Kosarkaske vesti

Started by Dread Lord, 26-10-2006, 06:24:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vampire 666

Quote from: mikele on 18-02-2007, 23:01:36
Bogut: Obo¾avam narodnjake, æevape i sarme
(http://nono9.us)

Za razliku od Srba, Hrvati su na Ol star vikendu u Las Vegasu imali svog predstavnika - Endrjua Boguta, koji je uèestvovao na utakmici sofmora i rukija.

Centar Milvokija hrvatskog porekla i australijskim paso¹em isprièao je za "Veèernji list" da mu u SAD najvi¹e nedostaju razgovori na maternjem jeziku, domaæa kuhinja kao i narodnjaci, koje obo¾ava da slu¹a.

Iako je rodjen u Melburnu, Endrju tvrdi da od malih nogu slu¹a samo narodnjake.

"Moji roditelji su slu¹ali tu muziku kad sam bio mali, tada me je bilo sramota da ka¾em da se i meni svidja, ali sada vi¹e ne. Trenutno na iPodu imam oko 4.000 narodnih pesama, najvi¹e skinutih sa sajta nostalgija.com. Obo¾avam Halida Be¹liæa i Halida Muslimoviæa, ali i novije hrvatske pevaèe poput Tompsona. Danas najvi¹e volim da odem u kafanu, naruèim rakijicu i u¾ivam u narodnjacima. Naravno, samo van sezone", izjavio je 22-godi¹nji Bogut.

On je dodao da je u Milvokiju otkrio odlièan srpski restoran i da u njega èesto odlazi.
"U tom restoranu prave odliène æevape, sarmu, burek, a ja to sve obo¾avam. Medjutim uskoro bi trebalo da mi stigne mama, pa æe mi ona kuvati", dodao je Bogut.

Igraè Baksa otkrio je i da mu nedostaje opu¹tena prièa na maternjem jeziku.

"Damir Markota je oti¹ao u Tulsu, a Toni Kukoè je zavr¹io karijeru, tako da sada u Milvokiju vi¹e nema igraèa sa kojima bih mogao lepo da se isprièam. Ustvari za Damira je bolje ¹to je oti¹ao NBDL ligu, jer æe tamo bar igrati, a do sada je voleo èesto da izlazi i to do sitnih sati, pa mi nije ba¹ odgovaralo da pratim njegov ritam. Sa druge strane, ¾ao mi je ¹to nisam malo vi¹e vremena proveo sa Kukoèem i ¹to nisam imao prilike da igram s njim kada je bio na vrhunscu karijere. Ali i za ovo vreme koje smo proveli zajedno bio je nesebièan saigraè i prijatelj, mentor i uzor. On je vrlo duhovit tip, stalno smo se zezali", dodao je Bogut.

(MONDO)

kakav shaban...

mikele

TAU ¾eli da Paviæeviæ zameni Perasoviæa
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4842062)

Èelnici Taukeramike pokazali su interesovanje da na klupu svog tima dovedu trenera Panioniosa Luku Paviæeviæa, kako bi zamenio Hrvata Velimira Perasoviæa, koji ima srèane tegobe.

©panci su ponudili da otkupe Paviæeviæev ugovor, ali je menad¾ment grèkog kluba odbio tu moguænost uz obrazlo¾enje da ¾ele da zadr¾e srpskog stratega u naredne dve sezone, kada mu istièe ugovor.

Èelnici Panioniosa izrazili su razumevanje za situaciju u Taukeramici, ali i istakli da do transfera neæe doæi, jer su zadovoljni Paviæeviæevim radom i uèinkom i zato ¾ele da ostane u Atini.

(MONDO, foto: ABA)

mikele

Radmanoviæ: Lagao sam i kajem se!
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4846209)

Vladimir Radmanoviæ u petak je bio "prva vest" na sportskim stranama svih novina u Los Andjelesu, ali razlog nisu bile njegove dobre partije u dresu Lejkersa, veæ priznanje da je lagao svoje pretpostavljene, kada im je saop¹tio da je povredio rame prilikom pada na ulici!

Na¹ povremeni reprezentativac priznao je da je povredu zbog koje æe pauzirati oko osam nedelja ustvari zadobio vozeæi snoubord u zimskom centru Park Sitiju, u dr¾avi Juta. U svom javnom izvinjenju klubu, trenerima, saigraèima i navijaèima, izrazio je kajanje zbog takvog svog pona¹anja.

"Istina je da sam se povredio na snoubordingu. Kao mlada i ponekada nedovoljno zrela osoba, posle toga sam upao u paniku i izmislio sam neistinitu prièu. Savest me je prethodnih nekoliko dana stra¹no muèila i kao po¹ten èovek nisam mogao vi¹e da ¾ivim sa takvom obmanom", napisao je Radmanoviæ.

Kao verovatno svaki profesionalni sportista, on je u svom ugovoru imao klauzulu kojom mu je zabranjeno da se bavi bilo kojom aktivno¹æu koja sa sobom nosi rizik od povredjivanja. Pod tim se, naravno, podrazumevaju skijanje i vo¾nja snouborda.

Mediji u Kaliforniji ¹pekulisali su moguæno¹æu da Lejkersi èak raskinu saradnju sa srpskim krilnim ko¹arka¹em, ali æe on biti ka¾njen samo novèano. Radmanoviæ je letos kao slobodan agent stigao iz kom¹ijskih Klipersa, potpisav¹i petogodi¹nji ugovor vredan 30,2 miliona dolara, koji zasad nije opravdao svojim igrama.

"Ovu izjavu i izvinjenje sam napisao jer mi je stalo da zadr¾im iskren odnos sa Lejkersima i èitavom javno¹æu. Nemoguæe je reèima izraziti koliko mi je ¾ao zbog naèina na koji sam se povredio i zbog prvobitnog izno¹enja neistine. Nadam se razumevanju i opro¹taju i obeæavam da æu svim silama raditi na svom oporavku i povratku u tim koji æe biti uspe¹an, na radost i ponos navijaèa Lejkersa", istakao je Radmanoviæ.

Povredu do koje je do¹lo pro¹le subote, on je u utorak objasnio novinarima.

"Bio sam na kafi sa prijateljem. Iza¹li smo na ulicu, dr¾ao sam ruke u d¾epovima i nisam imao vremena da ih izvuèem. Okliznuo sam se i pao na rame, bilo je stra¹no. Veæ imamo dosta povredjenih igraèa. Oseæam da sam ovim izneverio tim".

Èlanovi struènog ¹taba i uprave Lejkersa privatno nisu mogli da se naèude ovakvoj verziji, ali su za javnost prihvatili Radmanoviæev iskaz, uzdajuæi se u njegovu reè.

"Kada kriminalistièka agencija Pinkerton zavr¹i istragu, obavestiæemo vas. Nemamo izbora osim da prihvatimo Vladinu prièu i nastavimo dalje. Moramo da verujemo u iskrenost na¹ih momaka", reagovao je tada trener Fil D¾ekson.

(MONDO)

Roben

Oво је само доказ да дечко нема грам мозга што смо сви одавно знали  :wall: :wall: :wall:
Надам се само да га Шакота неће звати на припреме репрезентације

hulio_salinas

Ja ne mogu da verujem. Ponasa se kao najgori klinac!

Pa ovo nema ni u pionirima!   :wall:

Strasno. Sta on glumi?

Treba da ga isteraju iz Amerike i posalju nazad u Srbiju da ore njive. Sta zna svinja sta je dinja?!

:wall:

mikele

Quote from: Roben on 24-02-2007, 12:02:49
Oво је само доказ да дечко нема грам мозга што смо сви одавно знали  :wall: :wall: :wall:
Надам се само да га Шакота неће звати на припреме репрезентације
У потпуности се слажем са тобом.Човек нема мозга,као неко дрво је.
Ма Кари Пешић је лек за њега.Избацио га из свлачионице јер је овај слепац јео банану док је Кари причао и давао савете играчима за време паузе између два полувремена.И није му дао да прими медаљу, златну(ово се десило на ЕП у Истанбулу ваљда или можда на СП у Индијанаполису,нисам сигуран)
Браво Кари :pljes: :pljes: :pljes:

Roben

То је било на СП у Индијанаполису
Радмановић је живи доказ да је човек настао од мајмуна

mikele

"Slalom Vlade" Radmanoviæ
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4869794)

Vladimir Radmanoviæ formalno se izvinio saigraèima, klubu i navijaèima zato ¹to je lagao, a sada mora da otrpi i raznorazne posledice svoje nepromi¹ljenosti - od novaèane kazne, "razvlaèenja" po medijima, pa do naravno "peckanja" klupskih drugova.

"Momci ga sada zovu Slalom Vlade", preneo je novinarima novi Radmanoviæev nadimak trener "jezerd¾ija" Fil D¾ekson.

Srpski internacionalac u petak je bio "prva vest" na sportskim stranama svih novina u Los Andjelesu, a razlog je bio njegovo priznanje da je lagao svoje pretpostavljene, kada im je saop¹tio da je povredio rame prilikom pada na ulici!

Radmanoviæ je priznao da je povredu zbog koje æe pauzirati oko osam nedelja ustvari zadobio vozeæi snoubord u zimskom centru Park Siti, u dr¾avi Juta. U svom javnom izvinjenju klubu, trenerima, saigraèima i navijaèima, izrazio je kajanje zbog takvog svog pona¹anja.

Klub jo¹ nije odredio kaznu Radmanoviæu, èiji ugovor sadr¾i klauzula kojom mu je zabranjeno da se bavi bilo kojom aktivno¹æu koja sa sobom nosi rizik od povredjivanja.

"Ostalo je da ra¹èistimo jo¹ neke stvari i verovatno æemo sledeæe sedmice doneti odluku o kazni. Nakon toga nastavljamo dalje", rekao je D¾ekson.

Radmanoviæ, koji je letos kao slobodan agent stigao iz kom¹ijskih Klipersa, potpisav¹i petogodi¹nji ugovor vredan 30,2 miliona dolara.

(MONDO)
Колики ти требаш да будеш идиот па да и поред клаузуле коју имаш у уговору урадиш такву глупост,па поврх свега још и лажеш. :wall: :wall: :wall:
Код мене би он одмах добио-раскид уговора на његову штету,наравно

Roben

ово само потврђује колико је он ретардиран
ја нисам видео неког белог играча са таквим физикалијам
он би требо да буде међу 5 најбољих белих играча на свету кад се виде његове физичке способности али џаба кад је ментол

hulio_salinas

Upravo to, Roben. Obaj problem umobolnih igraca preplicemo kroz nekoliko tema. Cas pricamo o djubretu Smiljanicu, o idiotu Pantelicu, o kretenu Radmanovicu... Ista prica... Ista meta, isto odstojanje. Jednostavno, ljudi su dijabole! Mogu mnogo, ali... Uvek ima tog "ali".

:wall:

mikele

И ја се слажем са вама.Човек је могао много да постигне,али ретард је ретард.(ето га то АЛИ )
И уместо да на најбољи могући начин искористи прилику коју је добио у ЛАЛ,он се заје**ва.Још од скора је постао члан прве петорке јер се пар играча повредило.Јооооооооооооооооој :wall: :wall: :wall:
Какав сом
====================================================================================================

SP (U19): Srbija u grupi sa SAD
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4874350)

Ko¹arka¹ka reprezentacija Srbije za igraèe stare do 19 godina biæe na predstojeæom Svetskom prvenstvu u Grupi B, sa selekcijama SAD, Kine i Malija, odluèeno je u utorak ¾rebom u Novom Sadu.

Svetsko prvenstvo u ko¹arci za mu¹karce do 19 godina odr¾aæe se u Novom Sadu od 12. do 22. jula ove godine, uz uèe¹æe 16 ekipa sa pet kontinenata.

®rebom je odluèeno da u Grupi A budu selekcije Francuske, Litvanije, Brazila i Libana, u Grupi C igraæe Australija, Turska, Kanada i Nigerija, dok æe se u Grupi D sastati Argentina, ©panija, Portoriko i Ju¾na Koreja.

®rebanje za sastav grupa vodio je direktor Svetske ko¹arka¹ke federacije (FIBA) Lubomir Kotleba, koji je kompletno ¾rebanje vodio na srpskom jeziku, uz èeste duhovite opaske.

Kotleba je izrazio zadovoljstvo zbog toga ¹to su Srbija i Novi Sad prihvatili organizaciju ovog Svetskog ¹ampionata, posle odustajanja Kanade.

"Ispostavilo se da bogata Kanada nema para za organizaciju prvenstva, pa smo se zato opredelili za Srbiju. Ona pored para ima i veliko srce za ko¹arku", rekao je Kotleba, ¹to je izazvalo odu¹evljenje prisutnih.

U vodjenju ¾reba Kotlebi su pomagale legende jugoslovenske ko¹arke Marija Veger i Dra¾en Dalipagiæ.

Direktor Ko¹arka¹kog saveza Srbije Predrag Bojiæ izrazio je uverenje da æe Novi Sad i Srbija biti odlièni organizatori ¹ampionata, dodajuæi da je grupa u kojoj je Srbija izuzetno atraktivna i da obeæava dobru kosarku.

"Verujem da æe utakmice sa Amerikancima biti pravi spektakl i da æemo se bez problema plasirati u drugi deo. Biæe nam te¹ko u drugom krugu, jer je prva grupa, sa kojom se kasnije ukr¹tamo, izuzetno jaka", rekao je Bojiæ novinarima.

Utakmice na Svetskom prvenstvu za igraèe do 19 godina igraæe se u velikoj i maloj dvorani Spensa.
Titulu ¹ampiona sa prethodnog ¹ampionata brani Australija.

(Beta)

Roben

Radmanoviæ: Kazna je fer
(http://nono9.us)
Srpski internacionalac u ekipi Los Andjeles Lejkersa Vladimir Radmanoviæ (26) skupo je platio za svoje neodgovorno pona¹anje (vo¾nja snouborda) tokom pauze za Ol-star meè.

Kr¹enje ugovorne taèke, koja mu brani da se bavi svim riskantnim fizièkim aktivnostima, ko¹talo je povremenog reprezentativca dvomeseènog odsustva sa terena, ali i 500.000 dolara, koliko su mu Lejkersi u èetvrtak "odrezali" na ime kazne.

U izjavi dnevnom listu "Los Andjeles Njuz", Radmanoviæ je rekao da prihvata gubitak deset odsto svoje godi¹nje plate.

"Pogre¹io sam. Oèigledno je da ta gre¹ka ima svoju cenu", rekao je nekada¹nji ko¹arka¹ Crvene zvezde, FMP ®eleznika, Sijetla i Los Andjeles Klipersa.

On æe zbog povrede ramena verovatno preskoèiti sve utakmice do kraja regularnog dela sezone, odnosno do sredine aprila. Radmanoviæ nema nameru da se ¾ali na iznos kazne.

"Bio sam spreman na sve. Oni su iza¹li sa cifrom koju smatram praviènom sankcijom za svoj postupak. Poku¹aæu da se oporavim i ¹to br¾e vratim na teren".

Radmanoviæ je prvobitno lagao da se povredio tako ¹to se okliznuo na ulici i pao na rame, pri èemu nije imao vremena da izvuèe ruke iz d¾epova. Nekoliko dana kasnije saop¹tio je treneru Filu D¾eksonu i generalnom menad¾eru Mièu Kupèaku istinitu verziju svog izleta u zimski centar Park Siti.

Da su Lejkersi odluèili da ga kazne iznosom srazmernim broju utakmica koje æe propustiti, Radmanoviæ bi platio oko 1,2 miliona dolara.

(MONDO)

добро је прошо

mikele

Maljkoviæ novi trener Taukeramike
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4934233)

Drugoplasirani tim ¹panske ACB lige Taukeramika imenovao je proslavljenog srpskog struènjaka Bo¾idara Maljkoviæa za novog trenera, saop¹teno je na sajtu Evrolige.

Samo dan nakon ¹to je ekipa iz Vitorija obezbedila plasman u èetvrtfinale elitnog kontinentalnog takmièenja, èelnici Taukeramike odluèili su se da anga¾uju Maljkoviæa, koji æe na klupi zameniti Perasoviæa, èiji ugovor sa klubom je suspendovan zbog zdravstvenih problema.

Finansijski detalji i du¾ina trajanja Maljkoviæevog ugovora nisu saop¹teni.

Maljkoviæ je jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji evropske ko¹arka, a do sada je osvojio èetiri titule kontinentalnog prvaka.

Tvorac nekada moæne splitske Jugoplastike veæ ima iskustvo vodjenja ekipa u ©paniji, po¹to je prethodno trenirao Unikahu, Real Madrid i Barselonu.

(MONDO)

mikele

Du¹ko Vujo¹eviæ blizu klupe Crne Gore
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4947940)

Trener ko¹arka¹a Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ dugo vremena figurira kao prvi i praktièno jedini kandidat za selektora reprezentacije Crne Gore, najnovija de¹avanja u Srbiji mogla bi da pokvare planove èelnika crnogoskog nacionalnog saveza.

Prema pisanju podgorièkih "Vijesti", posle rastanka sa Crvenom zvezdom Draganu ©akoti se "drma" i selektorska stolica u Srbiji, iako su iz Ko¹arka¹kog saveza Srbije saop¹tili da ima punu podr¹ku.

Medjutim, ako ©akota bude smenjen i sa mesta selektora, Du¹ko Vujo¹eviæ figurira kao prvi kandidat za njegovog naslednika, pi¹u "Vijesti"

"Ukoliko ©akota dobije poverenje novih èelnika KSS, Vujo¹eviæ æe gotovo sigurno predvoditi reprezentaciju Crne Gore, jer je veæ dao naèelan pristanak èelnicima KS-CG. Ukoliko se to desi, Vujo¹eviæ æe morati da nadje kompromis sa vodeæim ljudima Partizana koji, prema informacijama iz Beograda, ne ¾ele da njihov trener sedi na dve stolice", navode "Vijesti".

Ipak, dodaje list, s obzirom na dobre odnose èelnika Partizana i crnogorskog ko¹arka¹kog saveza, oèekuje se da dve strane nadju zajednièki jezik kako bi Vujo¹eviæ preuzeo funkciju selektora Crne Gore.

(MONDO)

Roben

I Milojeviæ propu¹ta EP u ©paniji

Do poèetka Evropskog prvenstva u ©paniji ostalo je ne¹to manje od ¹est meseci, a veæ sada sa sigurno¹æu mo¾emo da konstatujemo da Srbije neæe moæi da raèuna na sve najbolje ko¹arka¹e koje ima u ovom trenutku.

Posle centra Nju D¾ersi Netsa Nenada Krstiæa, koji se oporavlja od te¹ke operacije kolena i èiji je izostanak sa Eurobasketa izvestan, svoje ime sa spiska potencijalnih putnika na kontinentalni ¹ampionat precrtao je i Dejan Milojeviæ.

Krilni centar ¹panske Pamese neæe igrati na EP zbog hroniène povrede kolena koja ga muèi veæ neko vreme.

"Desna noga mi je u oèajnom stanju, koleno stalno otièe, a lekari nemaju odgovor. Imam hroniènu upalu opne kolena, ali niko ne zna zbog èega. Sve ¹to igram, igram pod tabletama protiv bolova. Na poèetku sezone pokazao sam da u ACB ligi mogu da igram dobro kao kod nas, nadam se da æu se tokom leta potpuno zaleèetiti i dogodine biti maksimalno spreman", rekao je Milojeviæ u intervjuu "Sportu".

Nekada¹nji kapiten Partizana je dodao da to na¾alost znaèi da neæe moæi da igra za reprezentaciju na EP u ©paniji.

"Ako stigne poziv selektora, biæu prinudjen da mu se zahvalim. Jednostavno nisam u stanju da odgovorim obavezama zbog tih velikih problema sa kolenom. Verujem da æu biti fit za neku narednu akciju", poruèio je Milojeviæ, koji je poslednji put za reprezentaciju igrao na EP u Beogradu.

(MONDO)