Elaborat iz kozmetologije

Started by spadalo, 10-01-2007, 10:31:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

spadalo

Da li je neko od koleginica ili kolega imao kao temu elaborata - izrada GELA u industrijskim uslovima! Ima li neko ideju kako poceti( trazili smo po literaturi na institutu i nismo se usrecili), gde naci neku formulaciju gela ( ona magistralna  izrada i formulacija iz tehnologije,od prosle godine, ne pomaze mnogo) i sl. Mojoj grupici je za sada poslo za rukom da pronadjemo neku paralelu u Registru lekova, ali nemamo formulaciju i to nas ubi! Hvala!  :shock

Dukica

Nisam imala gel,ali o izradi gela u industriji imas u praktikumu za tehnologiju( polucvrsti preparati),a sire o tome imas u skripti za industrijsku farmaciju. U toj skripti za Indust.farm. nema konkretno gelova,ali ima uredjaja i shema,koje bi trebalo da izaberes sam.Znaci,koji ces mlin koristiti,ako treba usitniti supst.,koju mesalicu,koji homogenizator,duplikator je uvek isti,da li treba sterilno ili ne.itd...
Ja sam imala krem sa Kortizolom,i znam da smo videli u prktikumu za tehnologiju kako se uopsteno to radi i onda sami smisljali( sto nije bilo bas carobno),ali asistentkinji se svidelo. NAravno tad nismo znali za tu skriptu iz Industirje.
Znam da je bilo bitno da za sve pomocne materije napises zasto ih dodajes i koja ima je uloga. :cvet

spadalo

Dukice, potpuno zasluzujes titulu elitnog clana-svaka cast na odgovoru  :~:Bog ! U medjuvremenu sam nasla svoj stari praktikum iz tehnologije pa cu odatle nesto da pogledam, a sto se tice te skripte nisam bas u toku  :stid: sa literaturom iz industrijske,ali cu da se raspitam-pretpostavljam da ljudi odatle spremaju ispit!
P.S.Globalna mreza me nije ni ovog puta izdala- nasla sam neki slovenacki gel na netu, sa mojom aktivnom supstancom i svim pomocnim, jos da odaberem MASINE i bice full. :V
  THANKS Pozz :cvet

BK

Moj tim treba da radi kremu za oci Hloramfenikol, nije da ne znamo nista, ali bi nam bilo mnogo lakse, jer treba da ucimo za aprilski rok, ako bi bio neko ljubazan da nam da svoj elaborat samo da pogledamo kako je to uradjeno, najveci nam je problem GMP o sterilnim uslovima u industrijskoj proizvodnji. Naravno, taj neciji elaborat necemo zloupotrebiti, samo nam treba kao smernica. Unapred hvala!!!

Lucija

Trebalo bi da radimo mast za ko¾u sa hidrokortizonom, ako neko ko je radio mo¾e da nam da neki savet: koju literaturu ste koristili osim praktikuma iz tehnologije, formulacija preparata, koliko op¹irno treba da bude?

BK

Evo postavljam ovde nas elaborat, nadam se da se koleginice sa kojima sam radila nece ljutiti, nadam se da ce vam koristiti kao smernica kako treba raditi a ne kopirati sve...morala sam da brisem neke slicie iz elaborata da bi mogla da postavim ovde

Tinkerbell

Ima li neko da mi prosledi neke slike za elaborat?
Na primer: homogenizator Erweka HO (za emulzije) ili aparat za merenje protocnosti ili kocku za mesanje, vlagometar...   
Ili preterujem?  :K

Enea

e kocka za mesanje je super, na vezbama bese obojeni granulat u roze.

mi smo precrtavale mlin chekicjar, ekscenter i rotacionu tablet mashinu iz knjiga iz biblioteke.. ne nadjosmo na netu..

zvezdica

Da vam pripomognem, nisam u toku, ali znam koliko je meni znacilo sto sam se dokopala nekog elaborata...

MiKy

ako neko ima predlog formulacije kapi za oci sa pilokarpinom  :help2:
fale nam neki detalji

Enea

nemam predlog, osim da su oficinalne i u 4.Ph i u FM3

MiKy

jel moze neko da mi dostavi `literaturu`
sta ste navodili sem praktikuma,Ph...  :help:

BK

Enea

uuu, mi nismo nishta od literature navele..  :K

MiKy

samo internet adresu? ja sam cula da je neke vracala zbog literature?
jeste vi predali bez?