Sta je ljubav?

Started by stef, 02-12-2006, 02:05:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Darker

stef

Nisam razumeo pitanjce smrdo?

shmizla

ljubav je nesto najlepse na svetu  :a  :a  :a

Smrda

Quote from: stef on 11-12-2006, 23:03:35
Nisam razumeo pitanjce smrdo?
da li ima ljudi koji nisu sposobni da vole.
ili mozda samo ne umeju da dele emocije?
kapis me sad?
da li zaista ima ljudi koji ne znaju,ne umeju da podele emociju,da kazu,zagrle?
a pro po tvog pitanja sa pocetka...

stef

Da to se zove, emocionalna inhibicija...

pereca

Quote from: stef on 11-12-2006, 23:34:43
Da to se zove, emocionalna inhibicija...

A to je to. Sve vreme se pitam sta je u pitanju.

stef

pereca

Ne, stvarno.
Toliko sam imala "slucajeva" koji su teska ladovina i kad dodje kraj hoce da umru  :shock
A u vezi, kao da nisu tu.

lane

Pa takvi se verovatno pla¹e da budu odbijeni, mo¾da pogre¹no shvaæeni ili ne¹to drugo...
Lak¹e im je da ne pokazuju svoje prave emocije i tako su sigurni - manja je ¹ansa da budu povreðeni...

Wolf

Ma to su mentalno osakacene dileje!

Danica

Jednom sam od tadasnjeg decka dobila knjigu ‘’ Srecan je onaj ko ume da voli’’Sabrana dela H.Hesea medju kojima se izdvaja njegovo filozofsko vidjene srece koje se upravo svodi na ovu recenicu. Dugo mi je trebalo da shvatim da je istinska sreca kad ti samumes da osetis, das iliti zavolis. Ljudi koji su za to inhibirani, moraju biti jako tuzni,a psiholozi o tome pisu silne knjige…Procitajte makar samo taj spis, tako je pisan da te ostavlja bez teksta…

Smrda

i ja mislim da je srecniji onaj koji voli nego onaj koji biva voljen..
zar ne?
lepse je dati,nego primiti...
bar ja tako mislim..

lane

Najlep¹e je da to bude obostrano: i davati i primati! Ako oseti¹ da ti se uzvraæa, onda ¾eli¹ jo¹ vi¹e da da¹ i samim tim je jo¹ bolje!
Da li je lep¹e ako samo daje¹, a neko to samo uzima bez odgovora?! Da li ima svrhe?

Smrda

a da li ljubav treba da ima svrhu?
slazem se da je najbolje <=>....

lane

Mislila sam da li ima svrhe biti sa takvom osobom i pru¾ati takvoj osobi... Mada, kao ¹to se ka¾e - ljubav je slepa...
Ljubav ima svrhu i to ba¹ tu: uzajamno primanje i davanje (ne ka¾em da je to i jedina svrha)...