Meridijan SuperLiga 2006/2007

Started by hulio_salinas, 19-09-2006, 11:27:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Quote from: darusaz on 13-12-2006, 22:29:21
Dobro Hulio, pa tu smo sada mi "romanticari". Eto novog derbija.  :~

:Bog
MOZE!!! ne znas sta bih dao kada bi nas fudbal imao makar 4 derbi utakmice u jednoj polusezoni... to je 8 utakmica za celu sezonu...

u proseku: nas covek vidi 8 utakmica domaceg prvenstva za 4 godine...   :K

hulio_salinas

Tanoviæ godinu dana bez pi¹taljke
01/02/2007 | Izvor: B92, Politika



Zamenik disciplinskog sudije FSS Blagoje Jak¹iæ kaznio je subotièkog sudiju Dragomira Tanoviæa zbog klevete sekretara Sudijskog odbora Zdravka Jokiæa jednogodi¹njom zabranom sudijskih aktivnosti.

Razlog je disciplinski prekr¹aj Subotièanina iz èlana 70 Disciplinskog pravilnika. On je u sredstvima javnog informisanja klevetao sekretara Sudijskog odbora Zdravka Jokiæa.

Tanoviæ ima pravo ¾albe u roku od osam dana.

Kazna za prekr¹aj ove vrste kreæe se od ¹est meseci do godinu, a Jak¹iæ je odredio maksimalnu, zbog toga ¹to se subotièki arbitar nije obratio organima FSS niti je po¹tovao Statut na¹e fudbalske organizacije.

Spor je nastao oko slanja liste internacionalnih sudija FIFA. Tanoviæ tvrdi da je Izvr¹ni odbor sudijski organizacije na predlog Sudijskog odbora odredio i verifikovao listu na kojoj je Tanoviæ na prvom mestu. Spor je nastao oko redosleda koji je poslat u svetsku kuæu fudbala, na kojoj je ime Subotièanina pod rednim brojem pet. Tanoviæ je optu¾io Jokiæa da je listu falsifikovao i protiv njega podneo kriviènu prijavu.

FIFA po automatizmu verifikuje prvu èetvoricu sudija, koju po¹alje njihova organizacija, pa je na taj naèin Tanoviæ otpao sa liste internacionalaca.

Masha

Utakmicama 17. kola u subotu se nastavlja Meridijan Superliga

Zvezda ¾eli duplu krunu Partizan sanja Kup


Meridijan Superliga nastavlja se u subotu. Proleæe æe uz vlasnika titule i osvajaèa Kupa dati odgovor na pitanje ko je za vreme (preduge) zimske stanke vi¹e profitirao na planu igraèkog kadra: crveno-beli su pojaèani Koromanom, Burzanoviæem i Bajalicom, a u Humsku su stigli Lazetiæ, Rukavina i Laziæ.


Nakon silnih rasprodaja na "Marakani", i dovoðenja igraèa koji se, izuzimajuæi Kastilja, i nisu posebno nametnuli, jo¹ manje svideli, rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana konaèno je poèelo da razmi¹lja onako kako treba. Umesto islu¾enih ili neproverenih stranaca (èitaj: Ailton, Gaj), dovedeni su reprezentativac Srbije Ognjen Koroman i buduæi reprezentativac Crne Gore Igor Burzanoviæ. Kada se pomenutoj dvojici doda i Milo¹ Bajalica, doskora¹nji kapiten OFK Beograda, dolazi se do zakljuèka da bi, uz Bastu, Kastilja, Tri¹oviæa i Ðokiæa, da se ostali ne naljute, Du¹an Bajeviæ mogao ba¹ fino da upakuje tim. Time bi napad na elitno evropsko takmièenje bio mnogo realniji nego ¹to je to do sada bio sluèaj, naravno, sve pod uslovom da crveno-beli ne prokockaju ono ¹to su stekli u jesenjem delu prvenstva, 12 bodova vi¹ka u odnosu na apatinsku Mladost, 13 vi¹e od OFK Beograda i 14 od Partizana. Dopunska selekcija na leto se podrazumeva, u sluèaju da na proleæe ne¹to za¹kripi.

Crno-beli su bili skromniji ove zime, ¹to je i razumljivo. U Humskoj su se opredelili za oslobaðanje od jednog broja igraèa, a na to su ih naterali veliki broj igraèa pod ugovorom i sumorna jesen. Igraèki kadar obnovljen je trojkom Lazetiæ, Rukavina, Ðorðe Laziæ. Dok se za dvojac pristigao iz Be¾anije oèekuje da potvrdi dobre igre iz jesenjeg dela sezone, a naroèito izdanja protiv veèitih rivala, Laziæ, koji je do¹ao iz redova luèanske Mladosti, lidera Prve lige Telekoma Srbije, moraæe da doka¾e da i jedan rang ni¾e ima èime da se podièi.

Trka za titulu, osim u najsmelijim snovima, veæ je pre¾aljena u Humskoj, ali bi navijaèi Partizana obradovala br¾a, lep¹a i kvalitetnija igra. Trofej Kupa do¹ao bi kao melem na ranu i pokazatelj da crno-beli izlaze iz apatije koja ih je zahvatila

izvor www.blic.co.yu

Vampire 666

kao shto i pishe u naslovu prethodnog posta Partizan moze samo da sanja o nekoj fudbalskoj tituli ove sezone... :djavo

hulio_salinas

#64
Boze, molim te DOVEDI LJUDE NA STADION!

==========

Remi Zvezde za kraj priprema
11/02/2007 | Izvor: B92, zvanicni sajt



U poslednjoj utakmici pripremnog perioda, Crvena zvezda je u Nikoziji odigrala 1:1 sa ukrajinskim prvoliga¹em Dnjeprom i na taj naèin pripreme za nastavak sezone zavr¹ila sa uèinkom od èetiri pobede i dva remija.

Ukrajinski tim do¹ao je u vodjstvo golom ©er¹una u 61.minutu, a konaèan rezultat postavio je Ailton 4 minuta pre kraja meèa.

Napadaè "Crveno-belih" Milanko Ra¹koviæ povredio je zadnju lo¾u u 73. minutu, a trenutno nije poznato koliko æe morati da odsustvuje sa terena.

Ekipa Crvene zvezde æe se sa Kipra vratiti veèeras, a prvi trening u Beogradu odr¾aæe u utorak.

Crvena zvezda: Ranðeloviæ, Basta, Anðelkoviæ, Gaj, Ðorðeviæ, Kastiljo, Burzanoviæ, Koroman, Tri¹oviæ, Georgijev, Ðokiæ

Od 64. minuta su igrali Pantiæ, Trajkoviæ, Milija¹, Peroviæ, Joksimoviæ, Bajalica, Tadeu, Puroviæ, Ra¹koviæ (73' Miladinoviæ), Ailton

Dnjepar: Kernozenko, Gricaj, Jezerski, ©elajev, Samodin, Bartuloviæ, Rusol, Rikun, ©er¹un, Davidson, Nazarenko.

U drugom poluvremenu su igrali jo¹ Starcev, Lusicki, Korniljenko, Serdjuk, Glavina, Andrijenko, ©ahov, Barabadze, Kuslij.

Zvezda je jesenji deo sezone zavr¹ila na prvom mestu na tabeli
srpskog prvenstva sa 12 bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom Mladosti iz Apatina.

hulio_salinas

Ljudi, jesam li ja lud   :luda

ili je sledece nedelje DERBI NA MARAKANI?!   :shock

Danas u Novostima pise da je sledece nedelje veciti derbi...

Potvrdite mi ovu informaciju, iskocicu iz koze..   :shock   :~

Vampire 666

jeste...bice opet dosadno...nas 10000 hiljada na severu peva u prazno...pobedjujemo tri nula...nishta zanimljivo...ali idem...

hulio_salinas

Grobari, MOLIM VAS DODJITE NA STADION!

Neka derbi bude ono sto je nekad bilo.

Molim vas dodjite...

:Bog

Roben

Uspe¹an debi Djukiæa, golgeteri postili
Iako su svi srpski prvoliga¹i, gotovo u glas, ponavljali staru floskulu - da su na zimskim pripremama radili "pakleno" i da jedva èekaju da proleæni deo ¹ampionata poène, to se u prvom kolu drugog dela prvenstva nije moglo videti.

Na pet utakmica 17. kola Meridijan Superlige, koliko je odigrano u subotu, postignuta su samo èetiri gola, a pobede su zabele¾ila èetiri domaæa tima.

Meè koji je privukao najvi¹e pa¾nje svakako je bio onaj na Topèiderskom brdu, gde je Partizan ugostio drugoplasiranu Mladost iz Apatina, a trener Miroslav Djukiæ debitovao na klupi srpskog vice¹ampiona.

Crno-beli su slavili rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici u 71. minutu je postigao verovatno najbolji igraè Partizana u ovoj sezoni Neboj¹a Marinkoviæ, sna¾nim udarcem u desni donji ugao sa blizu 25 metara. Mladi vezista na poluvremenu je u¹ao u igru umesto Ivana Tomiæa, dok je Obiora Odita zamenio ®arka Lazetiæa, prido¹licu iz Be¾anije.

Partizan je tokom svih 90 minuta imao inicijativu, ali je stvorio vrlo malo stoprocentnih prilika. Najbolju je propustio upravo Marinkoviæ, kada poèetkom drugog poluvremena nije realizovao udarac sa "bele taèke".

Gosti su se organizovano branili, ali nisu mogli da izdr¾e sa desetoricom, po¹to je Mojiæ u 45. minutu dobio drugi ¾uti karton. Èak i brojèano inferiorni, Apatinci su u fini¹u umalo izjednaèili, medjutim, prvo je na visini zadatka bio Ivica Kralj, dok je drugi put, u gu¾vi posle kornera, neko od defanzivaca crno-belih grudima izbio loptu sa gol-linije.

Vi¹e od 4.000 gledalaca na kraju je bilo zadovoljno osvajanjem tri boda, ¹to se moglo zakljuèiti po aplauzu kojim su u svlaèionicu ispraæeni fudbaleri i posebno Djukiæ.

Trijumfom nad Apatincima crno-beli su konaèno preuzeli drugu poziciju na tabeli, po¹to je treæeplasirani OFK Beograd pora¾en u Zrenjaninu od domaæeg Banata u Zrenjaninu - 1:0.

Pogodak vredan tri boda za izabranike Nikole Pece Rakojeviæa postigao je Zoran To¹iæ u poslednjem minutu utakmice.

Najstariji srpski prvoliga¹, novosadska Vojvodina, takodje je minimalnim rezultatom stigla do tri boda na svom terenu protiv neugodnog Vo¾dovca. Strelac pobedonosnog pogotka za "lale" bio je povratnik i veteran Miodrag Panteliæ u 32. minutu.

Istim rezultatom Hajduk je u Kuli slavio protiv poslednjeplasiranog Zemuna, a pogodak je postigao Sini¹a Radanoviæ iz penala u 86. minutu.

Utakmica u Èaèku, izmedju Borca i Smedereva, zavr¹ena je bez golova.

Poslednji susret 17. kola Meridijan Superlige na rasporedu je u nedelju, kada æe snage odmeriti Be¾anija i Crvena zvezda.

Na tabeli vodi Zvezda sa 41 bodom, sledi Partizan sa 30, jedan manje ima Mladost, dok je OFK Beograd ostao na 28 poena. Na zaèelju se nalaze Vo¾dovac i Borac sa po 17 bodova i Zemun koji ima samo tri poena.

REZULTATI 17. KOLA:

Subota:

Vojvodina - Vo¾dovac 1:0
Banat - OFK Beograd 1:0
Partizan - Mladost Apatin 1:0
Borac Èaèak - Smederevo 0:0
Hajduk Kula - Zemun 1:0

Nedelja:

Be¾anija - Crvena zvezda
(MONDO)


hulio_salinas

Ajoj. Zvezda gubi 1:0. Jos nije kraj utakmice... Valjda ima sanse...  :roll:

Roben

MSL: Be¾anija i Zvezda podelile plen
(http://nono9.us)
Jesenji ¹ampion Crvena zvezda nije uspela pobedom da zapoène proleæni deo Meridijan Superlige, po¹to je u meèu 17. kola kao gost remizirala sa Be¾anijom (1:1).

Èeta trenera Dragoljuba Bekvalca bolje je otvorila utakmicu i veæ u sedmom minutu stigla do pogotka. Po desnoj strani odlièno je pro¹ao novajlija Predrag Laziæ, uputio pas na peterac, gde je najsnala¾ljiviji bio Dejan Osmanoviæ, koji je rutinski smestio loptu iza ledja Ivana Randjeloviæa.

Nakon primljenog gola, crveno-beli su zaigrali otvorenije, a u 31. minutu Koroman je sa desne strane uposlio Andjelkoviæa, koji je pogodio stativu, a poku¹aj Dejana MIlovanoviæa iz odbitka dcefanzivci Be¾anije izbacili su sa gol linije.

Strateg Zvezde Du¹an Bajeviæ u drugom poluvremenu ubacio Igora Burzanoviæa umesto Aleksandra Tri¹oviæa i ovaj potez pokazao se dobrim.

Upravo je novi Zvezdin centarfor u 54. minutu dobrim udarcem sa 16 metara matirao Bo¾oviæa i doneo crveno-belima izjednaèenje i, kako se kasnije ispostavilo, vredan bod.

U nastavku utakmice borba se uglavnom odvijala na sredini terena i èini se da su oba rivala bila zadovoljna podelom plena.

Poslednje uzbudjenje na utakmici vidjeno je u samom fini¹u, kada je rezervista Milan Puroviæ, koji je u igru u¹ao umesto debitanta Ognjena Koromana, udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu.

Nakon 17 odigranih kola Crvena zvezda je i dalje ubedljivo prva na tabeli sa 42 boda, 12 manje ima Partizan, slede Mladost iz Apatina sa 29 i OFK Beograd sa 28 bodova.

Na zaèelju se nalaze Borac i Smederevo sa po 17 bodova, dok je poslednjeplasirani Zemun sakupio samo tri poena.

(MONDO)

mikele

Бежанија је једном шутнула и дала гол,сра*е.
А ови наши погађали су стативу пар пута. :wall: :wall: :wall:
а што је био добар гол Бурзановића,алал вера :Bog :Bog :Bog

Roben

не могу да верујем да Звезда игра с једним нападачем и то Ђокићем (човек има 2 леве ноге)
не знам како је Пантић доспео у Звезду али он не може да се састави са лоптом
да не критикујем пуно тек је прва утакмица али оно што сам данас гледао нимало ми се не свиђа  :nene: :nene: :nene:

mikele

MSL: Mladost iz Apatina istupa iz takmièenja!
(http://nono9.us)


Tek ¹to je odigrano prvo kolo proleænog dela srpskog Meridijan Superlige, na pomolu je novi skandal u srpskom fudbalu. Kako prenosi "Sport", Upravni odbor Mladosti iz Apatina predlo¾io je Skup¹tini kluba da istupi iz elitnog takmièenja.

Kako se navodi u saop¹tenju Apatinaca, razlog za ovakvu odluku je te¹ka finansijska sistuacija u kojoj se nalazi Mladost, ali i lo¹e sudjenje na subotnjoj utakmici sa Partizanom, koja je zavr¹ena trijumfom
crno-belih.

Partizan je pobedio golom Neboj¹e Marinkoviæa, koji je prethodno proma¹io penal, a Mladost je utakmicu zavr¹ila sa igraèem manje, jer je crveni karton dobio Mojiæ.

"Nije tajna kakvo je stanje u klubu (sve novine su objavile), ali sudjenje na utakmici u Humskoj nam ne daje pravo na optimizam. Kada u novinama sve to bude “preskoèeno”, slika se èini jo¹ i mnogo gora. Objektivna situacija u klubu je veoma te¹ka, sponzor koji je finansirao klub na uspe¹an i kvalitetan naèin prethodnih 12 godina, Apatinska pivara, davao je obeæanja da æe saradnja biti nastavljena i u buduæem periodu. Na¾alost, obeæanja do poèetka prvenstva nisu realizovana tako da je klub do¹ao u nezavidnu situaciju u pogledu izvr¹avanja obaveza prema svim zaposlenima u klubu, dobavljaèima i ostalima sa kojima klub saradjuje. Objektivno, rukovodstvo nije bilo pripremljeno za ovakvu sitauciju i nije preduzelo pravovremeno adekvatne korake, oslanjajuæi se na gore pomenuta obeæanja", navodi se u saop¹tenju.

Èelnici Mladosti istakli su da je, uprkos te¹koj situaciji, klub odluèio da izadje na megdan Partizanu, uva¾avajuæi maksimalan napor svih u klubu, a pre svega samih igraèa koji su profesionalno izvr¹avali sve svoje obaveze.

"Zbog regularnosti takmièenja, oti¹li smo na subotnju utakmicu gde smo, na svu na¹u muku, do¾iveli jo¹ jedno razoèarenje u vidu sudijske nepravde. Iako visokoplasirani u prvenstvu, i ranije smo do¾ivljavali sudijske nepravde, a potvrda toga su protokoli i ka¾njavanja sudija koji su vodili na¹e utakmice. U prethodnom periodu nismo ¾eleli da posebno istièemo taj segment fudbalske igre, smatrajuæi ga sastavnim delom fudbala. Ali, subotnja utakmica je prevr¹ila granicu trpljenja", ka¾e se u saop¹tenju.

Nakon subotnje utakmice predstavnici Mladosti uneli su u zapisnik niz zamerki na sudjenje arbitra Darka Stojanoviæa, koji je prema reèima Apatinaca neopravdano iskljuèio Mojiæa, potom poni¹tio èist gol gostiju i na kraju dosudio nepostojeæi penal za Partizan.

(MONDO, foto: MN Press)

Roben

ово је стварно штета  :nonono: