Kosarkaske vesti

Started by Dread Lord, 26-10-2006, 06:24:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Phenomenon

Ja iskreno nemam ni malo poverenja u Slavnica. Gde se on dokazao kao trener? U Atlasu, Zdravlju ili gde vec!? Doduse ni Zeljko Obradovic nije mogao da ukomponuje u Beogradu sve one zvezdice. Jedino mi se svidja njegov entuzijazam i pozitivna energija. A najgore od svega mi je to sto pojedinci ne mogu da shvate znacaj reprezentativnog dresa. Evo Grci na primer, najjaci tim, Parker se zeni sa Longorijom i fakticki odmah ide na pripreme. Iskreno, ko bi izabrao pre EP (a Parker je vec vise nego dokazan igrac, MVP finala NBA) nego medeni mesec sa Evom???
E, kad ovim nasim dodje iz necega u glavu znacaj dresa reprezentacije Srbije, e onda mozemo da pricamo o necemu.

mikele

Quote from: Phenomenon on 06-07-2007, 17:42:03
Ja iskreno nemam ni malo poverenja u Slavnica. Gde se on dokazao kao trener? U Atlasu, Zdravlju ili gde vec!? Doduse ni Zeljko Obradovic nije mogao da ukomponuje u Beogradu sve one zvezdice. Jedino mi se svidja njegov entuzijazam i pozitivna energija. A najgore od svega mi je to sto pojedinci ne mogu da shvate znacaj reprezentativnog dresa. Evo Grci na primer, najjaci tim, Parker se zeni sa Longorijom i fakticki odmah ide na pripreme. Iskreno, ko bi izabrao pre EP (a Parker je vec vise nego dokazan igrac, MVP finala NBA) nego medeni mesec sa Evom???
E, kad ovim nasim dodje iz necega u glavu znacaj dresa reprezentacije Srbije, e onda mozemo da pricamo o necemu.
У потпуности се слажем са тобом.
Еј када један Паркер и један Јасикивичијус и један Гасол могу да играју,а не може Ракочевић,Радмановић и остали слепци.Мука ми је више од њих. :bljak:
Треба убацити све младе па ако ништа друго за 5 година ћемо нешто освојити,а овако нећемо никада

Chef

7. jul 2007. | Izvor: B92 | VI
Pavloviæ: "Moja odluka je - Srbija"
U redakciju B92 u subotu oko 14 èasova stiglo je zvanièno saop¹tenje ko¹arka¹a Klivlenda i nekada¹njeg reprezentativca Srbije i Crne Gore Aleksandra Sa¹e Pavloviæa.

Njegovo saop¹tenje prenosimo u celosti bez ikakvih izmena i dopuna...   

SAOP©TENJE  ZA JAVNOST

Po¹tvani prijatelji u Crnoj Gori i Srbiji,

Povodom svakodnevnih,uèestalih napisa u srbijanskoj, a posebno crnogorskoj ¹tampi,vezano za moje reprezentativno opredjeljenje,odluèio sam da se zvanièno obratim sportskoj javnosti.

Oèekivao sam da æu ovog ljeta moæi bezbri¾no da odmaram u mom Baru, medjutim,brojni mediji svakojakim proizvoljnim,izmi¹ljenim i naruæenim tekstovima,to mi jednostavno ne dozvoljavaju.

Sport i ko¹arka su jedine stvari,osim porodice,koje me u ¾ivotu zanimaju,ali se neki svojski trude da moja karijera izadje iz sportskih okvira,pa sve ovo poprima ,èini mi se,i politièki prizvuk.A to nipo¹to ne ¾elim.

No,da niko vi¹e ne bi bio u dilemi (za mene je nikad nije ni bilo) objasniæu svoju odluku.

Lièno bih bio najzadovoljniji kad bih mogao da igram za zajednicku reprezentaciju Srbije i Crne Gore,reprezentaciju drzave u kojoj sam ucio kosarku,bezgranicno se radovao osvojenim medaljama svih selekcija i gdje sam i poèeo reprezentativnu karijeru,juniorsku i seniorsku. Medjutim,na moju zalost,te dr¾ave vi¹e nema i svi ko¹arka¹i treba da se opredjele za koju reprezentaciju treba da igraju.

U mom sluèaju se u crnogorskim elektronskim i pisanim medijima izvje¹tava DA MORAM da se izjasnim.

Ja sam slobodan covjek,i ¾ivim u ,valjda,slobodnom dru¹tvu tako da ni¹ta NE MORAM,nego radim ono ¹to volim i ¾elim.

Èesti su tekstovi u novinama da se vr¹i pritisak,i da se prijeti mojoj porodici u Baru. Kategorièki odbacujem te izmisljotine,toga apsulutno,barem do sada,nije bilo.

®elim da napomenem da sa mnom niko od èelnika Ko¹arkaskog Saveza Crne Gore nije kontaktirao.Neistiniti su tekstovi da mi je uruèen nekakav formulari i da se èeka moj potpis.Jedini koji je razgovarao s mojim ocem je èlan Predsjednistva KSCG g-din Igor Luk¹iæi to prije vi¹e od mjesec dana,dok sam ja jo¹ uvijek bio u Americi. Od tada niko,a bilo bi i uzalud,jer ja sam se odavno opredijelio.

Reprezentacija za koju ¾elim da igram je SRBIJA. Tu dileme nikad nije bilo,i to znaju svi koji me poznaju.A vi¹e puta sam to i izjavio ,tako da me je zaèudilostavljanje na spisak reprezentacije Crne Gore od strane selektora Duska Vujo¹evica.

Nadam se da sam ovim saop¹tenjem stavio taèku na sve spekulacije i brojna nagadjanja.Molim medije da mi dozvole da ostatak zaslu¾enog odmora provedem mirno u mom rodnom Baru.

Bar,07.07.2007                                 Sportski pozdrav Aleksandar Pavloviæ

mikele

Свака част мајсторе.То је прави спортиста и човек који хоће да игра за своју земљу,а ови остали...
Ма нећу више ни име да им спомињем.Срам их било :F

mikele

Juniorke "paklenom" odbranom do krova Evrope!
(http://nono9.us)

Juniorke Srbije nove su ¹ampionke Evrope u ko¹arci! One su u nedelju u Novom Sadu skinule sa trona reprezentaciju ©panije, pobediv¹i je u finalu ubedljivim rezultatom 72:48 (18:15, 17:16, 16:10, 21:7).

Jelena Milovanoviæ opet je bila najefikasnija sa 26 poena (21 u drugom poluvremenu), Sonja Petroviæ imala je 21 poen, 13 skokova, ¹est ukradenih lopti i pet blokada, a Sara Krnjiæ 11 poena i devet skokova.

Posle izjednaèene igre u prvih 20 minuta, izabranice Zorana Kovaèiæa Èivije zaigrale su odbranu u "paklenom" ritmu, naroèito u poslednjoj èetvrtini, kada su ©panjolkama za ne¹to vi¹e od devet minuta dozvolile da postignu svega èetiri poena!

Kandidat za "MVP" igraèicu turnira Jelena Milovanoviæ u 33. minutu je donela Srbiji 14 poena vi¹ka (55:41). Ta razlika ostala je na snazi i u naredna tri-èetiri minuta, a onda su na¹e igraèice kontranapadima oti¹le na "plus 20" (65:45, 39. minut) i konaènih 72:48, slobodnim bacanjima Sonje Petroviæ posle nesportskog prekr¹aja Marte Ksargaj.

Reprezentacija Srbije okonèala je ¹ampionat sa stoprocentnim uèinkom - osam pobeda iz osam meèeva, dok su ©panjolke posle tri godine bez poraza u Novom Sadu izgubile dva puta, prvo od Francuskinja u grupi, a zatim i u borbi za zlatnu medalju.

Prvakinje Evrope su: Jovana Popoviæ, Sonja Petroviæ, Nevena Jovanoviæ, Tatjana ®ivanoviæ, Nina Bogiæeviæ, Jelena Milovanoviæ, Jelena Jovanoviæ, Jelena Mitiæ, Milica Paligoriæ, Sara Krnjiæ, Ivana Musoviæ i Mina Jovanoviæ.

Treæe mesto i bronzana medalja pripali su Rusiji, koja je prethodno bila bolja od Poljske rezultatom 71:65. Poljakinje su na ovoj utakmici prokockale devet poena sa poèetka poslednje èetvrtine, a na veoma slièan naèin pora¾ene su i od ©panije u polufinalu.

(MONDO, foto: MN Press)

Chef

Èoviæ: Erceg mora u reprezentaciju!
Ponedeljak, 9. jul 2007. 12:17

Prvi èovek kluba FMP iz ®eleznika Neboj¹a Èoviæ izjavio je da Zoran Erceg mora da se odazove pozivu u reprezentaciju i da æe njegova najavljena operacija krajnika biti odlo¾ena.

U suprotnom, Erceg æe biti o¹tro ka¾njen od strane kluba, prenosi "Sportski ¾urnal".

"Erceg mora da se odazove pozivu. Operacije u utorak neæe biti, a ona je samo i iskljuèivo moguæa ako je bude zahtevala lekarska komisija u kojoj bi bili lekar reprezentacije, kluba i eminentni struènjak iz tog polja medicine. Obavljeni su razgovori sa najveæim medicinskim ekspertima i jasno je reèeno da Erceg ne mora da operi¹e krajnike u ovom trenutku. Ovo je stav kluba i on mora da se po¹tuje, a ne stav menad¾era i agencija koja me¹etare igraèima. Agencija koja je u pitanju, vodila je nedavno Ercega u SAD na NBA draft sa problematiènim rezultatom, umesto da je tada operisao krajnike. Time je ta agencija dezavuisala i Ercega i klub", kategorièan je Èoviæ.

Predsednik Skup¹tine kluba iz ®eleznika dodao je da æe, shodno pravilniku, Erceg biti ka¾njen ukoliko ne prihvati poziv.

"Ukoliko ne bude po¹tovao stav kluba Erceg æe biti ka¾njen shodno disiplinskom pravilniku. Sve ovo ¹to se dogadja sa otkazima igraèa reprezentaciji je bruka i sramota. Patriotizam im se sveo na dizanje tri prsta po splavovima i pevanje srpskih pesama. Takodje, svake dalje izjave podle¾u odgovornosti po disciplinskom pravilniku kluba. Red mora da se zna. Ne mogu srspkom ko¹arkom da upravljaju pojedini menad¾eri i agencije, barem ne kada je FMP u pitanju", rekao je Èoviæ.

Podsetimo da je Zoran Erceg, odmah po objavljivanju spiska kandidata za Evropsko prvenstvo u ©paniji, doveo svoj nastup za reprezentaciju pod veliki znak pitanja, zbog oporavka od operacije krajnika (naveo mesec dana pauze) koja je zakazana za utorak.

(MONDO)

Roben

Човићу свака част  :pljes: :pljes: :pljes:
а Ерцег је још зелен да одбија позиве срамота за њега и за Перовића

mikele

Ма после операције крајника пауза је 10 дана у врх главе,а не месец дана.
QuoteUkoliko ne bude po¹tovao stav kluba Erceg æe biti ka¾njen shodno disiplinskom pravilniku. Sve ovo ¹to se dogadja sa otkazima igraèa reprezentaciji je bruka i sramota. Patriotizam im se sveo na dizanje tri prsta po splavovima i pevanje srpskih pesama. Takodje, svake dalje izjave podle¾u odgovornosti po disciplinskom pravilniku kluba. Red mora da se zna. Ne mogu srspkom ko¹arkom da upravljaju pojedini menad¾eri i agencije, barem ne kada je FMP u pitanju
Овај део ми се посебно свиђа,човек је 100% у праву. :Bog
''патриотизам им се свео на дизање три прста по сплавовима''-какав краљ :lol:

Chef

Moka ne¹to "kuva"...
Utorak, 10. jul 2007. 10:35

Krilni centar Crvene zvezde Tadija Dragiæeviæ nije se odazvao pozivu trenera univerzitetske selekcije Srbije Aleksandra Kesara, èime je, prema reèima selektora Zorana Slavniæa, "precrtao samog sebe i sa spiska kandidata za A tim".

"Dragiæeviæ neæe snositi nikakve konsekvence, osim ¹to æe biti izbaèen iz obe selekcije. Pravda se umorom, a ima i neke probleme sa klubom. Sve smo to uva¾ili, ali od igranja za reprezentaciju nema ni¹ta. To je bila logièna automatska odluka", objasnio je Slavniæ u izjavi dnevnom listu "Sport".

Kako se bli¾i 19. jul i poèetak priprema za Evropsko prvenstvo u ©paniji (3-16. septembra), Moka gotovo svakodnevno "pi¹e i bri¹e".

Aleksandar Pavloviæ potvrdio je da æe igrati za Srbiju, a ne za Crnu Goru, ali niko ne mo¾e da potvrdi kada - ove godine, ili neke od iduæih? Kosta Peroviæ dao je prednost NBA karijeri, a Zoranu Ercegu je FMP ®eleznik bukvalno naredio da odlo¾i operaciju krajnika i pojavi se na prozivci.

Najgora situacija vlada na poziciji klasiènog centra, gde konkuri¹u samo Darko Milièiæ, koji po nekima i nije prava "petica", odnosno Nenad Mi¹anoviæ. Slavniæ je za jedan od narednih dana obeæao "bombu", odnosno novog ko¹arka¹a kog æe pozvati na pripreme.

"Uveliko razmi¹ljam, znaæe se sve do kraja nedelje. Oèekujte 'bombu'", poruèio je selektor.

Jovo Stanojeviæ? Goran Nikoliæ? Ratko Varda?

Te¹ko da bi se bilo koji od njih mogao nazvati "bombom", ali Moka je na nekim primerima veæ pokazao da ima drugaèije kriterijume od proseènog ko¹arka¹kog navijaèa.

Mo¾da ®eljko Rebraèa?!

"Samo da podsetim novinare da vodim protiv njih sa 3:0", izjavio je za "Sportski ¾urnal", podsetiv¹i na sluèajeve Guroviæa, Pavloviæa i Ercega.

(MONDO, foto: MN Press)

mikele

Стварно могао би да позове Варду(слажем се да није бомба).Он би био јако користан у овој ситуацији.Добар је у одбрани,одлично скаче,а за поентирање имамо играче који ће то да одраде.

tarantulica

U-20: Srbija odbranila zlato, Teodosiæ MVP!

Mlada reprezentacija Srbije je novi-stari ¹ampion Evrope u ko¹arci!

"Orliæi" pod vodjstvom trenera Vlade Vukoièiæa u nedelju su pobedili ©paniju rezultatom 87:78 (10:12, 29:21, 25:26, 23:19), u finalnoj utakmici EP za igraèe mladje od 20 godina, odr¾anog u Italiji i Sloveniji.

Oni su time ponovili uspeh poslednjeg tima Srbije i Crne Gore, koji je pro¹le godine u Izmiru preko domaæina Turske takodje stigao do najvi¹eg postolja.

Na¹a ko¹arka do¾ivela je u poslednjih pet godina mnogo neugodnih udaraca, naroèito na onom najvi¹em nivou, seniorskom, ali ova generacija momaka rodjenih 1987. godine daje veliku nadu u povratak na stare staze, po¹to je pre dve godine osvojila EP i u juniorskoj konkurenciji i oèigledno ima potencijal, kvalitet i pobednièki mentalitet.

Lider tima u svakom pogledu bio je plejmejker Milo¹ Teodosiæ. Bio je najefikasniji, skakao je, asistirao i pa¾njom koju mu je poklanjala protivnièka odbrana oslobadjao prostor za saigraèe. Kapiten Milenko Tepiæ igrao je sve bolje kako je turnir odmicao i u finalu bio na najvi¹em nivou.

Trio junaka iz Gorice zatvara Dragan Laboviæ, krilni centar èije su trojke u treæoj èetvrtini odvele tim Srbije na rekordnih "plus 10", dok su iz drugog plana briljirali Ivan Pauniæ u kontranapadima, a Marko Djurkoviæ i Nikola Dragoviæ u skoku.

©ut za tri poena, koji je na prvih nekoliko utakmica bio jedna od veæih boljki "orliæa", proradio je u finalu (11-25), dok je broj izgubljenih lopti smanjen na najmanju moguæu meru (sedam). Ruka je drhtala samo na liniji slobodnih bacanja (12-24), ali ni tih 12 poena "fore" ©pancima nije bilo dovoljno da pobede.

Preokret u drugoj èetvrtini

Posle tvrde i neefikasne prve èetvrtine, "crvena furija" je povela 27:21 preko raspolo¾enog Serhija Ljulja, koji je za samo dva minuta postigao 11 poena. Ipak, ubrzo je do¹lo do preokreta. Teodosiæ je sa tri penala i dve trojke bio kljuèni igraè serije 16:4, kojom je Srbija zavr¹ila poluvreme i oti¹la na odmor sa predno¹æu od 39:33.

Seriju je poèetkom treæeg perioda nastavio Pauniæ, ©panija je tada ubacila osam poena zaredom (43:41), ali ispostavilo se da je to najbli¾e ¹to æe priæi do kraja utakmice.

Tepiæ i Laboviæ postigli su po dve trojke, s vremena na vreme sevnula bi i poneka kontra, pa su Vukoièiæevi izabranici u nekoliko navrata uspevali da povedu i sa deset poena razlike (57:47, 60:50, 69:59).

Moglo je biti opasno kada je Teodosiæ u 31. minutu brzo zaradio treæi i èetvrti prekr¹aj. Napad na¹eg tima u velikoj meri je stao, ©panci su malo pomalo smanjivali zaostatak i u 35. minutu propustili priliku da opet smanje na samo "minus dva".

Stefan Nikoliæ i Teodosiæ kaznili su to poenima posle solo akcija, dok je Pauniæ pogodio penal za 77:68. ©panija je pri¹la na 77:70 i proma¹ila dva klasièna "zicera", ¹to je bio znak da na klupi Srbije polako mo¾e da poène slavlje.

Milo¹ Teodosiæ potpuno zaslu¾eno je progla¹en za najkorisnijeg igraèa ¹ampionata (MVP), a Dragan Laboviæ takodje je uvr¹ten u idealnu petorku EP. U njoj se nalaze jo¹ Italijan Luidji Datome, ©panac Ksavijer Rej i Rus Aleksej ©ved.

Bronzanu medalju osvojila je Italija, koja je u borbi za treæe mesto bila bolja od Rusije 74:63.

SRBIJA: Teodosiæ 22 (4sk, 5as), Tepiæ 20 (5sk, 4as, 3ukr), Stefan Nikoliæ 3, Djurkoviæ 8 (4sk), Laboviæ 13 (5sk), Kovaèeviæ, Jereminov, Zivèeviæ, ©timac 2, Pauniæ 13, Dragoviæ 6 (9sk), Uro¹ Nikoliæ.

©PANIJA: Ljulj 24, Ribas 13 (4as), Blasko, Sol, Sanèez 2, Beiran 8, Perez, Fernandez 14, Teruel 9 (7sk), Kabezas, Rej 8 (11sk), Duarte.

(MONDO)

nasty girl

http://Burks i Tomas bi u Evropu, ali...

Biv¹i ko¹arka¹i Crvene zvezde Antonio Burks i Bili Tomas koji su napustili crveno-bele tokom pro¹le sezone, nalaze se na meti brojnih evropskih klubova, ali tek sada na povr¹inu izbija èinjenica da zbog “papirologije” i nekorektnog odnosa neæe moæi da igraju nigde, dok ne plate obe¹teæenje beogradskom klubu.

Dugo je ko¹arka¹kim krugovima u na¹oj zemlji kru¾ila prièa da crveno-beli nisu na vreme isplaæivali amerièki tandem i da su zbog toga oni oti¹li u SAD.

U medjuvremenu Antonio Burks je potpisao za bogati bugarski klub Lukoil, ali ne mo¾e da igra za Bugare. Bili Tomas (koga je ¾elela i Pamesa) je blizu prelaska u Larisu, ali i Grke èekaju isti oproblemi ako ne budu znali za sve èinjenice iz ovih sluèajeva... Naime, biv¹i Zvezdini Amerikanci ne mogu da dobiju “leter of klirens” od FIBA Evropa, odnosno ispisnicu, jer nisu regulisali obaveze prema crveno-belima.

Burks je bukvalno ostavio na cedilu klub sa Malog Kalemegdana pred sam start plej-ofa kada je odbio da otputuje sa ekipom na mini-pripreme u Budvu. Po¹to mu je paso¹, kao i svim prvotimcima, stajao u klubu, Burks je oti¹ao u amerièku ambasadu, prijavio da je izgubio paso¹ i dobio privremene putne isprave i samoinicijativno otputovao u SAD.

Par meseci pre njega, slièno je postupio i Bili Tomas. On je za novogodi¹nje praznike dobio odobrenje za odlazak u Ameriku, ali se nije vratio.

Crveno-beli su suspendovali oba ko¹arka¹a prema kojima, inaèe, nisu imali nikakva dugovanja. Istovremeno, suspedovao ih je i Ko¹arka¹ki savez Srbije.

Pre desetak dana, Burks je parafirao ugovor sa Lukoilom, ali jo¹ nije dobio ispisnicu i ne mo¾e da bude registrovan u bugarskoj ko¹arka¹koj federaciji, ni za domaæe prvenstvo, ni za ULEB kup. Bugari su ga oèekivali u Sofiji jo¹ pro¹le nedelje, jer do poèetka prvenstva ima jo¹ dve nedelje, ali se on jo¹ nije prikljuèio ekipi jer, navodno, ima problema sa izdavanjem novog paso¹a. Dolazak je najavio poèetkom sledeæe nedelje, kada bi sa novim saigraèima trebalo da uèestvuje na turniru u Srbiji.

Rukovodstvo Lukoila jo¹ nije kontaktiralo èelnike Zvezde, ba¹ kao ni Grci. Da bi Burks i Tomas dobili ispisnice, moraæe da plate obe¹teæenje klubu sa Malog Kalemegdana. Tek tada æe im biti skinuta suspenzija od strane na¹eg trofejnog kluba, kao i KSS.

B92

Duke

Cudo je zvezda u tom basketu...

I kako onda normalan covek da dodje tu da igra

mikele

Quote from: Duke on 16-09-2007, 18:45:59
Cudo je zvezda u tom basketu...

I kako onda normalan covek da dodje tu da igra
Логичније је да кажеш ''Која ће нормална екипа да доведе такве играче у своју екипу?''
Ја не знам на који начин је Звезда ту згрешила?Еј човек слагао да је изгубио пасош,само да би збрисао.Ок је то ако ти се не свиђа у клубу па лепо кажеш ''Мени се не свиђа и хоћу да одем.''.А не овако као некии слепац. :wall:
Ку**ц ће сада да играју и један и други

nasty girl

pa ni meni nije jasno... :wall: :wall: