Tadiæ o planu Ahtisarija: Nezavisnost moguæa

Started by Roben, 02-02-2007, 15:21:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ayrton Senna

Sve se moze, kad se hoce. Ako oode NIS, mozda dodju bacuske.

Darker


E, zbog ovakvih poruka i slika smo izgubili Kosovo. Politika nema veze sa emocijama, gre¹ka je politièara ¹to se igraju sa ljudskim emocijama, onda dobijemo ovo... polupismeni, zadrigli, u mr¾nju obavijeni klinci, koji ¹araju gradske fasade...
Za¹to neko nije objasnio njihovim roditeljima da time mogu samo da pomognu ©iptarima, pa da njihovi roditelji mogu da objasne svojoj deci?
zato ¹to su stoka koja gleda samo svoj interes i èija je jedina politièka funkcija iskopavanje prljavog ve¹a o politièkom protivniku i pljuvanje i psovanje za skup¹tinskom govornicom...
E zato smo izgubili kosovo, nisu nam ga preoteli ©iptari-prepustili smo im :wall: :wall: :wall:

Bred

d, oces da kazes da smo zbog grafita izgubili kosovo?

Darker

Jok, nego zbog onih koji pi¹u dotiène;-)

Bred


Roben

Vlada tra¾i novu fazu pregovora o Kosovu

Vlada Srbije zatra¾ila je od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna pokretanje nove faze pregovora o statusu Kosova i Metohije.

Vlada je usvojila "Inicijativu Republike Srbije za otpoèinjanje nove faze pregovora o statusu Kosova i Metohije" i uputila je generalnom sekretaru UN, sa obrazlo¾enjem da se tako mo¾e doæi do sporazumnog re¹enja statusa Kosova.

U tekstu se navodi da se Vlada Srbije zala¾e za pokretanje nove faze pregovora predstavnika Republike Srbije i privremenih organa samouprave na Kosovu i Metohiji, a osnovni cilj je postizanje sporazumnog re¹enja statusa izmedju zainteresovanih uèesnika. "Takvo re¹enje, uz medjunarodno posredovanje, predstavljalo bi garant dugoroène stabilnosti i uslov nesmetanog privrednog i dru¹tvenog razvoja regiona", navodi se u inicijativi.

Za ostvarenje cilja, potrebno je stvoriti dobar pregovaraèki ambijent, predlo¾iti odgovarajuæu proceduru i omoguæiti adekvatan vremenski okvir bez ve¹taèkog nametanja rokova, istièe vlada i dodaje: "Predla¾uæi ovu inicijativu Republika Srbija, svesna istorijskog znaèaja praviènog re¹enja problema, spremna je da u punoj meri preuzme svoj deo odgovornosti za uspe¹an tok i okonèanje pregovora".

Pregovori o buduæem statusu Kosova, od 21. februara 2006. do 10. marta 2007, nisu doveli do sporazumnog predloga re¹enja, pa je inicijativa Vlade Srbije usledila zbog potpuno neprihvatljivog sadr¾aja Sveobuhvatnog predloga za re¹enje statusa Kosova, koji je generalnom sekretaru UN predao specijalni izaslanik za pregovore Marti Ahtisari.

Vlada je svoje protivljenje predlogu Martija Ahtisarija izrazila velikim brojem amandmana koje je na Sveobuhvatni predlog dao Dr¾avni pregovaraèki tim Republike Srbije.

Vlada je u inicijativi za poèetak nove faze pregovora pozvala sve medjunarodne uèesnike da doprinesu mirnom, trajnom, odr¾ivom i sveobuhvatnom re¹enju pitanja Kosova i Metohije na osnovu principa, normi i dobrih obièaja medjunarodnog prava na kojima poèiva dana¹nji medjunarodni poredak.

(Tanjug/MONDO)

Al-Jasmina

i tako od inicijative do inicijative...

Pa ko ziv a ko mrtav :ohwell:

Darker

Quote from: Bred on 25-05-2007, 15:31:48
to je prilicno naivno. i smesno zvuci.
Upravo... Samo ¹to grafit zvuèi jo¹ naivnije i jo¹ sme¹nije, a takvih je treæina Srbije;-)

Bred

d, ne slazemo se po tom pitanju. a i vec smo pretresli tu temu milion puta ali iz tebe i dalje izbija klasican LDPovski stav-da smo mi krivi za sve sto nam se desava pa i za Kosovo. :wall:

Al-Jasmina

Ja nisam ni za kakav LDP (zvuci kao neka dijagnoza)
a ni za ostale (oni jesu dijagnoze)

ali ipak imam utisak da vekovima igramo pogresno
po inerciji nastaloj tako sto se spotakao neko
od onih koji su vladali nama vekovima ranije

pa tako i Kosovo
postaje moguca steta neke tamo odluke
koja je dovela do niza pogresnih odluka
:ohwell:

Ne mozete reci da smo
apsolutno neduzni u celoj stvari
oko potencijanog gubitka!
Negde smo i mi nesto zeznuli 100%

Darker

Quote from: Bred on 28-05-2007, 10:38:08
d, ne slazemo se po tom pitanju. a i vec smo pretresli tu temu milion puta ali iz tebe i dalje izbija klasican LDPovski stav-da smo mi krivi za sve sto nam se desava pa i za Kosovo. :wall:
Daleko od toga, ali odma¾emo i te kako... Pa èak i time ¹to se ne sla¾emo oko toga KAKO odma¾emo;-):-)

Bred

QuoteNe mozete reci da smo
apsolutno neduzni u celoj stvari
oko potencijanog gubitka!
Negde smo i mi nesto zeznuli 100%
defakto, samo sto jos ne znamo gde...:roll:

Ayrton Senna

Zeznuti smo mi odavno.

Pa, problem Kosova nije od juèe, sve je to tinjalo od 1898. i èuvene Prizrenske Lige, kada su oni odluèili da oduzmu Kosovo od Srbije(tada nezavisne dr¾ave). Na¹ Kralj Karadjordjeviæ je poku¹ao da problem re¹i naseljavajuæi ljude, dajuæi im zemlju na Kosovu, ali ratovi su mnogo promenili.

Iskreno, nije mi jasno za¹to posle II svetskog rata nije dozvoljeno da se Balisti izbri¹u sa Kosova, danas ne bi bilo ovakvih problema! A da jesmo krivi, jesmo, zbog mnogih stvari, ali ne zbog ovoga za¹ta nas optu¾uju, i zbog èega hoæe da nam OTMU Kosovo.

Pa, mogu li ja da nekom uletim u kuæu, ubijem ga(da nekazem i goru reè), oduzmem mu sve ¹to poseduje, a na kraju se pravim fini! Ne ide to, ljudi, ali MI nismo ONI, i nemamo tu lovu kojom oni barataju, zbog toga smo tu gde jesmo.

A da je zloèina bilo sa obe strane, bilo ih je i biæe ih. Jer, neki na¹i zloèinci se sada ka¾njavaju, dok njihovi slobodno ¹etaju Kosovom i vr¹e druge zloèine! A Srbi su genocidan narod! Ma nemoj!

Bred

Quote...A Srbi su genocidan narod!...
U to veruju samo LDPovci ... :wall:

Darker