[edit]Vlada formirana

Started by Bred, 29-01-2007, 10:48:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lijepa bosanka

Quote from: wolfeitzckie on 11-05-2007, 21:23:36
Od srs-a je dostojanstveniji otirac za noge ispred skupstinkih vrata.

Svako ima pravo na svoje mi¹ljenje... :roll:
Zar ne???
Ja sam bar postavila textove kojima ¾elim da poka¾em za¹to mi imaju vi¹e dostojanstva od svih ovih "aktuelnih fotelja¹a" zajedno!!! :bljak: Zamolila bih te da i ti obrazlo¾i¹ svoju izjavu!!!

®ao mi je ¹to je preop¹irno da postavim i http://www.srs.org.yu/konf/index.php
Znam da neæete èitati vi koji bi trebalo da malo ukljuèite svoje glavice i razmislite o nacionalnim interesima kako Srba u Srbiji tako i u dijaspori!!!

Korisnicko Ime

Izvini molim te,
taj Srbin u dijaspori (Francuska, Nemacka, Italija) zivi 10x bolje od svih nas ovde.
Volis da putujes?
Zapitaj se da li bi ti Rusija dosadila posle nekog vremena!?
Svet je takav kakav je i ne mozes ga promeniti.
Nekada treba ponos staviti u drugi plan i uraditi nesto dobro.
Prihvatiti tu EU i igrati po njihovim pravilima. Oni su vecina, a ti si pojedinac - PRILAGODI SE!!!

lijepa bosanka

#152
Izvini,dijaspora su ti i Srbi u Bosni,Hrvatskoj...i prilično su ugroženi!!!
Za ponos...baš zbog takvog mišljenja i jesmo ovdje gdje smo...svi nas gaze,svima se pokoravamo...Ko će da nas voli i prihvati takve?? Kome treba takva gomila slabića?!
Da...trebaju..
trebaju im naši resursi,naša jeftina radna snaga,hoće sve za džaba,hoće da u našu zemlju dovoze nuklearni otpad i zakopavaju...što u Bosni već čine deceniju...malo im je što su nas bombardovali osiromašenim uranijumom :`? :!

Mislim da se EU  pribojava Rusije,za koju kažeš da nije interesantna...poslednjih godina je jako interesantna...a posebno...Evropi!!!

Korisnicko Ime

Malo ti je rata bilo, je li?
Prizeljkujes da se opet gine?
Da ona ista bagra koja je zapocela sav uzas na ovim prostorima ponovo to uradi?

Zapitaj se malo
kakve su patriote zaista ti ljudi kojima slepo verujes
Da li patriotizam znaci iskljucivo i samo poginuti za parce zemlje?

lijepa bosanka

#154
Žao mi je što nam nikada nisu dopustili da taj rat jednom završimo kako treba,a ne da nam se petljaju svi!!!I nikada neće biti riješeno...ovo parče zemlje je prokleto!!!
Pogledaj Hrvate...njima su dopustili...da ni od čega naprave državu...videćeš i Šiptarima će dati državu...samo zato što i jedni i drugi umiju da pokažu zube....što su i jedni i drugi zadojeni extremnim nacionalizmom!!!

Ja ne vjerujem nikome od političara...imam u sebi tu dozu patriotizma upravo zbog rata koji sam preživjela..i samo ja znam kako...
Ne želim nikome i nikada više rat!!! Ali ne želim ni da nam cjepkaju Srbiju kako im se prohtije!!!

Da li si gledao Hrabro srce? Pogledaj...
Možda nekada i ima smisla...
:police:
Da ne idemo u uobičajeni off kod ovakvih tema...
Ja jednostavno ne vjerujem u tu frazu ako radikali dođu na vlast biće izolacija,rat,bla,bla....
To je čista žuta laž...i žuti argument...hahahaha.. .blah.

willie the scot

#155
MOLIM?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
srbi zapoceli rat?
srbi nisu mogli da zapocnu rat ni da su hteli.
ne delimo krivicu sa ostalima za pocetak rata!prihvatam da zlocinci(izvrsioci i njihovi direktni nadredjeni)odgovaraju,ali ne mogu da verujem kako dobro radi brainwashing na mladim ljudima...dozovite se pameti!!!!!!!!kako cete da branite istinu ako ne znate sta je?
sredstva su se promenila,rat jos traje...sloba je vodio rat pogresnim sredstvima,ovi poricu da se uopste vodi...suludo...
naravno,neces da bacish istinu u lice onome koji laze,a jaci je od tebe...tu je razlika izmedju radikala i demokrata.sto radikali govore sve sto pomisle,a ovi stanu da razmisle.istina je jedna jedina,i ne dolazi iz usta politicara niti je ima na tv-u.
istina-srbi imaju mnogo iskrenih neprijatelja na zapadu,ali moraju naci mesto na tom istom zapadu.

mnogo se moze nauciti na primeru jevreja i njihove nacionalne svesti i osecanja.nacina na koji grabe znanje i odbijaju svinjogojski duh.kako se drze zajedno i kako vladaju svetom a ima ih koliko i srba.citav svet ih mrzi.milijardu muslimana zeli njihovo unistenje,vatikan je pokusao x puta to i da izvede kroz istoriju.danas papa moli jevreje za oprostaj na zidu placa,a isti papa dolazi u banja luku gde su klali srbe(u isto selo gde su ustashe 41-e poklale nekoliko hiljada srba)i moli za zaborav svih krivnji!!!(dakle,ne trazi oprost od srba,nego da srbi zaborave jos jednom).

ali kod jevreja nema diskusije da li je bilo holokausta ili ne...



dirigent

I na kraju se dogovorise...    :bljak:  :bljak:  :bljak:

       Kakve su to demokratske stranke koje se svadjaju oko resora  :police: , BIA ,   puc i sta god?

       U normalnim zemljama su kljucna ministarstva , zdravjla , socijalnog rada ,skolstva , finansija a kod nas izgleda samo ona koja odredjuju ko drzi  :batina .

       Mi zivimo u demokratskom - feudalizmu , samo ovo drugo neki diskretno drze u rukavici , a nama pune usi demokratijom...

      Sa Nikolicem bar znam na cemu sam , pa i bio protiv njega.  :wall:

        :bljak:  Ima li nekog ko ce zapusiti nos i povuci vodu ?

wolfeitzckie

 Ево лепа босанко, хоћу да образложим, и то због тога што ми се чини да стварно не разумеш. Хајде да занемаримо тај лажни патос поноса који у својим вербалним дијарејам шире тома & со. и да их мало погледамо изблиза. Дакле, искључумо тон за час, јер ће нам сваки покушај мишљења у сцеопштој ларми коју диже тај жабљи хор пропасти, а оставимо слику. Од многих чувених потеза радикала, останимо на последњем. Све време СРС тврди да не улази ни са ким у владу. Са времена на време, баци по неки по неки понизан поглед ка Коштуници, то је, ту и тамо, кратка изјава, чекајући коску. Коштуница, сада и дефинитивно, велики маг и мајстор, мудро ћути, нит' смрди нит мирише. Чека последњи трен, и када је остало 5 дана до формирања владе, а није добио још место председника ДС-а, Дсс изгласава Тому за председника скупштине! Тома је срећан, намирисао је новац и власт, можда падне и крвца, већ оштри лопату. Сви су затечени, манекенска екипа ДС-а ладно није имала разрађену ту варијанту. Тадић, највероватније под притиском запада, а услед страха од нових избора који би продужили несигурност и опасно отворили могућност ономе чега се сви нормални плаше (долазак гробара и осталих фашиста и њихово дивљање по Србији) даје му и место председника ДС-а.
Ergo, шта су радикали у овој тужној причици? Радикали су били батина којом је Коштуница приппретио својим грађанима и ЕУ. Колико радикали имају поноса? КОЛИКО И ПЕНДРЕК У ПОЛИЦАЈЧЕВОЈ РУЦИ!

dirigent

#158
Wolfie , Nije pitanje da li su radikali batina za potkusurivanje ,

nego da li IKO ima pravo da se njima(radikalima) potkusurava sa trecom stranom , kao izgovor za svoju nefleksibilnost i odsustvo kompromisa , pa posle maze narod kako je to najsvetija misija ne dozvoliti da radikali dodju na vlast , i slizati se posle dan-dva


    Jadan je `demokratski` konsenzus ako mora da se preti Tomom i Gljivicom da bi se on postigao.
     
    I jos nesto ko preti radikalima mora da bude svestan da je pendrek duzi od policajca.

wolfeitzckie

 Диригенту:
Не, било је питање радикалског достојанства, прочитај горе. А са тобом се иначе слажем, о овоме, који користи СРС као батину, уосталом, то је још један од механизама власти које је Коштуница наследио од Милошевића (читај службе, поигравање са ЕУ и ароганција према представницима ЕУ и из света ...). Да су те лажне патриоте стварно прочитале Његоша, схватили би да 'коме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовјештвом'. На жалост, један летимичан поглед на данашњу српску политичку сцену показује да ту нико ништа није читао, ни домаће ни страно, сем понекад курир, прес ...

mikele

По мом мишљењу најгори су они који су добили највише,а то је ДСС.Играју неке прљаве игре које су им се,у овом случају,исплатиле.Највише мрзим те који ''нит смрде,нит миришу'' :bljak:
А радикали можда јесу послужили као ''оружје'',али они тиме нису ништа изгубили,само су добили.Тома ће сада лепо поднети оставку и они ће наставити даље као и до сада,биће главна опозиција.
Закључак је да за све ово требамо да захвалимо Коштуници и ДСС-у,а радикали нису ни мало криви јер свака странка има право да тежи ка томе да добије место председника парламента,а наручито странка која има највише посланика.Тако да ја не видим како су они ту изгубили достојанство.Они су рекли да неће у владу и тако је и било.

Masha

Ja sam negde ranije rekla isto ovo sto i mikele - radikali su legitimno imali svog kandidata za predsednika skupstine i ako je njihov kandidat izglasan zahvaljujuci Kostunici jedina osoba koja mi se, u tom slucaju, gadi jeste upravo Kostunica. Sa radikalima covek zna na cemu je i zna za sta glasa odn.ne glasa sto se za Kostunicu i njegovu svitu ne moze reci. Mislim, u roku od 3 dana podrzis radikale, napravis vladu sa ostalim proevropski orijentisanim strankama i trazis smenu onoga koga si izglasao  :wall: E pa ako se do sad nije znalo da li covek smrdi ili mirise, sad vala smrdi na kilometar.

dirigent

Potpuno se slazem sa mashom i mikeleom . Haug!

Darker

Objavljeno pre formiranja vlade :wink: :

Од петка до петка
ПРВА СТРАНА ПОЛИТИКЕ
Коштуница се обезбедио на десном крилу српског политичког бојишта, дочим је Тадић изложен тамновилајетском проклетству да ће се кајати ако узме и ако не узме

Породица која има месечни динарски приход у противвредности од 500 евра и кредит од сто евра за један дан изгубила је 1.200 динара. А мандат Томислава Николића траје четири године. То би био најкраћи коментар на одлуку Војислава Коштунице да подржи вођу радикала у отаџбини. Можете мислити о Коштуници што год хоћете и видим да сви имају неко мишљење, али никако не би смели да потцените ту врсту памети.

Срачунао је да ће после оне бурне скупштинске ноћи, репризе хорор филмова из скупштинске кинотеке, притисак изнутра и споља да порасте, и да ће Тадић који има само два избора – или да се приклони договору или да иде на нове изборе – бити под јачим притиском од ДСС-а који има више алтернатива, па и оних радикалних, као што је увођење ванредног стања, што јесте глупост војводских размера, али је као облик претње стабилности у региону делотворно деловало на разне канцеларије које су скочиле на телефон с поруком сличном оној с јучерашње прве стране „Политике” – „Дугују нам још један покушај”.

Љиљана Смајловић, главна уредница „Политике”, у том тексту, на првој страници, полази од тезе која је у основи тачна – „влада демократског блока у овом часу је у најдубљем националном интересу Србије”. То уверење делим с ауторком текста, али ми није блиско њено веровање да Тадић и Коштуница могу да саставе стабилну владу, без које ће, као демократске и стабилне, слабити ауторитет кључних државних институција, губити се новац и урушавати међународни положај земље.

Тешко је веровати да та влада може бити стабилна кад је јасно да се главни партнери – ДСС и ДС – не слажу око најмање три принципа од пет око којих су се формално усагласили – Косово, Хаг и Европа, а не тек око 0,25 одсто места у министарској расподели како тврди Слободан Антонић у истом броју „Политике”. То политичко неслагање није само у нијансама, а по сваким од поменутих основа Коштуница је мање или више ближи радикалима него Тадићу, док је Тадић ближи либералима Чеде Јовановића него Коштуници.

Није прва страна политике стабилности исписана рецептуром за временски пун мандат владе, апотекарском расподелом министарских фотеља.

Пун временски мандат се, ако то интереси налажу, може обезбедити и међу неискреним партнерима. Стабилност о којој говоримо, и госпођа Смајловић јуче и ја данас, садржана је у доследности неке политике.

Догађаји од претходних дана говоре нам да ту врсту стабилности Коштуница и Тадић не могу да постигну, с тим што се Коштуница обезбедио на десном крилу српског политичког бојишта, дочим је Тадић изложен тамновилајетском проклетству да ће се кајати ако узме и ако не узме. Ако уђе у владу биће у сваком тренутку изложен могућности да се против њега формира макар и једнократна коалиција која је већ била активирана, као нека показна вежба, избором Томислава Николића за председника Народне скупштине.

Коштуница је обезбедио широк маневарски простор, а то је, по закону спојених судова, сузило маневарски простор Борису Тадићу. Једини начин да га повећа јесте да иде на изборе на којима би Коштуница платио цену због оне „ноћи вампира” у Дому народне скупштине због које се стиде и неки од апологета његове политике. Претпостављам да је Коштуница свестан тог ризика и готово сам сигуран да се обезбедио од њега неким аранжманом око мањинске владе с надом да дочека руски „вето” око Косова који би му повратио шансе да на изборима не прође лоше. Демократска странка би, вероватно, прошла нешто боље него на претходним изборима, али недовољно боље да би се могли надати формирању стабилне владе.

Незахвално је износити било какве теорије које могу бити демантоване од тренутка слања текста редакцији до часа када се нађу пред читаоцима. Могућно је предвидети да у Србији неће бити политичке стабилности и ако се формира влада договором Коштунице и Тадића. Извесно је једино да нам Коштуница дугује оних 1.200 динара с почетка овог текста.

Главни уредник недељника ,,Време”

Драгољуб Жарковић
[објављено: 11.05.2007.] Politika

wolfeitzckie

 Потпуно се слажем са Драгољубом и Даркером. Амин.