Simpsonovi na filmu

Started by Bred, 21-12-2006, 12:37:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

willie the scot

evo, kao verovatno geekiest fan na forumu, imam obavezu da prokomentarisem film.

da ne bih kvario uzitak ostalima, necu reci nijednu foru iz filma.reci cu samo da su na traileru one najgluplje.
prvih 30min. je prava bomba, kesu sa kokicama sklonite iz ruku, heimlichov(ili kako se vec zove) zahvat ne pomaze pri gusenju istim.

jedina zamerka,VELIKA ZAMERKA,je to sto willie ne progovara u citavom filmu...samo se sepuri misicima...
...nijedno "argh"...pa cak ni "ay"...skandal! :>

ne znam zasto ovo pisem, jer ce svako normalan otici da pogleda ovo...
enjoy.

Bred

jedva cekam da vidim film! :V

tarantulica

Gledala sam film  :V
Super je, fore su extra, jedino mi je kraj malo bzvz...
Ocena 9+  :cvet

pig_am_am

ja i nisam neki fan simpsonovih,a sestra me zvala da gledam s njom....
jel vredno vremena?
mislim,nisam fan znaci da se ne bih polomila nikad da stignem kuci da ih gledam,ali kad ih uhvatim- odgledam.

Darker

Ja gledao na taj fazon, ima super fora, ali ako nisi fan - èekaj da bude na tv-u(iako æe onda pola fora da propadne :K)

mikele

Е баш ми је драго што су добро одрадили филм(то сам закључио из ваших коментара) и не могу да дочекам да га одгледам.Можда то урадим већ данас?
Можда... :wink:

pig_am_am

Quote from: Darker on 30-07-2007, 22:12:53
Ja gledao na taj fazon, ima super fora, ali ako nisi fan - èekaj da bude na tv-u(iako æe onda pola fora da propadne :K)
da,u pravu si. propasce pola fora. a tako bezveze zvuce kad ih ne izgovaraju simpsonovi licno.

Cecilly

Gledala sam...

I bas mi se svidja! :lol:

pig_am_am

to je to. idem da gledam. reci cu vam utiske,kao jedan ne-fan. :K

tarantulica



Simpsonovi na filmu

The Simpsons Movie (2007)
Re¾ija: Dejvid Silvermen
Glasovi: Den Kastelaneta, D¾uli Kavner, Nensi Kartrajt
Distribucija: Tak


©ta to mo¾e da se de¹ava u gradu kada dodjete nekog obiènog, lenjog i bezveznog letnjeg dana u 6 popodne u bioskop i ka¾u vam da je sala rasprodata? U Beogradu?! Pa vam onda ka¾u da je i za predstavu u 7 sati ostalo samo jo¹ ne¹to malo karata u prvim redovima najveæe dvorane! ©ta se to zbiva kada morate deset minuta (bukvalno) da èekate u redu da biste kupili kokice ili ne¹to za piæe? U beogradskom bioskopu?! U èemu je fora kada se tokom 90 minuta cela sala grohotom smeje? Sumorni i nadrndani Beogradjani? Oni koji nisu po morima/selima/vikendicama i koji se kuvaju i peku na ovim marsovskim vruæinama veæ nedeljama? ©ta li je njima sme¹no? Kakav je to film na programu kada meni J. (8) na kraju filma ka¾e da je njena ocena 5 plus plus! Konaèno, ¹ta se to zbiva na platnu kada skoro cela sala ostaje da vidi i kompletnu odjavnu ¹picu, skoro bez micanja? Ko su uop¹te ovi ¾uti ljudi sa po 4 prsta na svakoj ruci?

Okej, mogu ovako da nabrajam satima. U stvari, imam samo dve reèi za sve vas koji jo¹ uvek niste krenuli u bioskop i za sve vas kojima je apsolutno neophodna doza èistog i iskrenog smeha. Dve reèi: HOMER SIMPSON.

Pozadina je verovatno svima dobro poznata: nakon 20 godina i vi¹e od 400 polusatnih TV epizoda, Simpsonovi se pojavljuju i u dugometra¾nom obliku. Serija koja je i na ovim prostorima uvek imala fanatiènu i fantastiènu popularnost, takoðe i serija koja se iz totalno misterioznih razloga veæ godinama vi¹e ne prikazuje na na¹im televizijama. Sva¹ta bih sada mogao da napi¹em na tu temu, uglavnom vulgarnosti i prostakluke, ali ko jo¹ za to mari, sve dok HRT, ubedljivo najbolja domaæa televizija, radi svakog radnog dana u pola pet i pet.



URNEBES!

Znam da nema puno smisla preprièavati sadr¾aj bioskopskih Simpsona, ali ipak: Homer ima novog kuænog ljubimca, svinju (ponekada i svinju-pauka koja se vere po zidovima ili Harija Plopera, kada joj stavi okrugle naoèare), koja uz njegovu nesebiènu pomoæ uspeva da izazove ekolo¹ku katastrofu koja preti ne samo Springfildu, veæ i celoj Americi. Amerièki predsednik, Arnold ©varceneger, odluèuje da izoluje ceo gradiæ i stavi ga pod staklenu kupolu, ali na¹a omiljena porodica uspeva da od gneva sugradjana izbegne na Aljasku. No, u trenutku kada ©varceneger donosi jo¹ radikalniju odluku da na Springfild baci atomsku bombu, familija kreæe natrag u pomoæ rodnom mestu. Otac i sin na zidu smrti...hm, to veæ sami morate da vidite.

Kao ¹to rekoh, puna sala. Svi uzrasti i svi profili: deca i roditelji, bake i deke, tinejd¾eri i studenti, apsolutno svi pome¹ani. No, ovaj crtani je drugaèiji od svih, nije ni samo za decu ni samo za odrasle. To jest, na trenutke se kikoæu samo deca, pa onda samo odrasli, a najèe¹æe svi zajedno. Na platnu se pojavljuju svi likovi koji su ikada koraèali Springfildom, kao i mnogi novi. Ima ih preko 300, pa da bi svi dobili svoju minuta¾u neki popularni likovi imaju manje mesta nego u seriji (Montgomery Burns), a neke nisam ni primetio (Sideshow Bob). Fazoni se smenjuju svakih nekoliko sekundi, pa i èe¹æe. Nije ni èudo da je J. odmah posle one izreèene ocene sa plus plus dodatkom, rekla da OBAVEZNO ¾eli i ovaj dvd kada se pojavi. Zaista, kako drugaèije pohvatati i popamtiti sve ¹ale?

Na kraju, Grejningov obraèun sa organizovanom religijom koji otvara film (Homer pored ostalih blasfemiènih ispada ponovo ne mo¾e da se seti kako se zove bo¾ji sin – Praise Jebus/Slava Ibusu) ostavlja nas spokojne da sa Foxom i dalje nema kompromisa. Sam kraj filma i trenutak u kojem æete imati priliku da prisustvujete momentu u kojem æe i Megi izgovoriti svoju prvu reè otkloniæe i sve dileme povodom dalje sudbine filmskog ¾ivota ove legendarne TV serije. Da biste do toga do¹li, moraæete ipak da odgledate ceo film. Sve sa odjavnom ¹picom.

J. i meni to neæe biti te¹ko da ponovimo, mo¾da veæ i u bioskopu, daleko pre nego ¹to se DVD pojavi u prodaji. U medjuvremenu, evo vam jo¹ jedan trenutak iz filma na kakav do sada niste mogli da naidjete u seriji – Liza se zaljubila i ima deèka! Thank You Jebus!!!


Ocene:

J. ***** ++
Ja *****

Mi¹ko Bilbija

(MONDO)

hulio_salinas

Film je pun fora. Prosto ne mozete sve pohvatati. Moracu jos jednom da pogledam ne bih li provalio jos koju.

Extra je film. Kad razmislim, film "The Simpsons" i ne moze drugacije da se smisli. Jednostavno - to nije serija i mora da ima neku nov pricu koja se nama ne svidja. Ali, sve u svemu - odlican! Saltko sam se nasmejao.

Preporucujem onima koji ga nisu odgledali da to ucine. Vredi... muskarci znaju zasto.

pig_am_am

kako vam se svidja moja uloga? Spajder pig,spajder pig... Hari Ploper! Meni je najjaca!

malena

Jao izgleda da jos jedino ja nisam gledala film...  Moram otici ovih dana.. 

katarina

Ne brini, nisam ni ja...

*

Ne znam, meni je ok, ali mi se i ne svidja bas preterano... Nekako mi se cini da svaka serija koju pretvore u film vise nije to to, ili sam samo ja ocekivala previse. A da ima dobrih fora, ima...
Ja ipak glasam za seriju Simpsonovi  :Bog