Tadiæ o planu Ahtisarija: Nezavisnost moguæa

Started by Roben, 02-02-2007, 15:21:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

dirigent

Kosovo srce Srbije je samo otuzna parola populista i poetskih zanesenjaka.
       Nije Kosovo srce Srbije , ali ne mora ni da se tretira kao vestacka noga s druge strane.
       Kao sto Albanci potrazuju svoje mi treba da sa istom resenoscu potrazujemo nase i cekamo . Na Kosovu se i pored milijardi evropskih donacija 8 godina nista spektakularno ne desava , drzave tamo i nema , cak ni struju ne mogu da obezbede 24 sata dnevno , a za to vreme Srbiji je krenulo nabolje i na unutrasnjem , a i polako na spoljnem planu. Dok vetar duva u ledja bez naznaka da ce promenti pravac pustimo da stvari idu svojim tokom.
        Za 50 godina oni ce biti gde su i sad to je 100 posto izvesno , a mi verovatno mnogo vise ispred njih nego sto smo u ovom trenutku . Bicemo u boljoj poziciji kako sve vise vreme ide , jedino sad Siptari mogu nesto da urade , zato i treba biti cvrst.
         

Bred

Quote from: Darker on 16-06-2007, 16:33:10
Da neæu ¹iptare u srbiji ne govorim ja, govre radikali+ ko¹tunjavi, tj njihovi glasaèi;-)
Meni ne smetaju, samo ako tako isplaniramo;-)
apsolutno netacno, nadji neku takvu skoru izjavu radikala gde samo i insinuiraju ovo sto si im ti stavio na dusu...

QuoteZa 50 godina oni ce biti gde su i sad to je 100 posto izvesno , a mi verovatno mnogo vise ispred njih nego sto smo u ovom trenutku . Bicemo u boljoj poziciji kako sve vise vreme ide , jedino sad Siptari mogu nesto da urade , zato i treba biti cvrst.
         
:1 :hm moguce

Darker

НАД ЈЕДНИМ ТЕКСТОМ, ОВЛАШ
Није у свим новинама неприкосновен закон да се морају чути обе стране. Политички став почесто боји стварност

Да ли је албанска наркомафија са 40 милиона евра финансирала независност Космета? Према ,,Правди” наведена реченица није питање, већ тврдња истакнута у наднаслову, крупним словима. Извучена је из казивања потпредседника СРС Драгана Тодоровића, који је, прекјуче, рекао и ово: „Државни органи Србије имају информације о подмићивању Мартија Ахтисарија које је објавила немачка обавештајна служба. Али, они са њима не излазе у јавност јер су и неки српски политичари подмићени да подрже независност Косова и Метохије. (...) Постоје основане сумње да су од политичара подмићени Чедомир Јовановић и Наташа Мићић. Они су ишли на Косово и Метохију, па се питам како да српска деца тамо не смеју да иду у школу а смеју политичари. Друго, тражили смо да доставе извештај како је финансирана њихова предизборна кампања и они то нису урадили...”

Покушајмо сада, бар овлаш, да размотримо наведено.

Немачки обавештајци су објавили информацију о подмићивању Ахтисарија. Не каже где је објављена, али је објављена. Имају је и државни органи Србије. Што је не би имали, кад је објављена?

Али, сада „државни органи Србије” са тим подацима „не излазе у јавност”! А зашто би излазили када је већ изађено?

Као разлог због чега „државни органи” крију поменуту вест наводи се то што су „и неки српски политичари подмићени да подрже независност Косова и Метохије”. Па их, канда, држава штити? И то баш Чеду и Наташу. Толико је држави (тј. њеним органима) стало до поменутих, да ни једну обичну чињеницу (или „чињеницу”) неће да обелодане. Тако су фини.

Зато ју је објавила „Правда”, али не наводећи немачки извор, већ само се позивајући на њега.

Тврдњу да су двоје политичара потплаћени, Тодоровић поткрепљује питањем: „Како то да српска деца тамо не смеју да иду у школу, а смеју политичари?”

Политичари не иду у школу. Или су били, или им је касно. То је једно, а друго – ако се мисли на одлазак на Космет – политичари из централне Србије толико ретко походе колевку српства, да је Кфор у могућности да им обезбеди сигурност. И ако је „смелост” да се оде на Космет потпора тврдњи да су примили паре, онда то важи за све политичаре који су тамо одлазили.

У истом тексту наводи се и став Жарка Обрадовића, функционера СПС-а. Он се не слаже да су „са афером подмићивања упознати државни органи Србије и објашњава да наше службе нису довољно јаке како би откриле такве ствари”.

Збуњен сам. Шта има да се открива откривено? Зашто „служба” треба да је јака да би се упознала са нечим што је објављено? И чему уплитање било које службе у нешто што није тајна?

Једино што ми пада на памет као објашњење наведених реченица г. Обрадовића јесте да он заправо даје до знања да откриће немачких обавештајаца није јавно доступно. Значи – да није обелодањено.

У том случају – г. Тодоровић није говорио истину.

Новинар их, међутим, не суочава. Већ наставља да наводи речи г. Обрадовића који такође сматра да је Ахтисари потплаћен („добио новац и ко зна шта још”), а на тврдњу га наводи и то „што је у сваком свом јавном иступу увек био изричит да Косово и Метохија треба да добије независност”. (Следствено – новац је примио и Буш?!)

На питање да ли је немачка служба податке о потплаћивању имала и раније, Обрадовић каже да „верује да јесте, али су чекали прави моменат да их обелодане”.

Значи – ипак су обелодањени?!

Значи, у праву је Тодоровић?

„Да подсетимо” – окончава новинар – „немачка обавештајна служба БНД открила је да је на приватни рачун специјалног изасланика (...) пребачен износ од два милиона евра, те да су му у неколико наврата исплаћени вишемилионски готовински износи, за које се претпоставља да се крећу и до 40 милиона евра”.

Ко претпоставља? Према наведеном, испада да Немци – иначе познати као прецизни – излазе у јавност да је неко добио између два и 40 милиона евра! А од кога? „Правда” нас о томе не обавештава.

Али зато пита грађане (рубрика „Утисак дана”): „Да ли је Ахтисари подмићен албанским новцем?” Питање је постављено средњошколки, студенту, службенику, пензионеру, психологу, мађионичару и певачици.

Одговор свих је потврдан.
А онда, у следећем тексту исти лист нас обавештава да су учесници Видовданског марша стигли на Космет певајући „Христосе Боже”, љубили свето тле, а Мирко Ћеров (16) је рекао: „Спреман сам све да жртвујем, па и свој живот да дам за Косово и Метохију!”
Слободан Стојићевић
[објављено: 27.06.2007.] Politika


Isprièavam se na du¾inio, ali TAKO JE LEGLO na temu :116: :116: :siza: :siza:

wolfeitzckie

Пред очима целог света одвија се нови, сада српско-амерички косовски бој. На једној страни је ауторитет велике светске силе, а на другој страни је Србија која истиче аргумент права. Сви они који се сврставају иза политике велике силе кажу Србији: „Заборавите право, зар не видите да је сила јача од права?” Кључно је међутим питање да ли је и у овом новом косовском боју јача сила или право, рекао је јуче председник Владе Србије Војислав Коштуница, одговарајући на питање „Политике” откуд спремност српског државног врха да улази у овако оштар реторички и дипломатски дуел са Америком око Косова и Метохије.

Roben

Не него треба да лижу бу*у Бушу зато што хоће да нам узме Косово  :bljak:

wolfeitzckie

 А теби је изгледа слађа Путинова гуза?

Roben

Па бар нам он не узима Косово.

Bred

to je ono sto ja sve vreme pricam-ako vec moramo da saginjemo, moramo to uradi dostojanstveno!

Darker

Da da, to je ona poznata retorika: Srbija se nikad saginjati neæe!!!

Kako ovaj narod obo¾ava Slobu, èudo jedno...

Roben

Па добро Даре кад би ја дошо и почео да те шамарам, да ли би се ти бранио или би побего ко пи**а?

Darker

To ovisi o tome kol'ki si :wink:
A pre svega zavisi od toga da li imam neku deèurliju i ¾enetinu iza sebe :wink:
Da ti nacrtam: ne vidim nikakve moralne ni ekonomske koristi ako lupim èvrgu siled¾iji, a on posle toga bazukom raznese mene, i ¹to je jo¹ mnogo gore, sve one koje bi ja trebalo da branim i ¹titim(moju porodicu).
©to znaèi da sam ih lo¹e saèuvao i za¹titio( a to mi je osnovni zadatak, po ustavu i po zakonu, a i moralno... A ne nabeðivanje sa siled¾ijom ko je u pravu)

Roben

Добро слажем се с тобом. Али ниси реко шта би конкретно урадио кад би те ја малтретирао?  :hmm

Darker

©to, je l' mi preti¹? :K
ne mo¾e¹ da poredi¹ to, jer je neuporedivo, upravo zbog familije :wink: pozvao bih ti svog ujaka, ima 100 kila i crni pojas da te prebije :K

Branio bih se, naravno, ali upravo je to slobina gre¹ka recimo... nije njegovo da brani SEBE, veæ NAS :wink:

Roben

Па да то јесте Слобина грешка. Али ми ништа доброг од те Америке нисмо добили ни после петог октобра када су ови наши отишли у другу крајност. Поента свега је да треба да се нађе нека средина.

Bred

D, kako bi se to branioa da siledziji ne lupis cvrgu? jad, prosvetli nas.
tu te cekam. gde pdredi granicu saginjanja i bezanja glavom bez obzira?