Fudbalske vesti

Started by hulio_salinas, 25-10-2006, 17:42:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

To da je raj za napadace sam osetio na svojoj (crveno-beloj) kozi (indirektno) - 5:0  :roll:

:K :K :K

Drzim mu fige  :)):
ali sam malko sumnjicav...  :roll:

8)

hulio_salinas

19. mart 2007. | Izvor: B92
Manæini odr¾ao predavanje u BG-u

Trener Intera Roberto Manæini odr¾ao je u ponedeljak na stadionu Crvene zvezde predavanje polaznicima trenerske ¹kole za A licencu Uefe pod pokroviteljstvom fudbalskog saveza Srbije. Vi¹e od 200 osoba prisustvovalo je predavanju koje je sadr¾avalo teoretski i praktièni deo.

"Mnogo je va¾no dobro saraðivati sa najbli¾im saradnicima. Ne bi trebalo pridavati znaèaja onome ¹to pi¹u novine ili onome ¹to govore ljudi koji nisu struèni, pa èak i ako je to predsednik. Mora se verovati u ono ¹to se radi jer na kraju krajeva bolje je platiti zbog svoje nego tuðe gre¹ke.", rekao je Manæini.

Treneru vodeæe ekipe italijanskog prvenstva u predavanju je pomagao njegov asistent Sini¹a Mihajloviæ, koji je imao presudan uticaj i na dovoðenje èuvenih trenera Maræela Lipija i Alberta Zakeronija.

Roben

Trener Vitesea: Izgubiæemo Lazoviæa

Sjajne partije u dresu holandskog Vitesea, fudbalskog reprezentativca Danka Lazoviæa ponovo su vratili u ¾i¾u interesovanja, a trener crno-¾utih iz Arnema Ad de Mos razoèarano je konstatovao da æe od leta ostati bez srpskog napadaèa.

"Dva najveæa holandska kluba ga ¾ele, ali i nekoliko inostranih. Mislim da æemo ga izgubiti", rekao je De Mos holandskim medijima.

PSV iz Ajndhovena prvi je iza¹ao sa ponudom za 23-godi¹njeg Lazoviæa jo¹ tokom zimske pauze, ali je nekada¹nji fudbaler Partizana tada odbio 3,5 miliona evra. PSV ga ponovo tra¾i, ali i Ajaks i AZ Alkmar.

I londonski Arsenal ukljuèio se u trku za Lazoviæa. Prema tvrdnjama pojedinih holandskih medija, predstavnici Arsenala boravili su nedavno u Arnemu na pregovorima sa Viteseom.

Lazoviæ ima ugovor sa Viteseom do 2010. godine, ali njegov odlazak iz Vitesea je gotovo izvestan veæ ovog leta.

Iz Holandije i vest da je nekada¹nji fudbaler Crvene zvezde i Totenhema, a sada èlan Den Haga
Goran Bunjevèeviæ zavrsio sezonu zbog povrede zadobijene na subotnjoj utakmici sa Spartom.

Biv¹em reprezentatvcu SRJ stradali su ligamenti kolena i odsustvovaæe sa terena osam nedelja, ¹to za njegov klub znaci praktièno do kraja sezone.

Den Hag se nalazi na dnu tabele holandske prve lige sa nikakvim ¹ansama za opstanak u eliti.

(MONDO)

Roben

Roben sve bli¾i Barseloni

Fudbaler Èelsija i holandske reprezentacije, Arjen Roben dobio je dozvolu kluba da pregovara sa èelnicima Barselone oko prelaska na "Nou Kamp".

Holandski mediji navode da se katalonski klub ozbiljno zainteresovao za Robena kao potencijalnu alternativu za neuhvatljivog Portuglaca iz redova Manèester junajteda Kristijana Ronalda.

Naime, po¹to "crveni djavoli" najverovatnije neæe pustiti Ronalda sa Old Traforda za bilo koje novce, Barsa je zagrizla za holandskog fudbalera.

Sada kad je navodno klub sa Stamford Brid¾a dao odre¹ene ruke za pregovore, mo¾da æe Katalonci sa Robenom imati vi¹e sreæe. Medjutim, zasad, osim medijskih spekulacija nema zvaniènih potvrda dva kluba.

Kako se navodi u izve¹tajima, londonski "plavci" za Robena, kojem ugovor istièe u leto 2009. godine, tra¾e najmanje 23 miliona evra.

(MONDO)

hulio_salinas

Uh.. Kad bi Roben presao u Barsu.  :happy:

Mislim da je to pravi klub (Barselona) i prava zemlja (Spanija) za ovog hitronog ludaka.  :K

mikele

Quote from: hulio_salinas on 21-03-2007, 05:57:52
Uh.. Kad bi Roben presao u Barsu.  :happy:

Mislim da je to pravi klub (Barselona) i prava zemlja (Spanija) za ovog hitronog ludaka.  :K
Све то стоји,али треба му наћи места у екипи поред Роналдиња,Месија,Етоа,Жулија,Гудјонсена...
То би било јако тешко Рајкарду(ако остане на клупи) :arracher:

hulio_salinas

Guily i Gudjonsen su (licno) losiji od Robena. Tako da mislim da ima mesta za njega pored Ronija, Mesija i Etoa.

mikele

Слажем се да су ова двојца слабији играчи од Робена,али ипак и поред ове тројиц ће се тешко наћи место за њега.
Видећемо

hulio_salinas

Znas, Rajkard je uspeo da iskombinuje Ronija, Mesija i Etoa, a secas se da su se svi slozili da je nemoguce da ova trojica igraju u istom timu. Mislim da ce naci neko "egzoticno" resenje da ukomponuje i Robena.

Uostalom, u pravu si - sacekacemo (prvo da predje, ako predje).

Roben

Luka Toni napu¹ta Fiorentinu

Napadaè reprezentacije Italije Luka Toni prema svemu sudeæi doneo je odluku da na kraju sezone napusti Fiorentinu.

Sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" u ponedeljak je objavio da Toni, sa 31 postignutim golom pro¹le sezone najbolji strelac Evrope, ¾eli da prelaskom u neki od najveæih italijanskih klubova, najverovatnije u Juventus, udvostruèi svoju platu.

Toni u Fiorentini zaradjuje 1,5 miliona evra po sezoni. Ugovor sa timom iz Firence isteæi æe mu 2009. godine.

"Gazeta" dodaje i da je 29-godi¹nji Toni veæ obavestio saigraèe da æe u letnjem prelaznom roku napustiti klub i zbog toga prodati kuæu u Firenci.

Toni je ove sezone postigao 15 golova u italijanskom prvenstvu, èiji je vodeæi strelac, sa 18 pogodaka, kapiten Rome Franèesko Toti.

Mediji su pro¹log leta ¹pekulisali o transferu Tonija u Inter, koji je italijanskom reprezentativcu navodno nudio platu od pet miliona evra po sezoni.

(Beta-AP)

hulio_salinas

31. mart 2007. | Izvor: B92, eurosport | Milo¹ Todoroviæ
Roben van terena minimum mesec dana

Krilni igraè Èelsija Arjen Roben biæe odsutan sa terena minimum mesec dana, po¹to mu je izvr¹ena operacija na kolenu.

Roben se vratio sa oteèenim kolenom nakon nastupa za reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo 2008.

„Odmah smo obavili snimanje i utvrðena je povreda meniskusa u kolenu“, izjavio je klupski lekar Èelsija za zvanièni sajt.

„Odmah mu je uraðena operacija i oporavljaæe se minimum èetiri nedelje“.

Menad¾er Èelsija ®oze Murinjo je izrazio svoje veliko nezadovoljstvo zbog povrede jednog od njegovih najboljih igraèa.

„Te¹ko mi je da prihvatim da je odigrao dve utakmice za svoju zemlju, a onda se ovde vratio povreðen“.

Roben je jedan od najkreativnijih fudbalera u Èelsiju, ali je èesto bio na listi povreðenih igraèa otkako je do¹ao na Stamford Brid¾ 2004.

„U ovom momentu ne mo¾emo sebi da priu¹timo nove povrede po¹to je svaki predstojeæi meè kao finale“, rekao je Murinjo.

Londonski tim, koji je ove sezone veæ osvojio Liga Kup, trenutno je drugoplasiran u Premijer Ligi i igra u polufinalu FA Kupa. Èelsi æe takoðe da igra sa Valensijom prvi meè èetvrtfinala Lige ©ampiona u sredu.

D¾o Kol, koji je veæi deo sezone bio povreðen, mogao bi uskoro da se vrati u tim, kao i njegov saigraè iz reprezentacije Frenk Lampard, koji se oporavio od povrede zgloba.

hulio_salinas

2. april 2007. | Izvor: B92, eurosport | Milo¹ Todoroviæ
Gatuzo: "Sanjam o Premijer ligi"

Vezni igraè Milana i reprezentacije Italije Ðenaro Gatuzo izjavio je kako je „oduvek sanjao“ da igra u Premijer ligi. Borbeni igraè je dugo bio povezivan sa potencijalnim prelaskom u Englesku, gde je Manèester Junajted najèe¹æe bio pominjan kao eventualna destinacija.

Uprkos svojim ambicijama, Gatuzo je vezan ugovorom za Milan do 2011. pa je prelazak u Englesku za sada manje izvestan.

„Ne ¾elim ni¹ta da menjam, iako sam oduvek sanjao o igranju u Premijer ligi“, rekao je Gatuzo.

„Ranije sam verovao kako nikada neæu igrati za neki klub du¾e od tri godine. Ali ovde u Milanu, kada god sam imao takve misli, oseæao sam da ipak ne treba ni¹ta da menjam“.

„Do¾iveo sam divne momente, kao i neke tu¾ne i te¹ke, ali sam uvek nailazio na ljude koji su èinili da se oseæam va¾nim. Postao sam osoba kakva sam uglavnom zato ¹to sam deo Milanove porodice“.

Umesto transfera, Gatuzo æe se posvetiti poku¹aju da osvoji Ligu ©ampiona sa ’rosonerima’, iako priznaje da æe Bajern biti velika prepreka u èetvrtfinalu.

„Bajern ima puno sjajnih igraèa, oni su jedan od najjaèih timova u Evropi“, priznao je Itlaijan.

„Verujem da su vrlo opasni. Takoðe mislim da iskustvo njihovog novog trenera Otmara Hicfilda mo¾e da nam stvori probleme“.

Gatuzo je takoðe pokazao razumevanje za Olivera Kana, koji je ka¾njen utakmicom neigranja zbog izbegavanja doping-testa.

„Mo¾da je nepo¹teno zato ¹to on nije napravio gre¹ku na terenu i nije prekr¹io pravila igre“, rekao je Gatuzo.

„Kan je vrlo harizmatièna liènost. On uvek ¾eli da pobedi i to mi se dopada. Nekako razumem Kana i to ¹ta mu se dogodilo, po¹to sam imao slièno iskustvo u Italiji“.

mikele

KUP: U polufinalu "veèiti derbi"!
(http://nono9.us)

Dva najveæa srpska fudbalska kluba Crvena zvezda i Partizan odigraæe dva meèa u samo nedelju dana, jer je u èetvrtak u Jagodini ¾rebom odluèeno da se crveno i crno-beli sastanu i u polufinalu Lav Kupa Srbije 18. aprila. Drugi polufinalni par je Vojvodina - Banat.

Crvena zvezda i Partizan æe nedelju dana ranije (11. aprila) na stadionu Crvene zvezde odigrati i prvenstveni duel u Meridijan Superligi.

U sluèaju da se utakmica Kupa zavr¹i nere¹enim rezultatom posle 90 minuta izvode se jedanaesterci, dok se jedino u finalnom meèu, koji æe biti odigran 16. maja, igraju i produ¾eci u sluèaju da pobednika ne bude posle dva poluvremena.

Tako su usli¹ene ¾elje nekolicine fudbalera Partizana, pre svih Marka Lomiæa i Milana Smiljaniæa da u polufinalu kupa za protivnika dobiju Crvenu zvezdu, u nadi da æe ponoviti rezultat od pre dva meseca kada su slavili na njenom terenu 4:2.

®reb je odr¾an u restoranu "Tigar" u Jagodini, a zamenik generalnog direktora Carlsberg Srbija Aleksandar Radosavljeviæ najpre je izvukao Partizan, a zatim Crvenu zvezdu.

Kako su u poslednja tri kola Lav kupa Crvena Zvezda i Vojvodina bili gosti, unapred je odredjeno da oni u polufinalu budu domaæini, osim ako bi se medjusobno sastali (tada bi bio ¾reban domaæin).

Predstavnik Crvene Zvezde Miodrag Odoviæ na ¾rebu podsetio je da su Zvezda i Partizan i pre dve godine igrali u polufinalu i dodao da æe crveno-beli uèiniti sve da dobiju utakmicu i da se u finalu bore za trofej nacionalnog Kupa.

On je ocenio da je u drugom polufinalu favorit Vojvodina.

"Nadam se da æemo popraviti formu, uæi u utakmicu kako treba, pobediti i tako izboriti finale. Ja sam pre tri dana rekao da oèekujem Partizan a njihovi predstavnici su to rekli danas kada su do¹li ovde", rekao je Odoviæ.

Partizan je na ¾rebu predstavljao portparol Marko Vjetroviæ, koji je rekoa da crno-beli ¾ele da odigraju kao na poslednjoj utakmici na stadionu Zvezde, kada su pobedili sa 4:2.

"U svakom sluèaju biæe to veliki praznik fudbala", kazao je Vjetroviæ.

Kako je ovom prilikom reèeno pora¾eni tim u finalu Lav kupa koje se igra 16. maja dobiæe uz do sada osvojenih 21.000 evra, jo¹ 30.000 evra, dok æe pobedniku Lav Kupa, osim trofeja pripasti i novcana nagrada od 60.000 evra. To znaèi da æe pobedik dobiti ukupno 81.000 evra, a pora¾eni finalista 51.000.

Izvlaèenju parova u Jagodini prisustvovali su predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terziæ i predsednik op¹tine Jagodina Dragan Markoviæ Palma.

(MONDO/Beta)

mikele

Lazoviæ i dalje re¹eta po Holandiji
(http://nono9.us)

Reprezentativac Srbije Danko Lazoviæ postigao je dva gola u pobedi njegovog Vitesea nad Spartom iz Roterdama.

Lazoviæ je svojim osamnaestim i devetnaestim golom u sezoni pomogao ekipi iz Arnema da ostvari pobedu u prvenstvu posle vi¹e od dva meseca i nastavi da se bori za mesto koje vodi u Intertoto kup.

Vitese je savladao Spartu sa 3:0, a na¹ napadaè je postigao prvi gol veæ u èetvrtom minutu, posle penala koji je naèinjen nad njim. Na 2:0 povisio je Ferheg u 20.minutu a konaèan rezultat postavio je Lazoviæ u 83.minutu meèa.

Danko je ponovo izbio na treæe mesto liste strelaca sa 6 golova manje od Alve¹a iz Herenvena i jednim naje od NKufua iz Tventea.

Na golu domaæina stajao i drugi reprezentativac Srbije u Viteseu Vladimir Stojkoviæ koji je po prvi put od kada je iz Francuske stigao u Holandiju na jednom meèu odbranio svoju mre¾u!

(Mondo)

hulio_salinas

13. april 2007. | Izvor: B92, Tanjug | Vladimir Novakoviæ
FIFA: Brazil jedini kandidat za SP

Svetska fudbalska federacija objavila je da je Brazil jedini kandidat za organizatora prvenstva sveta 2014. godine, nakon ¹to je Kolumbija povukla kandidaturu za domaæina tog takmièenja. Saop¹teno je da je delegacija Brazilske fudbalske federacije (CBF) u petak zvanièno dostavila potrebna dokumenta predsedniku FIFA Jozefu Blateru, tri dana pre nego ¹to 16. aprile istekne rok za prijavljivanje kandidata.

Kolumbija je u sredu odustala od kandidature, uz obrazlo¾enje da, izmeðu ostalog, ¾eli da podr¾i kandidaturu Brazila.

CBF do kraja jula mora da dostavi FIFA kompletnu dokumentaciju u vezi sa organizacijom prvenstva sveta, ukljuèujuæi i garancije brazilske vlade.

Pre nego ¹to u novembru Izvr¹ni komitet FIFA donese odluku ko æe biti domaæin ¹ampionata 2014. godine, zvaniènici svetske "kuæe fudbala" æe u septembru posetiti Brazil i obaviti inspekciju.

Domaæin narednog svetskog ¹ampionata 2010. godine je Ju¾na Afrika.