Ivica Daèiæ novi lider SPS-a

Started by Bred, 04-12-2006, 16:19:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, Beta
Beograd -- SPS je noæas, posle 16 godina, dobio novog predsednika. Ivica Daèiæ je pobedio u drugom krugu glasanja.

Ivica Daèiæ (Fonet)
Ivica Daèiæ (Fonet)

Socijalistièka partija Srbije dobila je drugog lidera od osnivanja. Dosada¹nji predsednik Glavnog odbora SPS-a Ivica Daèiæ je u drugom krugu izbora za predsednika stranke dobio 1.287 glasova, a njegov protivkandidat Milorad Vuèeliæ 792 glasa delegata Kongresa SPS-a, odr¾anog u Centru Sava.

SPS-a je osnovan u julu 1990, a tada je za lidera te partije izabran Slobodan Milo¹eviæ, koji je na tom polo¾aju ostao do smrti, 11. marta ove godine, kada je preminuo u pritvorskoj jedinici Ha¹kog tribunala.

Izabrani i potpredsednici

Novoizabrani Glavni odbor SPS-a izabrao je zamenika predsednika i èetiri potpredsednika stranke. ®arko Obradoviæ je agenciji Beta rekao da je na noæa¹njoj sednici GO SPS-a on izabran za zamenika predsednika SPS-a, a da su za potpredsednike izabrani Slavica Ðukiæ Dejanoviæ, Du¹an Bajatoviæ i Milutin Mrkonjiæ, dok je za predsednika Izvr¹nog odbora izabran Branko Ru¾iæ.

Obradoviæ je rekao da su Daèiæevi protivkandidati Milorad Vuèeliæ, Zoran Anðelkoviæ i Petar ©kundriæ izabrani u GO SPS-a.

Naveo je da je kao novi organ stranke formirano i Predsedni¹tvo SPS-a, u kojem æe, pored potpredsednika, biti i predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a za Kosovo Zvonimir Steviæ i predsednik beogradskog SPS-a Milisav Petronijeviæ, a naknadno æe u taj stranaèki organ biti izabrano jo¹ pet èlanova.

"Propu¹tena prilika i predstojeæa borba"

Slavi¹a Orloviæ sa Fakulteta politièkih nauka ka¾e za B92 da se, po svemu ¹to se moglo èuti i videti na Kongresu SPS-a, on ne razlikuje od ostalih kongresa te partije.

"Mo¾da je ta retorika bila o¹trija zbog unutarpartijskih borbi, ali se svakako stièe utisak da su socijalisti jo¹ jednom propustili priliku da se profili¹u u stranku moderne levice", ka¾e Orloviæ.

"Socijalisti su juèe poku¹ali da simbolizuju jedinstvo uprkos razlikama. Daèiæ, pored èinjenice da je mlaði od Vuèeliæa, nikada nije napu¹tao svoju partiju, dok Vuèeliæ jeste", ka¾e on.

"Izvesno je da SPS ima novog predsednika i da kreæe u kampanju. Njima predstoji bitka jer su im gotovo sve biraèe preuzeli radikali, socijalisti su sada oko cenzusa za ulazak u parlament, ali imaju i nasleðenu jaku organizacionu mre¾u po Srbiji", ka¾e Orloviæ.

b92

hulio_salinas

Dacic? Vucelic?
Ne zna se ko je vece zlo. Verovatno se biralo: Manje izmedju dva zla...   :hm
I sta sad? Kao dobri su... Kao jaki su... Kao promenice nesto...
Kakvi prevaranti!!!

Bred

Svi su prevaranti. A za sps nema spasa dok ne nadju nekog novog.

hulio_salinas

E stvarno... tu si u pravu...
Stvarno ne znam da li oni stvarno misle da neko moze da im oprosti... pardon: da im zaboravi sve ono sto su uradili...    :][

Bred

Moze. Za to sto su radili, platili su politicku kaznu a sam Milosevic je zavrsio tako kako je zavrsio. Sad treba da se okrenu buducnosti sa novim ljudima i modifikovnaim programom a ne da im ds preuzima glasace.

Alnus Glutinosa

meni je taj Ivica D(P)acic smesan k'o pogacica sa chvarcima... :)

Darker

Stef, KI, Dukice, sla¾em se sa vama, ali nemojte takve poruke please... :cvet :cvet :cvet

stef

Pa ako ne zelite da kritikujemo lopuzu, nemojte takve teme ni stavljati na ovom forumu.Kakve veze ima ON sa farmacijom. Nista licno, gotivim Breda i tebe, ali znam mnogo toga, i ne mogu da ostanem ravnodusan!

hulio_salinas

***Stef, tema je odgovarajuca u odgovarajucem delu foruma: "Aktuelna desavanja..."
***D je mislio na sadrzaj vasih poruka... nisu bili OK za ovaj deo foruma... Ipak mora da se znaju neka pravila...

Licno: mislim da je Dacic (kao i svi drugi politicari) obicna lopuza, ali sta sad... Takva nam je realnost... Ali cutim, nikad ne znam koji ce drugar ili poznanik da postane politicar, pa se mozda ogresim...

Darker

Niko ne tra¾i da ostane¹ ravnodu¹an, samo nemojte TAKVE poruke... I treba da ga kritikujete, samo argumentovano, a to ¹to je mali i debeo komunista nije ba¹ argument(sem onog komunista:D)

Dukica

Ja sam se uplasila i necu vise! :] :] :]

stef

Pa ja ne bi da zloupotrebim forum u te svrhe.Necu vise o politici... :run

hulio_salinas

jeste li culi ono:
"Ne treba da se borimo vise MI i ONI, MI i VI, nego MI SVI i SVI OSTALI... Svi ostali koji nisu u socijalistickoj partiji..."
Kakva liderska beseda!!!   :][

Bred

Ne znam sta mu se desava, on je ranije umeo lepo da prica a i bio je prilicno dobar student na FPNu

Darker

hahahahhahaha, Brede, odu¹evljava¹ me...
Mo¾da je mislio da se borimo mi Srbi i svi ostali? Pre bih rekao da je to...