ULEB Kup 2006/2007

Started by Vampire 666, 01-11-2006, 06:22:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pedja

Da to je onaj sindrom "kiselo grozdje"  , kada vec ne mozemo u Areni ,onda nam je losa odnosno Pionir nam je super :>

hulio_salinas

Ma bre. Neka ih u Pioniru. Steta ne necemo ugostiti Real u areni, ali to treba brzo zaboraviti. Treba se naostriti i treba pomrsiti racune Realu. Samo da se uzmu u pamet i da ne igraju k'o retardirani.

Pedja

To ce biti tesko,jer oni u i jesu retardirani :hmm

mikele

После онога јуче(у Вршцу),тешко да могу да ураде било шта против Реала.
Али ко зна,можда се напале па и добију 10-так разлике :loptica :loptica :loptica
Али за пролаз нам не би било довољно ни 25 разлике јер тамо могу да нас развале(сетите се само дуела по групама) a005 a005 a005
Да ће Бог да грешим,мада...

Roben

тешко ћемо победити и у бг.-у научили су лекцију из групе

Pedja

Ja ne mogu da verujem ,pa samo da stave nekog jaceg odbrambenog igraca na Gurovicu i mi smo pukli..

Ma i 2ica da ga cuvaju pa opet ne znamo nista...

Mada videcemo,posle poraza od FMP-a pobedili smo Himki,posle poraza od Hemofarma   :luda

hulio_salinas

Znas sta - vredi nadati se. Nikad se ne zna sta ce popiti u svlacionici i kako ce se razleteti!   :smekerica:

mikele

Karata za Real vi¹e nema

(http://www.putfile.com/pic.php?img=4841784)
Ko je nabavio ulaznice za Real nabavio je, jer karata za gostovanje “kraljevskog kluba” Crvenoj zvezdi u prvoj utakmici èetvrtfinala ULEB kupa vi¹e nema.

Veliki redovi bili su formirani veæ u deset sati, kada su poèele da rade blagajne hale “Pionir” , a ulaznice za duel sa Realom, koje su se prodavala u paketu sa kartama za meè protiv Cibone i zvaniènim kalendarom ko¹arka¹kog kluba Crvena zvezda, "planule“ su za par sati.

Crvena zvezda protiv Cibone meè 22.kola NLB lige igra u subotu od 19 sati, a meè sa Realom poèinje u utorak od 18.

(MONDO)

Vampire 666

imam kartu za C...el ide neko?

mikele

Milo¹eviæ: Mo¾emo u polufinale ULEB kupa
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4864769)

Mladi plejmejker Zvezde Igor Milo¹eviæ izjavio je uoèi prvog meèa èetvrtfinala ULEB kupa protiv Reala iz Madrida da je njegov tim maksimalno motivisan i da veruje da mo¾e da prodje medju èetiri najbolja tima u ULEB kupu.

"Imali smo mnogo uspona i padova ove sezone, ali kada je bilo najpotrebnije igrali smo odlièno. Real je sigurno jedan od najboljih timova Evrope, ima veliko ime i tradiciju i sigurno nam neæe nedostajati motiva u ovom meèu. Dobro ih poznajemo, jer smo igrali protiv njih ove sezone. Luis Bulok je mozak tima, ali Madridjani imaju i Felipe Rejesa, Raula Lopeza i jo¹ nekoliko odliènih igraèa od kojih preti opasnost. Veliku podr¹ku oèekujem i od na¹ih navijaèa koji nas uvek guraju da napravimo vi¹e i bolje. Ukoliko nam i ovog puta pomognu da uhvatimo ritam protivnika siguran sam da æemo pronaæi snagu da izborimo plasman u polufinale ULEB kupa", rekao je Milo¹eviæ, koji æe se posle pauze zbog povrede ponovo zauzeti mesto u Zvezdinom timu.

Zvezda æe Real na prvoj èetvrtfinalnoj utakmici ULEB kupa doèekati u utorak u Beogradu, a meè æe poèeti u 18 sati. Dve ekipe su se ove sezone veæ dva puta sastajale u grupnoj fazi takmièenja i obe su ostvarile pobedu na domaæem terenu.

Trener crvneo-belih Dragan ©akota rekao je da njegova ekipa nema ¹ta da izgubi u duelu sa slavnim madridskim klubom.

"Zvezde jeste u vrlo dobroj takmièarskoj formi, ali moramo da respektujemo Real. Dobra forma nekada nije dovoljna. Nekada vam snaga protivnika ne dozvoljava da poka¾ete svoj maksimum", rekao je ©akota na konferenciji za novinare.

Crveno-beli su Real savladali u treæem kolu grupne faze. U Beogradu je, pred punim tribinama dvorane "Pionir", bilo 100:81 za Zvezdu.

"Seæam se da mi je prijatelj kasnije preporuèio da kada mi je dosadno pogledam tu na¹u pobedu", rekao je ©akota, koji je posle konferencije novinarima rekao da jedva èeka da utakmica poène i da ne postoji ni¹ta lep¹e od duela sa Realom u èetvrtfinalu nekog evropskog takmièenja.

Real se Zvezdi za poraz u Beogradu osvetio u Madridu gde je bilo 84:58 za domaæe. Taj susret obele¾io je i incident krajem treæe èetvrtine kada je ko¹arka¹ Reala Felipe Rejes glavom udario krilnog igraèa Zvezde Peru Antiæa.

"Real se u na¹em prvom duelu sezone iznenadio, ali je u drugom fanatièno ¾eleo osvetu i sigurno ni sada neæe biti neoprezan. Medjutim, ne bih voleo da nam taj incident sa utakmice bude motiv, jer bi mogao da nas odvede na drugi kolosek", rekao je Zvezdin trener.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)
==========================================================================================0
Vukoièiæ: U Jerusalimu kao da je jedini meè
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4864770)

FMP gostuje u utorak Hapoelu u Jerusalimu u prvoj utakmici èetvrtfinala ULEB kupa, sa namerom da odigra dobro i ¾eljom da pobedi, rekao je trener beogradske ekipe Vlada Vukoièiæ.

"Odigraæemo najbolje ¹to znamo i nadam se da æemo moæi da pobedimo u gostima. Ne znam da li je to moguæe, jer ne poznajemo ba¹ najbolje protivnika. Mnogo igraèa je oti¹lo iz kluba, ali oni i dalje imaju dobre rezultate, ukljuèujuæi i trofej kupa koji su osvojili", rekao je Vukoièiæ.

Obe ekipe nalaze se u odliènoj formi, a ljubiteljima ko¹arke i dalje je u seæanju polufinalni duel ULEB kupa od pre tri godine, kada je Hapoel pobedio u poslednjim sekundama meèa u Jerusalimu.

Obe ekipe bile su prve u svojim grupama u prvoj fazi takmièenja, ali je izraelski tim imao vi¹e vremena da se pripremi.

"Dokazali smo svoj kvalitet do sada i imamo pravo da se nadamo prolasku. Na¹a prednost je revan¹, ali moramo da igramo u Jerusalimu kao da je to jedina utakmica", rekao je Vukoièiæ.

FMP je u osmini finala bio bolji od Gran Kanarije, dok je Hapoel izbacio Ventspils.

Utakmica u Jerusalimu poèinje u 18 sati.

(Beta, foto: MN Press)

Roben

"Panteri" oti¹li gladni u krevet!
(http://nono9.us)
Ko¹arka¹i FMP iz ®eleznika u utorak popodne igraju prvi meè èetvrtfinala ULEB Kupa protiv Hapoela u Jerusalimu, a gostovanje im je poèelo sa neprijatnim iskustvom.

Prema pisanju lista "Sport", koji u Jerusalimu ima specijalnog izve¹taèa, prilikom dolaska ko¹arka¹a FMP-a u hotel u Jerusalimu èekalo ih je neprijatno iznenadjenje. Iako je izraelski klub potvrdio na osnovu dogovora sa hotelom da æe meni za veèeru biti kao ¹to je uprava FMP tra¾ila, za veèeru je servirana veoma nekvalitetna hrana.

S obzirom na to da su "panteri" u hotel do¹li tek posle ponoæi, kuhinja hotela nije mogla da reaguje, tako da su tek uz neku pojedenu jabuku oti¹li na spavanje, praktièno praznih stomaka.

Uprava Hapoela izvinila se na neprijatnoj dobrodo¹lici, i u dogovoru sa rukovodstvom hotela obeæala da æe hrana do poèetka utakmice biti kako je i dogovoreno.

(MONDO)

зато ће да их згазе и у Јерусалиму

Pedja

Pukli smo od Reala,realno su bili bolji a ovi nasi ne znaju ni da potrce...

Procenat slobodnih bacanja je katastrofa,trojke su bolje sutirali od nas,

I zasluzeno smo im pevali na kraju : Igrate ko biip  ooooo

mikele

ULEB: FMP pora¾en u Jerusalimu
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4873282)

FMP je u Jerusalimu pretrpeo poraz od Hapoel Migdala rezultatom 79:88 (26:21, 15:23, 13:26, 25:18) u prvom meèu èetvrtfinala ULEB kupa.

Izabranici Vlade Vukoièiæa, kao ¹to su i obeæali, od starta su krenuli agresivno, ¹to im je u petom minutu veæ donelo osetno vodjstvo (19:11), koje su uspeli da odr¾e sve do fini¹a prvog poluvremena.

Uporni domaæin je nakon petnaestak minuta ispitivanja protivnika, uspeo da pronadje pravi ritam, u 16. minutu izjednaèi preko Darea Morisa (36:36), a zatim u preostalih 240 sekundi i preokrene rezultat – 44:41.

Predvodjeni odliènim Marijom Ostinom domaæi su i nakon dolaska sa velikog odmora nastavili u istom ritmu i serijom 15:5 za pet minuta praktièno prelomili meè - 59:45. Visoko vodjstvo, koje je na kraju treæeg perioda iznosilo 16 poena razlike (70:54), dr¾ali su sve do poslednjih èetiri minuta susreta.

Tada su gosti, pre svega zahvaljujuæi Zoranu Ercegu i Branku Cvetkoviæu, koji su odigrali glavne role u redovima ekipe iz ®eleznika, uspeli da smanje na pet poena razlike (76:71), ali mlada i nedovoljno iskusna èeta iz beogradskog predgradja nije imala snage da u fini¹u napravi mini seriju i eventualno preokrene rezultat u svoju korist.

Najefikasniji u pobednièkoj ekipi bili su Ostin sa 26 poena i ¹est skokova, i Meir Tapiro, koji je upisao 16 pogodaka uz 11 uhvaæenih lopti.

U timu iz ®eleznika istakli su se Cvetkoviæ sa 22, Erceg je dodao 17, a Dragan Laboviæ zabele¾io je 13 pogodaka uz osam skokova.

Vukoièiæ: Obe ekipe imaju ¹ansu u revan¹u

Trener ko¹arka¹a FMP-a Vlada Vukoièiæ izjavio je da obema ekipama daje ¹anse da u revan¹ meèu izbore plasman u polufinale.

"Verujem da mo¾emo bolje u revan¹u i da imamo ¹ansu. Mislim da Hapoel nije nezadovoljan sa devet poena prednosti, ali nismo ni mi. Obe ekipe imaju ¹ansu za plasman u polufinale", rekao je Vukoièiæ posle utakmice, koju je FMP izgubio sa 79:88.

Vukoièiæ je dodao da nije zadovoljan igrom svog tima u Jerusalimu, posebno u treæoj èetvrtini, koju je Hapoel Migdal dobio sa 26:13.

"Hapoel je igrao dobro u odbrani, a mi smo na razne naèine poku¹avali da dodjemo do poena, ali nismo uspevali. Kasnije smo neke stvari promenili i ipak se vratili u igru, ali nismo imali strpljenja u situacijama kada smo prilazili na samo pet ili ¹est poena zaostatka", rekao je Vukoièiæ.

Trener Hapoela Dan ©amir ocenio je da je njegova ekipa dobila samo prvo poluvreme.

"Sve je jo¹ otvoreno. Gledao sam nekih 11 utakmica FMP-a i mnogo mi se svidja naèin na koji igra i kako je ekipe trenirana. Bili smo malo uspe¹niji i uspeli da promenimo njihov stil, ali æe obe ekipe izvr¹iti promene za revan¹", rekao je ©amir.

Revan¹ meè èetvrtfinala ULEB kupa igra se 6. marta u hali u ®elezniku.

REZULTATI PRVIH MEÈEVA ÈETVRTFINALA

Uniks - Montepaski 83:53
(Strombergas 17p, D. Lavrinoviè 13p, 8sk, Stivenson 13p - Kaukenas 16p, Forte 13p)

Crvena zvezda - Real Madrid 72:83
(Guroviæ 18p, Dragiæeviæ 16p - Bulok 22p, Rejes 19p, 10sk, Smit 15p)

Hapoel Jerusalim - FMP ®eleznik 88:79
(Ostin 26p, Tapiro 16p, 11sk, 10as, Bauers 14p - Cvetkoviæ 22p, Erceg 17p, Laboviæ 13p, 8sk)

Strazbur - Ljetuvos Ritas 83:70
(Nisim 21p, Edison 18p - Karim Ra¹ 21p, Jomantas 11p, Slezas 11p)


===========================================================================================0
ULEB: Real kraljevski u "Pioniru"
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4873281)

Nakon hokeja¹a i fudbalera, koji su deklasirani u duelima sa Partizanom, rukometa¹a, koji su izgubili prvenstveni duel od Metaloplastike, crnu nedelju za navijaèe Crvene zvezde zaokru¾ili su ko¹arka¹i, koji su u prvoj èetvrtfinalnoj utakmici ULEB kupa pora¾eni od madridskog Reala 72:83 (23:22, 21:23, 13:23, 15:15).

Za razliku od utakmice u grupnoj fazi takmièenja, kada su kraljeve iz Madrida oborili na pleæa, ovog puta crveno-beli nisu iskoristili prednost domaæeg parketa zaèinjenog paklenom podr¹kom prepunog Pionira.

Imali su ¹ansu crveno-beli i na ovoj utakmici. Izabranici Dragana ©akote dobro su odigrali skoro dve èetvrtine, a onda su za ne¹to malo vi¹e od dva minuta prosuli sve ¹to su do tada sa mukom uradili.

U 18. minutu Zvezda je vodila sa 4 2 : 35 i èinilo se da su to prelomni trenuci susreta, ¹to zapravo i jesu bili. Na¾alost, tas je prevagnuo na stranu gostiju, koji su serijom od deset poena preokrenuli rezultat i ceo tok utakmice.

Milan Guroviæ je proma¹io dve trojke, a izmedju njegovih poku¹aja crveno-beli su prodali dve lopte. Sa druge strane Raul Lopez je dao ko¹ i dodatno slobodno bacanje, zatim je pod faulom poentirao i Felipe Rejes, da bi nakon toga njih dvojica sa linije penala okonèali seriju Madridjana.

U nastavku Marko Miliè je potpuno "u¹topovao" Guroviæa, koji se u treæoj èetvrtini gotovo nije video, a odgovornost u napadu Madridjana, kao i na poèetku utakmice, na sebe je preuzeo Luis Bulok. Njemu su se kasnije u realizaciji pridru¾ili Rejes i Smit, pa je Real tri minuta pre kraja treæe èetvrtine oti¹ao na plus devet - 53:62.

Zvezda je poku¹ala da se vrati u igru trojkama, medjutim, nizali su se proma¹aji jedan za drugim. Na drugoj strani terena Madridjani su nastavili da pune ko¹ domaæina i razlika se u 36. minutu popela do maksimalnih 18 - 61:79 .

"Zvezda mi je sve...!"

Iako je Real imao ubedljivo vodjstvo podr¹ka sa tribina nijednog trenutka nije prestajala, orilo se "Zvezda mi je sve, ceo ¾ivot je...“, a na krilima pesme prepunog "Pionira“ ko¹arka¹i u crveno-belim dresovima smogli su snage da u fini¹u utakmice serijom 11:4 izbegnu rezultatski debakl.

Iako je ovim porazom tim sa Molog Kalemegdana izgubio gotovo sve ¹anse da se nadje u polufinalu ULEB kupa, pogotovo ako se ima u vidu èinjenica da Real ove sezone nije pora¾en u Madridu, navijaèi, oni najvatreniji, dobrih pola sata posle utakmice nisu napu¹tali dvoranu. Pesma sa tribina je nastavljena, a igraèi su jo¹ jedanput iza¹li na parket da se zahvale Delijama za spektakl i podr¹ku.

Revan¹ meè igra se za sedam dana u Madridu.

Crvena zvezda: Antiæ 9, Burks 5, Guroviæ 18, Radivojeviæ 6, Kovaè 6, Markoviæ, Popoviæ 8, Popadiæ, Dragiæeviæ 16, Mi¹anoviæ 2, Milo¹eviæ 2, Aleksandrov.

Real Madrid: Sekuliæ 6, Lopez 5, Tomas 2, Smit 15, Tunèeri, Nguema, Ervel 9, Miliè 5, Rejes 19p, 10sk, Mumbru, Ernandez.

©akota: Real je bolji

Posle utakmice trener Zvezde Dragan ©akota ocenio je da je Real kvalitetniji rival i da njegov tim objektivno nije mogao vi¹e.

"Nesreæna okolnost za nas je i ta ¹to smo Real iznenadili u prvoj fazi takmièenja i u Beogradu savladali sa 19 poena razlike, pa je madridska ekipa sada bila mnogo opreznija", rekao je ©akota.

"Ne bih se slo¾io da se igraèi nisu borili. Igrali smo, ipak, protiv najbolje ¹panske ekipe i objektivno pru¾ili na¹ maksimum, iako je sigurno moglo konkretnije. ®eleo bih da u Madridu odigramo mu¹ki, mada su na¹e ¹anse za nastavak takmièenja u ULEB kupu sada sigurno manje", ocenio je ©akota.

Trener madridskog Reala Djoan Plaza rekao je da je njegova ekipa izvukla pouke iz prvog duela protiv Zvezde u “Pioniru”.

"Tada je bio poèetak sezone, a mi smo u timu imali sedam novih igraèa i trenera, pa je tek trebalo da se uigramo. Znali smo da dolazimo na jedan od najte¾ih terena u Evropi, ali smo ovog puta realno bili bolji", rekao je Plaza.

(MONDO, Beta, foto: MN Press)

hulio_salinas

Gledao sam prvo poluvreme. U pocetku mi se svidela igra. Mislio sam da cemo biti "veliki" do kraja... Nisam odgledao drigo poluvreme, ali koliko vidim stvari su se promenile.  :roll:

Jbga.  :wall:

Takvi su dani dosli. Izlazimo iz krize vrlo uskoro!

mikele

Реално,нисмо ни могли више од 1/4 финала.Једино можда да нас је жреб мало боље послужио,али да пас није ср*о,ухватио би зеца. :K :K :K
Ја сам задовољан и играма и резултатима на евро сцени,јер има доста бољих екипа од нас,тако да је ово плафон.
А група нам је била смрт,а као доказ тога је то да ће једна екипа из наше групе да освоји ово такмичење(или УНИКС или Реал).Мада мени је УНИКС јак као црна земља. :Bog :Bog :Bog
Него да видимо ми шта ћемо са НЛБ лигом и супер лигом. 42 42 42 42 42