Fudbalske vesti

Started by hulio_salinas, 25-10-2006, 17:42:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

28. april 2007. | Izvor: B92 | A G
Dinamo ¹ampion Hrvatske

Fudbaleri zagrebaèkog Dinama novi su ¹ampioni Hrvatske. Oni su do titule do¹li zahvaljujuæi pobedi nad Meðumurjem od 4:1, i remiju splitskog Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu – 1:1 u 29. kolu fudbalskog prvenstva Hrvatske. Dinamo je tako èetiri kola pre kraja hrvatskog prvenstva osigurao titulu, po¹to ima 13 bodova vi¹e od drugoplasiranog Hajduka iz Splita. To je deveta titula ¹ampiona Hrvatske za „modre“

mikele

U ©paniji predvidjaju kraj Barsine ere
(http://nono9.us)

Dnevni sportski listovi u ©paniji u petak se kao kljuènom temom bave senzacionalnom eliminacijom Barselone u polufinalu Kupa kralja. Katalonci su prvi meè protiv Hetafea dobili sa 5:2, ali su ih u predgradju Madrida, umesto oèekivane ¹etnje do finala sa Seviljom, doèekali goropadni izabranici Bernda ©ustera, koji su slavili rezultatom 4:0!

"Katastrofa Barse", naslov je u listu "El Mundo Deportivo", dok lokalni list "Sport" pi¹e kako "ovo smrdi na kraj jedne ere". "La Vanguardia" podsetila je da ovo nije prvi kiks Barselone u sezoni koja je usledila posle osvajanja titula evropskog i ¹panskog prvaka u velikom stilu.

"Po¹to je demolirana u Superkupu Evrope, iznenadjena na Svetskom prvenstvu klubova i nadigrana u Ligi ¹ampiona, Barsa je jo¹ jedan trofej bacila u kantu za djubre, i to u patetiènom i samouni¹tavajuæem maniru".

Barselona se pet kola pre kraja jo¹ uvek nalazi na èelu tabele Primere, ali sa samo dva boda vi¹e od Reala, koji je jednim porazom u poslednjih 12 kola istakao ozbiljnu kandidaturu za prvu titulu posle 2003. godine.

©tampa tvrdi da postoje jasne paralele izmedju onoga ¹to se sada dogadja Kataloncima i sloma koji su do¾iveli Realovi "galaktikosi" pod vodjstvom prethodnog predsednika Florentina Pereza.

Pominju se egoizam, iscrpljujuæe promotivne turneje u letnjoj pauzi, pa èak i usred sezone (nedavno gostovanje u Egiptu), ravnodu¹nost na terenu i van njega... Pitanje je da li æe Frank Rajkard i mnogi fudbaleri i dalje biti na Nou Kampu, kada u julu bude obavljena prozivka za narednu sezonu.

©to se tièe Hetafea, dobar plasman Sevilje u prvenstvu garantuje doskora¹njem drugoliga¹u plasman u Kup UEFA, èak i ako izgubi finale Kupa. Za ©ustera i njegove uèenike va¾i isto pitanje kao i u sluèaju Barselone, samo sa tom razlikom ¹to treneru i najboljim igraèima Hetafea sasvim sigurno slede "unapredjenja" u veæe klubove.

(MONDO)

mikele

Sprski vunderkind za titulu ©panije
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5451036)

©panija ima zvanièno najbolje fudbalere do 17 godina u Evropi, a nezvanièno najbolji igraè tog tima je srpski vunderkind Bojan Krkiæ.

©panci su u finalu kontinentalnog prvenstva minimalnim rezultatom savladali vr¹njake iz Engleske, a titulu "furiji" doneo je, pogadjate, mladi napadaè Barselone, koji je u 49. minutu postigao jedini gol na susretu.

Sin biv¹eg fudbalera OFK Beograda i Crvene zvezde, Bojana starijeg i ¹panske atletièarke Marije Luize Perez bio je najzaslu¾niji ¹to je ©panija uop¹te do¹la u priliku da se bori za trofej, po¹to je u polufinalu sjajnim golom sa tridesetak metara izjednaèio na 1:1 protiv domaæina turnira Belgije. ©panci su zatim na penale izborili mesto u finalu.

Krkiæ junior, koji trenutno nastupa za B tim Barselone, za ¹est godina u svim mladjim kategorijama katalonskog kluba vi¹e od 900 puta upisao se u strelce. Èudo od deteta, kojeg u ©paniji veæ porede sa Ronaldinjom i Mesijem nedavno je golom debitovao i za prvi tim Barselone. Katalonci su u prijateljskom meèu savladali afrièkog ¹ampiona Al Ahli 4:0, a Krkiæ je na asistenciju Saviole postigao gol i tako postao najmladji strelac u istoriji kluba.

"Presreæan sam ¹to imamo jednog takvog igraèa. Krkiæ je poseban talenat. Jo¹ je veoma mlad, ali u svakom njegovom potezu na terenu prepoznaju se veliki potencijal i klasa", pohvalno se o Krkiæu nedavno izjasnio trener Barselone Frank Rajkard.

Teoretski jo¹ postoji moguænost da Krkiæ, koji æe u avgustu napuniti 17 godina, jednog dana zaigra za Srbiju, ali kako stvari verovatno nikada neæe. Rodjen je u ©paniji i odluèio je da igra za njih.

(MONDO)

hulio_salinas

14. maj 2007. | Izvor: B92, Beta | Milo¹ Todoroviæ
Opro¹taj Sini¹e Mihajloviæa 28.maja

Proslavljeni fudbalski reprezentativac Sini¹a Mihajloviæ æe 28. maja na stadionu "Karaðorðe" u Novom Sadu opro¹tajnom utakmicom zavr¹iti karijeru koju je zapoèeo pre 20 godina u FK Borovo. Sa jedne strane terena naæi æe se aktuelni ¹ampion Italije, milanski Inter, a sa druge "Mihin tim", koji je on sam odabrao, a èiniæe ga slavna imena evropskog i svetskog fudbala, koji su i sami, poput Kristijana Vijerija i Franèeska Totija, potvrdili dolazak u Novi Sad.

Sav prihod od utakmice namenjen je ¹tiæenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja u Sremskoj Kamenici i sportistima-invalidima Novog Sada, najavio je danas  Mihajloviæ na konferenciji za novinare kojoj je, pored brojnih liènosti iz sporta, kulture i biznisa, prisustvovao centarfor Intera ¹vedski reprezentativac Zlatan Ibrahimoviæ, jedan od najboljih svetskih napadaèa.

"Voleo bih da sam sa Mihajloviæem igrao veæi deo karijere, jer bih uz njegovu pomoæ sigurno postigao mnogo vi¹e golova", rekao je Ibrahimoviæ i izrazio nadu da æe na¹ proslavljeni as izgraditi i uspe¹nu trenersku karijeru.

Prema nezvaniènim informacijama, ulaznice za Mihajloviæevu opro¹tajnu utakmicu ko¹taæe izmeðu 15 i 20 evra, a njihova prodaja trebalo bi da poène u utorak.

Mihajloviæ je roðen 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Karijeru je zapoèeo 1986. u Borovu, da bi potom od 1988. do 1991. igrao u Vojvodini, sa kojom je 1989. osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Proslavio se u dresu beogradske Crvene zvezde u koju je pre¹ao u januaru 1991. i iste godine osvojio titulu prvaka Evrope i Interkontinentalni kup.

Kasnije je sa mnogo uspeha igrao za italijanske klubove Romu, Sampdoriju, Lacio i milanski Inter u kojem je 2006. okonèao igraèku karijeru, a gde trenutno radi kao pomoænik trenera Roberta Manæinija. Tokom 14 sezona provedenih u Italiji Mihajloviæ se proslavio kao jedan od najboljih svetskih izvoðaèa slobodnih udaraca.

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajloviæ je od 1989. godine odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova. Uèestvovao je na prvenstvu Evrope 2000. u Belgiji i Holandiji i svetskom ¹ampionatu 1998. u Francuskoj.

Mihajloviæ je tokom karijere odigrao preko 400 utakmica i osvojio èak 16 trofeja.

====================

Kapiten U20 Brazila u Liverpulu

Kapiten brazilske fudbalske reprezentacije za igraèe stare do 20 godina Lukas Leiva u julu æe iz Gremija preæi u Liverpul, saop¹tio je najtrofejniji engleski klub.

"Zaista nisam oèekivao da tako brzo napustim Brazil, ali nije moguæe odbiti ovako dobru ponudu od tima kao ¹to je Liverpul", rekao je 20-godi¹nji fudbaler sredine terena za sajt Liverpula.

Leiva æe u Gremiju ostati do zavr¹etka Kupa Libertadores, ju¾noamerièke verzije Lige ©ampiona, u kojem je njegova ekipa stigla do èetvrtfinala.

====================

Barselona postavila rok Lampardu

Uprava Barselone dala je rok prvotimcu Èelsija Frenku Lampardu da se izjasni da li ¾eli da preðe u taj klub, objavili su lokalni mediji. Èelnici katalonskog kluba zahtevaju od 29-godi¹njeg fudbalera da posle finala FA Kupa, u kom se u subotu 19. maja sastaju Èelsi i Manèester Junajted, odluèi da li æe prihvatiti uslove koji su mu ponuðeni.

Lampard u Èelsiju igra od 2001. godine i za taj klub je na 223 utakmice postigao 61 gol. Pre dve godine je progla¹en za najboljeg fudbalera Engleske, a u izboru za najboljeg fudbalera sveta zauzeo je drugo mesto, iza Brazilca Ronaldinja.

Interesovanje za engleskog reprezentativca pokazali su i Juventus i Inter iz Milana.

mikele

To¹iæ za MONDO: Pomalo sam se zasitio So¹oa

Vi¹e od hiljadu kilometara daleko od Beograda, na samom istoku Francuske, tik uz granicu sa ©vajcarskom i na samo pola sata kolima od Ciriha sme¹ten je gradiæ Monbeliar. Krije fabriku automobila Peugeot, popularnog fudbalskog prvoliga¹a So¹o i srpski fudbalsko - estradni par Du¹ko To¹iæ - Jelena Karleu¹a.

"Nije ba¹ da se krijemo, ali istina je da je ovde intima zagarantovana, dok se u Beogradu garantuju samo medijske la¾i, paparaci i ostale gluposti. Tamo ne mo¾emo kafu normalno da popijemo, a ovde ¹etamo kao sav normalan svet. To je za nas najveæi kvalitet ovog mirnog mesta“, poèeo je za MONDO prièu To¹iæ, dok je sa izabranicom srca svog sedeo u omiljenom restoranu u centru grada.

So¹o je osvojio Kup Francuske, prvi put posle 70 godina, i zahvaljujuæi tom uspehu sledeæe sezone igraæe u Kupu UEFA, uprkos tome, To¹iæ bi na leto, ipak, voleo da promeni sredinu

"Znam da postoji nekoliko ponuda. So¹o je klub koji se ne libi da svake godine prodaje mnogo igraèa. Mislim da bi mogli da me puste ukoliko se pojavi dobar klub koji je spreman da plati obe¹teæenje. Ja sam za odlazak jer se veæ oseæam pomalo zasiæeno u So¹ou“, naveo je To¹iæ.

Ljubavni tandem poku¹ava to da bude i u fudbalskim vodama pa je Jelena redovan gost na svim Du¹kovim utakmicama, a polako upoznaje i fudbal.

"Tek kad sam upoznala Du¹ka srela sam se sa fudbalom. Nikada do tada nisam i¹la na stadion ili pratila meèeve na televiziji. Uspela sam da nauèim i ¹ta je ofsajd, ¹ta je taktika 3-5-2, 4-4-2 i ostalo. Skoro su dolazili i neki menad¾eri iz Engleske pa sam i sa njima prièala dok je trajala utakmica. Za mene je Du¹kova karijera prioritet. Svoju sam stopirala jer sam ja veæ odavno na vrhu, a njemu tek predstoji pravi uspon. Zato ¾elim da mu pru¾im punu podr¹ku i budem njegov najveæi oslonac. Volim kad smo zajedno i odsustvo iz Beograda mi ne pada ni malo te¹ko", rekla je JK za MONDO.

Drugim reèima Jelena bi mogla da bude podr¹ka To¹iæu i ostalim mladim reprezentativcima i na predstojeæem Evropskom prvenstvu koje se odr¾ava u junu u Holandiji.

"Oèekujem je na tribinama. Lepo nam je, volim je, voli me i nema razloga da ne u¾ivamo u tome. Ovog leta mi predstoje bitne stvari u karijeri. Sanjam, kao i ostali moji drugovi, plasman mlade reprezentacije u zavr¹nicu EP, kao i poziv Klementea za meè sa Finskom. Nadam se da æu dobiti isupnjenje tih ¾elja“, rekao je To¹iæ.

O zajednièkim ¾ivotnim planovima i eventualnom braku Jelena i Du¹ko jo¹ ne ¾ele da prièaju za javnost... "Nema ¹ta da se ka¾e. Nema datuma, niti sam jo¹ klekao pred moju Jelenu. ®ivimo zajedno, delimo mnogo toga i super nam je...“, zakljuèio je To¹iæ sa osmehom.

(MONDO)

:ohman: :ohman: :ohman: :ohman: :ohman: :ohman:

mikele

®igiæ za MONDO: Istanbul ne, Ostrvo da

Recite samo Nikola ®igiæ i u Santanderu i okolini sva æe vam vrata biti otvorena a osmeh biti jedini naèin komunikacije lokalnog stanovni¹tva.

Gorostasni centarfor je u Primeri postigao 10 golova, nad njim su napravljena èetiri penala i ima ¹est asistencija. Uèinak koji ga je napravio idolom "sosiosa" Rasinga i vratio u ¾i¾u fudbalske Evrope. Ponude sti¾u sa Ostrva, iz Italije, ali i daleke Turske.

"Istina je da je Fenerbahèe kontaktirao mog menad¾era, ali moguænost odlaska u Istanbul je mala. Prosto ¾elim da ostanem u zapadnom delu Evrope u jaèim ligama. Ne ¾uri mi se iz Rasinga jer sam se sna¹ao fenomenalno. Ipak, voleo bih da igram u klubu sa veæim ambicijama, koji igra u evropskom takmièenju. Sa te strane odlazak je vrlo moguæ veæ u junu. Sve zavisi kakve æe ponude dobiti Rasing, jer oni odluèuju", istièe Nikola ®igiæ, dok u kafiæu na pla¾i ispija prvu jutarnju kafu.

Tokom na¹eg boravka u Santanderu "èitav grad" je prièao da je Valensija veæ kaparisala reprezentativca Srbije.

"Èuo sam i ja, odnosno rekao mi je konobar. Vest potièe od njihovog najboljeg radio voditelja. Navodno, on tvrdi da je stvar gotova. Ja nemam takvu informaciju, ali zvuèi mi lepo. Sigurno je da neæu iæi u Real, Barselonu ili Juventus. To su ©panci malo naduvali. Realnija opcija je neki stabilan klub iz Engleske ili ©panije. Sa druge strane i Rasing bi mogao da poveæa moja godi¹nja primanja i zadr¾i me jo¹ godinu dana", iskren je ®igiæ.

Premija od Bilbaa

Savet kladiocima. U sledeæem kolu Rasing bez ®igiæa i Munitisa gostuje Viljarealu, dakle pobeda domaæina, a nakon toga u Santander sti¾e Levante.

"To dobijamo sigurno. Vraæamo se Pedro i ja, a uz to nam je Atletik Bilbao dao premiju od 20.000 evra da pobedimo njihovog direktnog rivala za zonu ispadanja. U ©paniji su takve stvari dozvoljene, iako ne mogu svi to da rade. Mislim da æemo pobediti Levante sigurno", trlja rukama ®igiæ.

Rukomet kao hobi

Nikola ®igiæ se ne odvaja od rukometa¹a Teke. Svaki slobodan trenutak provodi najvi¹e u dru¹tvu tehnièkog direktora ovog tima Dragana Mladenoviæa i prvotimca, Slovenca, Luke Zvi¾da.

Tom trilingu svakodnevno se prikljuèuju ®ikica Milosavljeviæ i Bojan Stefanoviæ, kao i Hrvat ¹vedskog porekla Umberto Brajdiæ.

"Oni su vi¹e sa mnom nego sa svojim ¾enama. Drugog dana po mom dolasku Mladenoviæ je u¹ao u hotel u kome sam spavao, video me na recepciji i rekao 'Ti, mali, polazi sa mnom'. Od tada smo nerazdvojni i dugujem im mnogo. Da nije njih bilo nikada se ne bih ovde sna¹ao tako brzo. Sada ka¾em da mi je rukomet hobi, a kad su me videli sa loptom odmah su me pozvali u ekipu, da ih spasim ispadanja iz Prve lige ©panije", kroz smeh je rekao ®igiæ.

Autogrami, poljupci...

Srpski centarfor je apsolutni idol i "fudbalski Bog" u Santanderu.

"Te¹ko mi je da pro¹etam gradom ili da odem na veèeru. Autogrami, fotografisanje i poljupci ne prestaju. Posle utakmice izlazak sa stadiona traje vi¹e od pola sata. Ipak, slatka je to slava a svi smo od strane kluba obavezani na maksimalan odnos prema navijaèima", izjavio je ®igiæ.

Nikola ®igiæ ¾ivi na pet minuta pe¹ke od stadiona u stanu koji je sam birao. Ipak, poznaje ceo grad jer ka¾e da u Santanderu ima mnogo mesta za u¾ivanje.

"Grad na moru, mo¾ete zamisliti koliko je dobrih restorana, ba¹ta i ostalog ¹to ubija slobodno vreme. Sa prijateljima igram tenis ili fudbal na pla¾i, odemo povremeno i na kuglanje".

(MONDO)

hulio_salinas

Jedan je Nikola Zigic!!!

:Bog

Fantastican igrac koji stalno moze napredovati. Igrac koji radi, trudi se i zna znanje. Kralj.

hulio_salinas

18. maj 2007. | Izvor: Tanjug
Berluskoni bi da vrati ©evèenka

Predsednik italijanskog fudbalskog prvoliga¹a Milana Silvio Berluskoni izjavio je da bi radije potro¹io novac da vrati Ukrajinca Andreja ©evèenka iz Èelsija, nego da anga¾uje prvotimce ¹panske Barselone Kamerunca Samjulea Etoa i Brazilca Ronaldinja. "Ukoliko bih morao da biram, najradije bih se odluèio za ©evèenkov povratak. To bi bila izvanredna stvar za na¹ tim. Veoma sam vezan za Andreja i bio bih presreæan kada bi se on vratio u Milan", kazao je 71-godi¹nji Berluskoni.

Uprava italijanskog kluba æe, kako prenose lokalni mediji, pregovore sa ©evèenkom poèeti posle finalne utakmice Lige ¹ampiona, koju Milan u sredu 23. maja igra protiv engleskog Liverpula.

Italijanski mediji podseæaju i da je Berluskoni pre nekoliko nedelja izjavio da je spremio 100 miliona evra kako bi u Milan doveo Ronaldinja.

mikele

Jankoviæ za MONDO: Hoæu da igram ili da idem!

Bo¹ko Jankoviæ bi ovog leta lako mogao da napusti Majorku. To je èinjenica koju ni mladi reprezentativac Srbije ne krije. Razlog je neoèekivano mala minuta¾a koju trener Gregorio Manzano u poslednje vreme poklanja na¹em internacionalcu.

"Besan sam i zbunjen. Ni¹ta mi nije jasno, a odgovore ne dobijam. Zato sam u dru¹tvu menad¾era Zorana Stojadinoviæa bio na razgovoru kod sportskog direktora Nanda. Radi se o tome da sam jedan od najboljih igraèa, u debitantskoj sezoni postigao sam devet golova. Znaèim timu, to ne kriju ni saigraèi, ali trener me jednostavno izostavlja. Nijednom mi nije objasnio zbog èega. Samo saop¹ti tim bez mog imena i to je to", ka¾e Jankoviæ za MONDO.

Majorka u subotu uveèe igra meè 35. kola Primere. Na stadion Son Moi sti¾e kandidat za titulu Valensija.

"Ako me Manzano opet izostavi, reæi æu da sam nezadovoljan i da hoæu da idem. U ©paniji ne vole da imaju nezadovoljne igraèe u klubu, pa se odmah tra¾i re¹enje. Mo¾da me prodaju ili ustupe nekome. Videæemo, sve je na treneru, ja sam svoje rekao na terenu. Nisam razma¾en, niti mislim da sam zvezda, ali ne dam na sebe".

Susret sa Valensijom vi¹estruko je znaèajan Jankoviæu i Majorci, s obzirom na to da rukovodstvo Valensije ne krije simpatije prema na¹em internacionalcu.

"Kontakti su veæ napravljeni izmedju dva kluba. Nastup u direktnom duelu bi mi znaèio mnogo. Imam ogroman motiv da protiv njih igram dobro. Nadam se da æu poèeti meè i dokazati da imam kvalitet za Valensiju. To je fenomenalan klub, pravi posle Majorke", ne krije Jankoviæ da pri¾eljkuje promenu sredine.

Pred sam kraj sezone slede mini-pripreme reprezentacije Srbije za duel sa Finskom, 2. juna.

"Va¾na i te¹ka utakmica. Nema ®ige, a nama je potreban 'brejk' u gostima. Kvalitetniji jesmo, ali Finska je kod kuæe vrlo nezgodna. Optimista sam kao i uvek i mislim da æemo prvi put kuæi vratiti sva tri boda ba¹ iz Helsinkija".

Svaka èast A timu Srbije, ali Jankoviæ ipak jedva èeka Evropsko prvenstvo za mlade i novu ¹ansu njegove generacije za istorijski uspeh.

"Znam da nas mnogi otpisuju zbog grupe u kojoj su Italija, Engleska i Èe¹ka. Svi moraju da shvate da ova generacija ima kvalitet, veliko drugarstvo, ali najva¾nije je da nema nijedan kompleks. Mnogo nas dolazi iz jakih evropskih liga i navikli smo da svakog vikenda igramo zahtevne meèeve. Nikoga se ne pla¹imo, niti æemo ih respektovati vi¹e nego ¹to je sportski. Neka Englezi, Italijani i Èesi misle malo ¹ta im to sti¾e sa Balkana. Verujem da mo¾emo da napravimo uspeh jer osim igraèkih kvaliteta imamo i sjajnog trenera Djukiæa, kom neizmerno verujemo i koji je oslonac ovog tima Srbije", zavr¹io je "vezista" Majorke.

(MONDO)

Chef

20. maj 2007. | Izvor: B92, eurosport | Milo¹ Todoroviæ
Hargrivs u Manèester Junajtedu

EurosportPredsednik Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer najavio je da je postignut dogovor sa Manèester Junajtedom oko prelaska Ovena Hargrivsa u redove engleskog ¹ampiona. "Oven odlazi", rekao je Bekenbauer za DSF. "To je bila njegova ¾elja, a i ugovor je finansijski povoljan". Bekenbauer nije direktno potvrdio navode da transfer iznosti 25 miliona evra, ali je rekao da je "u tom rangu". Junajted je bio u pregovorima sa igraèem tokom cele sezone, ali stekao utisak da Bajern ne namerava da ga proda.

26-godi¹njak, koji je u Bajernu 10 godina, najverovatnije æe potpisati èetvorogodi¹nji ugovor sa Junajtedom.

Hargrivs je peti igraè Bajerna koji je oti¹ao, nakon ¹to je odigano poslednje kolo Bundeslige u subotu.

Memet ©ol se povukao, Hasan Salihamid¾iæ prelazi u Juventus, dok æe Ali Karimi i Klaudio Pizaro takoðe napustiti klub, ali se jo¹ uvek ne zna gde æe preæi.

hulio_salinas

Ma Jankovic je jedna obicna naduvana neznalica. On je igrac: "ubi me puskom ako udjem u duel". Ne moze bez angazovanja i bez zalaganja da igra. Place mi se kad vidim da se vuce k'o slina u dresu reprezentacije. Uopste nema postovanja prema crvenom dresu, prema naciji, prema drzavi. Neopevana budala. Ne bih mu dao da igra ni u skolskom dvoristu...

:wall:

================

Mislim da ce biti odlican potez ako Hargrivs predje u ManUTD. Mislim da je to pravi tim za njega. Mislim da ce explodirati u Mancesteru. To je odlican igrac koji bi se vrlo lako uklopio na "ostrvske uslove". Pa ne igra za dz u reprezentaciji Gordog Albiona...

Dobar igrac...

mikele

Be¾anija dovodi Djanija Æurèiæa!

Izgleda da je Sa¹a Djani Æurèiæ pobedom u "Velikom bratu" na dobrom putu da "o¾ivi" svoju fudbalsku karijeru!

Kako pi¹e "Kurir", èelnici prvoliga¹a Be¾anije odluèili su da ponude ugovor Æurèiæu, koji bi po njihovom mi¹ljenju svojim iskustvom pomogao mladim fudbalerima, koji æe sledeæe sezone igrati u kvalifikacijama za Kup UEFA.

Harizmatièni Æurèiæ je nekoliko puta u "Velikom bratu" pokazao da, uprkos vi¹ku kilograma, jo¹ uvek poseduje kvalitete koji su ga svojevremeno i odveli u najjaèe takmièenje na svetu Premijer ligu.

Finansijski uslovi i du¾ina ugovora koji je Be¾anija ponudila Æurèiæu jo¹ uvek nisu poznati.

Popularni Djani u karijeri, koju je naglo prekinuo pre sedam godina, nastupao je za OFK Beograd, Partizan, Bolton, Aston Vilu, Kristal Palas, Njujork Metrostars, Maderval i Obiliæ. Æurèiæ je u svoju biografiju uspeo da upi¹e i 14 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, a postigao je i jedan gol za "plave".

(MONDO)
О Боже,Боже :wall:
:besetz:

mikele

Butoroviæ i Vojvodina se ne ¹ale

Predsednik Vojvodine Ratko Butoroviæ bio je ozbiljan kada je izjavio da nijedan njegov fudbaler neæe dobiti dozvolu za prelazak u Crvenu zvezdu ili Partizan. I ne samo to, Butoroviæ je izuzetno zainteresovan da osna¾i novosadske crno-bele nekim od istaknutih prvotimaca "veèitih rivala" srpskog fudbala!

Vojvodina je tako poslala zvaniène ponude za Du¹ana Bastu, Milanka Ra¹koviæa, Elija Tadeua, Aleksandra Pantiæa, Ivicu Kralja, Alberta Nadja, Milivoja Æirkoviæa, Nemanju Rniæa, Ljubi¹u Vukelju, Neboj¹u i Nenada Marinkoviæa.

"Buduæi da duboko po¹tujemo rivale i sportske prijatelje iz Zvezde i Partizana, oseæali smo se obaveznim da ih zvanièno upoznamo sa na¹im ¾eljama i ponudimo konkretne razgovore oko tih igraèa. Za Bastu smo spremni da platimo obe¹teæenje u visini od milion evra, i to ne u ratama, nego odjednom", objasnio je Butoroviæ u izjavi za "Sportski ¾urnal".

Sportski direktor "lala" Cvetko Ridjo¹iæ kategorièno je demantovao da se radi o marketin¹kom potezu.

"Neka Zvezda i Partizan prihvate na¹e ponude, pa æete videti da li je u pitanju marketing! Vojvodina je gospodski klub, ima svoje ambicije. Druga je stvar ¹to je kod nas neobièno ono ¹to je u celom svetu potpuno normalno", rekao je Ridjo¹iæ za "Press".

Kako trenutno stoje stvari, Novosadjani imaju mnogo bolje ¹anse da se pojaèaju u Humskoj 1 nego na Marakani. Ivica Kralj je slobodan igraè, kao i Ljubi¹a Vukelja, dok su Nadj, Rniæ, braæa Marinkoviæ i Æirkoviæ pod ugovorima, pa tu stvari stoje ne¹to slo¾enije.

Mladi reprezentativac Rniæ je veæ izjavio da nije spreman za odlazak u Novi Sad, po¹to ¾eli da poka¾e koliko zna u crno-belom dresu.

Kralj ka¾e da je "iznenadjen" pozivom Vojvodine, mada mu godi pokazano interesovanje.

"Reè je o ozbiljnom klubu i ozbiljnim ljudima, koji znaju ¹ta hoæe. A hoæe najbolje", rekao je Kralj za "®urnal".

(MONDO, foto: MN Press)

Ово би стварно било екстра,да поред Звезде и Партизана,донекле и ОФК-е, добијемо још један добро организован клуб који може у Европи да победи некога.
Свака част :pljes:

mikele

Danko Lazoviæ pre¹ao u PSV!
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5633726)

Posle odliènih igraèa ovog proleæa u Viteseu, za koji je postigao 19 golova, nekada¹nji fudbaler Partizana Danko Lazoviæ pre¹ao je u PSV iz Ajndhovena za koji je potpisao petogodi¹nji ugovor, objavljeno je na sajtu PSV-a.

Lazoviæ je u èetvrtak ujutro, posle lekarskih pregleda, postigao i finalni dogovor sa èelnicima PSV-a i posle podne potpisao ugovor.

Napadaèa fudbalske reprezentacije Srbije ¾eleli su mnogi klubovi Evrope, ali je on odluèio da ostane u Holandiji i potpi¹e za klub za koji je sa velikim uspehom igrao i Mateja Ke¾man.

Lazoviæ: Hteo sam da dodjem u PSV
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5633727)
"Presreæan sam. ®eleo sam i ranije da igram za PSV, ali se nisu sve kockice poklopile. PSV je bio zaista jedini klub u koji sam ¾eleo da predjem, inaèe bih ostao u Viteseu", izjavio je Lazoviæ posle potpisivanja ugovora.

(MONDO)

hulio_salinas

9. jul 2007. | Izvor: B92 | Milo¹ ©aranoviæ
Ispred svih, Brazil '70 i Dijego

Reprezentacija Brazila koja je 1970. godine pobedila na Svetskom prvenstvu u Meksiku najbolji je tim svih vremena u izboru fudbalskih struènjaka koji je sproveo magazin 'World soccer'. Najlep¹i gol svih vremena postigao je Dijego Armando Maradona 1986. godine, a najbolja utakmica ikada odigrana polufinale SP u Meksiku Italija – Nemaèka (4:3).

Brazilski tim iz 1970. godine opisan je kao "vi¹e od tima" a u obja¹njenju se ka¾e "ekipa koja je pobedila na Svetskom prvenstvu je postala mit, simbol lepog fudbala."

Drugi tim u ovom izboru je Maðarska iz 1953. godine, treèe mesto pripalo je ekipio Holandije koja je izgubila finale SP 1974.

Tim Milana iz sezone 1989/90 zavr¹io je na èetvrtom mestu, a tim madridskog Reala sa kraja pedesetih i pored pet titula prvaka Evrope tek je ¹esti.

Posle Maradonine bravure iz èetvrtfinala sa Englezima u Meksiju 1986. godine je gol Marka van Bastena iz finala PE 1988. godine, treæi je Zidanov pogodak u finalu Lige ¹ampiona 2002. godine.

Posle polufinala SP 1970. godine Italija – Zapadna Nemaèka na listi su finale Lige ¹ampiona 2005. (Liverpul – Milan), a na treæem mestu je pobeda Reala nad Ajntrahtom iz Frnkfurta (7:3) iz 1960. godine.

Na internet stranicama 'World soccer' mogu se videti svi golovi i detalji sa utakmica koje su se na¹le u izboru.
Lepo, lep¹e, najlep¹e!

Najveæi timovi svih vremena:

1. Brazil 1970
2. Maðarska 1953
3. Holandija 1970
4. Milan 1989-90
5. Brazil 1958
6. Real Madrid 1956-60
7. Brazil 1982
8. Barselona 1991-94
9. Italija 1934-38
10. Francuska 1998- 2000
11. River Plejt kraj èetrdesetih
12. Ajaks 1971-73
13. Bajern Minhen 1974-76
14. Seltik 1967
15. Francuska 1984
16. Danska 1986
17. Real Madrid 1998
18. Totenhem 1961
18. Liverpul 1977
20. Manèester Junajted 1999

Najlep¹i golovi svih vremena:
1. Dijego Maradona (Argentina – Engleska 2:1, 1986)
2. Marko Van Basten (Holandija – SSSR 2:0, 1988)
3. Zinedin Zidan (Real Madrid – Bajer Leverkuzen 2:1, 2002)
4. Saed Ovairan (Saudijska Arabija – Belgija 1:0, 1994)
5. Pele (Brazil – ©vedska 5:2, 1958)
6. Arèi Gemil (©kotska – Holandija 3:2, 1978)
7. Karlos Alberto (Brazil – Italija 4:1, 1970)
8. Ferenc Pu¹ka¹ (Maðarska – Engleska 6:3, 1953)
9. Dijego Maradona (Argentina – Belgija 2:0, 1986)
10. Lionel Mesi (Barselona – Hetafe 5:2, 2007)
11. Riki Vilja (Totenhem – Manèester Siti 3:2, 1981)
12. Rajan Gigs (Manèester Junajted – Arsenal 2:1, 1999)
13. Rivaldo (Barselona – Valensija 3:2, 2000)
14. Denis Bergkamp (Holandija – Argentina 2:1, 1998)
15. Esteban Kambijaso (Argentina – Srbija i Crna Gora 6:0, 2006)
16. Majkl Oven (Argentina – Engleska 2:2, 1998)
17. Roberto Baðo (Italija – Èehoslovaèka 2:0, 1990)
18. D¾ord¾ Best (Manèester Junajted – ©efild Junajted 2:0, 1971)
19. Gerd Miler (Zapadna Nemaèka – Engleska 3:2, 1970)
20. Helmut Ran (Zapadna Nemaèka – Maðarska 3:2, 1954)

Najbolje utakmice svih vremena:
1. Italija – Zapadna Nemaèka 4:3, 17. jun 1970.
2. Liverpul – Milan 3:3, 3:2 penalima, 25. maj 2005.
3. Real Madrid – Ajntraht Frankfurt 7:3, 18. maj 1960.
4. Zapadna Nemaèka – Francuska 3:3, 8. jul 1982.
5. Maðarska – Urugvaj 4:2, 30. jun 1954.
6. Francuska – Brazil 1:1, 4:3 penalima, 21. jun 1986.
7. Engleska – Zapadna Nemaèka 4:2, 30. jul 1966.
8. Brazil – Italija 4:1, 21. jun 1970.
9. Benfika – Real Madrid 5:3, 2. maj 1962.
10. Engleska – Maðarska 3:6, 25. novembar 1953.
11. Zapadna Nemaèka – Maðarska 3:2, 4. jul 1954.
12. Italija – Brazil 3:2, 5. jul 1982.
13. Brazil – Urugvaj 1:2, 16. jul 1950.
14. Manèester Junajted – Bajern Minhen 2:1, 26. maj 1999.
15. Blekpul – Bolton 4:3, 2. maj 1953.
16. Liverpul – Alaves 5:4, 16. maj 2001.
17. Francuska – Portugalija 3:2, 23. jun 1984.
18. Barselona – Fortuna Dizeldorf 4:3, 16. maj 1979.
19. Nemaèka – Italija 0:2, 4. jul 2006.
20. Zapadna Nemaèka – Holandija 2:1, 24. jun 1990.

============================

10. jul 2007. | Izvor: B92, Tanjug | MT
Nedved tra¾i novi klub?

Predsednik Intera iz Milana Masimo Morati po drugi put u poslednjih 12 meseci planira da ozbiljno uzdrma konkurentski Juventus, po¹to namerava da anga¾uje najboljeg igraèa tog kluba Èeha Pavela Nedveda, objavili su lokalni mediji. Italijanski novinari podseæaju da je Inter pro¹log leta "preoteo" Juventusu Patrika Vijeru i Zlatana Ibrahimoviæa, koji su bili meðu najzaslu¾nijima za osvajanje ¹ampionske titule u pro¹loj sezoni.

Tira¾ni dnevni list La Stampa tvrdi da se Nedved nije dogovorio sa Upravom Juventusa o produ¾etku ugovora i da je ovlastio svog agenta Mina Raiolu da poène pregovore sa drugim klubovima.

Lokalni novinari da je Raiola u pro¹lom prelaznom roku bio kljuèni pregovaraè prilikom transfera Ibrahimoviæa u Inter.