Main Menu

Depilacija

Started by Bred, 12-06-2006, 16:33:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Smrda

katarina,
ja sam na zalost primenila uradi sam hirurgiju,
uspwela je,samo jedna napomena,nije bila na ostljivom mestu...
A sto se veeta tice
meni to ne pomaze,ama ich...ali opet
svako ima razlicit tip dlaka...sta znam,znam kome pomaze a znam i kome ne...
i eto...tako ja sad nisam pomogla...hahha

katarina

Hahaha...vidim da je moja dlaka postala opsti problem! Ljudi necete verovati! Sama se povukla! A ne znam kako! Bila sam na moru, pa je mozda ono uradilo svoje:)

pig_am_am


katarina

Pa ne znam...nema vise kvrzice, sve ravno! Mozda je izasla sama pa sam je skinula brijacem a da nisam ni primetila. Pri tom sam mazala onaj Veet svaki dan.

vazda gladan

ау.. ову тему ћу да заобиђем...неће нико депилирати моје ћебенце

Cecilly

    
©eæer na ko¾u, dlake sa ko¾e
|||| - 19.11.2007. - 22:24

©eæer uklanja i najkraæe dlake s tela, èak i one koje vire 0,5 mm, dok za depilaciju voskom moraju da porastu 1,5 mm...
Epilacija ¹eæerom bazira se na starom receptu s Bliskog istoka. Prednosti ovakvog odstranjivanja dlaka su vi¹estruke. Ko¾a se ne o¹teæuje kao kod depilacije voskom, nema urastanja dlake, a ko¾a je bar¹unasta i glatka èak èetiri nedelje posle tretmana. Kanadska tehnika epilacije „Aleksandria” ¹eæernom pastom je apsolutni hit u svetu veæ 12 godina, a odnedavno je dostupna i kod nas.

GLATKO - „Alexandria" pasta je sastavljena od limuna, vode i ¹eæera. Posle tretmana na ko¾i nema burne reakcije, a crvenilo prestaje veæ posle nekoliko minuta. Moguæe je trajno uklanjanje dlake.
Posle dezinfikovanja ko¾e, ¹eæerna pasta (koja u ruci lièi na smolu) nanosi se suprotno od rasta dlake. Pasta obuhvata dlaku u korenu i onda se naglim pokretom ¹eæerna pasta uklanja s ko¾e u prirodnom pravcu rasta dlake. Va¾no je naglasiti da nije neophodno èekati da dlake porastu do odreðene du¾ine (kao ¹to je to sluèaj s depilacijom voskom), veæ se odstranjuju i one najsitnije. S obzirom da se dlaka uklanja u svom prirodnom pravcu rasta, ne dolazi do urastanja. Urasle dlake se stvaraju, s jedne strane, ako su dlake sklone da urastaju nisko ispod ko¾e i s druge strane, ako se dlaka izlomi prilikom primene drugih metoda, na primer brijanjem, depilacijom voskom, èupanjem pincetom. Kod epilacije ¹eæernom penom dlake se ne kidaju i ne lome, a ko¾a je mekana i ne¾na.
Razlike izmeðu voska i ¹eæerne paste
Prednosti Pasta od ¹eæera se nanosi suprotno od rasta dlake i tako prodire u folikul, dok se vosak nanosi u prirodnom pravcu, ali ne mo¾e da prodre do korena dlake. Pasta od ¹eæera se s ko¾e uklanja u prirodnom pravcu rasta brzim pokretom, a vosak se skida suprotno od pravca rasta, ¹to kida dlaku. ©eæer uklanja i najkraæe dlake s tela, èak i one koje vire 0,5 mm, dok za depilaciju voskom moraju da porastu 1,5 mm.

Vi¹e informacija mo¾ete dobiti na sajtu www.beautyhouse.co.yu

24sata

jecapereca

Da li je neko probao ovu "secernu" depilaciju?
Gde to rade i koja je cena?

katarina

Ja jesam! Pre jedno 7 godina u kucnoj reziji. Sva sam se ulepila...al ukusno je!

Enea

Quote from: katarina on 19-11-2007, 22:47:27
Ja jesam! Pre jedno 7 godina u kucnoj reziji. Sva sam se ulepila...al ukusno je!

opeta ja sa onim, sankcije donele dobro..
i ja sam to radila. smesa koju napravish ima ukus bombona od limuna =)
ha ha ha ocjesh jednu dlakavu bombonu?

Al-Jasmina

 :)): Jao Enea....
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja sam isla kod zene koja radi depilaciju sa time vec 15ak godina, mada nisam osetila limun... U pitanju je smesa za depilaciju koju koriste zene sa Bliskog Istoka...ima neku shiru u sebi...elem, ako je to to- za ruke je bilo super ali
za noge je gnjavaza jer je postupak nanosenja i skidanja dugotrajan...ali da je koza nekako lepsa nakog toga u odnosu na vosak- jeste! Nekako kao da je prirodno tranzitirala kroz cherupanje  :lol:

malena

#160
Jel zna neko mozda kako se pravi ova smesa pa da probam u kucnoj radinosti?  :hmm Jer kod mene u salonu nisam videla da ovo rade! [off] ovaj sajt gore nesto nece da se otvori [/off]

Cecilly

Da, nece da se otvori sajt...
Al pronasla sam ovo:

Depilacija ¹eæerom
Datum: 23 Oct 2007 / Kategorija: Nega Tela / Pregleda: 259

Depilacija ¹eæerom, stari recept Bliskog istoka, ponovo dobija na popularnosti. Po postupku je vrlo slièna depilaciji voskom, topao ¹eæer se nanese na ko¾u, zatim se ukloni pomoæu tankih platnenih traka. Za razliku od voska ¹ecer se samo malo zagreva tako da se ko¾a manje iritira. Takodje, ¹eæer se vi¹e lepi za dlake, a manje za ko¾u, pa je depiliranje olak¹ano. ©eæerna pasta je rastvorljiva u vodi, lako se uklanja pomoæu tople vode, nema lepljivosti i nereda.

Zbog kori¹æenja iskljuèivo prirodnih sastojaka ova se depilacija mo¾e primjenjivati i kod osoba sa izrazito osetljivom ko¾om i onih koji su skloni alergijskim reakcijama. Smola u potpunosti obuhvata dlaku i èupa je iz korena, tako da je i ponovno izrastanje usporeno, a vremenom se proredjuje i njihova gustoca. Èitav postupak manje boli nego kod klasiènih metoda.

Potreban materijal:

250g seèera
200g meda
2 ka¹ike sve¾eg soka od limuna
nekoliko platnenih traka

U èistoj posudi ¹eèer se zagreva dok ne potamni. Zatim se doda med i sok od limuna. Sme¹a se skine sa vatre i lagano me¹a dok ne postane zlatno-¾uta, gustine kao smola.

Postupak:


Pre depilacije mo¾ete ko¾u prekriti toplim pe¹kirom, kako bi otvorili folikule.

©eæernu pastu nanosite na ko¾u u trakama, najbolje drvenom ¹patulom, u pravcu rasta dlake. Potom komadom veæ pripremljene platnene trake pritisnite pastu na ko¾i i naglim pokretom, u suprotnom pravcu rasta dlake, skinite. Ako su dlake jaèe ili rastu u raznim pravcima postupak ponovite. Istu traku mo¾ete upotrebiti vi¹e puta. Ostatke ¹eæerne paste lako æete isprati mlakom vodom.

©eæer koji se pona¹a kao prirodni konzervans ne dozvoljava razvoj bakterija tako da nakon depilacije vi¹ak paste mo¾ete èuvati u fri¾ideru dve do tri nedelje.

Preuzeto sa http://kozmoplanet.com/index.php/kozmetika-recepti/depilacija-secerom-body-sugaring.html


Probaj, pa javi...
Sta vise boli?

MiKy

pa kad stavis 200g meda ekonomicnije je da kupis roll-on vosak i  :>
ja sam cula da stavljaju(davno bese)samo secer i limunov sok ili sirce  :hm

Enea

Quote from: malena on 21-11-2007, 09:20:00
Jel zna neko mozda kako se pravi ova smesa pa da probam u kucnoj radinosti?  :hmm Jer kod mene u salonu nisam videla da ovo rade! [off] ovaj sajt gore nesto nece da se otvori [/off]

nemoj da se glupirash sada kada ima toliko tih salona.
izgubicjesh i vreme i zivce.

ako se zarati opet, a ti probaj.

malena

Enea u pravu si a nije bas ni tako jednostavno kao sto sam mislila,a toliko ce me kostati i depilacija hladnim voskom u salonu... Tako da nazad u salon... :wink: