ULEB Kup 2006/2007

Started by Vampire 666, 01-11-2006, 06:22:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Vampire 666

Zvezda pobedila u Solunu
Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su u Solunu ekipu PAOK-a rezultatom 78:68, u prvom kolu grupe D ULEB kupa.

Posle izjednaèene prve èetvrtine Zvezda je preuzela kontrolu and meèom i lako pobedila rivala, koji je pred poèetak takmièenja najavljivan kao rival za treæe mesto u grupi.

U drugom poluvremenu Guroviæeve trojke odmakel su Zvezdu daleko od rivala, koji je u fini¹u poku¹avao da se vrati trojkama, bez mnogo uspeha

Briljantnu partiju pru¾io je Milan Guroviæ, koji je dao 34 poena (6/10 za 3, 12/12 sa bacanja).

Bili Tomas je dao 13 poena uz 6 skokova, a Pero Antiæ je uz 7 poena uhvatio 11 lopti.

U ekipi PAOK-a Crnogorci ©æepanoviæ (11) i Sekuliæ (9) ostavili su bolji utisak od Hrvata Pa¹aliæa (8) i Iana Tomasa (4). Efikasniji od svih bio je Joanis Kalabokis sa 12 poena.

Zvezdu oèekuju dva meèa na domaæem terenu protiv najjaèih rivala u grupi – sledeæeg utorka u Pionir sti¾e UNIKS iz Kazanja, sedam dana kasnije madridski Real.

Senku na utakmicu bacio je transparent koji je okaèila grupa navijaèa Partizana. Navijaèi "crno-belih" stigli su u Solun u sklopu saradnje sa simpatizerima PAOK-a.

Oni su na ogradi pored terena okaèili transparent sa uvredom na raèun Milana Guroviæa. Na nedavnom veèitom derbiju navijaèi Partizana konstantno su vreðali Guroviæa i njegovu porodicu, a on im je uzvratio baciv¹i fla¹u u publiku.

Nekoliko dana kasnije na Guroviæevom ulazu u Beogradu osvanuli su grafiti sa uvredljivim i preteæim paroloama, meðu kojima je bila i ona viðena u Solunu. Posle tog incidenta navijaèi Partizana porekli su krivicu.





Grobari su dakle jos jednom pokazali ko su i sta su...tuzno...




Crvena zvezda bolja od Uniksa
Beta
Beta

Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su veèeras u Beogradu ruski Uniks iz Kazanja sa 87:84 (25:16, 27:18, 20:28, 22:15) u drugom kolu Grupe D ULEB kupa.

Najzaslu¾niji za drugu pobedu Zvezde ove sezone u ULEB kupu bili su Milan Guroviæ sa 28 poena i Pero Antiæ, koji je postigao 21. Njih dvojica su imali i po 10 skokova i bili su najbolji pod reketom. Zapa¾enu ulogu u pobedi imali su i Antonio Burks sa 10 poena i sedam asistencija i Tadija Tragiæeviæ, koji je postigao 11 poena.

Najefikasniji u Uniksu bili su braæa Lavrinoviæ - K¹i¹tof sa 24 i Darju¹ sa 13, dok je Du¹ko Savanoviæ postigao 12.

Zvezda je do pobede do¹la u neizvesnoj zavr¹nici, iako je vodila celim tokom utakmice - sredinom treæe èetvrtine i sa 19 poena razlike 65:46.

Èinilo se da je utakmica tada veæ zavr¹ena, po¹to je do tada najbolji igraè Uniksa Darju¹ Lavrinoviè posle prekr¹aja Antiæa zbog povrede morao da napusti teren.

Reuters
Reuters

To, medjutim, kao da je motivisalo njegovog brata, koji je do tog trenutka postigao samo ¹est poena. Ruska ekipa je polako smanjivala zaostatak i ne¹to vi¹e od tri minuta pre kraja stigla na poen minusa - 80:81.

Ko¹arka¹i Uniksa su 24 sekunde pre kraja gubili sa 84:85 i imali napad za preokret, ali je kapiten Petr Samojlenko bio neprecizan, a zatim je faulirao Guroviæa, koji je bio siguran sa penala za voðstvo "crveno-belih" 87:84.

D¾erod Stivenson je poslednji napad Uniksa zavr¹io nepreciznim ¹utem za tri poena, a ponovo je pod ko¹em najsnala¾ljiviji bio Guroviæ, koga igraèi ruskog tima ovaj put nisu ni poku¹ali da fauliraju.

Trener Crvene zvezde Draga ©aktoa posle utakmice rekao je da je pobeda nad Uniksom za njegov tim veoma va¾na ne samo zbog bodova, veæ i vraæanja samopouzdanja posle neoèkivanog poraza od Hemofarma, ali i brojnih povreda.

Beta
Beta

"U prvom poluvremenu sve je funkcionisalo dobro, ali smo drugo, da li zbog manjka igraèa ili klase protivnika, lo¹e poèeli pa je usledila ubitaèna serija Uniksa. Uspeli smo, ipak, da izdr¾imo do kraja i poveæali ambicije", rekao je ©akota.

Trener Uniksa Antanas Sireika èestitao je Zvezdi na pobedi i dodao da nije sasvim nezadovoljan, jer je njegova ekipa i posle zaostatka od 19 poena uspela da se vrati u meè.

"U prvom poluvremenu nismo uspeli da zaustavimo Guroviæa, iako smo se spremali za njega. Kasnije smo se vratili u igru, ali su neki na¹i iskusniji ko¹arka¹i u zavr¹nici morali bolje", rekao je Sireika.

Dvorana: Pionir, gledalaca oko 4.500 Sudije: Muzakis (Grèka), ©ulga (Ukrajina), Udrika (Rumunija)

Crvena zvezda: Milo¹eviæ 3, Markoviæ, Popoviæ 6, Mi¹anoviæ, Vuèuroviæ 3, Guroviæ 26, Radivojeviæ 5, Dragiæeviæ 11, Antiæ 23, Burks 10.

Uniks: Stivenson 7, Klivs 2, D. Lavrinoviè 13, ©tombergas 11, Samojlenko 4, K. Lavrinoviæ 24, Èikalkin 9, Nesterov, Kudeljin, Savanoviæ 12, Mesèerjakov 2.
Priredio: ®eljko Èaèija




Ubedljiva pobeda Hemofarma u Atini
Ko¹arka¹i Hemofarma pobedili su u Atini grèki AEK sa 93:73 u 3. kolu grupe A ULEB kupa.

Milenko Topiæ predvodio je fenomenalne Vr¹èane sa 17 poena, do prve pobede u tom takmièenju. ©uput i Radinoviæ ubacili su po 15, Joksimoviæ 13, a Markoviæ 10 poena.

Hemofarm je utakmicu otvorio sa serijom od 8:0 i posle toga se nije vi¹e osvrtao. U 7. minutu bilo je 16:6, a zatim i 21:10, ali su prvu èetvrtinu zavr¹ili sa samo +6, 28:22. Serijom od 5:0 ko¹arka¹i AEK-a uspeli su sredinom drugog perioda da se pribli¾e na samo pet poena zaostatka, ali je to bio njihov maksimum na ovom meèu.

U drugom poluvremenu se nastavlja dominacija gostiju, koji pogaðaju sa svih pozicija, a u 34. minutu bilo je ogromnih 82:55 za Hemofarm.

Vr¹èani su protiv AEK-a pogodili èak 12 trojki, Topiæ 4/6, ©uput 3/3 (¹ut za tri 63 odsto) u prvoj pobedi u ULEB kupu.


=========================================================================================
=========================================================================================
odgledah u nekoj kafani...

Zvezda 'pregazila' Real u Pioniru[/b]

Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su u hali Pionir Real Madrid sa 100:81 u 3. kolu Uleb kupa.

Najefikasniji u treæoj pobedi crveno-belih u tom takmièenju ponovo je bio Milan Guroviæ sa 35 poena. Sjajnu podr¹ku pru¾ili su mu Radivojeviæ sa 17 poena i 10 skokova, kao i Popoviæ sa 16 poena i 10 skokova. Sa druge strane, najbolji kod lidera ¹panskog ¹ampionata bio je Bulok sa 22 poena, Smit je imao 16, a Rejes 12.

Zbog izostanka najveæeg pojaèanja Zvezde, Amerikanca Burksa, Real je do¹ao u Beograd kao veliki favorit. Medjutim, ¹panski gigant je samo u prvih 15 minuta uspeo da se odupre ekipi Dragana ©akote.

Madriðani su imali minimalno vodjstvo u prvoj èetvrtini, 12:11, a zatim i poèetkom druge, 25:23. Zvezda tada pravi seriju od 13:2, posle koje Real nije uspeo da se oporavi.

Ko¹ Popoviæa u 19. minutu doneo je Zvezdi najveæu prednost u tom delu meèa, 45:30, ali je Bulok trojkom smanjio na minus 12, sa kojim su timovi oti¹li na odmor.

Poèetkom drugog poluvremena Lopez i Hamilton su serijom od 7:0 smanjili na 45:40, ali su, sa druge strane, odgovorili Antiæ i Tomas i ponovo uspostavili dvocifrenu prednost crveno-belih.



Za razliku od prethodnog meèa u ULEB kupu, protiv ruskog Uniksa, kada je Zvezda posle ubedljivog vodjstva za malo ispustila pobedu, crveno-beli ovog puta nisu dozvolili da gosti znaèajno smanje zaostatak.

Milan Guroviæ je imao odgovor za sve pogotke Reala, pogaðao je iz nemoguæih situacija, a fantastiènu partiju pru¾io je i Vuk Radivojeviæ, koji je pored 17 poena i 10 skokova imao i 6 asistencija i 1 ukradenu loptu.

Zvezda je pogodila osam trojki (po dve Antiæa i Dragiæeviæa + èetiri Guroviæa), uz odlièan ¹ut za dva - 74 odsto. Crveno-beli sada vode u grupi D sa sve tri pobede, dok Real ima pobedu i dva poraza. U 4. kolu, Zvezda za sedam dana gostuje belgijskom Monsu.

Trener Zvezde Dragan ©akota posle utakmice rekao je da je izuzetno zadovoljan naèinom na koji je njegova ekipa odigrala utakmicu i dodao da je pomalo bio i iznenadjen.

"Èestitke igraèima na velikoj pobedi i hvala publici na velikoj pomoæi. Pre utakmica sam bio zabrinut, ali sam izuzetno zadovoljan
kako smo odigrali. Okreæemo se sledeæoj utakmici", rekao je ©akota.


On je dodao da ga je Guroviæ navikao na odliène partije, ali je pohvalio Radivojeviæa.

"Retko istièem pojedince, ali je Vuk odigrao najbolju utakmicu od kada sam ja trener Zvezde", rekao je ©akota.

©ef struènog ¹taba Reala Djoan Placa èestitao je Zvezdi na zaslu¾enoj pobedi i ocenio da je njegova ekipa izgubila zbog prevelikog broja gre¹aka.

"Proma¹ili smo mnogo slobodnih bacanja i izgubili mnogo lopti. Zvezda je veèeras bila bolja, pogotovo pod pritiskom", rekao je Placa.

Dvorana: Pionir Gledalaca: Oko 7.000 Sudije: Picilkas (Grèka), Paterniko (Italija), Kovalski (Poljska).

Crvena zvezda: Milo¹eviæ 6, Markoviæ 1, Popoviæ 16, Popadiæ, Tomas 6, Mi¹anoviæ 2, Vuèuroviæ, Guroviæ 35, Radivojeviæ 17, Dragiæeviæ 9, Antiæ 8, Aleksandrov.

Real: Hamilton 6, Smit 16, Rejes 12, Varda 6, Mumbru 3, Ernandes-Sonseka, Ervelje 5, Tunèeri 4, Sinanoviæ, Bulok 22, Lopes 7, Tomas.




kakva tekma brate...Gurko je ponovo dokazao da je najveci na Balkanu...a kako je Popovic vrteo Rejesa po reketu...

Pedja

#1
Bio sam na Crvena zvezda - real madrid

Odvalili smo ih od zivota!  :>




hulio_salinas: "Premestio sam iz sportskih vesti."

hulio_salinas

covece nisam mogao da verujem...

pre utakmice: Puci cete sigurno

posle utakmice: Dosla je druga postava Reala...

:hm

Vampire 666

pa ako je jedan Rejes clan druge postave...

hulio_salinas

ma dzabe pricati... ovo nije nas uspeh... nego neuspeh reala...

to ti je suva danasnjica...

Vampire 666

Pa ako su tri pobede u tri kola neuspeh, onda treba da izgube da bi postigli neki uspeh...ne razumem vas ljudi, ne valja kad dobijamo, ne valja kad gubimo... :! :! :`?

hulio_salinas

***Vamp, ne znam da li kontas, ali mi smo na istoj strani...   8) O0

ima mnogo ironije u mojim prethodnim postovima...

pricam sta mi ljudi pricaju...

8)

Vampire 666

onda ok...taman sam misli da si dobi po glavi sad na tekmi...
S kim igramo sledecu ?

hulio_salinas

#8
27/11/2006 | Izvor: B92

C. Zvezda sa Ajfel Tauersom za 5:0



Jedina nepora¾ena ekipa u ULEB kupu i lider grupe G ekipa Crvene zvezde u utorak doèekuje ekipu Ajfel Tauersa iz Den Bo¹a.

Predvoðeni Milanom Guroviæem koji proseèno bele¾i 30,3 poena za 40 minuta u igri i vodi na listi najboljih trojka¹a, Zvezda je proseèno dobijala svoje protivnike sa 10 poena razlike.

Posle neoèekivane pobede nad Realom u prvoj utakmici, Ajfel Tauers su vezali tri poraza i potrebna im je pobeda u Beogradu.

Gostujuæa ekipa je prilièno efikasna i trenutno sedmoplasirana u ULEB-u sa 81,3 poena po utakmici, dok je Zvezda èetvrta sa 84,2.

Guroviæ je najefikasniji, ali je na drugom mestu igraè holandske ekipe Leon Rod¾ers sa 21,8 poena. Guroviæ deli prvo mesto za ¹ut za tri poena sa Trevisom Jangom iz Ajfela, pa æe to biti svojevrstan ispit za oba igraèa.

Meðutim, igraè Zvezde nije jedini dobar ¹uter u timu iz Beograda.  Antiæ, Radivojeviæ i Tomas proseèno bele¾e od 10,2 do 12,2 poena po meèu.

Treba oèekivati da æe na tom meèu biti puno ko¹eva. Ajfel Tauers imaju bolji procenat ¹uta za tri poena 39:32 posto.


===================

28/11/2006 | Izvor: B92

Zvezda i dalje bez poraza




Ko¹arka¹i Crvene zvezde zadr¾ali su maksimalan uèinak u ULEB kupu. Crveno-beli su u 5. kolu u hali Pionir pobedili holandski Ajfel Tauers sa 90:82 (26:26, 19:29, 26:13, 19:14).

Najefikasniji u Zvezdi ponovo je bio Milan Guroviæ sa 34 poena, uz ¹ut za dva od 10/18, 12/12 sa penala. Antiæ je postigao 15, Dragiæeviæ 12, Tomas 8, Radivojeviæ 7, a Burks i Popoviæ po 6. Sa druge strane, najbolji kod Tauersa bio je Rod¾ers sa 24 poena.

Zvezda je bolje poèela meè i predvoðena Guroviæem, koji je imao 13 poena u prvoj èetvrtini, povela sa 22:14. Medjutim, gosti tada prave seriju od 12:4 i stiæu do izjednaèenja posle prvih 10 minuta. Gosti su u istom ritmu nastavili i u drugom periodu i uz 5 trojki u tom delu igre sti¾u do dvocifrene prednosti na poluvremenu 55:45.

U nastavku meèa Guroviæ posti¾e 9 od 11 poena tokom serije Zvezde bez odgovora Tauersa i crveno-beli preuzimaju kontrolu nad utakmicom, u zavr¹nici èuvaju prednost i dolaze do pete pobede.

"Ekipa sa osam Amerikanaca igra brzu tranziciju sa brzom realizacijom. Koja god ekipa u Evropi da se upusti u takvu igru s njima - izgubiæe. Mi smo sve to znali, ali smo tek u drugom poluvremenu uspeli da usporimo igru i to se dobro zavr¹ilo", rekao je trener Zvezde Dragan ©akota posle meèa.

"Mislim, medjutim, da nam sve to nije bilo potrebno i da smo mogli i ranije da odigramo kako treba. Meni je problem ¹to svaki put kao da gledam druge igraèe, ekipa treba da provede vi¹e vremena zajedno. Imamo novog, kvalitetnog plejmejkera, i mislim da æe se brzo upoznati sa ekipom", dodao je ©akota.

Trener gostiju Rendi Vil rekao je da je njegova ekipa propustila priliku da pobedi, jer je rivalu dala ¹ansu.

"Pre svega je psihièki problem ¹to smo ispustili 10 poena prednosti. Kada igrate u gostima protiv ovako dobrih timova, jednostavno ne smete da im date ¹ansu. Mi smo upravo to uradili i oni su to iskoristili. Zadovoljan sam prvim poluvremenom i delovima drugog", rekao je Vil.

To je peta uzastopna pobeda Crvene zvezde u ULEB kupu, tako da je i dalje jedina nepora¾ena ekipa u tom takmièenju, dok Ajfel sada ima uèinak 1-4.


===================

30/11/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt

Guroviæ MVP petog kola ULEB kupa



Ko¹arka¹ Crvene zvezde Milan Guroviæ prvi je igraè koji je progla¹en po drugi put za MVP nedelje ULEB kupa.


Guroviæ predvodi jedini nepora¾eni tim u takmièenju, sa prosekom koji je jedan od najveæih u poslednjih nekoliko godina u evropskim kupovima. U petom kolu, na utakmici sa Ajfel Tauersom, Guroviæ je postigao 34 poena, i to je treæi put ove godine da je ubacio toliko ili vi¹e poena.

Iz igre je za dva poena ¹utirao 8-12, a za tri 2-6. Sjajan je bio sa linije za slobodna bacanja 12-12. Zabele¾io je 5 skokova, jednu ukradenu loptu, za indeks uspe¹nosti 36.

Drugi po rejtingu bio je Sitafa iz Gran Kanarije, a odmah iza njih rangirani su  Zoran Erceg iz FMP-a (29), Velimir Radinoviæ (28) i Milenko Topiæ (27) iz Hemofarma.

mikele

ULEB: FMP slavio u Strazburu

Ko¹arka¹i FMP ®eleznika pobedli su kao gosti ekipu Strazbura sa 78:71 (16:13, 17:20, 18:20, 27:18) u meèu devetog kola B grupe ULEB kupa i zadr¾ali prvo mesto na tabeli.

"Panteri" sada imaju uèinak od sedam pobeda i dva poraza, dok je francuskoj ekipi ovo bio peti neuspeh.

Srpski tim je dominirao u prvih 15 minuta utakmice, Laboviæ i Cvetkoviæ su dobro probijali odbranu domaæina, a sredinom druge deonice FMP je imao solidnih pet poena vi¹ka (24:19).

Strazbur se, medjutim, u zavr¹nici prvog poluvremena zahvaljujuæi Èaku Eidsonu i Eriku Sandersu, vratio u egal.

U treæoj deonici domaæi ko¹arka¹i, u èijim redovima su se "probudili" Markis i Kuper, uglavnom su èuvali èetiri-pet poena vi¹ka, ali se FMP nijednog trenutka nije predavao.

Izabranici Vlade Vukoièiæa u poslednjoj èetvrtini su pokazali sav svoj kvalitet i potpuno nadigrali Strazbur. Igru "pantera" nosio je Aleksanadar Ra¹iæ èiji poeni u zavr¹nici meèa su doneli FMP-u novu pobedu.

Ra¹iæ je utakmicu zavr¹io sa 21 poenom, dok su Popoviæ i Laboviæ uknji¾ili po deset pogodaka.

Kod Strazbura najzapa¾eniji je biio Markis sa 18 ko¹eva, dok je Mekkord zabele¾io 12 poena.

FMP u poslednjem kolu, koje se igra sledeæeg utorka, doèekuje italijanski Snajdero.

=====================================================================================================================

ULEB: Trijumf desetkovanog Hemofarma

Iako su veæ ranije obezbedili plasman u osminu finala, ko¹arka¹i Hemofarma uspe¹no su obavili posao i u 9. kolu ULEB kupa.

Vr¹èani su na svom terenu, u okviru grupe A, nadigrali ekipu Brose iz Bamberga rezultatom 76:64 (17:19, 15:14, 21:18, 23:13) i stigli do ¹estog trijumfa ove sezone u evropskom ko¹arka¹kom takmièenju.

Iako su nastupali bez suspendovanog Milenka Topiæa, povredjenih Stefana Markoviæa i Neboj¹e Joksimoviæa, kao i veæ du¾e odsutnih Bojana Bakiæa i Borisa Savoviæa, domaæini su ipak uspeli da se suprotstave agilnom nemaèkom rivalu.

Bamberg je na meèu u Vr¹cu imao veliki motiv da odigra dobro i uknji¾i treæu pobedu ove sezone, buduæi da ih je takav ishod teoretski ostvaljao u trci za èetvrto mesto i plasman medju 16 najboljih ekipa.

Najbolji u redovima Hemofarma bili su Milo¹ Borisov sa 22 poena i devet skokova, Predrag ©uput zabele¾io je 13 pogodaka, a Velimir Radinoviæ 12, dok je Aleksej Ne¹oviæ imao uspe¹an debi za Vr¹èane - 10 pogodaka i osam asistencija.

Na drugoj strani Daren Fen postigao je 18, a Stefen Haman pola ko¹a manje.

Hemofarm u poslednjem kolu po grupama, narednog utorka, gostuje Nansiju.

=====================================================================================================================

ULEB: Zvezda zasijala u praznom "Pioniru"

Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su u praznoj hali „Pionir“ belgijski tim Deksija Mons sa 96:69 (32:11, 17:19, 24:24, 23:15) u meèu devetog kola D grupe ULEB kupa i prekinuli niz od tri poraza na medjunarodnoj sceni.

Crveno-beli sada imaju skor od ¹est pobeda i tri poraza, dok je Deksiji ovo bio osmi poraz u ULEB kupu.

Iako su igrali pred praznim tribinama i pred nekoliko desetina novinara, izabranici Dragana ©akote od prvog minuta su zaigrali maksimalno anga¾ovano svesni da im jedino pobeda ostavlja nadu za osvajanje prvog mesta u grupi.

Kao po obièaju, beogradsku ekipu do ubedljive prednosti veæ nakon nekoliko uvodnih minuta predvodio je Milan Guroviæ, ali je veliki posao Zvezda odradila izuzetno èvrstom odbranom.

Veæ u sedmom minutu Zvezda je imala 15 poena prednosti (18:3), a gosti nikako nisu uspevali da se vrate u ¾ivot.

Koliko su crveno-beli bili nadmoæni, govori i èinjenica da su sredinom drugog kvartala do¹li do vodjstva od 21 ko¹a (38:17), a raspolo¾enom Guroviæu pridru¾ili su se Vuk Radivojeviæ i Petar Popoviæ.

Belgijanci su se delimièno trgli u treæoj deonici i uspeli da smanje na 61:47, ali je domaæa ekipa za koju je sjajnu solo partituru odsvirao Nenad Mi¹anoviæ, uspeo da vrati 19 poena prednosti pred poslednji odlazak na odmor (73:54).

Zvezda je u poslednjoj deonici èvrstom igrom u odbrani i atraktivnim potezima u napadu dodatno uveæala prednost i na kraju stigla do izuzetno ubedljive pobede.

Petorica ko¹arka¹a Zvezde imala su dvocifren uèinak - Guroviæ je zavele¾io 29 poena i deset skokova, Radivojeviæ 13 ko¹eva i pet uhvaæenih lopti, Dragiæeviæ 12 pogodaka i pet skokova, Popoviæ je upisao 11 pogodaka, a Mi¹anoviæ deset poena.

Na drugoj strani, kod Deksije najzapa¾eniji bio je Nikolson sa 30 poena, a dobru partiju pru¾io je i Hjuston sa 16 ko¹eva i 11 skokova.

Crvena zvezda u poslednjem kolu, koje se igra 16. januara, gostuje holandskoj ekipi Ajfel Tauers.

Rezultati 9. kola

Grupa A
AEK - Nansi 76:85
Hemofarm - Bamberg 76:64
Gran Kanarija - Lijetuvos Ritas 72:67

TABELA: Lijetuvos Ritas 6-3, Hemofarm 6-3, Nansi 6-3, Gran Kanarija 5-4, Bamberg 2-7, AEK 2-7.

Grupa B
Anvil - Ba¹ikta¹ 74:62
Snajdero - Ventspils 91:93
Strazbur - FMP 71:78

TABELA: FMP 7-2, Ventspils 6-3, Snajdero 5-4, Strazbur 4-5, Anvil 3-6, Be¹ikta¹ 2-7.

Grupa C
Lukoil - Montepaski 76:81
Alba - Himki 90:83 (posle produ¾etka)
Ostende - Hapoel 82:66

TABELA: Montepaski 7-2, Hapoel Migdal 4-5, Himki 4-5, Lukoil 4-5, Alba 4-5, Telindus 4-5.

Grupa D
PAOK - Ajfel Tauers 90:88
Crvena zvezda - Mons 96:69
Real Madrid - Uniks 77:61

TABELA: Uniks 6-3, Real Madrid 6-3, Crvena zvezda 6-3, PAOK 6-3, Ajfel Tauers 2-7, Deksija Mons 1-8.


mikele

Rezultati poslednjeg kola takmicenja po grupama:
Izvor:B92
Ko¹arka¹i francuskog Nansija, na¹eg FMP ®eleznika, italijanskog Montepaskija i ¹panskog Real Madrida zauzeli su vodeæe pozicije u èetiri grupe Uleb kupa pred ¾reb za osminu finala.

®reb æe biti odr¾an u petak, po sistemu prvoplasirani protiv èetvrtoplasiranih, drugoplasirani protiv treæeplasiranih, s tim ¹to neæe moæi da se sastanu ekipe koje su igrale u istoj grupi u prvom delu takmièenja.   

Poznati su i potencijalni protivnici predstavnika Srbije. Potencijalni protivnici Crvene zvezde su litvanski Lietuvos (A), letonski Ventspils (B) ili ruski Himki (C), FMP æe igrati protiv Gran Kanarije (A), nemaèke Albe (C) ili grèkog PAOK-a (D), dok æe se Hemofarm sastati sa jednom od ovih ekipa: Ventspils (B), Himki (C) ili ruski Uniks(D).
Nansi je prvo mesto u grupi A zauzeo pobedom nad Hemofarmom sa 89:81 u meèu poslednjeg kola i tako zavr¹io ispred litvanskog Lietuvosa, koji ima isti uèinak od 7 pobeda i 3 poraza, ali i lo¹iji uèinak u meðusobnim duelima. Hemofarm je zavr¹io na treæem mestu sa uèinkom od 6-4.

Rezultati grupe A, 10. kolo:   

Brose B. - Gran Canaria  70-58
Lietuvos Rytas - AEK  86-80   
Sluc Nancy - Hemofarm  89-81     

Konaèna tabela grupe A:

1. Nancy                     7-3
2. Lietuvos Rytas         7-3
3. KK Hemofarm        6-4
4. Gran Canaria           5-5
5. Brose Baskets         3-7
6. AEK Athens            2-8


U grupi B, prvo mesto zauzeo je FMP posle pobede nad Snajderom sa 85:78. Ekipa iz ®eleznika tako je zavr¹ila impresivnu kampanju u prvom delu Uleb kupa sa uèinkom od 8 pobeda i samo 2 poraza. Drugo mesto zauzeo je letonski Ventspils sa pobedom manje, dok je treæi Snajdero sa 5-5

Rezultati grupe B:

B. Cola Turka - Strasbourg 80-88
BC FMP - Snaidero Udine  85-78
Ventspils - Anwil Wloclawek  84-82     

Tabela grupe B:

1. FMP ®eleznik          8-2
2. Ventspils                  7-3
3. Snaidero                  5-5
4. Strasbourg               5-5   
5. Wloclawek              3-7
6. Besiktas                   2-8


Vrh grupe C pripao je italijanskom Montepaskiju, koji je dominirao zavr¹iv¹i prvi deo takmièenja sa tri pobede vi¹e od drugoplasiranog Himkija iz Rusije.   

Rezultati grupe C:

Khimki - Lukoil Academic  101-77 
Montepaschi - Telindus  73-62     
Hapoel Migdal - Alba Berlin  95-82     

Tabela grupe C:

1. Montepaschi          8-2
2. Khimki                    5-5
3. Hapoel                   5-5
4. Alba Berlin             4-6
5. Telindus                 4-6
6. Lukoil Sofia            4-6


U grupi D, u poslednjem kolu nije bilo promena na tabeli, niti iznenaðenja, iako je Crvena zvezda bila blizu ispu¹tanja velike prednosti u duelu sa holandskim Ajfel Tauersom. Crveno-beli su na kraju slavili sa 92:89 i potvrdili treæe mesto. Na vrhu je ostao Real Madrid, ispred ruskog Uniksa koji ima isti uèinak od 7 pobeda i 3 poraza, ali i lo¹iji odnos u me¹usobnim duelima.   

Rezultati, 10. kolo:

Unics Kazan - PAOK 85-57     
EiffelTowers - C. Zvezda  89-92     
Dexia Mons - Real Madrid  76-96   

Tabela:

1. Real Madrid            7-3
2. Uniks                       7-3
3. Crvena Zvezda        7-3
4. PAOK                       6-4
5. EiffelTowers            2-8
6. Mons                       1-9


Lep uspeh nasih klubova ,nema sta.Ukupan skor je 21-9 vise nego dobro,ma odlicno  :V :V :V :V

hulio_salinas

ZREB: Zvezda - Himki, Hemofarm - Uniks
Izvor: B92



U Barseloni je u petak obavljen žreb za eliminacionu fazu ULEB kupa. Srbija u osmini finala ima tri predstavnika – FMP, Crvenu zvezdu i Hemofarm.

Srpski klubovi nisu dobro prošli na žrebu.

Zvezda će u prvom krugu igrati sa ruskim Himkijem, ekipom iz Podmoskovlja. Potencijalni protivnik u četvrtfinalu je madridski Real, sa kojim je Zvezda igrala u grupi.

FMP ima izuzetno težak posao jer na startu igra sa Gran Kanarijom, a u sledećoj rundi pobednik tog duela igra sa boljim iz duela Ventspils – Hapoel Migdal.

Ipak, najlošije je prošao Hemofarm, čiji je sledeći rival UNIKS iz Kazanja.

U slučaju pobede Vrščani verovatno idu na Montepaski iz Sijene.

Teoretski, pre finala mogli bi se sresti Crvena zvezda i Hemofarm.

Parovi osmine finala (vezani parovi daju rivale u četvrtfinalu; prva četiri para daju jedno polufinale, a druga četiri drugo):

FMP – Gran Canaria 
Ventspils – Hapoel Migdal 

Nancy – Strasbourg 
Lietuvos Rytas – Snaidero Udine 

Real Madrid – Alba Berlin 
Khimki – Crvena zvezda 

Unics – Hemofarm 
Montepaschi – PAOK

Početak eliminacione faze ULEB kupa zakazan je za 30. januar, kada će Zvezda i Hemofarm biti domaćini, a FMP gost. Revanši osmine finala na programu su 14 dana kasnije. Finalni meč igra se 10. aprila u hali Spirudom, u belgijskom gradu Šarlroa.

mikele

Katastrofa,nece proci nijedan nas klub u sledecu rundu.  a005 a005 a005
Ja sam kao najgori baksuz jutros pomislio da ce bas ovi klubovi pasti nasima i da bi to bila najgora moguca varijanta.Stvarno sam baksuz  :namcor :namcor :namcor :namcor

Roben

FMP prolazi sigurno jer su stvarno ekstra,Zvezda mozda,Hemofarm nema sanse :hmm

hulio_salinas

©akota: "Mo¾emo dalje"
29/01/2007 | Izvor: B92



Ko¹arka¹i Crvene zvezde doèekuju u utorak ekipu ruskog Himkija u prvom meèu 1/8 finala ULEB kupa.

Iako æe imati kompletnu ekipu na raspolaganju (ukljuèujuæi i novoprido¹log Amerikanca Entonija Rajsa), trenera Dragana ©akotu i "crveno-bele" èeka izuzetno te¾ak posao u meèu sa pro¹logodi¹njim finalistom ruskog prvenstva.

Razlog nije odlièan sastav jo¹ jednog „novokomponovanog“ ruskog liga¹a, koji saèinjavaju Ðanmarko Poceko, iskusni plej Melvin Buker, Argentinac Volkoviski, Nemac Ademola Okulad¾a... veæ hala „Pionir“ koja æe i ovoga puta biti prazna.

Meðutim, trener Dragan ©akota ipak ka¾e da je, i pored svih ovih èinjenica, cilj plasman u èetvrtfinale:

"Svima je jasno da je protivnik izuzetno te¾ak, nemamo ni publiku, tako da moramo da se oslonimo na sopstvene snage, jer  jedino sami sebi mo¾emo da pomognemo sutra. Kada im pogledate sastav, vidite èak 7 igraèa koji su stariji od 30 godina. Tu vidite da je iskustvo vrlo va¾no i da klubovi koji ¾ele uspeh u Evropi samo tako razmi¹ljaju. Upravo to iskustvo je njihova prednost. Visoko su kotirani i u ruskom prvenstvu, gde su pro¹le sezone igrali finale sa CSKA i finale FIBA lige, u kome su pora¾eni od Huventuda. Odlièan sastav u kome je kljuèni igraè iskusni Melvin Buker, igraè koji ima mnogo evroliga¹kog iskustva, koje je sakupio nastupajuæi za brojne timove. Solidni su u odbrani, ali bolji kao napadaèki tim. Ipak, na¹ cilj je prolazak u drugi krug“ rekao je ©akota.

Na pitanje kojom bi razlikom bio zadovoljan pred put u Moskvu, trener "crveno-belih" je rekao:" U dana¹njoj ko¹arci i +20 neki put mo¾e biti nedovoljno. Èak i minimalan poraz kod kuæe mo¾e da uspava protivnika, a nekada sve mo¾e da se promeni za samo 5 minuta lo¹e igre. Dakle, o d mnogo toga zavisi prolaz u narednu rundu, ali na¹ cilje je da, ako mo¾emo, dobijemo oba meèa."

Ekipa Himkija doputovala je u ponedeljak u Beograd, a trening æe odraditi u 20.30 u hali „Pionir“.

Jedan od derbija ove runde takmièenja poèinje u utorak od 20 sati.