Upozorenje: Sokovi nisu voæe

Started by Bred, 27-12-2006, 10:37:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Smrda

jao duff...i ja sam se prebacila...sa stepinog na dafov cevap...
e...a sokovi inace imaju kao glavni sastojak bundevin sok,a sve ostalo su dodaci,voce,boje,arome,bla,bla...
i za to paranoisanje se slazem sa Maslackom i sa Darkerom....ne gledaj sta gutas!
mene samo zanima ono sa 100% voca...mislim,u kom soku,samo da mi je znati?
a jos se i ne kvare...nije nego..

Bred

ciklamati vise ne treba da se koriste kao konzervansi.

=> http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,1701.0.html

vladimir

Ma, najbolje je da prièate sa nekim studentom prehrambene tehnologije koji je bio na praksi u odredjenim fabrikama koje prave sokove.Kad sam èuo da oni uglavnom ne piju na¹e domaæe sokove (jer znaju ¹ta se sve stavlja unutra), radosno sam nastavio da pijem pivo! :>
Kome je jo¹ do sokova...

Darker

A ¹ta li tek sve stavljaju u pivo??

vladimir

Verujem da ima manje konzervanasa, ipak mu je kraæi rok trajanja. :wink:
A i alkohol je sam po sebi antimikrobno sredstvo. :K  A i toliko godina ga pijem i ni¹ta mi ne fali, a od sokova bih riknuo vrlo brzo.Ili bih napatio neki kancer... :hm

Bred

Ccc i mi kao studenti farmacije unosimo paranoju medju narod umesto da na naucnoj osnovi obrazlozimo da li su konzervansi stetni i koji su stetni. ccc :F Bruka.
Jos iznosimo teze da se od sokova moze umreti. Tragicno.

stef

Sokovi koji su bez konzervansa su pasterizovani, i kao takvi se mogu dugo cuvati.Ali od otvaranja, mogu da se koriste jos 5 dana...kao mleko.I mora se cuvati u frizideru, ili spajzu, posle otvaranja.

hulio_salinas

Quote from: Bred on 29-12-2006, 09:00:15
Hulio za hello sokove kazu da imaju najmanje secera od svih drugih prisutnih na nasem trzistu.

To sto kazu ili ne kazu NIJE NI BITNO!!! Ja ti pricam ono sto ZNAM!!!

Jedna zena iz Evrocerta (telo za Certifikaciju i nadzor) mi je rekla kakva je situacija u Fruviti! Naime, dobila je ponudu za posao kao tehnolog u Fruviti. Otisla je i kada je videla kakva je situacija sa higijenom i sa kvalitetom voca, pobegla je glavom bez obzira. Prica je malo duza, ali nemam zivaca da pisem celu. Zato me bolje poslusajte.

P.S. Kupite bilo koji Hello sok i vidite sta pise na bocnoj strani tetrapaka: 100ml - preporucena dnevna doza  :hm

jadrank_k

Redovno pijem hello sokove i super su svi ukusi. A to ¹to pi¹e na boènoj strani to je preporuèena dnevna doza vitamina u 100 ml soka i pokazuje koliko vitamina sadr¾i 100 ml. Mislim da je to ¹to pi¹e ba¹ pozitivno, jer taèno zna¹ koliko æe¹ vitamina dnevno uneti.

katarina

Hello i Fruvita...pa ja mislim da je to najveca hemija trenutno na trzistu! Pa pogledajte im samo boju ljudi! Ja ne pijem sokove iz tetrapaka, vise mi se isplati da kupim voce pa da iscedim! Tetrapak kupujem samo kad mi dolaze gosti, ako sam bas u frci, ali obicno i njih ponudim prvo cedjenim vocem!

tarantulica

Step je bio najveæa hemija...
Ili je jo¹ uvek?  :hmm
Nadam se da su ga povukli iz prodaje...

sladjafarm

Nisu,videla sam Step neki dan u radnji i isto sam tako reagovala,zar jos uvek postoji.
A definitivno najbolji sok je sveze cedjeni i najvece iskoriscenje vitamina je kada se pije ujutru 1/2 sata pre kafe i dorucka.
Zato predlazem svi kupite neki sokovnik ili blender,nije to skupo i lepo sebi pravite sok po ukusu koji zelite bez konzervansa i secera. To je posao od 10 min,a ukus fenomenalan  :ziveli .

Ivana_89

Da, ukus je mnogo bolji kad sami pravite sokove, uostalom i zdravije je... Meni je omiljena limunada, kisela je, osve¾ava, ima vitamina, u¾ivancija za du¹u i telo  :>

tarantulica

Sla¾em se da ni jedan sok iz tetrapaka nije kao ceðeni sok...
Dobila sam skoro sokovnik i trudim se da ¹to èe¹æe pijem prave sokove, a omiljeni mi je od grejpa, mada ste me malo pokolebali prièama da je povezan sa rakom dojke...  :run

Favis

Quote from: vladimir on 02-01-2007, 17:09:28
Ma, najbolje je da prièate sa nekim studentom prehrambene tehnologije koji je bio na praksi u odredjenim fabrikama koje prave sokove.Kad sam èuo da oni uglavnom ne piju na¹e domaæe sokove (jer znaju ¹ta se sve stavlja unutra), radosno sam nastavio da pijem pivo! :>
Kome je jo¹ do sokova...
Ja sam pricala i meni je receno da je najbolji sok na nasem trzistu nectar!!! Ali ne u smislu "najbolji medju najgorima" vec da je bas kvalitetan!