ULEB Kup 2006/2007

Started by Vampire 666, 01-11-2006, 06:22:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Phenomenon

Ruku na srce, Real je mnogo jaka ekipa. Spanska ACB liga je najjaca liga u Evropi, a Real je prvi u toj ligi. Nerealno je bilo i ocekivati da mozete proci.

Roben

Quote from: Phenomenon on 28-02-2007, 15:08:40
Ruku na srce, Real je mnogo jaka ekipa. Spanska ACB liga je najjaca liga u Evropi, a Real je prvi u toj ligi. Nerealno je bilo i ocekivati da mozete proci.
нада умире последња

Vampire 666

Quote from: Roben on 28-02-2007, 16:58:13
Quote from: Phenomenon on 28-02-2007, 15:08:40
Ruku na srce, Real je mnogo jaka ekipa. Spanska ACB liga je najjaca liga u Evropi, a Real je prvi u toj ligi. Nerealno je bilo i ocekivati da mozete proci.
нада умире последња

Tako je! Pobedicemo u Madridu sa 13 razlike...  :loptica

Pedja

Pre bi ja dobio na lotu...

mikele

Нада је умрела још `45-те. :K :K :K
Не,озбиљно људи,мало реалности не би било на одмет.И ја бих волео да се то деси,али то је немогуће. :nonono: :nonono: :nonono:
Али ја бих био задовољан и минималном победом у Мадриду,рецимо.Чисто да покажемо да нисмо случајно ту где јесмо

hulio_salinas

Ma cak nije ni potrebna pobeda u Madridu. Samo da momci odigraju fenomenalnu partiju, da okrvave dres do poslednjeg sekunda. Da pokazu sebi i ostalima ko su, gde su i zasto su! Mnogo je bolje da odigraju dobro i izgube, nego da igraju k'o pi*ke i da ih prosere pobeda.

SRCE NA TEREN!!!

mikele

ULEB: Zvezda obeæava borbu u Madridu
(http://nono9.us)

Novi trener ko¹arka¹a Crvene zvezde Stevan Karad¾iæ priznao je pred odlazak njegove ekipe u Madrid da je prekasno da se uèini ne¹to vi¹e da bi se stigla prednost Reala od 11 poena iz prvog meèa, ali je obeæao veliku borbu.

"Daæu sve od sebe da pobolj¹am igru, ali je mo¾da i prekasno da uradimo ne¹to vi¹e. Imamo 11 poena zaostatka i biæe jako te¹ko pobediti Real u gostima. Putujemo sa ¾eljom da odigramo borbeno i to je minimum koji mogu da obeæam", rekao je Karad¾iæ.

Real je u prvoj utakmici, pre nedelju dana u Beogradu, pobedio sa 83:72 i u revan¹ meè ulazi kao veliki favorit.

Zvezda je zabele¾ila seriju lo¹ih rezultata, ¹to je dostiglo vrhunac porazom od Olimpije u Ljubljani, posle kojeg su joj ostale samo teorijske ¹anse da se plasira u ULEB kup.

Klub i dotada¹nji trener Dragon ©akota prekinuli su sporazumno saradnju, a na mesto prvog trenera do¹ao je asistent Karad¾iæ.

"Velika je èast biti trener Crvene zvezde. Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv kluba koji je uvek bio moj dom i moja porodica", rekao je Karad¾iæ.

Real je u poslednjem kolu prvenstva ©panije neoèekivano izgubio na gostovanju Valjadolidu, ¹to je treneru Djoanu Plasi bio dodatni razlog da utakmici sa Zvezdom pristupi najozbiljnije.

"Protiv Zvezde poèinjemo od nule. Moramo da zaboravimo pobedu u prvoj utakmici i da se koncentri¹emo na novi trijumf. Znamo da æe utakmica biti te¹ka i trebaæe nam pomoæ publike. Promena trenera uvek donosi ne¹to pozitivno, tako da znamo da æe se boriti do kraja", rekao je Plasa.

Utakmica u Madridu poèinje u utorak u 21 sat.
================================================================================================

ULEB: FMP ubedjen u prolazak u polufinale
(http://nono9.us)

Ko¹arka¹i i trener ekipe FMP ubedjeni su u prolazak u polufinale ULEBkKupa, za ¹ta æe biti potrebno da u utorak pobede Hapoel iz Jerusalima sa vi¹e od devet poena razlike u revan¹ meèu u ®elezniku.

Trener Vlada Vukoièiæ objasnio je da njegov tim ne mo¾e da odigra lo¹ije nego u prvoj utakmici, a da je Hapoel tada odigrao meè sezone.

"Mislim da je pobeda sa vi¹e od devet poena dosti¾na i ostvariva. Posle pregledane utakmice i razgovora sa igraèima mislim da imamo vi¹e ¹anse. Hapoel je odigrao najbolju utakmicu sezone, a neki igraèi i utakmicu ¾ivota. Oni ne mogu bolje od toga", rekao je on.

"Jerusalim igra na inspiraciju. Imaju iskusne igraèe, koji igraju na trenutak. Mi smo im u prvom meèu u¹li u ritam, ali smo i tako imali ¹ansu da se vratimo. Treba da kontroli¹emo tempo i utakmicu, to æe biti kljuè", objasnio je Vukoièiæ.

Medju igraèima vlada nepodeljeno uverenje da æe tim proæi i niko ne sumnja da se Hapoel mo¾e pobediti sa 10 razlike.

"Oni su lo¹ija ekipa od Gran Kanarije, na¹eg protivnika u osmini finala. Problem je ¹to smo mi tamo odigrali kriminalno, a oni su imali navijaèe i atmosferu za koje mogu da ka¾em da nikada nisam video tako ne¹to", rekao je bek FMP-a Branko Cvetkoviæ.

"Mi mnogo bolje igramo kod kuæe. Igrali su i padali ovde mnogo bolji timovi od Hapoela. Nemamo ni tremu, niti smo pod pritiskom. Ne bi trebalo da jurimo da u prvih pet minuta prelomimo meè, niti da na poluvremenu imamo 10 razlike, veæ polako da ih lomimo", objasnio je on.

Ko¹arka¹i osvajaèa Kupa Radivoja Koraæa istakli su da im osetna razlika iz prvog meèa, oèekivanje pobede i domaæa publika nisu optereæenje, veæ samo motiv vi¹e.

"Lepo je igrati pred pravom atmosferom. Ma, nismo se ni mi tamo ne¹to upla¹ili, nego su nas zbunili zonom i iskoristili trenutke na¹e slabosti. Pri¹li smo mi i na minus èetiri, ali smo im glupim gre¹kama dozvolili veæu razliku. Naravno da verujem u prolaz", rekao je centar Zoran Erceg.

Kapiten ekipe Bojan Krstoviæ nije se potpuno oporavio i njegov nastup u revan¹u je neizvestan.

Igraèi, trener i uprava kluba pozvali su navijaèe da dodju i pomognu ekipi iz ®eleznika od 18 sati. Ulaz je besplatan.

"Pozivam ne samo navijaèe na¹eg kluba, nego i sve ljubitelje ko¹arke, jer bi nam prolaz u polufinale svima doneo dobro", rekao je Vukoièiæ.

(Beta, foto: MN Press)

Roben

#67
стварно би волео да ФМП прође  :Bog :Bog :Bog
и мислим да је то доста реално

ULEB: FMP u polufinalu!
(http://nono9.us)
FMP je drugi put u istoriji izborio plasman u polufinale ULEB kupa! Tim iz beogradskog predgradja nadigrao je u revan¹ meèu èetvrtfinala Hapoel Migdal sa 88:70 (27:18, 13:20, 19:18, 29:14), nadoknadio zaostatak od devet poena iz prvog meèa i za plasman u veliko finale igraæe protiv Lijetuvos Ritasa, koji je u dvomeèu bio bolji od Strazbura.

Najbolji u domaæem timu bili su Dragan Laboviæ sa 23 poena, Zoran Erceg upisao je 13, Ivan ®igeranoviæ 11, a Branko Cvetkoviæ 10 pogodaka.

Goste je, kao i u prvom meèu, predvodio Mario Ostin sa 24 poena, dok je Meir Tapiro postigao 13 poena.

FMP se ovim trijumfom revan¹irao izraelskoj ekipi za eliminaciju iz polufinala ULEB kupa u sezoni 2003/2004, kada su igrali pod imenom Refleks. Hapoel Migdal je te godine i osvojio trofej, po¹to je u finalu bio bolji od madridskog Reala.

Shodno obeæanjima da æe dati maksimum u revan¹ meèu èetvrtine finala ULEB kupa protiv Hapoela iz Jerusalima, ko¹arka¹i FMP-a dobro su zapoèeli duel u ®elezniku i predvodjeni Zoranom Ercegom i Bojanom Krstoviæem uspeli su veæ posle prve èetvrtine da anuliraju zaostatak od devet poena (27:18).

Ipak, robustni Mario Ostin, najbolji pojedinac izraelskog tima, razigrao se u nastavku i serijom 14:2 doneo je svom timu preokret posle samo èetiri minuta igre - 32:29.

Svesni da bi u tom ritmu rival mogao da preuzme konce igre i odlepi se, ekipa iz beogradskog predgradja u preostalih ¹est minuta odigrala je mnogo anga¾ovanije i preko Dragana Laboviæa, koji je èetiri puta bio uspe¹an sa linije penala, u fini¹u prvog poluvremena uspela je da povrati vodjstvo.

®estoka borba nastvljena je i posle dolaska sa velikog odmora. Izabranici Vlade Vukoièiæa uspeli su da se "odlepe" tek u 28. minutu, kada je Laboviæ ponovo mini serijom (5:0) doneo svom timu osetniju prednost - 59:53. Ipak, "panteri" su tada imali ¹ansu da poveæaju vodjstvo, ali su vezali dva lo¹a napada, dok su gosti trojkom Timotija Bauersa ponovo uhvatili prikljuèak - 56:59.

Ipak sve ono ¹to su proma¹ili u fini¹u treæe èetvrtine nadoknadili su furioznom igrom poèetkom poslednje deonice - sa èetiri trojke stigli su do kljuènog preokreta od "plus 13" (75:62). To vodjstvo do kraja susreta domaæi tim je uveæao do maksimalnih 88:68, nakon èega je i definitivno re¹eno pitanje pobednika.

FMP æe prvi meè polufinala protiv Lijetuvos Ritasa, koji sa klupe predvodi Aleksandar Trifunoviæ, odigrati 13. marta, dok je revan¹ susret na programu sedam dana kasnije.

(MONDO)

БРАВО МОМЦИ  :Bog :Bog :Bog
па наредне године евролига
СВАКА ЧАСТ
  :pljes: :pljes: :pljes:

blabla

tri puta ura za pravu srpsku ekipu, bez ijednog crnca!

nasty girl

Uleb: Zvezda izgubila i u Madridu

Ko¹arka¹i Crvene zvezde eliminisani su iz Uleb kupa. Crveno-beli su i u revan¹ meèu izgubili od Real Madrida, ovog puta sa samo pola ko¹a razlike, 79:78 (17:13, 21:13, 20:29, 21:22). Najefikasniji kod Zvezde bio je Milan Guroviæ sa 19 poena, Popoviæ je ubacio 13, a Aleksandrov i Radivojeviæ po 12.

S druge strane, Luis Bulok je predvodio Real sa 22 poena, 3/3 za 3 poena i 9/9 sa penala za 24 minuta u igri. Hervel je postigao 14, a Lopez 10.

U prvoj utakmici novog trenera Stevana Karad¾iæa Zvezda je bila bli¾a pobedi, nego na prvom meèu u Pioniru, koji je zavr¹en rezultatom 83:72.

Posle relativno izjednaèene prve èetvrtine, Real dolazi do znaèajnije prednosti u drugom periodu, kada je Smit vezao dve trojke za voðstvo od 34:22.

U treæoj èetvrtini Zvezda je uspela da ostane u igri. Guroviæ je prvo zakucao, a zatim pogodio trojku i Zvezda sti¾e na samo pola ko¹a razlike, 53:52.

Real poèetkom poslednjeg perioda ponovo dolazi do veæe prednosti, ali Zvezda pravi seriju od 10:0 preko Radivojeviæa i Guroviæa i sti¾e do 76:73, minut i po pre kraja. Ipak, u uzbudljivoj zavr¹nici Guroviæ je proma¹io kljuènu trojku, a Bulok na drugoj strani sa penala obezbedio novu pobedu Reala. 

Madriðani æe u polufinalu igrati protiv ruskog Uniksa iz Kazanja.

B92

mikele

Свака част ФМП-у. :Bog :Bog :Bog
Још једном су показали да су једина екипа код нас која у потпуности ствара екипу и има екстра резултате.А посебно ми је драго што су разуверили све оне који су мислили да без странаца нема резултата. :pljes: :pljes: :pljes:
Што се самог меча тиче,поново је била пресудна последња четвртина и поново је ФМП показао да је тада најопаснији,што је показао већ неколико пута ове сезоне(финале купа са Партизаном,Гран Канарија...).Пресудио је већи фонд играча које је Влада Вукоичић користио у ротацији,а Јерусалим није могао да издржи тај темпо током свих 40 минута и зато је пао у последњих 10 минута.
Следећи противник?
Па Лиетвос је опасна екипа и имаће велику предност на домаћем терену где играју пред 12000 бучних навијача.На свом терену могу свакога да победе и то јако убедљиво,али надам се да се ФМП већ навико на ватрене атмосфере и да неће подлећи притиску публике.Сваки пораз до 10 разлике је добар и активан резултат,а победа би била :Bog :Bog

Phenomenon

Fantasticna igra FMP-a, stvarno su me iznenadili sa onim trojkama u zadnjoj cetvrtini.

nasty girl

Quote from: Phenomenon on 07-03-2007, 15:05:01
Fantasticna igra FMP-a, stvarno su me iznenadili sa onim trojkama u zadnjoj cetvrtini.

igrali su.... :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog

Roben

ULEB: FMP juri "minus 11" za plasman u finale

Ko¹arka¹i FMP ®eleznika pora¾eni su u Viljnusu od Lijetuvas Ritasa sa 78:67 (22:23, 30:13, 12:17, 14:14) u prvom meèu polufinala ULEB kupa.

Revan¹ utakmica igra se za sedam dana u Beogradu, a pobednik ovog duela sastaæe se sa boljim iz dvomeèa ruskog Kazanja i madridskog Reala.

Dobro su "panteri" poèeli utakmicu protiv izuzetno kvalitetne litvanske ekipe, koju sa klupe predvodi Aleksandar Trifunoviæ. Uprkos poku¹ajima domaæih ko¹arka¹a da veæ na startu stignu do osetnije prednosti, FMP je predvodjen Aleksandrom Ra¹iæem i Predragom Samard¾iskim imao odgovor na sve izazove, pa je na prvi odmor oti¹ao sa poenom prednosti 23:22.

Prvi deo drugog perioda takodje je protekao u izjednaèenoj igri, sve do 16. minuta, kada je poèeo da deluje "uragan" zvani Lijetuvas Ritas. Domaæa ekipa je za samo èetiri minuta, pre svega zahvaljujuæi sjajnoj igri Tomasa Delininkaitisa, Mindaugasa Lukauskisa i Paola Batiste, napravila seriju od 24:7 i stigla do vodjstva 52:36 na poluvremenu.

Lijetuvas je u istom ritmu nastavio i u uvodnim minutima treæe èetvrtine, pa su domaæi ko¹arka¹i u 26. minutu do¹li do velikih "plus 19" (61:42) i tada se èinilo da æe FMP sagoreti na terenu. Ipak, u fini¹u kvartala izabranici Vlade Vukoièiæa delimièno su uspeli da se vrate u ¾ivot, a trojka Zorana Ercega u poslednjoj sekundi ovog perioda pribli¾ila je "pantere" na 64:53.

U prvih sedam minuta poslednjeg kvartala Lijetuvas je ponovo preuzeo kontrolu na terenu i do¹ao do vodjstva 70:56. Ipak, u poslednja dva minuta utakmice "panteri" su uspeli da stanu na loptu i da smanje na 75:67, ali ih je lo¹a organizacija poslednjeg napada ko¹tala poraza od 11 poena razlike (78:67)

Nazapa¾niji kod Lijetuvasa bili su Delininkaitis sa 14 poena, jedan manje postigao je Lukauskis, dok je Batista upisao 11 pogodaka.

Na drugoj strani, kod FMP ®eleznika najefikasniji bio je Erceg sa 21 ko¹em, sedam manje zabele¾io je Ra¹iæ, a Cvetkoviæ je na to dodao jo¹ deset poena.

(MONDO)

mikele

Одгледао сам крај утакмице.Мало су безвезе примили последњих пар поена.  :loptica :loptica
Могло је да буде 7,а не 11 разлике.Али добро,није ни ово толико лоше,могу они то да надокнаде.Мада биће јако,јако тешко.
А у другом полуфиналу навијам за Реал,сви знају зашто :K :K :K