Koji digitalni fotoaparat kupiti - Preporuke

Started by xxx, 14-01-2007, 15:41:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Па јел знате на ком су месту компанији Сони фотоапарати?
Вероватно на последњем,јер они имају многе друге производе којима дају приоритет.Исто важи и за самсунг.
Далеко од тога да су лоши,али не могу да се мере са овима из самог врха,а то су пре свега Олимпус,Кенон,Никон.
То је била поента моје приче јер фирме које праве само фотоапарате су далеко испред ових осталих.

Vampire 666

Ponovo nisi u pravu. Soni pravi neke od najboljih dSLR fotoaparata. Ostatak njihove ponude pripada srednjoj klasi. Znaci ne prave digitalne idijote. Mana sonijevih uredjaja je sto koriste skupe Memory Stick kartice. Inace, nikon koristi sonijeve CCD chipove, a soni nikon i pentax optiku i mehaniku.

Prica ti ne stoji. Canon na primer pravi ogroman broj proizvoda, pa su svi u vrhu po kvalitetu, bez obzira na kategoriju. Soni je po tom pitanju slicna kompanija.

bladebre

No comment! Kolega Vampire 666 vrlo ste u pravu. :D

mikele

Ок,ако је таква ситуација.
Предајем се. :wave:

benefit

Bilo koji Canon da se uzme, nema greske, jer je najbolji odnos cena-kvalitet.

Al-Jasmina

Ko se docepao snimka nastup fakulttskog hora koji je Maslacak nacinila
ima priliku da se uveri u kvalitet snimka
koji ima Canon digitalac Ixus :cvet

Enea

ma sve je to isto bip, drugo pakovanje

Al-Jasmina

Pa ne znam- ali to malo biiiip me bas usrecuje :happy:

Enea


Bred

http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=5812

Bred

Nauèite da èuvate baterije va¹eg fotoaparata
Autor: E.B. | Blic

Buduæi da digitalni fotoaparati zavise od baterija, treba nauèiti i neke stvari o njihovom kori¹æenju kod foto-opreme. Evo nekoliko saveta koji æe vam pomoæi da aparat dobro radi.

Alkalne baterije
Alkalne i mignon baterije trebalo bi da izvadite iz fotoaparata ako ih du¾e vreme ne koristite. Pod „du¾e“ se podrazumevaju dve nedelje, ne dva meseca. Ako ih ne izvadite na vreme, baterije mogu da iscure, a te hemikalije iz baterije mogu da uni¹te elektroniku ureðaja.

NiCd i NiMh
Mada se za alkalne baterije preporuèuje da ih izvadite iz fotoaparata, NiCd (Nickel-Cadmium) i NiMh (nickel metal hydride battery) ne moraju da se izvade iz fotoaparata jer ne cure, mada ih napunite ako ih niste dugo koristili.
Ne me¹ati
Nikad ne me¹ajte alkalne s punjivim baterijama jer razlièiti naponi mogu da o¹tete elektroniku aparata. Alkalne baterije imaju 1,5 V, dok punjive imaju 1,2 V.

Punjive baterije
Kod prvog kori¹æenja baterija preporuèuje se potpuno pra¾njenje, pa posle neprekidno punjenje baterije od 10 do 12 sati.

sindra

s obzirom da je od poslednjeg post-a proslo godinu dana, imam isto pitanje samo malko modernije...
Olympus SP-590UZ ili Olympus SP-590UZ?

hvala unapred

sindra

lapsus, Sony Cybershot W300 ili Olimpus SP-5900UZ?

Adonis_Vernalis

©to se mene tièe, ja sam svoj odgovor jo¹ davno napisao. Toliko o kompaktnim digitalcima. ©to se dSLR tièe, to je moja preporuka: po ceni su se neki modeli praktièno preklopili sa naprednim kompaktnim digitalcima. Za koje se carstvo opredeliti? Zavisi ¹ta ¾eli¹ od fotografije, a i od sebe.

No, ako ¾eli¹ odgovor ba¹ na postavljeno pitanje, onda (ovako, iz glave) predla¾em Olympus. Sony ima strahovito dobre dSLR kamere... recimo, alpha-900, koja ko¹ta kao proseèna godi¹nja plata proseènog Srbina (i sve su odliène, tako da se neæe¹ prevariti ako bilo koju kupi¹). Sve imaju Zeiss optiku, plus sva najbolja tehnièka re¹enja drugih proizvoðaèa, plus dobra sopstvena tehnièka re¹enja... Ali, znalci (oni kojima je do detalja stalo), Sony digitalne kamere svrstavaju u "blago nedosoljen ruèak". Sve je tu, sve najbolje. Ali, fali malo "zaèina" da bi bile savr¹ene. Olympus-u fali malo vi¹e do savr¹enstva. Ali ima vi¹e nego dovoljno "zaèina".

Niko ti ne mo¾e reæi "e, kupi to i to". Ono ¹to je meni va¾no, tebi mo¾e biti skroz nebitno. Zato, malo roncaj po netu. Predla¾em da krene¹ od sajta http://www.dpreview.com/, pa da zavr¹i¹ tamo gde se umori¹. Kad se umori¹, a ti se odmori, pa odmoran/odmorna donesi odluku... i nemoj da se kaje¹, ¹ta god da odluèi¹, jer nema mesta kajanju. Sem pojedinih, a preskupih i visoko elitnih brendova, sve kamere se danas proizvode da bi na¹le svoje kupce, i nijedna nije toliko lo¹a da se ne bi prodavala i kupovala. Meðu dana¹njim digitalcima postoji mnogo manje bitnih razlika nego izmeðu nekada¹njih aparata tipa Smena-8 i Nikon F-1. Hasselblad i Leica aparate ne pominjem, jer bi bilo nepristojno.

Ima¹ i èasopise: RePhoto i, odskora, Digital Photo, a oni imaju i svoje sajtove, pa i arhive. Kopaj, tre¾i, naði, odluèi. Kad odluèi¹, plati i u¾ivaj za sve pare.

kaja

Mogu samo da kazem da sam pre godinu dana kupila CANON Power Shot A590 IS i jako sam zadovoljna.
Takodje moram reci da sam dosta citala po netu pre nego sto sam ga kupila.
Priznajem da zaista treba prouciti fotoaparat kako bi zaista postigli najbolje.Ja jos uvek istrazujem jer ima toliko toga  :K2: