Main Menu

Depilacija

Started by Bred, 12-06-2006, 16:33:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

AquArius

 ... a i ne zoves se tako  :K
zoves se Al-are-you-talking-to-me  8)

ja sam ti ... zanesena  :cmok  :a

Bred

Pa imate xylokain mast mada pretpostavlja da je stvarno masna tako da onda nista od depilatora :)

Al-Jasmina

Pa cuj,
onda ti ni kombajn ne bi pomogao
da iscupas ista... :116:

Dakle, mesto za patent je osigurano.... :>

willie the scot

znao sam da ce iz ove teme da se izrodi neki monstrum u vidu depilirane amazonke... :>

Al-Jasmina

E one su preterivale,
ceo taj fazon sa epilacijom dojke radi efikasnijeg pucanja...

Neka od mojih pretkinja se depilirala na ognjistu...
Mislim,vatrom!
To je jedna od onih stvari koje saznate o precima
i onda danima uz kafu gledate u prazno :shock
:116:

AquArius

.. Amozenke imase samo jednu grud
strele i luka radi

.. Atilini su uzareni metal po licu cepali
jer nisu hteli dlake
a i da bi sto ruzniji i cudovishniji bili
za protivnika

.. a vatra  :shock .. to je neka Atilinog kova

Al-Jasmina

Pa pazi,
svaki 200ti covek na svetu je potomak Dzingis Kana
(mahom u oni u Mongoliji i Kini, jerbo oni ne pate od depilacije preterano)

Hriste, potomak Atile
....:shock
Aqua, opet cu gledati u prazno :trfr:

nasty girl

ajde samo malo da se vratimo na temu i uozbiljimo... :police:

Roben

Quote from: nasty girl on 19-04-2007, 23:07:26
ajde samo malo da se vratimo na temu i uozbiljimo... :police:
смодови стално у  :OFF
шта да кажу обични чланови :plez :plez :plez

lijepa bosanka

Veliki broj ¾ena se ne¾eljenih dlaèica oslobaða cele godine, ali, zbog veæeg obna¾ivanja u toku toplijih dana, s dolaskom lepog vremena ta tema postaje aktuelnija. U tu svrhu evo kratkog podsetnika, kao i podataka o promenama u nekim naèinima odstranjivanja malja.

Statistike pokazuju da se najveæi broj dama i dalje najradije opredeljuje za uklanjanje dlaèica brijanjem. Zahvaljujuæi velikom izboru novih brijaèa bezbednih za upotrebu i prilagoðenih potrebama ne¾nijeg pola, smanjen je rizik od posekotina. Sve ¹to je potrebno jeste da nakvasite ko¾u, nanesete gel ili penu za brijanje kojima æete omek¹ati dlaèice, i brijaèem prelazite preko ko¾e u smeru suprotnom od rasta dlaèica. Brijanje je najbr¾i naèin da se dlake uklone, ali dlake izrastu veæ nakon dva-tri dana i o¹trije su na dodir.

Ukoliko ¾elite, mo¾ete se opredeliti i za elektrièni brijaè - bezbedan je za upotrebu, i njime se mogu ukloniti dlaèice sa svih delova tela, raèunajuæi i one osetljive kao ¹to su pazuha i prepone. Nano¹enje gela ili pene, kao ni ispiranje, nisu neophodni, a postoje i vodootporni elektrièni brijaèi koje mo¾ete koristiti pod tu¹em. Kao i prilikom kori¹æenja obiènih brijaèa, dlaèice izrastu za dva-tri dana i o¹trije su na dodir.

Definitivno najtrajnije rezultate daje laserska epilacija, s tim ¹to je ona skupa i u principu smeju da je vr¹e samo doktori u ordinacijama, oni koji su obuèeni za kori¹æenje lasera. Na ovaj naèin mogu da se uklanjaju dlaèice sa svih delova tela, osim predela oko oèiju. Metod je efikasan kad se o tamnijim dlaèicama radi, i po moguænosti tretmane treba obavljati zimi, dok je ko¾a najsvetlija. Za svetle i sede dlaèice nekad se koristi elektroliza, bolan postupak kojim se uz pomoæ tanke igle spaljuje jedna po jedna dlaèica. Postupak je spor i skup, pa se na taj naèin tretiraju samo male regije, kao ¹to su prepone, nausnice i zulufi. Ovi metodi daju najdu¾e rezultate, ali koliko taèno duge i koliko æe tretmana biti neophodno zavisi od sluèaja do sluèaja - zavisi od toga kojom æe se brzinom nekome obnavljati dlake.

Elektrièni depilatori su zgodne stvarèice koje lako mo¾ete upotrebiti kod kuæe, a efekti traju otprilike èetiri nedelje. Mogu da uklone i sasvim kratke dlaèice. Nekada su uklanjali maltene dlaku po dlaku, pa je postupak dugo trajao, a kada bi dlake ponovo izrasle, delovale bi jo¹ gu¹æe i jaèe. S novim modelima to nije sluèaj - kada izrastu nove dlake, reðe su, mek¹e i tanje na dodir. Ako vam je ko¾a osetljivija, u poèetku se mo¾e desiti da osetite bol, a ako je ba¹ osetljiva, postoje modeli koji masiraju prilikom èupkanja i tako ubla¾avaju bol. Elektrièni depilatori mogu se koristiti i za pazuhe i prepone.

Jedna od veoma efikasnih metoda je i depilacija voskom - mo¾ete je obaviti i kod kuæe, toplim ili hladnim voskom, ako znate kako, ali je lak¹e da vam to urade u kozmetièkom salonu. Hladan ili topao vosak se nanese na ko¾u i povlaèi jednim potezom, u smeru suprotnom od rasta dlaèica, ¹to mo¾e da zaboli (nekim damama je lak¹e da pre depilacije popiju analgetik). Idealno je da dlaèice budu izmeðu tri i pet milimetara du¾ine. Nakon uklanjanja voskom, malje se ne pojavljuju sledeæe tri nedelje, nekad i du¾e, a s vremenom se i proreðuju.

Nekim damama se dopada da koriste specijalne kreme za depilaciju. Sastojci ovih krema razla¾u protein od koga se sastoji dlaka - neke kreme ukloniæe dlake s povr¹ine ko¾e, a neke æe kroz pore prodreti u ko¾u i razlo¾iti dlaku u samom korenu. Krema se nanese na regiju s koje uklanjate malje, saèekate nekoliko minuta (onoliko koliko pi¹e u uputstvu), a zatim je isperete zajedno s otpalim dlakama. Pre nego ¹to upotrebite kremu obavezno je testirajte prema uputstvu na pakovanju, jer se mogu desiti alergijske reakcije. I bez alergijske reakcije mo¾e doæi do crvenila ko¾e nakon upotrebe - ovo crvenilo obièno proðe samo od sebe. Neophodno je i proveriti, pre nego ¹to kupite kremu, za koje regije je predviðena. Koliko brzo æe izrasti dlaèice nakon uklanjanja kremom jeste prilièno individualno - znamo za sluèajeve kada izrastu veæ nakon tri dana, a nekome izrastu i tek posle dve nedelje. Najèe¹æe ste mirne izmeðu sedam i deset dana.

Za koji god metod uklanjanja malja da se opredelite, korisno je pre njega obaviti piling, kako biste oslobodili urasle dlaèice i kako bi i one bile uklonjene


                                                                              krstarica

Al-Jasmina

Quote from: lijepa bosanka on 12-05-2007, 08:54:05

Nekim damama se dopada da koriste specijalne kreme za depilaciju. Sastojci ovih krema razla¾u protein od koga se sastoji dlaka - neke kreme ukloniæe dlake s povr¹ine ko¾e, a neke æe kroz pore prodreti u ko¾u i razlo¾iti dlaku u samom korenu.

e da mi je to videti... Kod mene je krema podbacila,
ali ja sam se s tim baktala pre par godina i odustala.
Bilo bi lepo da su nove tako bajkovito uspeshne :)

lena78

lepa Bosanko,da li znas gde se u banja Luci mogu pronaci depileve proizvodi?Ili bilo ko drugi,zna li?Hitno mi je!!!

lijepa bosanka

Ne znam!!! Ali poku¹aj u nekom kozmetièkom salonu!! Ja mogu da se raspitam... ali ne ba¹ tako brzo...
Nisam iz BL,a tamo æu tek da idem za nekih 20-ak dana...

Bred

Devet saveta za savr¹eno brijanje
Autor: CDC/BT | 
Iako brijanje nije najbolje re¹enje za depilaciju, nekada je jedino. Evo nekoliko saveta koji æe vam pomoæi da se na najbolji naèin otarasite dlaèica.

1. Brijanje obavljajte uveèe
Bolje je brijati ko¾u uveèe; tako æete omoguæiti va¹oj ko¾i da se oporavi preko noæi. Ako odlazite na bazen ili na more, bolje je da se obrijete dan ranije kako biste spreèili nadra¾enost ko¾e.

2. Izaberite toplo mesto
Boravite u toploj prostoriji kako biste izbegli ‘je¾enje ko¾e’; to nije praktièno za brijanje i izaziva iritaciju ko¾e.

3. Pre brijanja obavezno oèistite ko¾u
Da biste izbegli iritaciju ko¾e, pre brijanja ko¾u pa¾ljivo oèistite gelom za èi¹æenje. A zatim uradite piling ko¾e kako biste odstranili mrtve æelije s ko¾e.

4. Prilikom brijanja koristite toplu vodu
Topla voda potpoma¾e elastiènost. Zato se tu¹irajte toplom vodom, ili brijanje obavite pod tu¹em.

5. Redovno koristite novi brijaè
Brijaè èesto menjajte, tako da bude uvek èist i da pru¾i savr¹eno brijanje bez dodatnog pritiska.

6. Koristite gel za brijanje
S gelom za brijanje brijaè æe lagano kliziti po ko¾i i izbeæi æete iritacije. Koristite gel za brijanje umesto sapuna, jer je ne¾niji za ko¾u. Nanesite gel i saèekajte dva minuta pre nego ¹to poènete s brijanjem.

7. Isperite hladnom vodom
Nakon brijanja, isperite noge hladnom vodom kako biste odstranili ostatke gela za brijanje jer hladna voda zatvara pore i osve¾ava ko¾u.

8. Nanesite hidratantnu kremu na ko¾u
Nakon brijanja, na ko¾u nanesite hidratantnu kremu koja ne sadr¾i alkohol.

9. Za¹titite ko¾u
Kako bise izbegli iritaciju ko¾e, nakon brijanja pazuha koristite dezodorans bez alkohola.


blic

pig_am_am

ja cekinju ne brijem,nego shurim...ovaj depiliram.