Meni, Vidi, Visi - Impotencija

Started by hulio_salinas, 17-12-2006, 08:03:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Meni, Vidi, Visi - Impotencija
Izvor: Maksimalno.com
Pi¹e: Marko Kola¹inc


Cezar, koliko je nama poznato, nije imao problema sa impotencijom ali verovatno sada posmatrano bio je èovek kojem bi impotencija u odredjenom trenutku kasnije mogla spasiti ili bar produziti zivot! Nismo tu da bi sudili njemu. Setite se, da li vam je poznata sledeæa situacija: „Dobro, ¹ta je to bilo veèeras?“ - upita vas. Gledate je, nije vam jasno. Hteli bi joj objasniti ali ni sami ne znate. „Pa eto...desilo se...“ – odgovarate. I dalje vam nije jasno. Nista neobicno se nije desilo tokom dana, nista sumnjivo, ali „vrsnjak“ nije raspolozen koliko i vi. Veoma nezgodna situacija. De¹ava se i najboljima. No, leka ima i to besplatnog!

Bez panike! Samo smireno!

Da se pozabavimo prvenstveno nekim pogresnim zakljuècima:

    * Ne, impotencija ne znaèi da ste neplodni, odnosno sterilni
    * Ne, takodje ne znaèi da je stanje sigurno trajno
    * Ne, niste uvek bas vi krivi.


Impotencija (lat. impotens - nemoæan) je po definiciji nemoguænost postizanja, odnosno odr¾avanja dovoljne erekcije potrebne za sno¹aj, tj polni odnos. Manifestacije mogu biti i da se prilikom predigre dostigne puna erekcija,ali prilikom uvlaèenja uda u ¾enski polni organ, naglo izgubi. Uzroci mogu biti psihièkog i fizièkog porekla.

Impotencija fizièkog uzroka:

Uzroci: Fizièke povrede samog organa, disfunkcija vena, odnosno arterija koje slu¾e da sprovedu krv u ud kako bi do¹lo do pune erekcije i razne bolesti tj. poremeæaji npr. Depresija, karcinom prostate, Ku¹ingov sindorom, hipopituitarizam, polineuritis, mo¾dana kap, ¹eæerna bolest (dijabetes) ili alkoholizam. Takoðe, impotenciju mogu izazvati i upotreba odreðenih lekova, ili drugih supstanci na koje bi vas va¹ lekar pre konzumiranja trebao upozoriti. Neke hiru¹ke intervencije takoðe mogu uticati na potenciju.
Impotencija nastala fizièkim uzrokom mo¾e biti trajna, ali takoðe ne mora. Pri svakoj povredi organa obavezno se posavetovati sa lekarom radi otklanjanja problema.

Impotencija psihièkog uzroka:

Malo komplikovaniji za re¹avanje je nemoguænost dostizanja ili odr¾anja erekcije dovoljne za sno¹aj psihogene prirode. Dakle, sve je u glavi. U tim sluèajevima razgovor je veoma va¾an i partnerka bi trebalo biti ukljuèena u sve delove va¹eg leèenja kod seksualnog teraputa, braènog savetovali¹ta, psihologa...
O èemu se radi? Uzroci proizilaze iz mu¹karèevog emocionalng stava prema partnerki i njihovih uzajamnih oseæajnih reakcija, unutr¹njih strahova same osobe, zrelosti i shvatanja polnog odnosa, vaspitanja, trenutne napetosti, unutra¹njeg nezadovoljstva, prouzrokovano brigama svakodnevnog ¾ivota, umorom i slièno.

========

Dodatno æemo objasniti i jo¹ neke faktore:

Dokazivanje: Jedna o veoma èestih situacija gde se manifestuje impotencija je ta gde mu¹karac pristupa partnerki sa ciljam da joj, a i samom sebi, doka¾e mu¹kost, odnosno moguænost da obavi sno¹aj. Tada prilazi ¾eni s potajnim strahom da bi mogao zatajiti, a to je dovoljan razlog da mu zaista ne poðe za rukom da obavi sno¹aj.

Oseæaj manje vrednosti: Meðu uzrocima impotencije va¾an faktor je autosugestija. Ima mu¹karaca koji bez objektivnih razloga sami sebi dokazuju kako nisu punovredni mu¹karci i kako im pri poku¹aju sno¹aja verovatno neæe uspeti da zadovolje ¾enu. Kad s takvim uverenjem o sebi ipak pristupe ¾eni, onda je verovatno da æe zaista i zatajiti.

Velièina polnog uda: Isto va¾i za predrasude nekih mu¹karaca o dimenzijama uda. Gledanje filmova za odrasle moze uveriti nestabilnije mu¹karce da su tamo prikazani udovi proseène velièine svakog mu¹karca a da je njegov nerazvijen. Kad je mu¹karac uveren da mu polni ud nije dovoljno razvijen da bi mogao imati uspe¹an sno¹aj, onda se mo¾e dogoditi da pri poku¹aju sno¹aja zaista doðe do impotencije. No, tome onda nije razlog ne¹to slabije razvijen polni ud, veæ mu¹karèevo oseæanje manje vrednosti.

Druga ¾ena: Impotenciju mo¾e izazvati nesvesvno odbijanje jednog mu¹karca da ga vi¹e ne privlaèi trenutna partnerka, ili èak, da je zaljubljen u drugu ¾enu, ali iz nekih razloga ne ¾eli to svesno sebi da prizna pa ga gubitak interesovanja, onosno impotencija konkretno, pri polnom odnosu sa trenutnom partnerkom odaje.

Nesigurnost: Impotencija je èesto znak nedovoljne prilagoðenosti mu¹karca partnerki ili pak nedostatka ve¹tine u ophoðenju sa ¾enama. Tada je impotencija izraz izvesne mu¹karèeve nesigurnosti u seksualnoj ulozi. Ona mo¾e biti posledica moralnih koènica u odnosu prema ¾eni. Ponekad mu¹karac ima te¹koæe s potencijom kad ¾eli da deflori¹e neku devojku koju ne namerava da uzme sa ¾enu ili pak onda kad pored svoje supruge ¾eli da ima i vanbraènu vezu. Kod osetljivih, oseæajno bogatih mu¹karaca, impotencija je èesto posledica njihovog unutra¹njeg konflikta izmeðu nagonske potrebe za polnim zadovoljenjem i nedovoljne emocionalne zaintersovanosti za odreðenu ¾enu. Ako mu¹karac nosi u sebi potrebu da do¾ivi polnost i na oseæajan naèin, a ne samo nagonski, onda nagonsko zadovoljenje ne mo¾e u sebi odvojiti od oseæajnog zadovoljstva. Ako to ipak poku¹a, verovatno je da æe unutra¹nja protivureènost poremetiti refleksna zbivanja u njegovim seksualnim funkcijama

Skrivena homoseksualnost: Takodje mo¾e biti jedan od uzroènika impotencije pri sno¹aju sa ¾enom. Mu¹karci koji gaje afinitete prema mu¹karcima a jo¹ nisu ni svesni toga, pa im sno¹aj sa ¾enom ne pru¾a uzbuðenje.

Od impotencije èesto pate vrlo pla¹ljivi, nesamostalni, razma¾eni, previ¹e egocentrièni, samo¾ivi i uop¹te nedovoljno socijalni mu¹karci. Te¾im sluèajevima impotencije treba potra¾iti uzroke u ranim ¾ivotnim iskustvima tog mu¹karca. Tada su u oblikovanju polnog dela njegove liènosti imali znaèajnu ulogu postupci roditelja prema njemu, njihov meðusobni odnos, kao i seksualni mentalitet, u kome su ga vaspitavali.

Partnerka: Ono ¹to je veoma BITNO je da je impotencija mu¹karca problem oba partnera. Dakle, uzrok treba potra¾iti i u njegovoj partnerki. To znaèi da do impotencije mo¾e doæi ukoliko je partnerka suvi¹e pasivna u odsnosu, nezainteresovana, neiskusna, ravnodu¹na prema polnom odnosu ili suvi¹e gruba, agresivna, nerealno i suvi¹e zahtevajuæa, osuðujuæi neke poèetnièke, ili ne samo poèetnièke, ali gre¹ke, koje se mogu pojaviti, kao i te¹koæe pri meðusobnom kontaktu.

Potcenjivanje, omalova¾avanje mu¹kosti, podsmevanje sposobnosti mu¹karca u krevetu, poznavanja ¾enskog tela... Uporedjivanje sa odnosa sa odnosom koji je imala sa biv¹im partnerima, komentarisanje njihovih moguænosti i dimenzija udova, i na taj naèin mu¹karcu poveæavati napetost, strah od neuspeha i potrebu da bude bolji nego prethodni. Preterana ljubomora, tenzija pri odnosu zbog sumnje na neverstvo i sl...

Sve je to znak da meðu partnerima nije nastupila potpuna psihièka usklaðenost, da meðu njima nema potpunog poverenja ni apsolutnog i uzajamnog davanja. Treba naglasiti da impotencija nema nikakve veze s mu¹karèevom masturbacijom, ni s njegovim polucijama. Impotencija se u velikoj veæini sluèajeva mo¾e potpuno ukloniti. Buduæi da je gotovo uvek reè o psihièkim koènicama, odnosno izvesnoj neusklaðenosti meðu partnerima, to se leèenje impotencije redovno sastoji od pomoæi partnerima da prodube svoju vezu.


hulio_salinas

Nemoæ u krevetu
Izvor: Krstarica.com



Najstra¹nija noæna mora svakog mu¹karca jeste seksualna nemoæ. Takav peh mo¾e se dogoditi i zdravom mu¹karcu u punoj snazi. ©ta sve mo¾e uticati na erekciju?

Poènimo od pijanstva. Ono je najèe¹æi razlog seksualne nemoæi, jer su i dva alkoholna piæa dovoljna da utope ¾elju za seksom, mada to ipak pre svega zavisi od toga kako podnosite alkohol. Jedini naèin da se izborite s ovim problemom jeste da se klonite piæa kada znate da vam predstoji akcija u krevetu.

Sredstva za smirenje takoðe utièu na na¹ organizam, na na¹ nervni sistem, usporavajuæi nam pokrete. Iste posledice mogu ostaviti tablete protiv bolova ili visokog pritiska. Ako veæ morate redovno da uzimate lekove, posavetujte se s lekarom ¹ta da preduzmete kako oni ne bi ugro¾avali va¹ seksualni ¾ivot.

Zatim na red dolazi umor. Kada ste iscrpljeni, najmanje vam je do seksa i ¾elite samo da se dobro naspavate. Nemojte dozvoliti sebi da doðete do stepena krajnje iscrpljenosti. Nastojte da vodite zdrav ¾ivot, redovno jedite i spavajte, pa æe i seks imati svoj redovni tok.

Buduæi da je nauèno dokazano da kafa i cigarete negativno utièu na erekciju (po¹to deluju kao sedativi na nervni sistem), ne bi bilo lo¹e da prvo u¾ivate u seksu, a zatim u kafi i cigaretama. Pored toga, ometaju nas jo¹ i televizor, telefon, buka... Po¹to je i za seks potrebna koncentracija, èesti prekidi misli mogu da budu veliki neprijatelji erekcije. Zato ugasite sve tehnièke ureðaje i zamraèite prostoriju pre voðenja ljubavi. To je jedino re¹enje.

Ukoliko je razlog zbog kojeg nema seksa gri¾a savesti, jer ¾elite da izaðete iz veze u kojoj se nalazite, logièno je ¹to vas oseæaj krivice odvlaèi od seksa. Zato budite iskreni, posle toga æete mo¾da imati sjajan seks pomirenja ili æete jednostavno potra¾iti drugu osobu koja æe vam vi¹e odgovarati.

Darker

isuse, pijanstvo, kafa, cigarete, buka... Pitam se kako uop¹te funkcioni¹em? A da, uvek na trafici tra¾im one cigarete na kojima ne pi¹e da su za impotenciju:-)

hulio_salinas

Mozda jer si clan macanos ganga...  :K :K :K