Zanimljivi slucajevi iz apotekarske prakse :)

Started by Bred, 26-12-2006, 09:23:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mirror-girl

Pa jeste Frckice! Vidis i ja znam da kazem nesto pametno...ponekad :)  :~ :)

frckica-j

mirror-girl

Bred

:F

ja cu povedem mirror girl ako , ne daj Boze, zaglavim da radim u nekoj apoteci ...
:namcor  :K2:

mirror-girl

Tesko Brede,ja sam buduci biohemicar,mada oni koji me poznaju,znaju da kod mene nista nije gotovo dok ja to ne kazem,tako da ,mozda i ja ipak zaglavim u apoteci...Ma sad ne razmisljam,jos uzivkam u raspustu :~ :~ :~ :~

Inace,ako treba pomoc oko obradjivaja pacijenata,tu sam,naravno,sve u cilju pruzanja pomoci starima i bolesnima !

frckica-j

Èek, èek, Brede, pa mora¹ da zvr¹i¹ u apoteci (bar na neko vrijeme). ©ta bi sa sta¾iranjem, polaganjem dr¾avnog i svega ostalog? Kod nas bar, apoteka ne gine svakom od nas... ©to æe reæi da ti je mirror-girl ipak neophodna!

philoserbiana

nije problem za brufen sve dok na leku pise brufen   :ok:

frckica-j

philoserbiana

Ayrton Senna

Quote from: frckica-j on 29-08-2008, 20:07:41
Meni se desilo sledece: cula komsinica da ja studiram farmaciju i dolazi da me pita da li je njoj previse da popije cijelu tabletu vitamina C. Kao,prevelika je tableta, jedva ju je progutala. (Naravno, radilo se o sumecim tabletama!)

Kada smo veæ kod ovakvih sluèejeva, sigurno ste èuli, ali i ja da napi¹em: dolazi èovek u apoteku (pripadnik nacionalne manjine-sad veæine, pa je prièa zanimljivija kada se prevede na lokalni akcenat) i ¾ali se farmaceutu. Pokazuje mu kutiju supozitorija pa upita ima li neki drugi lek, ka¾e kad ¾ena treba da popije tabljetu, ne mo¾e da je proguta, a dok je guta javlja se pena na ustima. Uz to se ¾ena zamalo nije ugu¹ila nekoliko puta gutajuæi supozitoriju. Naravno, farmaceut mu da obja¹njenje o naèinu primene, a èovek odgovori: aaaaaaaaa, tako, pa vidim ¾ena kolaæi oæi kad guta, sad æe znam kako....

Jel znate da je Mucodine vrlo ukusan da se ma¾e na hleb? E pa ima i toga, i to ga uglavnom koriste graðevinci, majstori koji fizikali¹u, lako se nanosi na kri¹ku hleba, a ukus......
Jeftin obrok, ili nekad be¹e !

mirror-girl

Meni je prosto neverovatno da ljudi bas toliko blage veze nemaju! Mislim,ok ako su pomesali naziv,nisu culi dobro,zato postoji recept,ali primena....Ili ti pacijenti nisu bas normalni ili su farmaceuti koji su im izdali lek jako neodgovorni i prosto mi ne ide u glavu kako takvi ljudi mogu da rade.Mislim,koga mrzi i ko ne voli taj posao,nek radi nesto drugo,nisu svi za rad sa ljudima!

frckica-j

©ta znam, ima ljudi koji ne skapiraju neke stvari. Ili prosto ne obrate pa¾nju jer misle da je na¹ zadatak da ih upoznamo sa svim ¹to treba da znaju. I u pravu su. (Ali da ima smije¹nih scena-ima! :K2:)
Recimo, juèe moj otac dolazi iz bolnice sa tetraciklinima dobijenim na recept. Stoka od koleginica, ni doktorica ni farmaceutkinja mu ne ka¾u kako se tetraciklini piju. Sve ¹to pi¹e je 2x1. I naravno, èovjek je krenuo da popije lijek poslije doruèka. (Antibiogram, naravno, nije uradjen, a krv i urin je davao jutros. Toliko o racionalnoj terapiji i onome: NIKAD antibiotike prije nalaza!)

Bred

O racionalnoj terapiji da ne pricamo,  od toga stvarno nema nista ...

:wacko:

Da, moguce je da ljudi ne znaju da se lekovi ne piju samo nego stavljaju i na neka druga mesta ...  :wink: :K2:

kockalone

...pa i kad znaju to,i cak pogode mesto!neki zaborave da skinu omot...zamislite da primenite neotpakovanu supozitoriju :wacko:...bilo je i toga

frckica-j