Univerzitet poma¾e karijeru studenata

Started by Bred, 07-12-2006, 08:20:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

STUDENTI - Savet Beogradskog univerziteta odluèio je da osnuje Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata. U pitanju je svojevrsna berza rada, èije æe poslovanje finansirali i studenti, ali i firme.

Osnivanje takvog centra predviðeno je Statutom Beogradskog univerziteta i u prvoj, konstitutivnoj fazi, sredstva æe izdvojiti Univerzitet, a kasnije æe se tome pridru¾iti i sami studenti. Oni æe prilikom upisa uplaæivati po jedan evro, ali samo ukoliko to telo opravda svoje postojanje.

To ne bi bio centar za profesionalnu orijentaciju, veæ pre svega mesto na kojem bi se studenti koji zavr¹avaju studije sreli sa svojim buduæim poslodavcima, obrazlo¾ili su odluku predstavnici Saveta univerziteta. Univerzitet je za potrebe ovog tela opremio prostoriju na Pravnom fakultetu. Savet BU usvojio je i odluku o novom izgledu svog grba i peèata. ||||

24sata

Bred

Na Pravni fakultet po savet u vezi s karijerom

STRUKA - Na Pravnom fakultetu otvoren je Centar za razvoj karijere i savetovanje, koji je zami¹ljen kao univerzitetska stuèna slu¾ba koja bi trebalo da pomogne studentima i diplomcima pri zapo¹ljavanju ili nastavku obrazovanja.

- Centar je osnovao Univerzitet u Beogradu, na inicijativu Fondacije princa Aleksandra II, a od sledeæe godine æe se finasirati tako ¹to æe studenti prilikom upisa izdvajati dinarsku protivvrednost od jednog evra - rekao je rektor Univerziteta prof. dr Dejan Popoviæ.

Zaposleni u centru, za sada njih èetvoro, obuèavani su na Univerzitetu u Notingemu kako bi pomogli studentima da doðu do informacija o slobodnim radnim mestima, poslovima i praksi u najboljim kompanijama. Biæe im olak¹ano i da sastave biografiju, propratna pisma, prijave za posao, da se sretnu s poslodavcima.Centar je otvorio princ Aleksandar, a prisustvovali su ministar prosvete Slobodan Vuksanoviæ, dekani fakulteta i studenti. ||||


24sata