Da li je bitna velicina...?

Started by The_Layla, 16-12-2006, 11:39:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Koliko je va¾na velièina?
Izvor: Maksimalno
Pi¹e: Marko Stankoviæ


Prosto je nemoguæe provesti pola sata na internetu a ne biti bombardovan oglasima o fenomenalnim novim metodama za poveæanje penisa. Ignori¹i jednom, dva puta, ali treæi put ti se po glavi veæ vrti misao: “Koliko je sve ovo taèno?”. Naravno, niko ne mo¾e da krivi pojedince koji poku¹avaju da zarade lovu zahvaljujuæi jednom od najveæih neprijatelja svih mu¹karaca – velièini mu¹kosti. Pored gubitka kose, du¾ina (ali i ¹irina) penisa je verovatno ne¹to ¹to je svakom mu¹kracu barem jednom upropastilo dan.

Bez obzira da li ste jedan od onih sreænika koji spadaju u famoznih 30% mu¹ke populacije èiji je penis veæi od proseènog, jednom u ¾ivotu vam je sigurno kroz glavu pro¹la strahovita misao: “Da li je mi je previ¹e mali?”. Odgovor – verovatno nije.

Preko 70% mu¹karaca ima penis proseène du¾ine i ¹irine, meðutim, mnogima od njih se njihov penis èini mnogo manjim jer ga gledaju iz ptièije perspektive. Jedan pogled sa strane i biæe vam jasno da ste sasvim OK kada je u pitanju va¹a mu¹kost. Da li je velièina va¾na, to je pre svega pitanje liènog izbora kada su devojke u pitanju. Odgovori su razlièiti, ali ako se va¹a devojka ne buni nema razloga za brigu. Najveæi deo akcije u krevetu (ili van njega) se upravo vodi u va¹im glavama. Seks je ipak vi¹e psihièka nego fizièka igra, i treba ga upravo tako i prihvatiti, kao igru. Ako prihvatite seks kao bitku normalno je da æe vam velièina va¹eg “maèa“ biti veoma va¾na!

Mnogi mu¹karci vodeæi se svojom nesigurno¹æu odluèuju se na drastièni potez – poveæanje penisa. Odmah da ra¹èistimo – NE POSTOJI sigurna medicinski op¹te prihvaæena procedura za uveæanje penisa. Evo par popularnih naèina za poveæanje penisa:

   1. Istezanje rukom – Ova metoda zahteva da se 30 minuta dnevno penis iste¾e rukom. Ovo se radi neodreðeni period, a neki od rizika su bol, deformacije i o¾iljci.
   2. Istezanje tegovima – Ovde nema mnogo obja¹njavanja. Tegovi razlièitih te¾ina se vezuju za penis (joj!!) i posle mnogo bolova rezultati bi trebali da budu oèigledni. Pored bolova ova metoda mo¾e dovesti do trajnog o¹teæenja tkiva penisa i samim tim kontraproduktivnog rezultata.
   3. Vakum pumpe – iako je ovo veæ dobro dokazana metoda za dobijanje erekcije, samo poveæanje penisa je vrlo malo verovatno. Èesto kori¹æenje ovih vakum pumpi mo¾e smanjiti elastiènost tkiva, ¹to mo¾e dovesti do manje èvrste erekcije.
   4. Pilule i kreme – ovi proizvodi su najèe¹æe na bazi vitamina, biljaka i naravno testosterona. Ovakih proizvoda ima svuda u svakojakim oblicima, ali je njihova efikasnost krajnje sumnjiva. Ne postoji medicinski dokaz da ovi preparati rade, èak je veæa verovatnoæa da æe vam samo naneti ¹tetu.
   5. Hirur¹ki zahvat – ovo je verovatno jedina sigurna metoda za uveæanje penisa. Meðutim, kao i sa svakom operacijom rizik uvek postoji, tako da je potreban stra¹no dobar razlog da bi se neko upustio u jedan ovakav podvig. Metode su razlièite. Jedna od njih ukljuèuje modifikaciju ligamenata koji su zadu¾eni za erekciju, ¹to samim tim dovodi do estetskog efekta produ¾enja penisa. Druga interesantna metoda se zasniva na ugraðenju “ekstra” vena kako bi se poveæao dovod krvi. Ovom metodom se obièno samo poveæa ¹irina, a ne du¾ina penisa. Na kraju tu su uvek implanti koji se ugraðuju u penis i tako ga produ¾uju. Naravno, nijedna od ovih metoda nije 100% sigurna. Uvek postoji rizik od ne¾eljenih efekata, zato pametu u glavu!

Kako mo¾ete da vidite, dodatnih 1-2 centimetara du¾ine nije vredno svog ovog bola i muèenja, a da ne spominjem ponovo samo rizike koji mogu da vam u potpunosti upropaste mu¹kost. Zbog toga ve¾bajte na tehnikama zavoðenja a ne na tehnikama produ¾enja penisa, jer æe vas samo onda devojka sigurno zapamtiti kao pravog mu¹karca.

AquArius

Istina o velièini - je li i koliko je va¾na

Kod razgovora o mu¹kom penisu, obièno se postavlja pitanje znaèi li veæi ujedno i bolji. Odgovor na to pitanje glasi: ponekad je bolji veæi, a ponekad je bolji manji!

Velièina penisa koju ¾ena ¾eli ili preferira èesto ovisi o njenoj trenutnoj situaciji i aktivnosti o kojoj razmi¹lja. Ukoliko razmi¹lja o prvom vaginalnom seksu, svaki penis æe joj vjerojatno izgledati prevelik i zastra¹ujuæi. Ukoliko ¾ena razmi¹lja o analnom seksu, mo¾e donijeti odluku ovisno o velièini partnerova penisa. Ukoliko ¾eli oralno stimulirati partnera, bit æe zadovoljnija s manjim penisom jer æe preveliki penis u ustima ili izazivati gu¹enje i nagon na povraæanje, ili æe je zbog njega jako boljeti mi¹iæi èeljusti. ®enina ma¹tanja, dakle, nisu nu¾no èvrsto definirana.

Postoji li fizièka osnova na temelju koje bi neke ¾ene vi¹e voljele veæi penis? Odgovor je - da. Ovo ima vi¹e veze sa ¹irinom nego duljinom, no dugaèki penis je èesto i ¹iri. Iako se mnogi mu¹karci vole hvaliti duljinom svog penisa, njegova ¹irina je vi¹e va¾na za zadovoljstvo ¾ene. ®enska osjetljiva genitalna tkiva smje¹tena su oko ulaza u vaginu - to su klitoris i strukture koje ga okru¾uju - mokraæna cijev i spu¾vasta tijela. Èak i ¾enina G-toèka, ako je ¾ena ima, smje¹tena je nekoliko centimetara od otvora vagine. ©to je veæi pritisak na ove strukture, veæi je njen u¾itak. S druge strane, dugaèak penis mo¾e dodirivati vrat maternice ¹to uopæe ne mora biti ugodno, a nekim je ¾enama i bolno.

Neke ¾ene vole osjeæaj ispunjenosti vagine ¹to mo¾e dovesti do vaginalne boli koju mnoge ¾ene osjeæaju prilikom seksualnog uzbuðenja. Meðutim, neke ¾ene u¾ivaju u osjeæaju da ne¹to veliko ispunjava njihovu vaginu. ©to je veæi objekt, osjeæaju se ispunjenije i zadovoljenije te stoga biraju i velike vibratore te u¾ivaju kad im partner uvlaèi ¹aku u vaginu. Kao rezultat eksperimentiranja odreðeni broj ¾ena zakljuèi kako im je orgazam intenzivniji kad im je vagina vi¹e ispunjena. One obièno poèinju s masturbacijom pomoæu malog prsta ili s malim vibratorom, meðutim zakljuèuju kako to ne zadovoljava njihovu ¾udnju za ispunjeno¹æu vagine kao veæi objekti. U ovim sluèajevima èak i najveæi penisi nisu dovoljni da bi se zadovoljile njihove potrebe.

Jedan broj ¾ena vi¹e vole velike penise iz psiholo¹kih razloga. Mu¹karac s veæim penisom se obièno smatra mu¾evnijim pa i ¾ena koja privlaèi njegovu pozornost izgleda privlaènija i po¾eljnija. ®ena mo¾e smatrati svoj polo¾aj u dru¹tvu boljim ukoliko je njen partner obdareniji. Mo¾e osjeæati kako je nadma¹ila svoje konkurentice. ®enama i pogled na veliki penis mo¾e biti stimulirajuæi. Mnoge su ¾ene fascinirane penisima, ne zato ¹to im se sviðaju nego zbog toga ¹to ih one same nemaju. Ova fascinacija obièno nema nikakve veze s velièinom. Mnoge ¾ene u¾ivaju gledati kako penis posti¾e erekciju u njenim ustima ili ruci.
Neke majke vole gledati i dirati penis svojih djeèaka ¹to je vi¹e rezultat znati¾elje nego seksualne ¾elje. To mo¾e biti rezultat dru¹tvenog divljenja prema penisu, a isto tako nemoguænost ili srame¾ljivost da istra¾i genitalije svoga mu¾a tako pa¾ljivo. I neke lezbijke su fascinirane penisom. One ne moraju ¾eljeti da njihova partnerica ima penis, ali poneke tra¾e mu¹ke partnere kako bi zadovoljile svoje potrebe. Uvijek treba imati na umu da je mozak na¹ najveæi seksualni organ.

Druge ¾ene vi¹e vole male penise. Kako je veæ spomenuto, veliki penis mo¾e uzrokovati neugodnost prilikom felacija. Iako ¾ena mo¾e imati veliku ¾elju da izvede felacio, èesto to smatra prezahtjevnim ukoliko mu¹karac ima prosjeèno velik penis, a o velikom da i ne govorimo. Fizièka neugodnost nadjaèava emocionalnu ugodu i dobitak. Neke æe ¾ene stimulirati partnerov penis oralno jedino ako je posve opu¹ten ili tek u poèetku erekcije.
Velik penis mo¾e uzrokovati neugodu i prilikom vaginalnog i analnog seksa. ®ena koja u¾iva u analnom seksu èesto preferira maleni penis jer se bolje prilagodi njenom tijelu.
I ¾ene koje se boje gubitka tonusa vaginalnih mi¹iæa, takoðer ne ¾ele partnera s velikim penisom. Kao ¹to se mo¾e vidjeti, veæe nije uvijek i bolje.

Neki govore kako velièina nije va¾na. ©to je onda sa svim onim velikim vibratorima koji se prodaju u trgovinama za odrasle? Nije valjda da industrija proizvodi stvari koje se ne prodaju? Iako se mnogi od njih kupuju kao zezancija za poklon ¾enama koje se uskoro vjenèaju, mnogi se vjerojatno kupuju i koriste za ono za ¹to su i proizvedeni. Vjerojatno obièna znati¾elja vodi mnoge ¾ene pri kupovini objekata koji su znatno veæi od penisa njihova partnera. Ponekad i govorkanja o veæem u¾itku kod veæeg penisa odluèuju. Neke su znati¾eljne mo¾e li uopæe tako ne¹to stati u njihovu vaginu, sredstvo testiranja granica njihova tijela. Dok ih znati¾elja motivira, u¾itak im zadr¾ava pozornost; bar nekima od njih.

Na kraju, je li velièina mu¹karèeva penisa uistinu va¾na njegovoj partnerici? Odgovor je NE, barem za veliku veæinu ¾ena. Veæina ¾ena ne bira partnera iskljuèivo na temelju velièine njegova penisa. Ono ¹to treba imati na umu jest da bi ¾ene, ukoliko su zainteresirane iskljuèivo za velièinu penisa, lako mogle otiæi u sexy shop i kupiti, ili naruèiti, vibrator ¾eljene velièine. Vrlo malo ¾ena postavlja velièinu penisa na vrh liste kriterija za odabir partnera, èak i one koje vi¹e vole velike ili male penise, bez obzira iz fizièkih ili psiholo¹kih razloga.

Tekst preuzet sa
www.medicina.hr

Bred

Bravo aqua i hulio na dobrim tekstovima!
E sad,ja se secam da je nama profesor anatomije rekao da za sam sex, dovoljna je duzina od 8-9cm ako se ja dobro secam. :roll:

Darker

Quotedovoljna je duzina od 8-9cm ako se ja dobro secam.
Macane, æutanje je zlato :K :K :K :K :K :K :K
Nego mene zaèudilo ovo, iako je off:
QuoteÈak i ¾enina G-toèka, ako je ¾ena ima, smje¹tena je nekoliko centimetara od otvora vagine.
Kako bre, AKO je ima???

P.S. Aqua, svaka èast,  :Bog :Bog :Bog

stef

 To je donekle istina, deneralno, sve sto je vece od 15 cm ne ulazi do kraja...

Smrda

strava su tekstovi...
"Dok ih znati¾elja motivira, u¾itak im zadr¾ava pozornost; bar nekima od njih...."
zanimljivo...
a,D,za G spot ...se i dan danas disutuje da li je ima,i da li je uveka na istom mestu kod svake zene...bla,bla...
sori za off

katarina

jao Bred....slagao te profa:) kakvi 8-9? Mozda toliki, al kad nije u akciji...


off: nije dokazano da zena ima G tacku i gde se ona tacno nalazi. Svaka treba da pronadje svoju, a stara dobra je: Sve ti to potice iz glave!

Bred

Nije vala. Neka potvrdi neko ko je isao na njegova predavanja u 2.godini. :K

pexualis

Msilim da je bitna, kako zeni, zbog veceg i potpunijeg zadovoljstva, tako i muskarcima, zbog samopouzdanja. I mislim da lazu one zene koje kazu da im duzina nije bitna, jer ipak, sa mnogo vise odusevljenja reaguju ako decko pored tehnike, moze da se podici i natprosecnim atributom. Ali naravno, postoji puno zena koje imaju dosta manju vaginu, pa bi im vise odgovarao manji penis (jer ne bi ponekad imale bolne snosaje), ali i one se vremenom navuku i prilagode vecem polnom udu. Tako da, po meni, opet je bitna velicina...

Bred


Ajvi

#25
Quote from: Bred on 21-12-2006, 14:52:05
E sad,ja se secam da je nama profesor anatomije rekao da za sam sex, dovoljna je duzina od 8-9cm ako se ja dobro secam. :roll:
Znas, nista me ne cudi.. Nama je u pokusao da prospe pamet oko toga koja je kontracepcija najbolja!? Da li mozete da pretpostavite?? Sve ce vam drugo pasti na pamet sem onoga sto je on rekao..  :confused:
Pa naravno, da se suzdrzavate od sexa!  :/ I onda se culo negodovanje iz prepunog amf.1..   :run Pera Kojot zvani Genije.. Bas mu je izum decenije!  :F

Stef, potpuno se slazem, sve sto je vece od 15cm, ostaje napolju.. :twisted:

Darker

To je diskutabilno... Vrlo... neke ¾ene su vrlo, hm, èudne:-)

cvjetic

Quote from: Darker on 06-01-2007, 17:09:12
To je diskutabilno... Vrlo... neke ¾ene su vrlo, hm, èudne:-)
je l to iz iskustva pricas? :K :K :K :K

Ajvi

Quote from: Darker on 06-01-2007, 17:09:12
To je diskutabilno... Vrlo... neke ¾ene su vrlo, hm, èudne:-)
Mislis "pohotne", al' bez obzira na "dobru volju", ogranicenost je anatomske prirode, ja bih to tako definisala..  :)

Darker

Ne pohotne, nego èudo ¹ta sve mo¾e da stane, hm, znate o èemu prièam...:-)