Beograd na glavnoj strani Wikipedije

Started by Korisnicko Ime, 26-11-2006, 17:40:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Èlanak o Beogradu u engleskom izdanju Wikipedije uvr¹ten je meðu 1.000 najkvalitetnijih tekstova ove online enciklopedije i danas je objavljen na naslovnoj strani tog izdanja.

Globalna zajednica korisnika Wikipedije izabrala je èlanak o Beogradu kao primer odliènog enciklopedijskog èlanka, medju vi¹e od 1.400.000, koliko trenutno sadr¾i englesko izdanje Wikipedije. Englesko izdanje Wikipedije svakodnevno poseæuje oko pola miliona ljudi iz celog sveta.

Pored uvodnog teksta s podacima o administrativnom uredjenju i statusu Beograda, uz ilustracije zastave, grba i polo¾aja na mapi Srbije, èlanak sadr¾i informacije o klimi, istoriji, demografskom sastavu, ekonomskim potencijalima, kulturnim znamenitostima, turistièkoj ponudi, noænom ¾ivotu i drugim vrednostima Beograda. Posetioci sajta mogu da odaberu tekstove koji ih interesuju na osnovu uvodnog sadr¾aja.

(B92)

hulio_salinas

Quote from: Korisnicko Ime on 26-11-2006, 17:40:51
Pored uvodnog teksta s podacima o administrativnom uredjenju i statusu Beograda, uz ilustracije zastave, grba i polo¾aja na mapi Srbije, èlanak sadr¾i informacije o klimi, istoriji, demografskom sastavu, ekonomskim potencijalima, kulturnim znamenitostima, turistièkoj ponudi, noænom ¾ivotu i drugim vrednostima Beograda. Posetioci sajta mogu da odaberu tekstove koji ih interesuju na osnovu uvodnog sadr¾aja.

sto se tice celog clanka...   :Bog
ne mogu da kazem da mi nije drago... nekako sam (ne znam zasto) ponosan...   :>

sto se tice boldovanog dela:
plasim se da su ovo sinonimi kada se prica o Beogradu..  :hm

Bred

Svaka cast ljudima koji su pisali tekst o Bgu

3OPAH

A, malo su ga sredili i doterali ood marta ove godine...

...lepo, lepo...

Eto ipak postoje sposobni ljudi koji imaju volje nesto da naprave.

Verujem u lepsu i bolju boducnost.

Bred

A veoma je vazno da budemo prisutni na netu a pogotovo na tako posecenom sajtu kao sto je wikipedia