹io penal, dosuðen zbog faula nad Krasiæem.

Tim Srbije lo¹e je poèeo utakmicu, ali se protiv motivisanih domaæina dr¾ala u prvih pola sata. U fini¹u prvog poluvremena u centru pa¾nje bio je centarfor Atletika Ismael Urzaiz, koji je najzaslu¾niji za komotnu prednost Baskijaca pred odmor.

U 33. minutu Urzaiza je u ¹esnaestercu na¹eg tima oborio Igor Duljaj, a Fransisko Jeste je sa bele taèke prvi put savladao Vladu Avramova. Èetiri minuta pred poluvreme proradio je tandem Atletika - centar¹ut Hosebe Eèeberije za Urzaiza i 2:0 za Baske.

Prekidi i centar¹utevi i dalje su bili najjaèe oru¾je "zelenih" - na isteku sata igre posle kornera Sarijegi donosi domaæoj ekipi tri gola prednosti.

Kada je Lopes Valjeho odbranio penal debitantu Du¹anu Ðokiæu, na¹a selekcija je totalno izgubila samopouzdanje, a u fini¹u je Du¹ko To¹iæ proma¹io loptu, a Uranga iskoristio poklon za èetvrti gol u mre¾i jo¹ jednog debitanta Avramova.

U Bilbau reprezentacija Srbije igrala je bez devet standardnih igraèa. Kapiten Dejan Stankoviæ, plejmejker Sa¹a Iliæ i kljuèni igraè odbrane Nemanja Vidiæ nisu ni pozvani na ovu proveru, a èetiri igraèa (Danko Lazoviæ, Danijel Ljuboja, Ognjen Koroman i Bo¹ko Jankoviæ) imala su klupske obaveze. Uz to zbog povreda nije bilo Marka Panteliæa i Aleksandra Lukoviæa.

uz Avramova i Ðokiæa u neslavnoj veèeri srpskog fudbala debitovali su Antonio Rukavina, Marko Lomiæ i Stefan Baboviæ.

Baskija: Iraizoz (Lopez Valjeho 46); Rekarte (Havi Martines 61), Labaka, Prijeto, Garido; Iraola (Aranburu 46), Garitano  (Siriei¹ 46); Eèeberija (©abi Prijeto 46), Jeste (Uranga  46), Aitor Tornavaka (Gabilondo 46);  Urzaiz (Aduriz 46).

Srbija: Avramov; Markoviæ (Rukavina 46), Stepanov, Ivanoviæ, To¹iæ; Duljaj (Milovanoviæ 46), Kovaèeviæ (Smiljaniæ 46), Ergiæ (Lomiæ 46), Krasiæ, Tri¹oviæ (Baboviæ 46); ®igiæ (Ðokiæ 46).

mikele

Bolje bi bilo da nisu ni isli da igraju ovu prijateljsku utakmicu,samo su se obrukali.A ovi mladi,koji predstavljaju buducnost naseg fudbala,vec su umislili da su neke zvezde pa vise ni oni nece da se znoje. Ma treba ih  :F

hulio_salinas

Tuzna je nasa ulica od kad nisi tu...   :>

Juce gledam na SOSu secajne na "Osvajanje Zagreba"... Kada je bilo 2:2 + Bata Mirkovic (:happy:)... To su bili dani...

A danas? Sta se danas desava? Kakvi kreteni!!! I ocekuju posle punu Marakanu?!  :][

Treba ih sve  :F

Roben

Pripreme bez Iliæa, Ke¾mana...
(http://nono9.us)

Selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente saop¹tio je spisak od 22 fudbalera koji æe tokom februara odraditi trodnevne pripreme u Kovilovu.
Na spisku nema do sada standardnih reprezentativaca Sa¹e Iliæa i Danijela Ljuboje.

Sekretar reprezentacije Aleksandar Bo¹koviæ rekao je na konferenciji za novinare da se Klemente ipak nije odrekao usluga Iliæa i Ljuboje za buduæe duele.

Klemente je odluèio da se sa reprezentacijom od 5. do 7. februara pripremaju i "vezisti" Dejan Milovanoviæ i Stefan Baboviæ èiji je jedini nastup u dresu nacionalnog tima bio decembra na nezvaniènoj utakmici protiv selekcije Baskije.

Poziv nije dobio ni Mateja Ke¾man, iako su mediji proteklih dana spekulisali da æe se napadaè turskog Fenerbahèea vratiti u ekipu za koju je poslednji put igrao na pro¹logodi¹njem Svetskom prvenstvu u Nemaèkoj, tada pod imenom Srbija i Crna Gora.

Reprezentacija Srbije æe 2007. godine igrati samo takmièarske utakmice - deset u kvalifikacijama za Evropsko prenstvo 2008. godine.

Fudbaleri Srbije su na drugom mestu tabele Grupe A sa 10 osvojenih bodova u èetiri utakmice. Rivali "orlova" u Grupi A su selekcije Poljske, Portugala, Finske, Belgije, Jermenije, Azerbejd¾ana i Kazahstana.

Prvi naredni izazov Srbija æe imati 24. marta kada æe gostovati Kazahstanu. Èetiri dana kasnije u Beograd æe doputovati ekipa Portugala.

Struèni ¹tab je odluèio da reprezentacije ne igra prijateljske utakmice po¹to su ponude stigle iz Ju¾ne Amerike i Australije, koje su predaleko.

Reprezentacija Srbije je prijateljsku utakmicu mogla da u Francuskoj igra i sa selekcijom Obale Slonovaèe, ali je i ta ponuda odbijena.

Sastav reprezentacije Srbije za trodnevne pripreme u Kovilovu:

Golmani: Vladimir Stojkoviæ (Nant), Vlada Avramov (Trevizo).

Odbrambeni fudbaleri: Marjan Markoviæ (Dinamo Kijev), Nemanja Vidiæ (Manèester junajted), Mladen Krstajiæ (©alke), Ivica Dragutinoviæ (Sevilja), Du¹ko To¹iæ (So¹o), Branislav Ivanoviæ (Lokomotiva Moskva), Milan Stepanov (Trabzonspor).

Fudbaleri sredine terena: Igor Duljaj (©ahtjor), Nenad Kovaèeviæ (Lans), Dejan Stankoviæ (Inter), Ivan Ergiæ (Bazel), Aleksandar Tri¹oviæ, Dejan Milovanoviæ (Crvena zvezda), Bo¹ko Jankoviæ (Majorka), Ognjen Koroman (Portsmut), Stefan Baboviæ (OFK Beograd), Milo¹ Krasiæ (CSKA Moskva).

Napadaèi: Nikola ®igiæ (Rasing Santander), Marko Panteliæ (Herta), Danko Lazoviæ (Viteze).

B92.net/sport

hulio_salinas

Ke¾man: "Na EVRO sa ili bez mene"
27/01/2007 | Izvor: B92, Blic

Centarfor Fenerbahèea Mateja Ke¾man ponovo je izostao sa spiska Havijera Klementea. Istina, napadaèa Fenerbahèea jo¹ od Svetskog prvenstva nema u nacionalnom timu Srbije, ali pred novo okupljanje na¹ih reprezentativaca u Beogradu u domaæoj javnosti je bilo govora da æe mu ¹panski struènjak ovog puta uputiti poziv.

"I ja sam poèetkom nedelje dobio takvu informaciju i rekao sam da, ako je ona istinita, biæe mi drago da se ponovo naðem u reprezentaciji. Na adresu kluba, meðutim, nije stigao nikakav dopis od strane na¹eg Saveza," ka¾e Mateja Ke¾man u razgovoru za „Blic“.

©ta je po vama razlog ¹estomeseènog izostanka iz reprezentacije?

"To pitanje treba uputiti predsedniku FSS Zvezdanu Terziæu i selektoru Havijeru Klementeu. Oni su odgovorni za rezultate na¹e reprezentacije. ©to se mene tièe, mo¾da sam subjektivan, ali mislim da kvalitetom, iskustvom i srcem zaslu¾ujem mesto u nacionalnom timu."

Oèekujete li poziv selektora Klementea za neku od narednih reprezentativnih akcija?

"Ja se nisam odrekao reprezentativnog dresa. Dok budem igrao kvalitetno, dobro, uvek æu se rado odazvati pozivu selektora. Prvi put kad budem osetio da ne mogu da pomognem reprezentaciji, reæi æu to javno. Imam status, kvalitet, visok ugovor, ali i pored toga najbitnije mi je da se borim za na¹u zemlju i moju familiju. Ako neko misli da sada nisam potreban, u redu."

Da li ste u kontaktu sa kolegama koji nastupaju za najbolji tim Srbije?

"Naravno da jesam. Sa veæinom reprezentativaca sam u stalnom kontaktu. Pred svaku utakmicu Srbije se èujem sa njima i po¾elim im sreæu. Veoma je va¾no da na¹a reprezentacija uspe da se plasira na naredno Evropsko prvenstvo, sa mnom ili bez mene i srcem sam uvek uz Srbiju."

Ipak, na promociji va¹e knjige 13. novembra pro¹le godine niste obi¹li na¹e reprezentativce koji su tada bili sme¹teni u SC Kovilovo?

"Nisam ¾eleo da remetim mir na¹e reprezentacije dan pred va¾nu utakmicu sa Belgijom i to je jedini razlog za¹to nisam oti¹ao u Kovilovo."

Kakvi su planovi sa Fenerbahèeom?

"Cilj nam je da osvojimo titulu u turskom ¹ampionatu i da u Kupu UEFA doguramo ¹to dalje. Ove godine Fenerbahèe slavi 100 godina postojanja i pritisak je veliki, ali mislim da neæe biti problema da do kraja prvenstva zadr¾imo prvo mesto. Imamo sedam bodova prednosti u odnosu na Galatasaraj i dosta lak¹i raspored u narednih ¹est kola. Na putu do èetvrtfinala Kupa UEFA prvo idemo na AZ Alkmar, koji nije ono ¹to je bio prethodnih nekoliko sezona. Ukoliko njih proðemo èeka nas dvomeè sa Njukaslom ili Varegemom, protivnike koje mo¾emo da elimini¹emo."

mikele

Кежмана и није требао да зове јер имамо сасвим довољно добрих нападача,а он је и проблематичан тип,тако да нам не треба уопште.
Али Илића је требао да позове  :hmm :hmm јер смо у везном реду најтањи.

Roben

svidja mi se sto je pozvao ove iz mlade reprezentacije npr. Krasica, Jankovica.....
Kezmana ne treba da zove ima da sjebe atmosveru u timu jer on nece da bude rezerva

hulio_salinas

Bi¹evac umesto Vidiæa
30/01/2007 | Izvor: B92, Beta

Odbrambeni fudbaler Lansa Milan Bi¹evac zameniæe ¹topera Manèester Junajteda Nemanju Vidiæa na trodnevnim pripremama reprezentacije Srbije u Kovilovu.

Selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente odluèio je da dozvoli Vidiæu da slobodno vreme provede sa porodicom po¹to je nedavno postao otac, saop¹teno je danas u FSS.

Reprezentativci Srbije æe se za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine pripremati od 5. do 7. februara u Kovilovu.

Srbija je posle èetiri odigrane utakmice na drugom mestu na tabeli kvalifikacione Grupe A sa 10 osvojenih bodova, jednim manje od vodeæe Finske, koja je odigrala meè vi¹e.

Treæeplasirana Poljska ima isti broj bodova kao i Srbija, ali i utakmicu vi¹e, dok su Portugal i Belgija osvojile po sedam bodova.

Sledeæe utakmice u kvalifikacijama za EP reprezentacija Srbije æe da igra 24. marta protiv Kazahstana u gostima i 28. marta protiv Portugala u Beogradu.

mikele

Klemente: Nismo ¾eleli da se ponovi Baskija
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4696640)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente objasnio je da je cilj okupljanja igraèa na mini pripremama u Kovilovu bio uigravanje ekipe i dodao da struèni ¹tab "orlova" nije ¾eleo da se ponovi situacija kao posle meèa sa Baskijom.

"Krajem pro¹le godine ubedljivo smo pora¾eni od Baskije i priznajem da je odigravanje te utakmice mo¾da bila gre¹ka. Tada mnogi A reprezentativci nisu mogli da nam se pridru¾e, ali smo, ipak, uspeli da vidimo na delu neke mlade igraèe. Slièno je i sada - mogli smo da zaka¾emo prijateljski meè, ali mnogi igraèi jo¹ uvek nisu u ¾eljenoj formi, spremni za takmièarski duel", izjavio je Klemente i dodao da od pozvanih jedino nije do¹ao Nemanja Vidiæ zbog privatnih obaveza.

©panac je istakao da u igri njegovog tima jo¹ uvek ima mesta za napredak i da æe upravo naredna tri dana poslu¾iti da se koriguju nedostaci.

"Odluèili smo se za mini pripreme, po¹to su nam treninzi preko potrebni. Danas æu imati sastanak sa igraèima i objasniti im ¹ta oèekujem od njih. Cilj ovih priprema je da se spremimo za mart i da tada, kada se nastave kvalifikacije za EP, vidimo na koje elemente u igri treba da se usredsredimo", ocenio je Klemente.

Srpski selektor je naveo da su svi igraèi manje-vi¹e u dobroj kondiciji, ali da oèekuje da vrhunac dostignu upravo krajem marta.

"Potpuno je normalno da u ovom delu sezone nisu svi jo¹ uvek dovoljno spremni, ali oèekujem da æe na proleæe zaigrati onako kako umeju. Voleo bih ponovo da proverim Baboviæa i Milovanoviæa, po¹to nisam bio zadovoljan njihovom partijom u Bilbau, ali i to je bilo normalno buduæi da su tada do¹li nedovoljno pripremljeni i odigrali prvi meè za A tim", rekao je Klemente.

Upitan za¹to na spisku nema Sa¹e Iliæa i Danijela Ljuboje, koji su u prethodnom periodu bili sastavni deo srpskog tima, Klemente je rekao:

"Za¹to me pitate za one koji nisu tu. Ako vas to zanima, mogao bih da vam prièam o jo¹ 40 drugih igraèa. To ¹to sada nisu pozvani, ne znaèi da sam ih se zauvek odrekao. Ovog puta u timu imamo nekoliko mladih igraèa, a bitno je da ih proverim ¹to vi¹e, jer ne mo¾emo u takmièenje da udjemo sa 18 fudbalera. Zamislite da svi znaju da im je zagarantovano mesto u timu, onda se niko na treninzima ne bi trudio. Fudbalerima treba da se usadi ¾elja da igraju u nacionalnom timu i pravo da vam ka¾em, drago mi je kad se ljute jer nisu pozvani, znaèi da im je ipak stalo.

Reprezentacija Srbije naredna tri dana boraviæe u sportskom centru u Kovilovu, a "orlovi" æe kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastaviti 24. marta gostovanjem u Kazahstanu.

(MONDO)

hulio_salinas

Karte za Portugaliju do 2000 dinara
14/02/2007 | Izvor: B92, Beta

Ulaznice za utakmicu Srbija - Portugalija, u okviru kvalifikacija za EP 2008., ko¹taæe od 500 do 2.000 dinara, odluèio je Izvr¹ni odbor Fudbalskog saveza Srbije na sednici odr¾anoj u sredu u Kragujevcu.

Karte za "sever" i "jug" iznosiæe 500 dinara,
za "istok" od 1.000 do 2.000,
dok æe za zapadnu tribinu ko¹tati od 1.500 do 2.000 dinara.

Meè izmeðu fudbalske reprezentacije Srbije i selekcije Portugalije igra se 28. marta na "Marakani".

====================

Idete li ljudi?!
JA OBAVEZNO!!!

"U boj, kren'te junaci svi, kren'te i ne zal'te zivot svoj..."
   :box :box :box

darusaz

Карте за утакмицу су већ у продаји (папрено као и увек и требовања као и увек).  :djavo

Елем и ДЕЛТА СПОРТ у Кнезу се побринуо да подгреје атмосферу пре текме. Леви део излога краси комплетна опрема ФСС а десни португалског ФС.  :loptica Видех да имају и неке памучне мајице, са све текстом химне за неупућене.  :hmm