Za¹to je ubijen romski mladiæ?

Started by Bred, 30-01-2007, 09:05:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92
Boljevci, Beograd -- Porodica na smrt prebijenog mladiæa romske nacionalnosti tvrdi da je reè o ubistvu s nacionalnom osnovom.

Zbog tog ubistva su uhap¹ena èetiri maloletnika iz Boljevaca i Beograda, koji se sumnjièe da su pretukli, opljaèkali i telo Branka N. bacili u kanal za ki¹nicu. Policijska istraga i dalje traje.

Porodica je Branka poslednji put videla u petak, kada je krenuo da proda svoj mobilni telefon i i doda novac za kupovinu modernijeg aparata, ¹to je trebalo da bude poklon roditelja za 17. roðendan. Deèaku je, usled udaraca po glavi, lobanja pukla na èetiri mesta, a polomljene su mu i ruke i noge.

Zoran Jovanoviæ, deèakov otac, tvrdi da mu je sin umro samo zato ¹to je Rom. "Niko nije lud da mi dete ubije za 100 ili 200 evra, da mi tako iskasapi dete i baci ga u kanal, nije to zbog para, oni hoæe da se mi upla¹imo", ka¾e on.

Dva od èetiri uhap¹ena ¾ive u ulici. Prema prvim policijskim izve¹tajima, oni su Branka pozvali na obli¾nji stadion kako bi posredovali pri kupovini mobilnog telefona.

I nekoliko dana posle ubistva, me¹tani Boljevaca i dalje ne mogu da poveruju da se ubistvo, za koje su optu¾ene njihove kom¹ije, dogodilo u njihovom selu. Ka¾u da se pla¹e da se ne¹to slièno ne ponovi.

-----------

Ja sam se zgrozio kada sam ovo cuo. Kazu da su decka namamili na fudbalski stadion a zatim tukli drvenom motkom pa kad su videli da se brani i  opire, presli su na metalnu. Onda su ga vezali i bacili u kanal. Nesto pricaju da su mu i oci povadili ali u to ne verujem? Ljudi, sta se to desava sa ovim narodom? Katastrofa.  :nene: :help2: :(

Roben

ovo je strasno i nije bas za komentarisanje  :nene:

Darker

Nisu mu izvaðene oèi, samo su od siline udaraca potonule u ¹upljine i dobile ljubièastu boju... :bljak: :bljak: :bljak:
Ovi smajliji za one koji se kupuju na trafici a nisu novine, koji objavljuju slike sa sahrane :bljak: :bljak: :wall: :wall: :wall:

AquArius

#3
Ne zelim nikakvu loptu da prebacim u drugo dvoriste.
Ubistvo se ne da komentarisati.

Ono sto je na mene takodje ostavilo utisak.
Ispod svakog ljudskog dostojanstva i poimanja je muchenje retardiranih osoba. Setite se momka iz Paracina, koga su "drugovi" vezali za drvo, skinuli mu gace i zarili ga koprivom, a mozda i jos nesto. Recite vi meni, ko je tu mentalno retardiran?
Ili kad procitam da je otac silovao (ne jednom) svoju cerku, koja je retardirana i niko to nije znao, dok se eto "slucajno" nije otkrilo.

Takve stvari... ne - takve ljude (koji cine ovakve grozne, njihovim bolesnim umom inspirisane stvari) treba sankcionisati.

Darker

Ostaviæu novi blog ¹ta mislim o tome... Mislim da se ne treba sankcionisati-nego leèiti...

Roben

jer mogu moderatori da skinu ovu temu mislim da je previse mucna da bi se davali komentari

AquArius

Quote from: Darker on 30-01-2007, 22:51:11
Ostaviæu novi blog ¹ta mislim o tome... Mislim da se ne treba sankcionisati-nego leèiti...

Dare, the good guy
Aqua ispade the bad one...

Leciti batinom mozda, a?
:K

(nemojte me shvatati bukvalno)

Morpheus

Stvarno strasno.A jos gore je to sto pocinioci imaju po 17 godina.

Bred

roben, mi svojim komentarima upravo treba da osudimo takvo ponasanje koje prevazilazi granice normalnog :wink:

AquArius

Upravo sam procitala, ubistvo je sa predumisljajem, zbog telefona, zlatne narukvice i MP3 plejera.

Dvojica iz Boljevaca i dvoje iz Beograda su priznali zlocin, s tim sto su ovo dvoje iz BGa nemo gledali kako braca iz Boljevaca, motkom i metalnom sipkom lome kosti i ubijaju mladica.

Posle su ga oblepili selotejpom i bacili u jarak, a kad su nasli telo, nasli su mu i tel, na kom je bio i poziv od "drugara iz komsiluka".



Masha

Sve vise je ovakvih situacija medju mladim ljudima i jedino se moze reci strasno!