Na licu se vide bolesti

Started by Bred, 22-01-2007, 13:03:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Ko¾a, usne i oèi odaju informacije o zdravstvenom stanju, ka¾e beèki profesor Hademar Bankhofer.

On unapred upozorava da prepoznavanje bolesti na osnovu karakteristika na licu ne mo¾e da zameni posetu lekaru, ali za laika mogu da budu signali upozorenja. Tako, na primer, konstantno plave ili plavièaste usne mogu da budu posledica uzimanja lekova protiv upala. „U veæini sluèajeva je to, meðutim, alarm za bronhitis ili drugo oboljenje disajnih puteva“, ka¾e Bankhofer.

Ako su se oko usana stvorile bubuljice, znaèi da je na ko¾u stavljano previ¹e kozmetike i trebalo bi koristiti samo ph-neutralni sapun.

A ko ima znatno ispucalu ko¾u oko uglova usana koja pritom i boli, trebalo bi da se testira na poèetni dijabetes, ali mo¾e biti u pitanju i nedostatak gvo¾ða i vitamina B2. Ko stalno ima bledu boju lica, uglavnom ima oslabljeni ili bolestan bubreg. Ko¾a je tada uglavnom suva i izaziva svrab.

Ko stalno ima crvenu boju lica sa malim napuklim kapilarima, mo¾da pati od povi¹enog krvnog pritiska. Kada ko¾a uz usne poène da svrbi i peèe, to je klasièan herpes na usni. Bankhofer savetuje da se u ranom stadijumu zahvaæena mesta na ko¾i nama¾u sa 100-postotnim sokom od aloje.

(Kontakt biro grada Beèa)

b92

Darker

a ko ima podoènjake-taj je narkoman:-)

Maslacak

E, podocnjaci mogu biti i znak oboljenja bubrega :> :>

A ja sam bas bleda u licu, i redovno imam podocnjake... verovatno mi bubrezi nacisto otkazuju :K :K :K

cvjetic

Quote from: Maslacak on 23-01-2007, 21:01:32
E, podocnjaci mogu biti i znak oboljenja bubrega :> :>

A ja sam bas bleda u licu, i redovno imam podocnjake... verovatno mi bubrezi nacisto otkazuju :K :K :K
i meni isto,ocigledno.... unistice me ovaj fakultet... :roll: :roll: :roll:

Smrda

dobro je....nista o pusacima...
za cudo...

hulio_salinas

OFF
Maslacak, Cvjetic
ne sekirajte se bez potrebe! Mozda nije nikakva bolest, mozda ste samo mladi aktivisti LDPa. Od VAS ZAVISI!

Dobre su ovo "fore", ali... Nije univerzalno. Ko zna zasto neko ima bledo lice, ispucale uglove pored usana...  :wink:

Maslacak

Ma ko se sekira, ja se bre zezam....
takva sam od rodjenja...
bleda i zezator :K :K

Coolgemini

Uvek bled,sa podocnjacima i malokrvan.....C'est a moi :>...lako se prepoznajem na ulici...  :happy:

Alnus Glutinosa

sada ste svi izmislili da imate podocnjake...ccc...svi bi da dodju do vlasti!  :K