Utisci sa ispita,kombinacije...

Started by Murakami, 08-02-2007, 00:14:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

cini mi se da nema fixan termin za konsultacije ...

rodiæ

pi¹e ti na oglasnoj tabli kad su konsultacije

Bred

rodiæ

e ne pi¹e vi¹e.uði i pitaj.

kaja

Ovo je taj stari raspored
   Ugresic ponedeljkom od 9 do 12h
   Radica petkom od 11 do 13h
   Miroslav utorkom od 12 do 14h
Ako mozete vi proverite :wink:

cvele

Slusala sam ispit kod prof. Ugresica, bas voli fiziologiju. Uglavnom, kada je zavrsio ispitivsnje, nas slusaoce je ohrabrio da dolazimo na konsultacije i to ne samo u navedenim terminima, vec kad god imamo nesto nejasno(narocito posle predavanja), da ga potrazimo i uvek ce nam sve objasniti. Bio je jako prijatan i ljubazan.

BK

I kako je prosao ispit, za sada? Pogotovo me zanimaju utisci kod Miroslava, kombinacije...

jjoska

Profesor Savic je izuzetno prijatan, strpljiv i pre svega pravedan na ispitu.
Nimalo nije stresno jer je komunikacija sa studentima odlicna. Pored toga, poseduje tu vestinu da zaista navodi na tacan odgovor i ako oko necega niste sigurni. Uostalom, to je jedna od osobina najboljih predavaca.
Jedna od kombinacija u ovom roku bila je
Specificnost i selektivnost lekova
Mehanizmi dejstva antiaritmika
Statini
Klinicka primena antiepileptika
Nezeljena dejstva citostatika

pazarka

juce sam polagala kod Radice i dobila 9...zena je vise nego korektna...voli malo da proseta kroz gradivo,cisto da vidi jesi li ti to razumeo ili samo nabiflacio...moja kombinacija je bila:  nacini primene lekova,lokalni anestetici,lecenje srcane insuficijencije,tetraciklini,nezeljena dejstva beta blokatora                   

Bred

Ja sam veoma razocaran u ovaj institut, ne znam ko im je mogao samo dati nagradu za najbolji institut!
Mozda su to i bili do skora.
Sada - katastrofa.
Kao da se takmice ko ce vise ljudi da obori a najvise se promenio Miroslav koji bas pita u sitna crevca! Ispita vas i fiziologiju i farmakologiju i mikrobiologiju i histologiju itd.
Cujem da je skoro oborio devojku na 5tom pitanju jer nije znala da nabroji G+ i G- mikroorganizme.
Strasno je iritirajuca stvar zato sto svo troje baca akcenat na totalno druge stvari tako da moras da spremas skoro pa iskljucivo po predavanjima profesora kod kojeg ces i da polazes i skladu sa tim izaberes i knjigu iz koje ces da dopunjavas ono sto fali, neko vise potencira Varagica, neko vise Ranga.

joe13

Zgrozena sam pricama tipa:cujem da je skoro oborio devojku jer...........
Vise u takve sugestivno-baronske price NE VERUJEM(nevezano Brede za tvoj komentar ovde),verujem samo u ono sto cujem svojim usima,iz iskustva kazem.
Ako neko NE ZNA da nabroji po 3 G+ i 3 G- bakterije pa makar to bilo i poslednje podpitanje pred upis ocene u index,taj NEMA STA DA TRAZI na ispitu iz farmakologije(3,eeeeeeeeeej tri-slovima i brojevima).To su elementarne stvari ispita sa trece godine!ELEMENTARNE-tu nema kompromisa!
Nagradu za najbolji institut su dobili zbog opsteg utiska studenata,o posecenosti i kvalitetu predavanja i vezbi,konsultacija i interaktivnog odnosa sa studentima sto je za svaku pohvalu!
Jel po Tebi najbolji treba da budu najpopustljiviji prema studentima da bi smo ih mi ovde hvalili?
Kakve su to iluzuje? :nene:

Bred

Naravno da ne, ali apsolutno se zna na sta treba da se baci akcenat. Posle 5h cekanja da pocne ispit, pisanja koncepta, slusanja drugih dok odgovaraju ne znam kako se ZOVEM a kamoli iz malog mozga da vadim koje su sve G+ i G-.
Licno sam bio prisutan kada je trazio od koleginice da mu nabroji sve g- bakterije i to se nije zadovoljio sa dve tri :!
Doduse, sve gore je moj utisak, ne mora da znaci nuzno da je isti i za sve.
Takodje, pitanje u kom periodu se formira blastocista a kad morula, gastrula i blastula ne smatram relevatnim za sam ispit.
Pogotovo imajuci u vidu obimnost tacnije receno beskonacnost ovog ispita, a svakom ko se u takvim trenutcima seti bilo cega iz III god, skidam kapu.
:wink: :K

joe13

Da li Ti mislis da si jedini koji je cekao 5h da dodje na red da odgovara,pa sta sad treba da sizim zbog toga?Nece Tebe sutra pacijent da pita za mehanizam Vitalijeve reakcije,zna se na sta se sve svodi!
Ovo je ispit koji se dugo i temeljno sprema i koji objedinjuje sve!
Sigurno nece da obori ako u moru podpitanja ne zna student da odgovori u kom periodu nastaje blastula,oboren je zbog opsteg utiska!
Svi koji se usude da izadju na farmakologiju prvo mesecima drezde slusajuci ispit-ospori mi to svojim licnim primerom!Tu se nauce sve cake,a vecinu ih oni kazu na predavanjima-treba znati slusati- i to je vestina!
Mozes vec sada da pocnes da skidas kapu :wink:
LJUDI SRECNO I SAMO HRABRO! :cvet

pig_am_am

mislim da je on iz toga sto ona nije znala da nabroji bakterije,zakljucio da nije dobro spremila antibiotike.
samo da znate, na predavanju je rekao da je 50% studenata koji vrate pitanja - izvuklo antibiotike. izgleda da ih bas voli. jos je rekao da ne voli da cuje da student pogresno izgovori ime bakterije. on onda zakljuci da student nikad cuo nije kako se bakterija izgovara... i to mnogo ne voli.
mislim to je skroz ok. uzalud znas antibiotik i sve o njemu, ako ne znas bakteriju i sve o njoj :happy:

pig_am_am

ajoj sto ne mogu da se ispravim?   :ohwell: