Telefonski razgovori - Sto Krace To Bolje

Started by hulio_salinas, 05-01-2007, 07:50:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

©to kraæe, to bolje
Izvor: Krstarica.com



Bez obzira na to koliko vam se dotièna dama dopada, onoga trenutka kada budete imali u rukama broj njenog telefona, potrebno je da imate na umu pravila telefonskog bontona, od kojih je najosnovnije to da kraæi razgovor uvek ostavlja bolji utisak. Pitanje koje se samo od sebe nameæe jeste da li æete izgubiti dostojanstvo ako budete po¾urili i pozvali je èim se probudite?

Èak i da vas nestrpljenje istog trenutka dovede do telefonskog aparata, stalno imajte na umu da je najbolje biti kratak i jasan. Bilo da ste uspe¹an advokat ili student, va¹ cilj je da je uverite kako vodite vrlo aktivan i ispunjen ¾ivot. Ako va¹i prvi telefonski razgovori budu kratki, ona æe steæi utisak da ste veoma tra¾ena i vredna osoba i sigurno æe po¾eleti da vas bolje upozna. Zbog toga sve ono ¹to je najbolje ostavite za sam kraj. Po starom nepisanom pravilu, najdu¾e i najtrajnije se pamti ono ¹to izgovorite na samom kraju razgovora koji vodite. Stoga ne bi bilo lo¹e da joj na kraju razgovora ka¾ete ne¹to ¹to je vedro, duhovito, lepo i veselo. Ukoliko uspete da joj donesete ¹irok osmeh na lice pre nego ¹to spustite slu¹alicu i zavr¹ite razgovor, imaæete sigurno daleko veæe ¹anse da je nagovorite da izaðe s vama.

Kada ste veæ odluèili da je pozovete, ne bi bilo lo¹e da za svaki sluèaj imate dobar razlog zbog kojeg ste je pozvali. Va¹ krajnji cilj ionako nije tek neobavezno æaskanje s njom nego da je pozovete na veèeru ili u bioskop. Zato se dobro pripremite pre nego ¹to poènete da ukucavate njen broj telefona - tako æete izbeæi muènu ti¹inu, koja mo¾e nastati ako se niste unapred pripremili za neke njene odgovore, pitanja ili komentare. Podrazumeva se da je potrebno da budete veoma pristojni. Zaboravite na sve svoje brige pre nego ¹to zapoènete va¹ prvi telefonski razgovor. Ako ste imali izuzetno lo¹ dan na poslu ili na fakultetu, saèekajte da vam se raspolo¾enje popravi i tek onda je pozovite. Ostaviæete mnogo bolji utisak ako budete vedri i dobro raspolo¾eni.


============



Ukoliko prvi put zovete devojku koja vam se dopada, nikada joj nemojte ostavljati poruku u sluèaju da ona ne podigne slu¹alicu. U redu, va¹ prvi poku¹aj da je dobijete (bar preko telefonske linije) pi¹e se kao propao, jer se umesto nje javila njena telefonska sekretarica. Mirno spustite slu¹alicu i ne ostavljajte nikakvog glasa iza sebe. Pozovite je malo kasnije ili, jo¹ bolje, zovite je sutra ili prekosutra. Ovoga puta, u sluèaju da se ponovo ukljuèi sekretarica, ostavite poruku, ali saèekajte da se ona vama prva javi, kako ne biste ostavili utisak oèajnika koji s nestrpljenjem oèekuje njen poziv. To je jedina ispravna stvar koju treba uèiniti u takvoj prilici i ujedno jedini naèin da vidite da li je ona uop¹te zainteresovana za vas. Ukoliko jeste, nema sumnje da æe se javiti. Ako nije, onda znate ¹ta vam valja èiniti - obri¹ite njen broj iz imenika ili je zaboravite ¹to je br¾e moguæe.

Kada odluèite da je pozovete prvi put, izbegavajte pozive u toku radnog vremena, kako ni sebe ni nju ne biste doveli u neprijatnu situaciju. Va¹ razgovor æe biti daleko opu¹teniji ako je budete pozvali onda kada se bude vratila kuæi. Jo¹ ne¹to, ukoliko ¾elite da organizujete izlazak u toku vikenda, zovite je najkasnije do srede. Takoðe, veoma su nepopularni pozivi u poslednji èas, tj. u petak ili subotu uveèe - oni otkrivaju va¹ oèaj jer su vam propali svi dogovori za provod. Budite ubeðeni da ona neæe verovati da je zovete samo zbog toga ¹to ste od svih ljudi po¾eleli da èujete ba¹ nju.

Na kraju, jo¹ ne¹to o porukama. Ako ste veæ prinuðeni da joj ostavite poruku, neka ona bude ¹to kraæa. Svaka poruka koju ostavljate na automatskoj sekretarici mo¾e se bezbroj puta preslu¹ati i analizirati. Stoga ne ostavljajte duge, nerazumljive i zbunjujuæe poruke. Uvek budite kratki i jasni, predstavite se, recite ¹ta ¾elite i ostavite samo jedan broj telefona na koji vas ona kasnije mo¾e pozvati.

Smrda

koliko filozofije oko jednog poziva....
mada nije da nema istine....
mrzim pozive u 5 do 12....
mrzim kad me neko zove u sred necega..
i mrzim nebulozne poruke na masini....
hehhe...mislim da je clanak ispravan

stef

 Oprosti sto zovem, samo zelim da ti cujem glas...To je slatko, nema potrebe za onim sta radis,kako si.... kada ste se culi pre samo dva sata, ali eto osetio si potrebu da pozoves dragu osobu, i da joj kazes cccccccccmok i da je cujes.

hulio_salinas

Od svih tehnickih pomagala, (fixni) telefon najmanje koristim... Uhh... Grrr..  .grins.

Al-Jasmina

Quote from: hulio_salinas on 06-01-2007, 13:01:54
Od svih tehnickih pomagala, (fixni) telefon najmanje koristim... Uhh... Grrr..  .grins.

pa kud ti onda postova ovu temu ?  :lol:

Ne znam, ima necega sto izaziva trnce,
kad cujes glas nekoga ko ti se svidja pa krv udari u glavu
od samog treperenja zvucnih vibracija...

Jos kad je u pitanju prijatan dubok glas... :happy:
to je da umres sa slusalicom u ruci

lycos

inace mi razgovori ne traju vise od 3-4 min tako da..

jeca87


Wolf

Nisam lud za telefonom, mada nekad kad sam raspolozen, znam dugo da pricam...

leila_bgd

Ja mislim da bih bez svega mogla da prezivim, sem bez telefona....
Obozavam da pricam i razglabam satima... :)

zabica

fixni...neee...
vise volim razgovor u 4 oka mada kada sa nekim nemam bas priliku za to ok je i poduzi razgovor, ali samo da su teme razgovora stvarno pametne, a ne ono "gledaj ovu glupacu na pinku..."   >:D

u principu, sto krace to bolje!

lycos

vi,zene kad zasednete na telefon..kao da se niste videle godinu dana...samo bla bla bla..bla bla bla