Meridijan SuperLiga 2006/2007

Started by hulio_salinas, 19-09-2006, 11:27:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Ali je "Partizan" '78. godine izveo gol aut, prestupivsi liniju peterca na utakmici protiv Velike Krsne.
Ali je "Crvena Zvezda" '79. godine protiv "Dinama" iz Bukovice dala gol u 92. minutu.
Ali je "Partizan" '82. godine dao Sremcici gol iz penala u 89. minutu.
Ali je "Crvena Zvezda" '86. godine na pripremnoj utakmici protiv Gornje Mionice napravila penal, koji sudija nije svirao zbog Zvezdinog renomea.
Ali je "Partizan" '89. godine dao gol iz ofsajda "Slogi" iz Lugavcine.
Ali je "Crvena Zvezda" '93. godine platila sudiju na utakmici protiv "Jedinstva-Puteva" iz Uzica.
....

:>

O cemu mi pricamo?! Ma dajte ljudi, nemojte o tome ko je koga kad zaje*ao itd itd.

johny cage

Quote from: Vampire 666 on 18-03-2007, 17:43:04
Pateticmog li tima Partizana...pa jos tri penala da im je poklonjeno ne bi pobedili...jadniji nego obicno ove sezone...
Patetika? Od kad su izgubili od vojvodine neprestalno placu. puno pateticnih izjava od strane zvezdinih zvanicnika... 

Roben

Ivanoviæ dobio otkaz u Smederevu

Fudbalaski klub Smederevo otpustio je trenera Mihaila Ivanoviæa zbog lo¹ih rezultata.

"Na poèetku sezone postavljeni su jasni sportski ciljevi, pre svega plasman u plej-of. Na ¾alost, veæ sad je jasno da na¹ klub to ne mo¾e da ostvari", rekao je novinarima struèni saradnik za sportska pitanja Smedereva Dragan Paunoviæ.

Odluku o otkazu u ponedeljak su doneli predsednik i direktor kluba, ali nije obja¹njeno za¹to odluka nije odmah saop¹tena. Niko iz uprave kluba nije prisustvovao konferenciji za medije.

Paunoviæ je rekao da æe se "najverovatnije" do srede znati ko æe biti novi trener.

"Od srede poèinjemo borbu za opstanak" zakljuèio je Paunoviæ.

(Beta)

darusaz

Pa po svemu sudeci US Steel vise ne daje pare...

Roben

Najjaèi ostaju: Bekvalac, Rakojeviæ, Kuræubiæ

Samo tri od 12 èlanova srpske Meridian Superlige mogu se pohvaliti da na poziciji ¹efa struke u ovom trenutku imaju istog trenera kog su imali i na poèetku sezone, u avgustu pro¹le godine, pi¹u "Veèernje novosti" u izdanju od srede.

Dragoljub Bekvalac stabilan je na klupi Be¾anije, Nikola Peca Rakojeviæ vi¹e od godinu i po dana vodi ekipu Banata, dok Petar Kuræubiæ "broji" osmi mesec na poziciji prvog trenera Mladosti iz Apatina.

Poslednji trener koji je neuspeh platio gubitkom posla u utorak je postao Mihajlo Ivanoviæ. "Bum" koji je pro¹le sezone napravio sa ekipom Vo¾dovca ni izbliza nije uspeo da ponovi u Smederevu i otkaz je bio samo logièna posledica.

Interesantno je da su jo¹ tri kluba promenila prve struènjake otkako je poèeo proleæni deo sezone, a to je bilo pre samo ne¹to vi¹e od mesec dana!

Crvena zvezda, nekada poznata kao klub koji ne menja trenere usred takmièenja, umesto Du¹ana Bajeviæa je postavila Bo¹ka Djurovskog, koji je sa dve pobede na dva meèa zaslu¾io da ostane na klupi do juna. Treba li podseæati, Argentinac Hektor Kuper je na dan Zvezdinog gostovanja OFK Beogradu bio "vidjen" na klupi aktuelnog nosioca oba domaæa trofeja.

Listu martovskih rokada zakljuèuju Miodrag Grof Bo¾oviæ, koji je u èaèanskom Borcu nasledio Radovana Æurèiæa, odnosno Miroslav Vuka¹inoviæ, koji æe u Vo¾dovcu poku¹ati da postigne bolje rezultate od Du¹ana Jevriæa.

Partizan je u zimskoj pauzi doveo Miroslava Djukiæa umesto Miodraga Je¹iæa, OFK Beograd Ratka Dostaniæa umesto Slobodana Krèmareviæa, a Hajduk iz Kule ®arka Solda na mesto Neboj¹e U¹keta Vuèiæeviæa.

Miloljub Ostojiæ treæi je strateg "fenjera¹a" Zemuna u aktuelnoj sezoni, a isto va¾i i za Vuka¹inoviæa u Vo¾dovcu. Zemunce su prethodno vodili Miodrag Martaæ i Dragan Lacmanoviæ, a "zmajeve" Tomislav Siviæ i pomenuti Jevriæ.

(MONDO)

hulio_salinas

Quote from: darusaz on 20-03-2007, 19:30:25
Pa po svemu sudeci US Steel vise ne daje pare...

US Steel je od pocetka bio vrlo jasan potom pitanju. USS ce FK "Smederevu" biti samo sponzor i nista vise. USS ne zeli da ulaze preterano mnogo novca u sport. Nekadasnji "Sartid" se ophodio prema klubu kao punopravni vlasnik i ulagao je ogromne pare. USS je dopustio da klub postane gradski, a on je tu samo da sponzorise.

Roben

Goran Milojeviæ na klupi Smedereva

Nekada¹nji fudbaler Crvene zvezde i Partizana Goran Milojeviæ novi je trener Smedereva, odluèila je uprava kluba posle otkaza Mihajlu Ivanoviæu.

Milojeviæ i direktor Smedereva Goran Bogdanoviæ dobro se poznaju iz igraèkih dana, jer su bili u istoj generaciji Partizanovog tima.

Milojeviæ je ranije trenirao ®eleznik (koji se ugasio) i Radnièki iz Obrenovca, a poslednjih godina ¾iveo je u Majorki.

Milojeviæ je 13. ¹ef struènog ¹taba Smedereva u devet sezona u najjaèoj domaæoj fudbalskoj ligi.

"Milojeviæa poznajem vrlo dobro, jer smo zajedno igrali u Patizanu i na Majorci. Drago mi je ¹to æemo ponovo saradjivati", izjavio je Goran Bogdanoviæ.

Milojeviæ æe potpisati ugovor do kraja sezone, uz moguænost produ¾etka saradnje.

Smederevo je trenutno na 9. mestu Meridijan Superlige sa 22 boda i predstoji mu borba za opstanak.

(MONDO)

darusaz

Данас пада одлука о учесницима плеј офа и плеј аута!

hulio_salinas

31. mart 2007. | Izvor: B92 | Milo¹ ©aranoviæ
MSL: OFK Beograd u plej autu!



Fudbaleri Smedereva napravili su znaèajan korak u borbi za opstanak i pobedom nad ekipom OFK Beograda (2:1) 'povukli' klub sa Karaburme u plej aut. Hajduk je pobedio tim Banata, a Be¾anija – Vo¾dovac.

U Smederevu je domaæi tim, sa Goranom Milojeviæem na klupi, poveo u 13. minutu golom Zeèeviæa, a isti igraè je u 36. minutu opveæao prednost Smederevaca.

Gosti su postigli gol, iz jedanaesterca je bio precizan Bo¾oviæ u 68. minutu, ali do kraja nisu uspeli da doðu do preokreta i plasmana u 'Top 6'.

Hajduk je poveo protiv Banata u 27. minutu, golom Radanoviæa iz jedanaesterca, Komazec je u 83. minutu udvostruèio prednost Kuljana, a Marko Zoriæ, minut pre kraja, postigao gol za goste.

Be¾anija je pobedila Vo¾dovac na Du¹anovcu i obezbedila mesto u plej ofu. Jedini strelac bio je Vukajloviæ u 44. minutu iz jedanaesterca.

Roben

Dostaniæ upropastio "romantièare" pa oti¹ao

OFK Beograd je bio jedan od najboljih timova Superlige u jesenjem delu prvenstva, ali je od dolaska Ratka Dostaniæa za trenera u zimskoj pauzi krenulo sve lo¹e po tim sa Karaburme i zavr¹ilo se ¹okantnim saznanjem da æe umesto u razigravanju za titulu igrati u ligi za opstanak.

Posle poraza od Smedereva od 2:1, u poslednjem kolu pred plej-of, Dostaniæ je podneo neopozivu ostavku.

OFK Beograd u svojim redovima ima nekoliko mladih reprezentativaca, a pre poèetka sezone figurirao je kao jedini kandidat koji mo¾e da pomrsi raèune "veèitim rivalima", Crvenoj zvezdi i Partizanu, u borbi za titulu.

Uoèi gostovanja u Smederevu Dostaniæ je rekao da ukoliko "romantièari" odu u plej-aut to neæe biti katastrofa ili tragedija, jer kako je naveo te reèi ne voli, ali da bi to svakako bio neuspeh.

"Za¹to smo do¹li u ovu poziciju stvar je dublje analize bilo je tu mnogo subjektivnih i objektivnih okolnosti", rekao je Dostaniæ u petak ne sanjajuæi da mu je to pretposlednji dan na poslu.

Tek sada se vidi da je potez uprave OFK Beograda da prekine saradnju sa Slobodanom Krèmareviæem u zimskoj pauzi bio jedan od najlo¹ijih u novijoj istoriji tima sa Karaburme.

(MONDO)

ја стварно нисам могао да верујем кад су сменили Крчмаревића  :wall: :wall: :wall:
дозволили су себи да буду у плеј ауту

mikele

Е нека им се десило то да играју у плеј-ауту.
Па имали су најперспективнијег тренера и екстра резултате,а они га сменили и довели овог билмеза који није победио ниједном. :wall:

hulio_salinas

Ratko Dostanic nikako nije bilmez. Setite se pre dve godine dok je bio trener Smedereva, Smederevo je bilo na drugoj poziciji iza Zvezde. Mogli su da budu jesenji prvaci, ali ih je Zvezda tukla na Marakani u poslednjem kolu i preuzela prvo mesto.

Dostanic je iz Smedereva otisao, jer mu nisu dozvolili da pravi tim kakav je on zeleo. Nametnuli su mu neke igrace koji su morali igrati, a on je samo rekao da ne zeli da ima posla sa mafijom i otisao iz Smedereva.

Ne znam sta je sa OFK Beogradom u prolecnom delu. Moguce je da se mladi igraci nisu snasli sa drasticnom promenom treninga. Dostanic pravi treninge kakve ne pravi niko u Srbiji. To je najmoderniji i najkompletniji trener koga Srbija poznaje. Prisustvovao sam njegovim treninzima i slusao sam njegove price u svlacionici. Utisak je maksimalno pozitivan.

Svi fudbaleri Smedereva su se slozili da je Ratko Dostanic najbolji trener koji ih je ikada trenirao. Jednostavno, covek je surovi profesionalac.

Stvarno nemam odgovor na lose partije "Romanticara" u prolecnom delu, jer sam daleko od mesta zbivanja. Dok sam igrao u Smederevu, Dostanic je bio pojava koju su svi cenili do maksimuma.

Ne znam da li je on krivac za ovo i nije mi namera da ga opravdam. Samo sam hteo da izrazim negodovanje oko Mikeleovog komentara
da je Dostanic bilmez.

Molim Boga da Piksi pokusa da ga angazuje. On je pravi covek za Crvenu Zvezdu!

Ljudi, verujte mi, fudbaleri jedva cekaju njegove treninge. On je jedan od onih trenera koji imaju najraznovrsnije treninge i onaj od trenera koga igraci obozavaju.

darusaz

Quote from: mikele on 31-03-2007, 22:25:45
Е нека им се десило то да играју у плеј-ауту.
Па имали су најперспективнијег тренера и екстра резултате,а они га сменили и довели овог билмеза који није победио ниједном. :wall:
Микеле, имамо такву управу. Па код нас све конце вуче Терзић и даље. Приче за малу децу су како је он отишао из ОФК Београда.

Ово је узгред друга нелогична смена у редовима "романтичара". Отишао је тако и "Соса" Бабић иако је имао изузетне резултате, а ево сада и Крчмаревић - бивши играч ОФК Београда негде почетком 90-тих.

Није кривица само на Достанићу, иако је недвосмислено да је његов удео у њој велики. Управа је продала неколицину стандардних првотимаца, без којих до тада врло компактан састав "романтичара" није могао више да се хармонизује. Шта нам вреди Стефан Бабовић, када он не добије ниједну корисну лопту? Шта нам вреди најскупљи јуниор света (трансфер са Челзијем) Слободан Рајић када нема саиграче у својој задњој линији? Ама баш ништа.

Мене као навијача ОФК-а јако ово боли и нервира. Екипа која је дувала у кеђа Звезди, сада треба да доживи не дај Боже утакмице баража са тамо неким "Младеновцем" из Прве телеком лиге!?!?!?

Roben

Vo¹a pregazila Zemun, Zvezda èuva prednost

Crvena zvezda æe u zavr¹nicu borbe za titulu uæi sa velikih devet bodova prednosti nad Partizanom, jedinom ekipom koja jo¹ mo¾e da je ugrozi na putu odbrane titule.

Crvena zvezda je u poslednjem kolu pred plej-of i plej-aut, pobedila solidnu ekipu apatinske Mladosti 2:0, golovima Milana Puroviæa u 19. i Du¹ana Djokiæa u 80. minutu.

Pred 15.000 gledalaca, uz besplatan ulaz, Crvena zvezda je pru¾ila sasvim zadovoljavajuæu partiju, "zaèinjenu" golovima napadaèa, a gosti su mogli i lo¹ije rezultatski da prodju da ¹ut Nenada Milija¹a nije zaustavila stativa ili da je Ognjen Koroman bio prisebniji pred golom Apatinaca u nekoliko navrata.

Partizan je te¹kom mukom savladao Borac u Èaèku, golom Neboj¹e Marinkoviæa u 56. minutu.

Crno-beli su protiv sebe ponovo imali dobro organizovanog protivnika, koji je igrao zatvorenu varijantu i lo¹ teren. Partizan je poku¹avao da probije bedem Èaèana preko desnog boka, ali Darko Maletiæ nije bio preterano raspolo¾en za igru.

Najbolju ¹ansu u prvom delu imali su domaæini i to preko Marka Markoskog koji je Èaèanima pozajmljen upravo iz Partizana. Na sreæu crno-belih lopta je pro¹la pored stative.

Partizan je imao inicijativu tokom celog meèa, poku¹avali su solo akcijama i ¹tevima mladi Marinkoviæ i Stevan Jovetiæ, a do gola su crno-beli do¹li uz pomoæ rivala, jer se posle udarca Marinkoviæa lopta odbila od golmana Borca Babalja i u¹la u mre¾u.

Zbog lak¹e povrede Jovetiæa, Djukiæ je isprobao i varijantu sa Nemanjom Rniæem na krilu.

Cilj je ipak ostvaren. Tri boda i nastavak trke za Crvenom zvezdom.

"Najva¾nija je pobeda. Bili smo sveni da nas èeka rival koji æe igrati zatvoreno, organizovano i lo¹ teren. Ipak, dali smo gol i nosimo bodovoe iz Èaèka kojima æemo dodatno unervoziti onoga ko je ispred nas", rekao je posle meèa trener Partizana Miroslav Djukiæ.

O lo¹em terenu, Djukiæ je imao interesantnu opasku: "Kako njima, tako i nama. Ne mo¾emo da vuèemo valjak sa sobom i ravnamo terene".

Miodrag "Grof" Bo¾oviæ rekao je da je Partizan bio bolji i zaslu¾eno nosi bodove, ali je dodao i da mu je ¾ao ¹to njegova ekipa ipak nije odolela.

"Dobro smo odigrali prvo poluvreme, disciplinovano, ali je u nastavku pala koncetracija. Èeka nas borba u plej-autu i nadam se da æemo izboriti opostanak", rekao je Bo¾oviæ.

Despotoviæ kao torpedo

Fudbaleri Vojvodine jo¹ jednom su potvrdili odliènu formu i opravdali su epitet jedne od najboljih ekipa proleænog dela sezone Meridijan Superlige Srbije.

U poslednjem kolu pred plej-of, odnosno plej-aut, Vojvodina je u Gornjoj varo¹i deklasirala Zemun 4:1 (2:0).

Vojvodina je povela u 15. minutu preko Du¹ana Tadiæa, a onda su usledila dva gola najboljeg strelca Vojvodine Ranka Despotoviæa u 45. i 55. minutu.

Zemunci su smanjili u 61. minutu, a taèku na ubedljiv trijumf Vojvodine stavio je Sikimiæ u 73. minutu.

Vojvodina je nepora¾ena zavr¹ila drugi deo ¹ampionata i u plej-of ulazi kao treæeplasirana ekipa.

Tabela:

(plej-of)

Crvena zvezda 51 bod
Partizan 42
Vojvodina 37
Mladost A 35
Hajduk 35
Be¾anija 33
-------------------

(plej-aut)

OFK Beograd 32
Banat 29
Smederevo 25
Borac 22
Vo¾dovac 18
Zemun 3

(MONDO)

biwi

krmacarevic je ovom prilikom pokazao da je tata za dostanica.... e ljudi on je od gotovog naparavio veresiju, u timu imas lalatovica, rajkovica, ivelju, kolarova, stevanovica, babovic, bozovic, rakic, kaludjerovic... pa zar se sa takvim timom igra plej-aut, dostanicu sta je sa tvojim fudbalskim mozgom, jer da vredis ne bi te piksi oterao kao poslednji sljam u izgovor bolji je od tebe....... sta ti to govori?!?!?! zao mi je ovoh igraca je umesto borbe za evropu oni ce igradi sa zemunom, vozdovcem za opstanak, da li je to moguce?!