[edit]Vlada formirana

Started by Bred, 29-01-2007, 10:48:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

ови из ДСС-а стварно показују колико су дебилни
и та странка нам је водила државу  :wall: :wall: :wall:
није ни чудо што нам све овако иде

Darker


Bred

a ta stranka ce i da vodi drzavu i ubuduce. svi su izgledi. :K

Roben

да али неће више бити прва странка

Vampire 666

Quote from: Roben on 14-03-2007, 15:17:51
да али неће више бити прва странка
Naravno da nece...Jos cetiri godine cupkanja u mestu bi bilo katastrofalno za ovu zemlju...

Roben

G 17 bi podr¾ala manjinsku vladu

Predsednik G17 plus Mladjan Dinkiæ izjavio je u nedelju da bi predsednik Srbije Boris Tadiæ najkasnije do kraja marta trebalo da odredi mandatara i najavio da je G17 plus spremna da podr¾i manjinsku vladu stranaka "demokratskog bloka", ako ne bude postignut dogovor o buduæoj vladi.

"Potreban je dogovor i o podeli resora u vladi i o kandidatu za predsednika skup¹tine. Ako se o tome ne dogovorimo za nedelju, dve, nikada se neæemo ni dogovoriti", rekao je Dinkiæ na sednici Glavnog odbora G17 plus, odr¾anoj u op¹tini Stari grad.

Dinkiæ je rekao da G17 plus odbija da Narodna banka Srbije bude ukljuèena u pregovore o buduæoj vladi, jer bi time bila ugro¾ena nezavisnost centralne banke.

Predsednik G17 plus je najavio i da æe njegova stranka Demokratskoj stranci (DS) i Demokratskoj stranci Srbije (DSS) u utorak predlo¾iti da novi saziv parlamenta izmeni Zakon o bud¾etskom sistemu, kojim bi, izuzetno ove godine, bilo produ¾eno privremeno finansiranje do kraja aprila.

Dinkiæ je rekao da DS, G17 plus i koalicija DSS-a i Nove Srbije (NS) zajedno imaju 130 poslanika, i da bi resore u buduæoj vladi trebalo podeliti na osnovu procenata mandata, kao i da bi u vladu trebalo ukljuèiti i stranke manjina.

"Srbija ima neverovarnu moguænost da sa stabilnom vladom demokratskog jedinstva okonèa tranziciju i da do kraja mandata te vlade dodje do vrata Evropske unije. Ako nam drugi ne omoguæe da budemo partneri, mi æemo podr¾ati manjinsku vladu", rekao je Dinkiæ.

Predsednik G17 plus je rekao i da "do sada nije bilo ozbiljnih pregovora o vladi, nego opipavanja", i istakao da su "nu¾ni razgovori", a ne izjave medijima.

DSS: DS nema monopol na vlast

Demokratska stranka Srbije (DSS) je uverena da æe na zajednièkom sastanku koji je zakazan za utorak i Demokratska stranka (DS) prihvatiti ¹esti princip oko koga su se usaglasili koalicija DSS-NS i G17 plus izjavio je u nedelju portparol DSS-a Andrija Mladenoviæ.

"Sama èinjenica da vi¹e stranaka mora da napravi koalicioni sporazum da bi se formirala vlada prirodno podrazumeva podelu ogdovornosti i ¹esti princip", kazao je Mladenoviæ.

On je rekao da zato ta stranka i smatra da æe DS rauzmeti da ne mo¾e da ima monopol vlasti.
"Ako su se opredelili za apsolutnu vlast, onda su, pretpostavljamo, obezbedili apsolutnu veæinu koja æe ih u tome podr¾ati", rekao je Mladenoviæ.

Govoreæi o "nultom principu" on je rekao da koalicija DSS-NS "oèekuje da DS s reèi predje na dela i svojim primerom u praksi poka¾e kako to izgleda". "Verujemo da æe veæ koliko danas DS raskinuti koaliciju sa PSS u Vojvodini", istakao je Mladenoviæ povodom tog principa.

(agencije/MONDO)

pop

DSS je uvek imao hitove, ali ovaj sa tzv. 6. principom je definitivno svrstan u greatest hits. Mladjani portparol Mladenovic me neodoljivo podseca na onog krmka Mihajlova, a ovaj ultimatum DS-u da bira da li ce imati predsednika ili premijera je mogao da smisli samo neko njihovog kalibra.

Posto su rekli da Narod najbolje zna, pa neka ga poslusaju vise, ispostuju rezultate izbora i odstupe malo od tih fotelja za koje su srasli.  :wall:

Ova zaje*****ja sa odugovlacenjem me jezivo iritira, tim pre sto su mnoge zemlje EU jos rigoroznije pri izdavanju viza (do sad su nas drndali na kvadrat, a sada na kub), a to jako osecaju svi koji treba uskoro da putuju u EU.

Bred

To da se postuje narodna volja do sada bi vladu vec formirali srs i dss, tako da...

Roben

Quote from: Bred on 20-03-2007, 15:40:25
To da se postuje narodna volja do sada bi vladu vec formirali srs i dss, tako da...
мада ми се та влада не свиђа
ово што је бред написао је тачно

Vampire 666

Quote from: Bred on 20-03-2007, 15:40:25
To da se postuje narodna volja do sada bi vladu vec formirali srs i dss, tako da...

Opasna zamena teza... Vecina glasaca jedne od ove dve stranke je principijelno protiv druge opcije...Plasticno objasnjenje-ne moze se coveku sa A krvnom grupom dati B krvna grupa...

Roben

Quote from: Vampire 666 on 20-03-2007, 19:09:19
Opasna zamena teza... Vecina glasaca jedne od ove dve stranke je principijelno protiv druge opcije...Plasticno objasnjenje-ne moze se coveku sa A krvnom grupom dati B krvna grupa...
није тачно гласачи ДСС-а би радије владу са СРС-ом него са ДС-ом

Roben

пошто неки паметњаковићи знају како ће влада изгледати
ево:
sastav nove vlade*
Biljana Srbljanoviæ

*work in progress ili onako kako se veèeras veèera

premijer Ko¹tunica

potpredsednik Du¹an Petroviæ

ekonomija Dinkiæ
finansije Djeliæ
policija ©utanovac
kultura Bradiæ
energetika Milosavljeviæ

A najlep¹e vam poklanjam za kraj:

ministar pravde tu¾ne dr¾ave Srbije, èukaè trafika, poverenik atentatora, poslodavac prijatelja sa falsifikovanim diplomama pravnih fakulteta

D R A G A N J O È I Æ

mazeltov!

pop

Pa ako 'oces da skroz bude ispostovana volja naroda, onda bi hipoteticki najvise bilo posteno da vladu formiraju srs i ds  :help2:, kao stranke sa najvise podrske u narodu, ali hvala Bogu pa tzv. demokratski blok moze da formira brojchano najstabilniju vladu. Druga stvar je to sto neko sa 16,7% glasova (tj. sa polovinom od toga jer su u koaliciji) hoce da bude premijer. To stvarno nigde nisam video, niti cuo za taj princip  :hmm

Vampire 666

caka je u tome da je dss puko ako ne dobije mesto premijera ili ds ne pristane na "6. princip"...oni nemaju dobrog presednickog kandidata...niko iz dss bez mnogo jake podrske ds ne moze postati presednik srbije...posle jucerasnjeg dana dss je pokazao svoje pravo lice - ekstremno licemerije ili legalizam po sopstvenoj potrebi...stvarno mi je  :bljak: od njih...

mikele

Ма у крајњем случају и нека буде Коштуница премијер,ако га то чини срећним. :bljak:
Али то му неће ништа значити,ако сва битнија министарства(МУП,министарство правде,финансије) узме ДС.Јер ја мислим да ДС само под тим условима ће дати ДСС-у премијерско место.