Utisci sa ispita,kombinacije...

Started by Murakami, 08-02-2007, 00:14:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

ivilija

Dobro si nasla i to lepo pise u varagicu draga moja obavezno procitaj etanol!!!(pitanje i kod miroslava i kod Ugresica).
Zene ga slabije metabolisu pa su samim tim i osetljivije na njegovo dejstvo!
Pitaj sta te jos zanima???

Skripta koliko god bila dobra po mom skromnom misljenju nikako nije dovoljna!!! Morate imati obavezno varaica a po mogucstvu ranga (koristice vam ta ogromna knjizurina verujte mi!!!!!)!
Radica se bazira na Varagicu! Ugresic na preddavanjima po mogucstvu svojim ali proverirte sve te inf. (on jos pita i antidote kod trovanja metalima i zamenike za plazmu sto ovo dvoje ne pitaju, pa vi sada vidite...) A Miroslav sve sto i Ugresic sem zamenika i mantidota(slicno ispituju! i bazitraju se na fiziologiji tako da ako je niste dobro naucili obavezna literatura su jos i predavanja iz fiziologije i Gajton), zatim vam treba malo i opste i jedicinske biohemije a svakako malo vise i toxina... Ako sve to vec imate u glavi onda svaka vam cast!!! A da ne pomenuh i najbitniju stvar a to je PATOFIZA!!!
Ako sve ovo znate literatura se ja 3km smanjuje na 1km!
Pitajte i ja cu biti rada da odgovorim i da vam pomogne (i sama znam sta je farma pakao pravi al ti na kraju lepo kad sve to naucis!)
Pisite, pitajte...
Moj br je ako nekom zatreba 063 1091468.
A da jos nesto OBAVZNO IDITE NA KONSULTACIJE I SLUSAJTE ISPIT KOD SVA 3 PROFESORA (to vam toplo preporucujem).
Nadam se da sam vam neke stvari razjasnila...? ako nisam pitajte!
UH....
:! :!

A da ako ste stariji student obavezno morate da se up date-ujete sto bi znacilo da obavezno morate da procitate predavanja i od tekuce godine (narocite kod prof Miroslava!!!).
Pogledaje i predavanja sa neta i vezbe obavezno (sve ama bas sve naucite dobro).
Pozdrav jos jednom! :wave:

irena

Ivilija,thanx na iscrpnim komentarima i zelji da nam pomognes...
Pozzz... :wave: :cvet

tarantulica

Quote from: sandric on 26-04-2007, 16:11:25
A zasto su zene osetljivije na dejstvo alkohola nego muskarci?

Alkohol opasniji za ¾ene nego za mu¹karce

Alkohol o¹teæuje mozak ¾ena br¾e nego mozak mu¹karaca, pokazali su rezultati istra¾ivanja sprovedenog u Rusiji.

Istra¾ivanje je sprovedeno je na 102 osobe koje su alkoholièari (78 mu¹karaca i 24 ¾ene) starosti od 18 do 40 godina, koji su bili podvrgnuti razlièitim testova kako bi se ispitale njihove mentalne funkcije.

U poredjenju s mu¹karcima, ¾ene su imale lo¹ije rezultate od mu¹karaca alkoholièara, pre svega na testovima vizuelnog pamæenja, rasudjivanja i re¹avanja problema.

Nauènici su konstatovali da ¾enski organizam na drugaèiji naèin reaguje na alkohol od mu¹kog, jer sadr¾i manje vode koja ubla¾ava njegovo dejstvo.

(Tanjug)

Sad tek ne znam shta je tachno  :hmm

ivilija

Ovo sto sam ja napisala u vezi alkohola je provereno sa slusanja ispita kod prof miroslava! A vi izvolite pa birajte verziju ...Varagic ili Tanjug???samo je bitno da navedete izvor iz koga ste ucili i da tacno znate sta ste gde procitali.
pozz :wave:

tarantulica

ivilija  :cvet

Zamisli da na ispitu kazem:"Kako javlja tanjug, razlog  je taj i taj" :wall:

Proshla bih mozda....

Ostavila sam tu poruku jer mi se chini da je na predavanju pomenuto i neshto oko vode i masnog tkiva, tj. njihovog odnosa kod mushkaraca i zena, samo nisam sigurna shta tachno...

U svakom sluchaju, ako dobijem ovo pitanje na ispitu, opredelicu se za tvoji tj. Varagicevu verziju  :cvet

LittleWolf

predavanja treba da vam budu baza...a onda to nadogradjujete iz raznih knjiga kao sto su Varagic, R&D, patofiza, fiziologija...sto znaci da je zaista veoooma blagotvorno SLUSATI ISPITE, pazljivo citati komentare drugih studenata i na taj nacin ustvari ukechati cake, na cemu se koji profesor bazira itd...tako cete znati na koje stvari da obratite paznju iz ove kilometarske literature, posto je ucenje bilo koje od ovih knjiga od korice do korice ravno nemogucem...dakle, preci predavanja pa OBAVEZNO slusati ispit i sve ce vam biti mnogo lakse i jasnije...pozzz! 

Murakami

Ej Ivilija aj ako mozes molim te napisi neka podpitanja koja postavlja ugresic ako te ne mrzi i naravno ako ih se jos secas ... :Bog
Naravno ako je jos neko polagao kod njega ....svi cemo mu biti zahvalni(ne Ugresicu nego tom nekom :K)

rodiæ

posto sam pocela da ucim,mogu da kazem da je po meni najbolje uciti iz Ranga i Dejla,pa kad naucis pogledati predavanja profesora kod koga upadnes,procitas vezbe i to je to.predavanja su mnogo bitna.

rodiæ

e pa ja sam jednom odslu¹ala po malo ispit kod sva tri profesora i to mi je bilo dovoljno da odluèim kod koga æu izaæi na ispit,po¹to mogu da èekam,a imam u planu jo¹ 2 ispita pre polaganja ovog.tako da æu uèiti predavanja jednog profesora i jednu knjigu i ve¾be.tako je najbolje.naravno da treba da zna¹ osnovno iz patofize,toksina,m.biohemije,fiziologije za polaganje farmakologije,al mi se ne svidja kad neko ko zna dobro farmakologiju ne mo¾e da polo¾i ispit jer ne zna sitnice iz histologije,m.biohemije,anatomije.i svidja mi se kad te profesor ¹eta kroz gradivo i tra¾i da povezuje¹,a ne kada je u okviru jednog pitanja.dobro,mo¾da je drugaèije kad ti odgovara¹,a ne kad samo slu¹a¹.al kad sam slu¹ala videla sam da kod nekih profesora nije pravedno ocenjivanje.i treba iæi na konsultacije,naravno.i na predavanje.i treba sam da ode¹ da slu¹a¹ ispit,a ne da slu¹a¹ ¹ta ti drugi prièaju o tome kako ispituju profesori.a ¹to se tièe caka koje ima¹ kod svakog profesora,mislim da,ako ima¹ sva predavanja od tog profesora kod kog odgovara¹ tu ima¹ i sve cake.ne mo¾e te ni¹ta iznenaditi.Veliki Pozdrav!  :Z

BK

Ali ne moze da nabave sva predavanja od 1 prof..jer su se smenjivali...ali slobodno napisi sta kod kojeg prof...ja do sada nisam slusala niti jedan ispit, jednostavno vise volim da cujem od drugih...pogotovo zato sto nikad nisam ucila pa mi je glupo da slusam jer ne znam o cemu se radi..pa ce meni u tom trenutku delovati kao da je velika stvar a ono sitnica i obrnuto...

rodiæ

dobro,ni ne treba da ide¹ da slu¹a¹ dok ne nauèi¹,nema svrhe.i ja sam tek poèela da uèim,al sam cele pro¹le godine slu¹ala predavanja,pa sam malo i¹la da slu¹am ispit,i uspela sam da uglavnom ukapiram ¹ta ko najvi¹e tra¾i i ko je koliko pravedan.kad sve nauèim iæi æu i na konsultacije,a i jo¹ malo da slu¹am ispit.ne mo¾e¹ naravno sve nabaviti od jednog profesora,al veæinu mo¾e¹,npr.od pro¹lih godina.a ono ¹to nije taj prof.predavao nauèi iz knjige.ja æu bar tako.kad nauèi¹ idi slu¹aj ispit.ja sam i¹la da slu¹am vi¹e zbog tog da bih videla kod koga bi mi najvi¹e odgovaralo da odgovaram,pa æu od poèetka znati gde i na ¹ta najvi¹e da obratim pa¾nju.

BK

rodiæ

u vezi sa zapocetom pricom o etanolu: zene imaju vise masti,tj. masnog tkiva,pa im je i volumen distribucije manji za etanol,pa kod njih primena iste doze dovodi do vece koncentracije alkohola u krvi nego  kod muskaraca. ali opet,za dejsvo etanola je bitna i konstitucija,prazan ili pun zeludac,brzina i nacin pijenja etanola,redovno i neredovno pijenje,tako da ima i zena koje bolje podnose etanol nego mu¹karci. :ziveli  :PI:

BK

U toxinima smo ucili da zene imaju jacu aktivnost alkoholnih dehidrogenaza. Mislilm da je ipak alkos staz vrlo bitan

mrvka

A kad su konsultacije?Imam neka pitanjca,pa hocu malo da ih ovajdim  :~