Tadiæ o planu Ahtisarija: Nezavisnost moguæa

Started by Roben, 02-02-2007, 15:21:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Roben

zanima me sta sam lose reko a bio sam vise puta od tebe u to budi 100% sigurna

Masha


Roben

Quote from: masha on 03-02-2007, 22:52:13
Roben, da li si ikada bio na Kosovu? Ako si tamo proveo bar koliko i ja , koja sam isla tamo kod bake i deke mnogo leta i pre  `99. i imala tatu koji je rodjen tamo, onda sebi ne bi mogao da dozvolis takve tvrdnje.
lepo te pitam koje tvrdnje teras me da te citiram

Darker

Jao dosta, imate chat i pm, pa re¹ite to...

Bred

i necemo u praistoriju. ko je kriv, kako i zasto utvrdice istorija .
Kosovo ce biti nezavisno i to samo covek slep kod ociju nece da vidi . sad but true. ono sto jeste najgore jeste sto nas na posredan nacin upozoravaju da moramo biti konstruktivni inace necemo ni ucestvovati na pregovorima :roll:

Roben

међународна заједница  :djavo  :djavo  :djavo  :djavo  :djavo

Bred


Darker

Pa jeste, ali sve ne¹to mislim da smo se i drugaèije pona¹ali isto bi bilo...
Mo¾da je jedino trebalo da budemo lukavi i bezobrazni...Ali suptilno, a ne onako kao 98. i 99.te...

Roben

могли смо да се понашамо и другачије али би последице биле исте јер они оно што зацртају и остваре
СИЛА БОГА НЕ МОЛИ

Bred

Upravo tako roben. a ne svidja mi se ni stav sadasnjih vlasti jer je ipak previse tvrd. Medjunarodna zajednica niposto ne sme da shvati da mi odbijamo taj plan jer su rekli da nam sledi neka vrtsa izolacije a dosta puta sam cuo i od Kostunice i d Tadica da plan smatraju neprihvatljivim!

Masha

Samo nam fali izolacija. Na forumu je postojala tema - Da li Kosovo treba da bude nezavisno? .Ako pitate bilo koga  iz vladujuce garniture ili nas, obicne smrtnike, odgovor ce biti isti - ne treba. Mnogo je bolje bilo pitati Da li ce Kosovo biti nezavisno? . Bice, samo je mnogo bezbolnije da u tom trenutku Srbija ne postane geto.

Ayrton Senna

Iskreno, roðen sam na Kosovu. Od kada znam za sebe, na Kosovu nikad nije bilo mira, neæe ga ni biti. Ali, prihvatanje da ti oduzmu ne¹to ¹to im ne pripada, to je pljaèka najgore vrste. A ja sam to i osetio na svojoj ko¾i, kada su nas isterivali iz stana. Mislite li da æe oni stati na Kosovu nakon dobijanja nezavisnosti? Nikad, dok su ¾ivi!

Bred

Da, imaju velike apetite.

Pregovori odlo¾eni za 21. februar
Izvor: B92, Beta
Njujork, Beograd -- Specijalni izaslanik UN za status Kosova Marti Ahtisari odluèio da odlo¾i pregovore o Kosovu za 21. februar, saznaje B92.

Odlaganje: Marti Ahtisari
Odlaganje: Marti Ahtisari
Posle juèera¹njih razgovora i konsultacija, Ahtisari je odluèio da odlo¾i pregovore o Kosovu za 21. februar, saznaje B92, a toj odluci prethodila je diplomatska inicijativa predsednika Srbije Borisa Tadiæa.

Izaslanik Ujedinjenih nacija za status Kosova izjavio je u Njujorku, posle razgovora s generalnim sekretarom UN Ki Mun Banom da jo¹ nije primio zvanièan zahtev Srbije za odlaganje pregovora, zakazanih za 13. februar u Beèu, ali da uskoro oèekuje kontakte s vlastima u Beogradu.

"Èujem da æe Beogradu mo¾da biti potrebno malo vremena da zavr¹i izborne procese u Srbiji i da æe parlament morati da postavi novi pregovaraèki tim. Pristao bih na sedam do deset dana odlaganja, ali i dalje planiram da pre kraja marta zavr¹im konaèan predlog i predstavim ga Savetu bezbednosti UN. Spreman sam da integri¹em kompromisna re¹enja koja bi dve strane mogle da iznesu i ¾elim da pru¾im svim stranama ¹ansu da ponovo iznesu stavove", rekao je Ahtisari.

Ahtisari se nada da æe pitanje statusa Kosova biti re¹eno do kraja juna, odnosno do kraja predsedavanja nemaèke Evropskoj uniji. On je ponovio da æe u konaènom dokumentu status biti vrlo jasno formulisan, ali nije ¾eleo da iznosi detalje pre no ¹to predlog predstavi SB UN.

Ahtisari æe tokom vikenda o planu izvestiti ministre spoljnih poslova EU.

Ministar za privredu Predrag Bubalo najavio je na konferenciji za novinare da uskoro oèekuje konstituisanje novog saziva Skup¹tine, a prema informacijama B92, konstitutivna sednica biæe odr¾ana najverovatnije u ponedeljak.

"Pregovaraèki tim æe pripremiti rezoluciju koju æe predlo¾iti Vladi, a Vlada æe biti predlagaè novoj Skup¹tini. Aktuelni pregovaraèki tim æe pripremiti tu rezoluciju, a Skup¹tina æe ili potvrditi taj tim ili ga izmeniti, a mo¾e da potvrdi ili izmeni i rezoluciju koju tim sastavi", rekao je Bubalo.

B92 saznaje da æe mandat sada¹njeg pregovaraèkog biti do formiranja Vlade.

Iz drugih izvora bliskih pregovaraèkom timu B92 saznaje da æe rezolucija o Kosovu biti ista ona koju je veæ usvojila Skup¹tina u prethodnom sazivu uz odgovor Beograda na Ahtisarijev predlog.

Roben

Quote from: masha on 09-02-2007, 02:42:02
Samo nam fali izolacija. Na forumu je postojala tema - Da li Kosovo treba da bude nezavisno? .Ako pitate bilo koga  iz vladujuce garniture ili nas, obicne smrtnike, odgovor ce biti isti - ne treba. Mnogo je bolje bilo pitati Da li ce Kosovo biti nezavisno? . Bice, samo je mnogo bezbolnije da u tom trenutku Srbija ne postane geto.
биће независно то је факат али је и наше право да то не признамо што је врло битно

Roben

Anketa: Gradjani Srbije za podelu Kosova
(http://nono9.us)
Veæina gradjana Srbije podr¾ala bi predlog podele Kosova po kojem bi severni deo pokrajine pripao Srbiji, a ostatak postao ogranièeno suverena dr¾ava, ukoliko bi to bio zajednièki predlog predsednika i Vlade Srbije, pokazuje istra¾ivanje "Stated¾ik marketinga", koje je objavio dnevnik "Blic".

Za podelu Kosova bi u tom sluèaju bilo 56 odsto anketiranih, dok se 31 odsto protivi tom re¹enju.

Gledajuæi po strankama, ideji podele se najvi¹e protive pristalice SRS (55 odsto), SPS (51) i DSS (37), dok podelu najvi¹e podr¾avaju biraèi LDP (86 odsto), G17 plus (79) i DS (77).

Istovremeno, svaki drugi gradjanin Srbije, taènije 55 odsto ispitanika, protivi se ideji da zbog tvrdih stavova oko Kosova Srbija rizikuje novu medjunarodnu izolaciju, a svaki treæi (36 odsto) smatra da je to prihvatljiva cena kada je reè o pregovorima oko Kosova.

Gradjani prema ovom istra¾ivanju smatraju da nova vlada mora da im, pre svega, obezbedi evropsku buduænost.

Na pitanje kakva vlada je potrebna Srbiji - ona koja æe obezbediti evropsku buduænost ili ona kojoj su va¾niji nacionalni ponos i identitet svaki drugi ispitanik je za evropsku buduænost (51), a skoro svakom treæem preèi su nacionalni ponos i identitet, dok oko 13 odsto ispitanika nije imalo stav o ovom pitanju.

(MONDO)