Mu¹karci 21.veka

Started by Darker, 20-12-2006, 16:54:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Darker

Неки нови мушкарци
Савршено разочаравајући
Никада немојте бити прва веза управо разведеном мушкарцу, саветује Кендес Бушнел, ауторка култног серијала „Секс и град”

Кристин Дејвис, јунакиња серије „Секс и град”
(Фото: www.skins.be)

Официри и џентлмени, престолонаследници који се због љубави одричу круне и витезови лављег срца прохујали су са вихором 20. века. На сцену је ступила нова генерација мушкараца, која је одрасла уз слободоумне маме и морала да се суочи са феминизмом, поп-психотерапијом, страхом од сиде и бумом компјутерске технологије. Неки од њих су заиста дивни - желе озбиљну везу, не боје се интимности, у контакту су са својом „женском страном” и истински подржавају своје партнерке. Други само изгледају дивно. Ауторка култног серијала „Секс и град” Кендес Бушнел скицирала је портрете савремених мушкараца и дамама које бирају животне сапутнике помогла да боље разумеју психологију мушкараца који су у понуди на почетку новог миленијума.

Типови мушкараца

ГОСПОДИН „САВРШЕН”: Има идеално тело, одличан посао, перфектан аутомобил, фирмирану гардеробу и стан са најмодернијим намештајем. Устаје у седам ујутру, у пола осам је већ у теретани, а у пет до девет је у свом офису. Његове вечери испуњене су филмским и позоришним премијерама, суботња преподнева резервисана су за Зоолошки врт са његовим сестрићима, а недељна поподнева за породичне ручкове. У чему је проблем, запитаћете се. Па, у томе што је мушкарац који је савршен на папиру обично празан „изнутра”, због чега свој живот мора да испуни стварима. Ако излазите са њим могу вам се десити две ствари - или ћете ви оставити њега, јер он нема времена за вас, или ће он оставити вас, јер сте превише захтевни или недовољно савршени. Имајте на уму да овакав мушкарац може раскинути везу зато што не потичете из „одговарајуће” породице, зато што сте попили једно пиће превише или зато што - немате одговарајућу хаљину.

„УДАЈ СЕ ЗА МЕНЕ” МУШКАРАЦ: Он има милион разлога да се ожени, али можете бити сигурни да ниједан нема везе са вама. То није мушкарац који жели да изађе пред матичара након две године или шест месеци везе - он ће вам то предложити након месец дана. У почетку везе водиће вас на романтичне вечере и палити миришљаве свеће, обасипаће букетима ружа и говорити да сте најчаробнија жена на планети. Проблем је у томе што ћете ви, осим ако он није тотално непривлачан, пасти на такав романтични сценарио. Али, оног дана кад се венчате, ствари се потпуно мењају. Тамо где је делио комплименте, сада критикује. Тамо где је био шармантан, сада бесни... У томе и јесте његов проблем - он вас не познаје довољно и пожурује вас у брак, а на вашу прву самосталну „акцију” потпуно полуди. Ако изађете на кафу са пријатељицама, оптужиће вас да шврљате, ако се задржите на послу биће убеђен да спавате са шефом. Везу са њим можете одржавати са много енергије, али оваквог мушкарца је у принципу боље избегавати.

УПРАВО РАЗВЕДЕН: Уврежено је мишљење да девојка која очајнички жели да се уда треба да потражи разведеног мушкарца, јер - ако је једном био способан да се ожени, биће то у стању да уради још који пут. Међутим, заборављамо да - ако се једном развео, ништа га неће спречити да то поново уради. Ако га упитате зашто се развео, он ће се мало закашљати па ће вам онда саопштити да су се „једноставно разишли” или да „нису желели исте ствари у животу”. А то обично значи: „Имао сам ванбрачне везе”; „Свe своје слободно време сам проводио у кафани са пријатељима”... Овакви мушкарци се временом могу поправити, али у њиховом случају кључна реч је - време! Никада немојте бити прва веза управо разведеном мушкарцу након што га је жена присилила да се одсели и одрала га за алиментацију. И не верујте му да више не воли своју жену, ма колико вам пута понављао да је он оставио њу, а не она њега. Остављеном мушкарцу треба најмање две године да се опорави!

Трачеви, комедија и секс

„МЕКУШАЦ”: Он је мушка верзија ваше најбоље пријатељице. Већ на првом састанку са њим ћете сазнати да воли трачеве и романтичне комедије, мрзи спорт и однедавно размишља о часовима јоге. Он има чудне прехрамбене навике - ретко кад једе црвено месо, тофу му је закон, а сојино месо пије и у кафи. Дакле, он је савршен - ако се занемари неколико сићушних детаља. Први детаљ је његов стан. Нема га! Он најчешће станује код родитеља или пријатеља након што се иселио из стана бивше девојке, а то је било пре две године. Други проблем је секс. Ретко! Статистички посматрано, он чешће има главобоље и депресивно-меланхоличне епизоде у животу у односу на већину жена. Ако се упустите у везу са њим, временом ћете почети да сумњате да вама недостаје женственост. А ако ипак дођете у искушење да уђете у везу са њим, сетите се да је Вуди Ален ментални „отац” свих меканих мушкараца.
НЕОБИЧАН МУШКАРАЦ: Он планира да покрене часопис о угроженим животињским врстама, сними документарац о џезу и развија идеје како да се обогати на пројекту соларне енергије. Мушкарац генерације X има своје идеје, снове и планове и не осећа потребу да се понаша, мисли и облачи као други. Међутим, овај „другачији” фрајер може бити добар за вас. Зашто? Зато што је рођен седамдесетих, на врхунцу феминизма и због тога не мисли да су жене једнаке са мушкарцима - он мисли да су боље. Уз то је и паметан - у животу жели нешто више од тога да за шанком покупи случају пролазницу и заврши са херпесом. Он жели да га жена воли због њега самог, а не због његове каријере или новца. И то треба стално да имате на уму јер - необичан мушкарац обично нема новца, живи у изнајмљеном стану и храни се сендвичима. Али, да ли вам је то заиста важно? Свако мора почети од нечега, а ако останете са њим довољно дуго, можда завршите са успешним мушкарцем који вас лудо воли и допушта вам да будете оно што јесте.
Катарина Ђорђевић
[објављено: 20.12.2006.] Politika

cvjetic

N E O B I C A N !!!!!!!!  to je moj izbor definitivno!!!!!!!! :happy: :happy: :happy: uostalom,takva mi je zivotna prica....