Meridijan SuperLiga 2006/2007

Started by hulio_salinas, 19-09-2006, 11:27:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Vampire 666

#45
bruka...sokiran sam zvezdinim porazom...



Partizan èeka Vo¾dovac
Ovog vikenda igraju se utakmice 13. kola Meridijan Superlige. Najzanimljiviji duel odr¾aæe se na stadionu Partizanau subotu od 13:30, gde gostuje ekipa Vo¾dovca koja u poslednje vreme igra u odliènoj formi. Ubedljiva pobeda protiv Crvene zvezde u prethodnom kolu podigla je samopouzdanje kod igraèa Vo¾dovca koji sigurno na stadion Partizana neæe doæi sa belom zastavom.

Partizan je na drugoj strani pod velikim pritiskom. "Crno-beli" posle lo¹eg izdanja i poraza od Be¾anije u prethodnoj rundi ne smeju dopustiti sebi jo¹ jedan kiks.

"Posle utakmice protiv Be¾anije ponovo smo domaæini. Ekipa Vo¾dovca deluje preporoðeno, igra èvrsto i veoma aktivno u polju. Oèekuje nas neizvesna utakmica i oèekujem tri boda, ¹to nam je u ovom trenutku najbitnije", ka¾e trener Partizana Miodrag Je¹iæ.

Ovo je èetvrti meðusobni duel Partizana i Vo¾dovca, a u prethodna tri skor je 2:1 u pobedama za crno-bele.

U ostalim meèevima u subotu od 13:30 igraju:

Be¾anija - Banat

Zemun - Mladost

Borac  - Vojvodina

Hajduk K - OFK Beograd

U nedelju od 13 se sastaju:

Smederevo – Crvena zvezda

Dread Lord

#46
MSL: Pobeda Partizana, poraz OFK

Fudbaleri Partizana uspeli su da koliko-toliko poprave utisak posle poraza od Be¾anije u prethodnoj rundi Meridijan Superlige. Oni su na svom stadionu bili uspe¹niji od Vo¾dovca sa 2:0. Èitav posao Partizan je obavio u prvih 20 minuta kada su i postignuti golovi( Marinkoviæ u 5, Ðorðeviæ u 21).

Kod prvog gola pro¹ao je debitant Maletiæ, a posle dodavanja Lomiæ je fauliran. Neboj¹a Marinkoviæ je ¹utirao a lopta je kroz ¾ivi zid pro¹la do gola. Kod drugog gola "crno-belih" fauliran je Odita na 25 metara polulevo od gola "Zmajeva". Nenad Ðorðeviæ je odlièno ¹utirao i pogodio bli¾i ugao. Zvanièni podaci ka¾u da je utakmici prisustvovalo vi¹e od 3500 navijaèa.

Be¾anija je u zavr¹nici ispustila pobedu. Na svom stadionu Beograðani su remizirali sa Banatom 2:2. Domaæin je poveo u 13. minutu autogolom Saviæa. Izjednaèio je Mikiæ u 75, a samo dva minuta kasnije Lazetiæ donosi Be¾aniji novu prednost. Kada su svi oèekivali kraj meèa Baljak je doneo bod Banatu.

Borac je u Èaèku slavio protiv Vojvodine sa 2:1. Gosti iz Novog Sada poveli su u 62. minutu golom Todiæa. Èaèani su u samo dva minuta 74. i 75. napravili preokret i stigli do vrednih bodova golovima Milovanoviæa i Arsenijeviæa.

Hajduk je u Kuli lak¹e nego ¹to se oèekivalo stigao do tri boda u meèu protiv OFK Beograda pobedom od 2:0. Stanèiæ je u 7. minutu doveo Kuljane u voðstvo, a konaènih 2:0 postavio je Stojmiroviæ veæ u 26. minutu.

Zemun i apatinska Mladost su remizirali u Gornjoj Varo¹i. Gosti su poveli u 26. minutu golom Radosavljeva, da bi bod Zemuncima u poslednjem minutu obezbedio Iliæ.

Poslednji meè 13. kola igra se u nedelju u Smederevu, gde od 13 èasova gostuje lider na tabeli Crvena zvezda.


Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

MSL: Pobeda Zvezde u Smederevu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u gostima Smederevo sa 2:1 u poslednjem meèu 13. kola Meridijan Superlige.

Domaæa ekipa povela je golom Mladenoviæa u 12. minutu. Izjednaèio je Kastiljo samo dva minuta kasnije, da bi konaèan rezultat postavio Ðokiæ u 23.minutu.

U izuzetno uzbudljivom i otvorenom prvom poluvremenu ekipa Smedereva je prva stigla do pogotka i to posle gre¹ke Ranðeloviæa i Gaja u odbrani Zvezde, kada je Mladenoviæ prihvatio loptu, pri¹ao do gola i lako savladao golmana gostiju.

Samo dva minuta kasnije Kastiljo je izjednaèio, kada je zahvatio loptu glavom na centar¹ut Milovanoviæa i zatresao mre¾u.

Veæ u 23. minutu bilo je 1:2. Ðokiæ je bio strelac kada mu je Kastiljo asistirao, a golman Smedereva Rankoviæ oklevao i dozvolio centarforu Zvezde da prvi stigne do lopte i postigne gol.

U 72. minutu Zvezda je ostala sa igraèem manje kada je Tutoriæ zbog o¹trog prekr¹aja dobio drugi ¾uti karton.

Pobeda u Smederevu donela je crveno-belima 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani OFK Beograd.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)


Tabela:
1. Crvena Zvezda  13 10 2 1  18:6  (+12) 32 boda
2. OFK Beograd    13  7 4 2  20:8  (+12) 25 
3. Mladost Apatin 13  7 3 3  14:7  (+7)  24
4. Partizan       13  7 2 4  19:12 (+7)  23
5. Be¾anija       13  5 7 1  18:11 (+7)  22
6. Hajduk Kula    13  6 0 7  10:14 (-4)  18
--------------------------------------------
7. Banat          13  4 4 5   8:13 (-5)  16
8. Smederevo      13  3 5 5  10:12 (-2)  14
9. Borac Èaèak    13  4 2 7   7:11 (-4)  14
10. Vo¾dovac       13  3 4 6   9:17 (-8)  13
11. Vojvodina      13  3 3 7   6:12 (-6)  12
12. Zemun          13  0 2 11  4:20 (-16)  2

spojila sam poruke

hulio_salinas

bio sam danas na utakmici FKS - FKCZ

tuzno...

3 gola, ne zna se koji je smesniji... 2 kiksa i jos jedan kiks... golmani su pravo cudo prirode... u najmanju ruku dozivotna zabrana branjenja...

:][

Vampire 666

odgledah utakmicu na tv-u....sivili...da oni golmani nisu onako smotani ne bi ni golova bilo...jedino su me delije drzale da ne promenim kanal...bilo mi je zanimljivo slusati kako lepo zvuce nase pesme...

hulio_salinas

#49
e iznenadjujuce je bilo dobro navijanje... mislio sam da ce (smederevske) delije da se povuku kad je pocela kisa, ali ne... svi su ostali zajedno do kraja...

iznenadilo me je to da svi toliko dobro znaju sve nove pesme... lake su, lepe i pevljive...

ceo stadion je pevao zvezdine pesme... nekako ulaze brzo u glavu...

:Bog :Bog :Bog

================================


Izvor: B92.sport (http://www.b92.net/sport/vesti.php?nav_id=220423&dd=18&mm=11&yyyy=2006)

Pobede "veèitih", remi OFK-a



Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu jesenjeg prvaka Meridian Superlige, po¹to su u 14. kolu ubedljivo pobedili ekipu Zemuna sa 5:0.

Aktuelni ¹ampion sada ima osam bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom Mladosti, koja je na to mesto do¹la po¹to je na svom terenu pobedila Hajduk 1:0 i pretekla OFK Beograd, koji je kod kuæe odigrao 0:0 sa Borcem.

Partizan je uspeo da zabele¾i pobedu u gostima, po¹to je savladao Banat sa 2:1 i sada mo¾e da usmeri pa¾nju na evropske meèeve.

Vojvodina je u poslednjoj dana¹njoj utakmici pobedila Be¾aniju 1:0 i pribli¾ila se Banatu na samo bod zaostatka.

U nedelju se od 13h sastaju Vo¾dovac i Smederevo.

Pedja

#50
19/11/2006 | Izvor: B92  (http://www.b92.net/sport/vesti.php?nav_id=220496&dd=19&mm=11&yyyy=2006)

SL: Vo¾dovac bolji od Smedereva
U utakmici Meridijan super lige odigranoj u nedelju ekipa Vo¾dovca savldadala je ekipu Smedereva sa 3:0.

U prvom poluvremenu utakmica je bila nezanimljiva, bez naroèitih ¹ansi na obe strane. Tako je startovao i drugi deo meèa ali se u 55. minutu sve promenilo.

Posle nepostojeæeg penala, koji je dosuðen za Vo¾dovac zbog navodnog igranja rukom Andriæa u ¹esnaestercu, precizan sa bele taèke bio je Kalajd¾iæ.

Za drugi gol se nikako ne mo¾e reæi da je bio sumnjiv. Mre¾u je sjajnim udarcem sa gotovo 30 metara iz slobodnog udarca pogodio Lovriæ.

Bilo je to u 57 minutu, a veæ u sledeæem  napadu Vo¾dovac je do¹ao do kapitalne prednosti. Loptu nabaèenu sa leve strane primio je Markoviæ o¹tro ¹utirao, a Andriæ je sproveo u sopstvenu mre¾u.



hulio_salinas: "Ubacio sam izvor. Pedja, obavezno stavljaj izvor odakle si nabavio informaciju."

hulio_salinas

25/11/2006 | Izvor: B92

Zvezda u Kuli, Partizan èeka "Lale"



Ovog vikenda na programu su meèevi 15. kola Meridijan Superlige. Takmièenje se polako pribli¾ava pauzi, a titulu jesenjeg prvaka u pro¹loj rundi osigurala je Crvena zvezda.

Veèiti rivali svoje duele u ovom kolu igraju u nedelju. Crvena zvezda gostuje u Kuli domaæem Hajduku, dok æe Partizan na svom stadionu doèekati Vojvodinu. U nedelju od 13 sati igraju i Be¾anija-OFK Beograd.

Beogradski crveno-beli ponovo neæe nastupiti u kompletnom sastavu, jer su na spisku povreðenih Marko Peroviæ, Neboj¹a Joksimoviæ, Milanko Ra¹koviæ i Milan Puroviæ.

"Igraèi Hajduka su u krizi rezultata, pa im nedeljna utakmica mo¾e poslu¾iti kao dobra prilika da poka¾u svoju vrednost. Mi moramo da poka¾emo ozbiljnost i opreznost, a cilj nam je da saèuvamo bodovnu prednost", ka¾e golman Crvene zvezde Ivan Ranðeloviæ.

Ostali meèevi 15. kola igraju se u subotu od 13 èasova, a sastaju se: Zemun – Smederevo, Banat – Vo¾dovac i Borac – Mladost.

Dirk

Prvvenstvo namesteneo zna se ko ce biti prvi ne znam ni sto se igra

hulio_salinas

26/11/2006 | Izvor: B92

Pobeda Zvezde, poraz Partizana



Fudbaleri Crvene zvezde poveæali su prednost u odnosu na rivale kolo pre kraja jesenjeg dela Meridian Superlige.

Zvezda je u Kuli pobedila Hajduk rezultatom 2:0, pa æe u poslednju rundu prve polovine ¹ampionata uæi sa 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Apatina.

Najveæi rivali "crveno-belih" ponovo su kiksirali – OFK Beograd je u ®elezniku sa Be¾anijom igrao bez golova, dok je Partizan drugi put u sezoni pora¾en od Vojvodine jednim golom.

Zvezda posle 15 kola ima 38 bodova, Mladost 28, OFK Beograd 27, a Partizan 26 bodova.

U Kuli Zvezda je od samog poèetka meèa krenula ofanzivno, a posle dva neuspela poku¹aja Ailton je sa 18 metara doneo prednost gostima u 13. minutu. Do poluvremena Zvezda je propustila priliku da poveæa prednost.

Hajduk se u nastavku otvorio, nekoliko puta je lopta bila u ¹esnaestercu "crveno-belih", ali bez stoprocentnih ¹ansi. U zavr¹noj èetvrtini meèa gosti propu¹taju nekoliko odliènih prilika iz kontranapada, ali Ðokiæev skok i udarac glavom u 80. minutu donose nedosti¾nu prednost beogradskom klubu. Ðokiæ je dao osmi gol u sezoni i sustigao Rakiæa na èelu liste strelaca.

Na stadionu Partizana odluka je pala u 36. minutu, posle jedne kontre Ranka Despotoviæa, koji je posle trka od 30 metara prebacio golmana domaæina za voðstvo Vojvodine. Pre i posle toga domaæin je vr¹io pritisak, ali je proma¹ivao ¹ansu za ¹ansom.

Apsolutni junak utakmice bio je Ðorðe Babalj, koji je odbranio niz udaraca, èesto iz sasvim dobrih pozicija. Totalni pritisak otvarao je prostor za kontre Novosaðana, ali ih oni nisu iskoristili.

hulio_salinas

03/12/2006 | Izvor: B92, Beta

Nova pobeda Zvezde, Apatincima bod




Fudbaleri Crvene zvezde uèvrstili su se na prvom mestu tabele nakon jesenjeg dela Meridijan Superlige, po¹tu su kod kuæe pobedili èaèanski Borac sa 2:1.

Zvezda sada ima 12 bodova vi¹e od prvog pratioca Mladosti, koja je odigrala 1:1 sa Be¾anijom. OFK Beograd ima 14 bodova manje od lidera, ali tek u nedelju igra svoj meè 16. kola, kada doèekuje Partizan, koji ima bod manje.

Oba gola za branioca titule postigao je najbolji strelac lige Du¹an Djokiæ, a utakmica je protekla u znaku opro¹taja defanzivca Zvezde Milana Bi¹evca, koji æe karijeru nastaviti u francuskom Lansu.

Ostale utakmice donele su mnogo uzbudjenja i golova. U derbiju kola Mladost i Be¾anija odigrali su 1:1, a apatinski tim izjednaèio je sa penala, kada je imao igraèa vi¹e.

Najvi¹e golova vidjeno je u Novom Sadu, u pobedi Vojvodine nad Banatom 4:2. Veæ u prvih 16 minuta postignura su èetiri gola.

Banat je poveo u petom minutu golom Zorana To¹iæa, da bi Nino Pekariæ izjednaèio pet minuta kasnije, a onda Vladimir Buaè u 14. i 16. minutu doneo potpuni preokret.

Navijaèi na stadionu nisu stigli ni da odahnu, a u 26. minutu Ranko Despotoviæ doneo je 4:1 Vojvodini, koja je u prethodnih 15 kola postigla samo osam golova. Srdjan Baljak uspeo je da smanji vodjstvo u 55. minutu.

Zemun je u gostima uspeo da izvuèe bod u gostima Vo¾dovcu, a Smederevo i Hajduk takodje su podelili bodove.


kasnije cu spojiti

Vampire 666


darusaz

Као 12-13 бодова је недостижно? ;)

Vampire 666

naravno da jeste...partizan odavno nije imao ovako jadan fudbalski tim...

hulio_salinas

Quote from: darusaz on 06-12-2006, 09:42:20
Као 12-13 бодова је недостижно? ;)

dream on!!!

Partizan - fudbalski tim? Ovo je bruka!!! Smesni su...
Steta sto gubimo JEDINI FUDBALSKI DERBI!!!   :roll:

darusaz

Dobro Hulio, pa tu smo sada mi "romanticari". Eto novog derbija.  :~