ULEB Kup 2006/2007

Started by Vampire 666, 01-11-2006, 06:22:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Roben

Zvezda stekla 12 poena prednosti
(http://nono9.us)
Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su ruski Himki rezultatom 89:77 (22:19, 23:17, 25:22, 19:19) u prvom meèu osmine finala ULEB kupa.

Zvezda je tokom celog meèa konstantno imala desetak poena prednosti, pa æe u Rusiji braniti 12 razlike.

Najefikasniji u beogradskom timu ponovo je bio Milan Guroviæ sa 34 poena, Antonio Burks dao je 22 poena.

U ruskoj ekipi Oskar Tores dao je 18, a Melvin Buker 17 poena.

Revan¹ u Podmoskovlju igra se 13. februara.

Uprkos praznoj hali, zbog kazne izreèene za nerede pred meè sa PAOK-om, „crveno-beli“ su od poèetka igrali odlièno protiv finaliste ruskog ¹ampionata.

Zvezda je otvorila meè sa dve trojke, a odliènu partiju pru¾io je Burks. Guroviæa ¹ut do poluvremena nije slu¾io, pa je na odmor oti¹ao sa 11 poena (samo pet iz igre).

U ruskom timu na poèetku meèa istakao se Melvin Buker, koji je prvu èetvrtinu zavr¹io sa devet poena, ali je Himki bio ravnopravan samo dok je Zvezda katastrofalno ¹utirala iz igre.

Na poluvremenu „crveno-beli“ su imali devet poena prednosti, a treæi period poèinje odliènom Guroviæevom igrom – za pet minuta on je dao devet poena, a njegovi saigraèi nijedan.

Zvezda je ipak uspela da odr¾i prednost, a zatim i da je poveæa na ¹esnaest poena (63:47). Rusi su uspeli da se odr¾e i primaknu na deset poena pred uzbudljivi fini¹.

Tada je odlièno igrao Maæej Lampe, koji je èak postigao i jednu trojku, ali je Guroviæ ponovo dr¾ao kontrolu nad utakmicom, koju je okonèao trojkom uz zvuk sirene.
izvor B92
Gurovic je tata za sve svaka cast majstore

hulio_salinas

#16
FMP dobio u ©paniji
31/01/2007 | Izvor: B92



U prvoj utakmici osmine finala ULEB kupa ko¹arka¹i FMP ®eleznika su na gostovanju u ©paniji pobedili Gran Kanariju rezultatom 88:84.

FMP je ovom pobedom napravio veliki korak ka plasmanu u èetvrtfinale ULEB kupa.

Srpski tim je sjajnim ¹utem za 3 poena (11-21) obezbedio pobedu u neizvesnoj utakmici. Branko Cvetkoviæ je bio najbolji strelac sa 21 poenom, dok je Zoran Erceg postigao 18 poena i imao 7 skokova.

U ¹panskoj ekipi najefikasniji je bio D¾ekson Vroman sa 16 poena.

Revan¹ se igra 13 februara u ®elezniku.

FMP je na poèetku utakmice poveo 4:0 ko¹evima Ivana Zigeranoviæa i Ra¹iæa. Domaæini su ubrzo smanjili na 5:6 i do kraja poluvremena timovi su se smenjivali u voðstvu.

Sredinom prvog poluvremena Gran Kanarija je u jednom momentu vodila sa pet poena razlike (27:22), ali je FMP trojkama Teodosiæa i Cvetkoviæa ponovo do¹ao u prednost.

Teodosiæ je sa jo¹ dve trojke odr¾avao FMP u voðstvu i prvo poluvreme je zavr¹eno rezultatom 41:42 za tim iz ®eleznika.

Slobodan Popoviæ je otvorio drugo poluvreme trojkom, ali su Hanter i Moran izjednaèili na 45:45. Erceg je odmah uzvratio trojkom i polaganjem, ali je Vroman ¹utem za 3 poena odr¾ao tesan rezultat.

Ra¹iæ je sa nova 3 poena i polaganjem doveo FMP u voðstvo 50:57. Srpski tim je 10 minuta pre kraja imao prednost od 6 poena razlike.

Vroman je na poèetku poslednje èetvrtine 'izvukao' dva faula od FMP-ovih centara i ubacio tri slobodna bacanja. Posle ukradene lopte od strane Roberta Guere, isti igraè je smanjio na 63:66.

Posle trojke Cvetkoviæa i faula u napadu ©panaca, FMP je poveo 68:75 sredinom èetvrte èetvrtine. Proma¹ajem Fernandesa u ¹utu za tri poena i trojkom Ercega na drugoj strani, FMP je prvi put imao dvocifrenu prednost.

Peres je ponovo doveo utakmicu u nezivesnost sa vezanih 5 poena i smanjio na 75:80, ali je Teodosiæ odmah uzvratio novom trojkom.

Vroman i Hanter su uspeli da smanje na 81:86, ali to je Erceg postigao ko¹ za FMP. Hanter je postigao jo¹ jednu trojku i tako postavio konaèan rezultat 84-88 za FMP.

=============

ULEB: Montepaski zavr¹io posao



Ko¹arka¹i Montepaskija iz Sijene napravili su ogroman korak ka plasmanu u èetvrtfinale ULEB kupa. Toskanci su u Solunu pobedili PAOK sa 17 poena razlike i predstoji im lak posao u revan¹u pred svojim navijaèima.

Pobede na strani ostvarili su jo¹ i na¹ FMP i ruski UNIKS.

Hapoel Migdal bio je ubedljiv protiv Ventspilsa, pa æe u Letoniji braniti 15 poena prednosti, tri vi¹e nego Crvena zvezda u predgraðu Moskve.

U francuskom derbiju Strazbur je stekao samo +3 protiv Nansija, a toliku prednost imaæe i Snajdero u Vilniusu.

U sredu se igra meè izmeðu berlinske Albe i madridskog Reala.

Gran Kanarija – FMP ®eleznik      84:88
Hapoel Migdal – Ventspils            88:73
Strazbur – Nansi                              89:86
Snajdero Udine – Lietuvos Ritas 75:72
Crvena Zvezda – Himki                  89:77
Hemofarm – Uniks Kazanj             73:90
PAOK – Montepaski Sijena            62:79
Alba Berlin – Real Madrid              sreda


Revan¹ utakmice igraju se za dve nedelje.

mikele

ULEB KUP: Vukoièiæ tra¾i podr¹ku navijaèa
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4756158)


Trener FMP ®eleznika Vlada Vukoièiæ pozvao je navijaèe da podr¾e "pantere" protiv ¹panske Gran Kanarije u ULEB Kupu, jer su igraèi "emotivno i psiholo¹ki ispra¾njeni" posle osvajanja domaæeg Kupa.

"Imali smo podr¹ku na zavr¹nom turniru Kupa Radivoja Koraæa u Kragujevcu, a navijaèi su nam potrebni i u utorak. Pobedili smo dva jaka protivnika (Crvenu zvezdu i Partizan) u roku od 48 sati i malo smo psiholo¹ki i emotivno ispra¾njeni", rekao je Vukoièiæ.

"Ako ¾elimo da pobedimo Gran Kanariju, moraæemo da prevazidjemo svoje moguænosti. Podr¹ka navijaèa i ljubitelja ko¹arke nam je svakako potrebna", dodao je trener "pantera".

FMP je u borbi za "®uækovu levicu" u nedelju pobedio Partizan, a veæ u utorak æe tra¾iti prolaz u èetvrtfinale ULEB Kupa. ®eleznik je u prvom meèu pobedio sa 88:84.

"Gran Kanarija nije toliko zvuèno ime, ali ima ogromno iskustvo. Njihovi igraèi na¹oj javnosti nisu toliko poznati, ali su svi iskusni. Treba samo reæi da tamo igraèi od 29-30 godina igraju zonski presing, pa kombinovanu odbranu, da bi stvari bile jasnije", objasnio je Vukoièiæ.

Trener FMP-a istakao je da je iskustvo najjaèi adut Gran Kanarije, ali je istakao da veruje u svoj tim, za koji je ocenio da je kvalitetniji.

Bek tima iz ®eleznika Branko Cvetkoviæ rekao je da se njegov tim spremao sve vreme za ovaj meè.

"Dogovorili smo se i pre Kragujevca da æe atmosfera ostati ista. Nismo slavili, nismo se opu¹tali. Sve vreme se spremamo za Gran Kanariju. Mislim da imamo realne ¹anse, a odbrana je kljuè svega", rekao je Cvetkoviæ.

Utakmica u ®elezniku poèinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Zvezda brani "plus 12"
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4756165)

Uz FMP, odlièan rezultat u prvoj utakmici osmine finala ostvarila je i Crvena zvezda, koja æe u Podmoskovlju protiv Himkija braniti beogradskih "plus 12" (89:77).

"Igramo najte¾u moguæu utakmicu u ovoj situaciji. Na¹ protivnik u poslednje vreme pravi velike rezultate, jer su uspeli da pobede sve glavne timove iz ruskog ¹ampionata. Èeka nas izuzetno te¾ak posao, treba izdr¾ati atmosferu i dobru igru protivnika. Prednost od 12 poena u modernoj ko¹arci ne predstavlja mnogo. Boriæemo se za svaki poen i u duel æemo uæi kao da igramo od nule. Himki ima iskusne igraèe, koji bi bili rado vidjeni u svim ekipama. Iskustvo je definitivno na njihovoj strani", izjavio je pred put u Rusiju ¹ef struènog ¹taba Zvezde Dragan ©akota.

Himki je u samo tri dana dobio oba ruska predstavnika u Evroligi. Prvo je u Kupu savladao Dinamo iz Moskve sa 16 poena razlike, medjutim, za poen mu je izmaklo polufinale, po¹to je nakon prve utakmice bio u deficitu od 17 ko¹eva. U subotu je u prvenstvu Rusije pobedjen i aktuelni ¹ampion Evrope, ekipa CSKA.

"Najbitnije je da ne mislimo o razlici, nego da od poèetka idemo na pobedu. Biæemo borbeni, jer nam je ovo najva¾nija utakmica u ovom delu sezone. Prednost od 12 poena iz prvog meèa deluje mo¾da dovoljno, ali je najbitnije da sa pravim pristupom udjemo u duel i borimo se za svaku loptu, punom koncentracijom svih 40 minuta", izjavio je krilni centar crveno-belih Tadija Dragiæeviæ.

Sa Crvenom zvezdom je put Moskve krenula i ekipa emisije "Sve za ljubav", koja æe snimiti prièu o susretu Zvezdinog navijaèa iz Aleksinca Milana Miljkoviæa i njegove velike ljubavi, Ruskinje Anje Vorociljin iz Himkija.

Za razliku od beogradskih timova, vr¹aèki Hemofarm, gotovo da nema ¹anse za prolaz u èetvrtfinale. Vr¹èani su u svom "Milenijumu" ubedljivo pora¾eni od Uniksa 73:90, pa æe revan¹ u Kazanju najverovatnije biti samo formalnost za ruski sastav.

REZULTATI PRVIH UTAKMICA OSMINE FINALA

Hapoel Jerusalim - Ventspils 88:73
Hemofarm - Uniks 73:90
PAOK - Montepaski 62:79
Crvena zvezda - Himki 89:77
Strazbur - Nansi 89:86
Snajdero - Lijetuvos Ritas 75:72
Gran Kanarija - FMP 84:88
Alba - Real Madrid 65:74

REVAN© SUSRETI:
Uniks - Hemofarm (17.00 èasova)
Himki - Crvena zvezda (17.30)
FMP - Gran Kanarija (18.00)
Lijetuvos Ritas - Snajdero (18.00)
Ventspils - Hapoel (18.30)
Nansi - Strazbur (20.00)
Montepaski - PAOK (20.45)
Real Madrid - Alba (21.00)

(Beta/MONDO, foto: MN Press)
Е дође ми да одем да гледам ову текму у Железнику,заслужили су.
Робен јел идемо?

hulio_salinas

FMP: "Pomozite nam da izbacimo GK"
12/02/2007 | Izvor: B92, Beta



Trener ko¹arka¹a FMP-a Vlada Vukoièiæ pozvao je navijaèe da sutra u Beogradu podr¾e njegov tim protiv ¹panske Gran Kanarije u ULEB Kupu, jer su igraèi "emotivno i psiholo¹ki ispra¾njeni" posle osvajanja domaæeg kupa.

"Imali smo podr¹ku na zavr¹nom turniru Kupa Radivoja Koraæa u Kragujevcu, a navijaèi su nam potrebni i sutra. Pobedili smo dva jaka protivnika (Crvenu zvezdu i Partizan) u roku od 48 sati i malo smo psiholo¹ki i emotivno ispra¾njeni", rekao je Vukoièiæ.

"Ako ¾elimo da pobedimo Gran Kanariju, moraæemo da prevazidjemo svoje moguænosti i podr¹ka navijaèa i ljubitelja ko¹arke nam je svakako potrebna", kazao je novinarima trener "pantera".

FMP je juèe pobedio Partizan i osvojio domaæi kup, a sutra æe tra¾iti prolaz u sledeæu fazu ULEB Kupa. ®eleznik je u prvom meèu pobedio sa 88:84.

"Gran Kanarija nije toliko zvuèno ime, ali ima ogromno iskustvo. Igraèi na¹oj javnosti nisu toliko poznati, ali su svi iskusni. Treba samo reæi da tamo igraèi od 29-30 godina igraju zonski presing, pa kombinovanu odbranu da bi stvari bile jasnije", objasnio je Vukoièiæ.

Trener FMP-a istakao je da je iskustvo najjaèi adut Gran Kanarije, ali je istakao da veruje u svoj tim, za koji je ocenio da je kvalitetniji.

Bek tima iz ®eleznika Branko Cvetkoviæ rekao je da se njegov tim spremao sve vreme za ovaj meè.

"Dogovorili smo se i pre Kragujevca da æe atmosfera ostati ista. Nismo slavili, nismo se opu¹tali. Sve vreme se spremamo za Gran Kanariju. Mislim da imamo realne ¹anse, a odbrana je kljuè svega", rekao je Cvetkoviæ.

Utakmica poèinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Roben

Quote from: mikele on 12-02-2007, 21:10:15
Е дође ми да одем да гледам ову текму у Железнику,заслужили су.
Робен јел идемо?
наравно да идемо

nasty girl

Quote from: Roben on 13-02-2007, 12:29:01
Quote from: mikele on 12-02-2007, 21:10:15
Е дође ми да одем да гледам ову текму у Железнику,заслужили су.
Робен јел идемо?
наравно да идемо

iskreno da vam kazem i ja padam u iskusenje da idem....

mikele

Ми смо били и било је добро,а богами и напето.Али на крају са ипак срећно завршило. :loptica :loptica :loptica
========================================================
ULEB: Zvezda zasijala u Rusiji
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4764103)

Posle oèajnog izdanja u derbiju i eliminacije u polufinalu Kupa Radivoja Koraæa, ko¹arka¹i Crvene zvezde konaèno su pokazali svojpotencijal i kao gosti pobedili ruski Himki sa 93:76 (26:11, 25:26, 22:20, 20:19), plasirav¹i se èetvrtfinale ULEB kupa.

U prvom meèu koji je odigran pre dve nedelje u Beogradu, srpski tim pobedio je sa 89:77.

Na tribinima hale u predgradju Moskve prevladavale su crveno-bele boje, a u istim tonovima odvijala se i igra na parketu.

Navijaèi Zvezde, pojaèani pristalicama moskovskog Spartaka, od prvog minuta imali su razloga za radost, jer je gostujuæi tim veæ na startu poveo sa 9:0.

Zahvaljujuæi sjajnom izdanju kapitena Vuka Radivojeviæa, puleni Dragana ©akote na prvi odmor su oti¹li sa 15 poena vi¹ka (26:11).

Igraèi Himkija poku¹ali su drugom kvartalu da se vrate u ¾ivot, ali im nikako nije polazilo za rukom, po¹to su ko¹ domaæina poèeli da "re¹etaju" Milan Guroviæ i Petar Popoviæ, tako da je Zvezda na poluvreme oti¹la sa vodjstvom 51:37.

U treæem kvartalu Zvezda je Himkiju odr¾ala pravi èas ko¹arke, „probudio“ se i Igor Milo¹eviæ, zahvaljujuæi èijoj su briljantnoj mini roli crveno-beli su stigli i do 23 poena vi¹ka (73:50).

Zvezda je i u poslednjoj deonici bila mnogo bolji rival, a Himki je samo u 35. minutu uspeo da se pribli¾i na 78:68, ali su usledili poeni Milo¹eviæa sa penala i "trojka" Guroviæa, tako da je Zvezda mirno u¹la u fini¹ utakmice i osigurala trijumf.

Pobeda Zvezde dobija na znaèaju, ako se ima u vidu da je Himki u poslednja dva meèa dobio dva najjaèa ruska tima CSKA i Dinamo iz Moskve.

Kod crveno-belih èak petorica igraèa su zabele¾ila dvocifren uèinak - Guroviæ je dao 21 poen, osam manje upisao je Milo¹eviæ, po 12 ko¹eva postigli su Popoviæ i Radivojeviæ, dok se Dragiæeviæ zaustavio na deset ko¹eva.

Najbolji u redovima Himkija bio je Macej Lampe sa 20 poena, dok su po 14 pogodaka postigli Okulad¾a i Mekarti.

Crveno-beli æe u èetvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrid - Alba, a u prvom meèu u Berlinu slavili su ©panci rezultatom 74:65.

Èetvrtfinalne utakmice igraju se 27. februara i 6. marta.

©akota: Odlièan poèetak doneo pobedu

Trener ko¹arka¹a Crvene zvezde Dragan ©akota ocenio je nakon plasmana njegovog tima u èetvrtifnale ULEB kupa da su crveno-beli do uspeha stigli zahvaljujuæi sjajnoj igri na poèetku utakmice sa Himkijem.

"Veoma dobro smo otvorili utakmicu, ¹to nam je ulilo dodatnu sigurnost u nastavku meèa. Stekli smo prednost na poèetku i nakon toga sve je bilo lak¹e", izjavio je ©akota posle meèa.

Strateg crveno-belih zahvalio na podr¹ci sa tribina, posebno navijaèima moskovskog Spartaka.

"Hvala na¹im navijaèima, a posebno pristalicama Spartaka. Nismo imali podr¹ku sa tribina u prvoj utakmici sa Himkijem, ali danas je bilo drugaèije", naveo je ©akota.

On je ponovo izrazio ¾aljenje ¹to je Zvezda grupnu fazu takmièenja zavr¹ila na treæoj poziciji, iako je mogla mnogo bolje.

"Samo zbog na¹ih gluposti zauzeli smo treæe mesto u grupi i sada imamo nepovoljan ¾reb. Imaæemo ¹ta da poka¾emo u èetvrtinalu, pogotovo ¹to æe Pionir biti pun", istakao je ©akota.

Strateg Himkija Kestutis Kemzura èestitao je Zvezdi na zaslu¾enoj pobedi i istakao da ga je najvi¹e iznenadila dobra partija Igora Milo¹eviæa.

"Èestitam Zvezdi, jer nas je nadigrala na svim pozicijama. Pla¹ili smo se Guroviæa, a meè je odluèio Igor Milo¹eviæ", izjavio je Kemzura.
===============================================================================0
ULEB: Klinci iz ®eleznika kao matori
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4764116)


Poslednje atome snage izvukli su iz sebe ko¹arka¹i FMP ®eleznika i u ne¹to manje od 48 sati nakon senzacionalnog osvajanja Kupa Srbije uspeli su da elimini¹u i ¹pansku Gran Kanariju u osmini finala ULEB kupa.

Klinci iz beogradskog predgradja, posle pobede u prvom meèu na Kanarima 88:84, savladali su ¹panski tim i u revan¹u u ®elezniku 70:64 (13:19, 15:17, 22:15, 20:13).

©panci, koji su veæim delom susreta bili u vodjstvu, najvi¹e sa osam poena (17. minut 32:24), u igri za prolaz dalje bili su sve do minut i po pre kraja, kada je im je D¾imi Hanter zakucavanjem doneo poslednju prednost - 62:61.

Tada je Aleksandar Ra¹iæ, MVP zavr¹nog turnira Kupa Koraæa, kao i u Kragujevcu preuzeo stvari u svoje ruke. Bek FMP-a je prvo pogodio trojku, a zatim oba puta bio precizan sa linije penala, èime je i praktièno obezbedio "panterima" pobedu.

Uz Ra¹iæa, koji je meè zavr¹io sa 11 poena, veliki teret u trijumfu tima iz ®eleznika poneo je Zoran Erceg, koji je sa 23 ko¹a bio najefikasniji akter susreta. Za goste Markus Noris je postigao 16 poena, dok su D¾imi Hanter i Sitafa Savane ubacili po 10.

Posle utakmice trener FMP najpre se osvrnuo na izvanrednu atmosferu u dvorani u ®elezniku, u kojoj ovog puta igla nije imala gde da padne.

"Nadam se da æe i u narednim utakmicama biti ovako. Hvala navijaèima! Njihova podr¹ka nam mnogo znaèi“, rekao je Vukojièiæ, a zatim dodao: "Moram da èestitam mojim igraèima. Ovo je jedna od najva¾nijih pobeda u sezoni, ne smo zbog plasmana u èetvrtfinale, veæ zbog momenta u kojem je odigran meè. Samo u teoriji moguæe je igrati maksimalno, a ovo je bilo i preko maksimuma fizièke izdr¾ljivosti. Najbitnije je da smo pro¹li. ®ao mi je ¹to publika nije u¾ivala u lepim potezima, ali u rezultatskom smislu bilo je zanimljivo".

U èetvrtfinalu FMP æe igrati protiv Hapoela iz Jerusalima, koji je eliminisao letonski Ventspils. U prvom meèu Izraelci su slavili 88:73, a u revan¹u 73:62.

FMP se veæ sastajao sa Hapoelom u ULEB kupu. U sezoni 2003/2004 tim iz ®eleznika, koji se tada zvao Refleks, namerio se na Hapoel u polufinalu. "Panteri" su pobedili na svom parketu 70:69, dok je u Jerusalimu bilo 79:76 za Hapoel, koji kasnije i osvojio trofej.

"Ne mislim da smo favoriti u tom duelu, ali nismo ni autsajderi. Znam odlièno kakva je atmosfera u Jerusalimu. To je jedan od najte¾ih gostujuæih terena u Evropi, ali kada smo stigli dovde neæemo ni sada odustati. I dosada¹nji rezultati nam nisu poklonjeni“, rekao je Vukoièiæ.

(MONDO)


(MONDO, foto: MN Press)

nasty girl

Jo¹ jedan te¾ak poraz Hemofarma

Кo¹arka¹i Hemofarma eliminisani su iz Uleb kupa, po¹to su u revan¹ meèu osmine finala izgubili od ruskog Uniksa sa 95:64 (23:17, 26:17, 28:13, 18:17).

Posle poraza od 17 poena razlike u prvom meèu u Vr¹cu, Hemofarm je do¾iveo jo¹ te¾i poraz u Kazanju.

Uniks je predvodio D¾erod Stivenson sa 24 poena, dok je Du¹ko Savanoviæ ubacio 11.

Sa druge strane, jedini sa dvocifrenim uèinkom bio je Vanja Plisniæ sa 26 poena, Simonoviæ i Radinoviæ su imali po 9, Rakiæ 7, a Vukosavljeviæ 6.

Hemofarm je samo tokom prve èetvrtine dr¾ao prikljuèak za favorizovanim Uniksom. Plisniæ i Rakiæ su krajem tog perioda doneli Vr¹èanima minimalnu prednost, 15:14 i 17:16.

Meðutim, ruski tim tada pravi seriju od 7:0, da bi krajem poluvremena prvi put do¹ao i do dvocifrene prednosti, 36:26, posle èega srpski tim nije uspeo da se oporavi.     

Vodjstvo Uniksa je raslo iz minuta u minut. Veæ u 23. minutu imali su 20 poena prednosti, 56:36, da bi krajem treæeg perioda do¹li do maksimalnih 75:43 posle trojke odliènog Stivensona.

"Zadovoljan sam utakmicom i igrom koju su pokazali moji igraèi. Najte¾e je motivisati ekipu kada se ima tako velika prednost iz prvog meèa. Dobro je ¹to su igraèi ozbiljno shvatili utakmicu i pokazali da su spremni za svakog protivnika", rekao je trener Uniksa Sireika.

Trener Nikoliæ posle dva te¹ka poraza nije imao razloga za zadovoljstvo.

"Sliènost u oba meèa sa Uniksom je ta ¹to smo imali 3-4 povreðena igraèa. Izgubili smo obe, ali smo po mon mi¹ljenju bolje igrali u Vr¹cu. Imali smo te¾ak meè u Kupu Srbije, pa smo zbog toga bili veoma umorni. Igrali smo bez Topiæa, jer praktièno nismo ni mogli da proðemo dalje. Èestitam domaæinu, koji ima potencijal da osvoji ovo takmièenje", rekao je Nikiliæ.

Hemofarm je zavr¹io takmièenje u Uleb kupu sa ukupnim uèinkom od 6 pobeda i 6 poraza.

ULEB: Favoriti u 1/4-finalu

Pored Crvene zvezde i FMP ®eleznika, plasman u èetvrtfinale Uleb kupa ostvarile su i ekipe Real madrida, Hapoel Migdala, Uniksa, Montepaskija, Strazbura i Lietuvosa.

Najuzbudljivije bilo je u duelu litvanskog Lietuvosa i italijanskog Snajdera. Ekipa zmaga Sagadina pro¹la je dalje posle pobede u revan¹u sa 65:60, èime je nadoknadila minus od tri poena iz prvog meèa u Italiji.

Real Madrid je i u revan¹u savladao berlinsku Albu sa 73:57, a jo¹ jednu pobedu i prolaz dalje zabele¾ili su i Strazbur, protiv Nansija sa 86:74, kao i Montepaski protiv PAOK-a, 80:77 i Hapoel Migdal protiv Ventspilsa, 73:62.

Rezultati revan¹ meèeva:

Khimki - Crvena Zvezda      76 - 93   
Lietuvos - Snaidero             65 - 60
Real Madrid - Alba Berlin   73 - 57   
Nancy - Strasbourg             74 - 86   
Montepaschi - PAOK           80 - 77   
Unics Kazan - Hemofarm  95 - 64   
Ventspils - Hapoel              62 - 73   
FMP - Gran Canaria            70 - 64 

Parovi èetvrtfinala:

Hapoel - FMP ®eleznik
Strazbur - Lietuvos
Crvena zvezda – Real Madrid
Uniks – Montepaski

Èetvrtfinalni dueli na programu su 27. februara, kada æe domaæini biti Hapoel, Strazbur, Crvena zvezda i Uniks, dok æe revan¹i biti odigrani 6. marta.

hulio_salinas

Ne znam ko me je vise odusevio!!!

ZVEZDA   :Bog :Bog :Bog

FMP   :Bog :Bog :Bog

Znaci, poludeo sam od srece. Mislim da me je malo vise obradovao FMP. 4 utakmice u 5 dana.

Onaj naslov je pravi: Klinci iz ®eleznika kao matori

Stvarno igraju k'o legende. Odusevljavaju me.

mikele

Oвај Рашић игра као луд,дечко је толико претрчао да ја не могу да поверујем.
У одбрани кида као бесан пас,а у нападу има му*да до паркета.Негде око минута и по  пре краја човек се диже на тројку и преко руке свог чувара погађа,па онда два бацања и довиђења Гран Канаријо. :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog
Тако је решио и Гробаре :)): :)):
Еееееееееееее да је Звезди један такав плеј :wall: :wall: :wall: :wall:

hulio_salinas

Ne brini se, Mikele, FMP pravi igrace, Zvezda kupuje.  :smekerica:

:K :K :K

mikele

Quote from: hulio_salinas on 14-02-2007, 12:30:51
Ne brini se, Mikele, FMP pravi igrace, Zvezda kupuje.  :smekerica:

:K :K :K
Ма да ми их купујемо,а они опет имају боље резултате од нас. a005 a005 a005 a005
Ту мени нешто није јасно? :hmm :hmm :hmm

Roben

Quote from: mikele on 14-02-2007, 16:10:29
Quote from: hulio_salinas on 14-02-2007, 12:30:51
Ne brini se, Mikele, FMP pravi igrace, Zvezda kupuje.  :smekerica:

:K :K :K
Ма да ми их купујемо,а они опет имају боље резултате од нас. a005 a005 a005 a005
Ту мени нешто није јасно? :hmm :hmm :hmm
па људи раде за разлику од неких

hulio_salinas

Hehehe. Pa ne kupujemo od njih!   :K

Kada bismo kupovali ono sto oni naprave, ne bi bilo problema.   :>

A mi kupujemo sve i svasta!  :wall:

Pedja

Hej hej ,kupili smo Jorovica...On je nekad igrao u FMP-u   :K