Utisci sa ispita,kombinacije...

Started by Murakami, 08-02-2007, 00:14:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

AnaCrvena

Quote from: joe13 on 23-04-2008, 17:11:28
Zgrozena sam pricama tipa:cujem da je skoro oborio devojku jer...........
Vise u takve sugestivno-baronske price NE VERUJEM(nevezano Brede za tvoj komentar ovde),verujem samo u ono sto cujem svojim usima,iz iskustva kazem.
Ako neko NE ZNA da nabroji po 3 G+ i 3 G- bakterije pa makar to bilo i poslednje podpitanje pred upis ocene u index,taj NEMA STA DA TRAZI na ispitu iz farmakologije(3,eeeeeeeeeej tri-slovima i brojevima).To su elementarne stvari ispita sa trece godine!ELEMENTARNE-tu nema kompromisa!
Nagradu za najbolji institut su dobili zbog opsteg utiska studenata,o posecenosti i kvalitetu predavanja i vezbi,konsultacija i interaktivnog odnosa sa studentima sto je za svaku pohvalu!
Jel po Tebi najbolji treba da budu najpopustljiviji prema studentima da bi smo ih mi ovde hvalili?
Kakve su to iluzuje? :nene:
nisam jos stigla do spremanja farmakologije,ali sa ovim se apsolutno slazem.predavanja iz farmakologije su odlicna.mnogo traze,to razumem ,ali mnogo i daju.ne treba ni komentarisati koliko je to bitan ispit...
a ljudi su skloni svasta da pricaju kako bi sebe opravdali...nema to veze samo sa farmakologijom,vec sa svim ispitima.par puta sam se naslusala tih prica,navukla sebi bespotrebnu paniku i tremu...od tad se na te price ne obazirem.knjigu u shake,uci koliko mozes,zbog sebe,i nema frke...nece te niko oboriti ako znas znanje!
naravno,desavaju se i nepravde,pogotovo na usmenim ispitima-ipak je to neka subjektivna procena znanja,ali mislim da su vise izuzetak nego pravilo...

Maslacak

Pigi, ¹to bi se ispravljala? :happy:
Jeste, sve je to Saviæ rekao. Verovatno pod nedavnim utiskom ljudi koji to nisu znali. Naravno, ne mora¹ da zna¹ SVE o bakterijama, ali koja je G+ a koja G- i na koje deluje koji antibiotik je... pa onako, ja bih rekla... bitno, vrlo :>

Mislim da je svima njima preko glave ljudi koji uèe ovaj ispit kao neku sasvim odvojenu i nezavisnu stvar. Radica je na primer vrlo obimno na jednom predavanju objasnila kako fiziologija MORA da se zna kad se doðe na ispit, jer se podrazumeva da smo je nauèili. Ako nismo - to nije njihova stvar. Ja mislim da je sasvim jasno da je suludo da neko prièa o aritmijama, a ne zna ¹ta je akcioni potencijal. I jeste, naravno da se stvari iz prethodnih godina zaborave, i naravno da svi tu i tamo imamo rupe. Ali zato - kad uèi¹ jedan takav sveobuhvatan predmet koji zahteva veliko prethodno znanje i jo¹ veæe povezivanje svega toga... a ti lepo knjige/skripte u ruke, pa na obnavljanje. Mnogo je i lak¹e nauèiti ne¹to kad ti je to potpuno jasno i kad sve lepo pove¾e¹ :)

Mislim da je farmakologija na na¹em faxu ipak obimnija nego ¹to nama treba i nego ¹to je potrebno. No dobro. Predmet je lep, a predavanja jo¹ lep¹a :happy: Meni je u¾ivancija da idem.
Jeste iritirajuæe ¹to svako od njih insistira na razlièitim stvarima, ali oni su nauènici, koji imaju svoje mi¹ljenje i svoje stavove i shvatanja, i ne boje se da ih iznesu, ¹to je i razlog za¹to su sa druge strane predavanja dobra. Nisu otupele ma¹ine koje èitaju bzvz :wink:

Bred

Ali ni mi nismo masine.
:wink:
I meni su predavanja bila ok , lepa i zanimljiva dok nije doslo do ispita.
No, i ja sam ama isto tako rezonovao kao i joe npr dok se nisam suocio sa samim ispitom.
A onda cu vas pitati za misljenje, kada zavrsite sa ispitom.
I uvek ce biti ljudi koji ce reci da je nesto lako, da su brzo spremili, da su super znali, kao i onih koji ce tvrditi sve suprotno ali se gleda misljenje najveceg broja studenata i prema tome se ravna.

joe13

Naglasavam ponovo:NE GLEDA se misljenje NAJVECEG broja studenata(??????!!!!!!!!!!),nego samo svoj instinkt,naporan rad bez straha i ne podleze se kolektivnoj paranoji.
Jos jednom:LJUDI SAMO NAPRED I SRECNO :cvet
Pozz svima i puno uspeha na ovom divnom ispitu :cvet

zerocool

ja nisam polozila ispit, pocela sam da ga spremam, ali iz slusanja ispita imam neko iskustvo.
prof ugresic pita osnovne stvari iz patofize i fiziologije i tu vidim propust oba instituta jer su nas zamlacivali sa nebitnijim stvarima, gde se spremanje ispita svelo na bubanje testova, ali covek nije kriv sto trazi nesto sto bi trebalo da znamo. tesko je neke stvari uciti padanjem ispita, pa je svakako bolje ici na konsultacije i slusati ispit.
savic pita faze razvica ploda, za sve tri pita kad su, ne obata zbog toga, pita racunanje trudnoce u danima i nedeljama, postoji razlika i treba to znati da ne budemo glupe trudnice.
radica trazi ranga i varagica, bitno je pohvatati gde sta, ali ja sam videla kako daje 10 nekome ko je provereno nagruvacio skriptu sa srcima od reci do reci.
cesto radi kiselo grozdje, sladak limun, ali ovaj ispit je tezak, a oni su korektni, za razliku od farmaceutske

Bred

Quote from: joe13 on 24-04-2008, 16:01:49
Naglasavam ponovo:NE GLEDA se misljenje NAJVECEG broja studenata(??????!!!!!!!!!!),nego samo svoj instinkt,naporan rad bez straha i ne podleze se kolektivnoj paranoji.
Jos jednom:LJUDI SAMO NAPRED I SRECNO :cvet
Pozz svima i puno uspeha na ovom divnom ispitu :cvet
Ti ne moras da gledas, ja uvek kad nesto kazem to se podrazumeva da je veci broj ljudi sa kojima sam pricao imao isto takvo iskustvo i utisak.
I opet kazem-videcemo vase utiske nakon polaganja.
Mada ni to ne mora mnogo da znaci jer je sve individualno.

joe13

Izuzetak cini pravilo(u mom slucaju).
Brede,vidim da si siznuo,nemam vise nameru da se prepucavam sa tobom tipa ovo :wink:ili ovo :>,posto kod tebe ne postoji trece.
Ajd' sad zdravo i srecno :cvet

kaja

Quote from: zerocool on 24-04-2008, 18:22:25
... pita osnovne stvari iz patofize i fiziologije i tu vidim propust oba instituta jer su nas zamlacivali sa nebitnijim stvarima, gde se spremanje ispita svelo na bubanje testova, ali covek nije kriv sto trazi nesto sto bi trebalo da znamo. tesko je neke stvari uciti padanjem ispita, pa je svakako bolje ici na konsultacije i slusati ispit...
To je veliki problem.Mucimo se bez razloga.
Takodje, dosta zavisimo od raspolozenja ispitivaca.
Inace farmakologija jeste divan predmet,kao i jos mnogi,ali mora da se zna sta se trazi od studenta,a ne da se iznenadjujemo na ispitu.To sa slusanjem ispita nema smisla,ipak smo mi slusali predavanja,pa sta je onda to,jos jedan predmet?
Utisci sa ispita su razliciti i ne treba da se svadjamo oko toga.
Zelim vam USPEHA na ispitu.

Bred

Quote from: joe13 on 25-04-2008, 09:34:31
Izuzetak cini pravilo(u mom slucaju).
Brede,vidim da si siznuo,nemam vise nameru da se prepucavam sa tobom tipa ovo :wink:ili ovo :>,posto kod tebe ne postoji trece.
Ajd' sad zdravo i srecno :cvet
da, i na osnovu izuzetaka treba izvodi sveopsti zakljucak??
:wall:
uopste nisam siznuo, nego sam samo razocaran kao sto rekoh.
i ne prepucavas se samo sa mnom nego sa jos bar 10 ljudi koji isto tako misle?
a nesto te nisam bas video da pomazes kolegama koja su postavljala pitanja u vezi sa nedoumicama iz farmakologije??
To je kao ono kad je neko rekao da je ispit spremio za dva dana pa svi koji su ga spremali duze ispadose retardi.
:siza:
ovde se ne pise samo zbog tebe joe niti zbog drugih izuzetaka nego zbog sto VECEG broja PROSECNIH studenata.
no, to je nebitno.

joe13

Da,treba.
Ne prepucavam se ni sa kim osim sa tobom(procitaj poslednje strane),zao mi je sto se nase neslaganje tj.konfrontacija zavrsila tvojom nepremostivom frustracijom da priznas sebi neke stvari.
Pa bas sam TEBI pomogla licno za pitanje iz metabolizma Ca2+ ako se dobro secam trazio si odgovor na caku i cim sam videla,a znala sam odgovor ja sam ti i napisala.
Nikoga ne smatram unapred prosecnim(ako sebe tako deklarises tvoj problem),naprotiv,napisacu ponovo-everyone can be great :wink:
Prestani da kukas i dizes dzevu.
VISE TI NE ODGOVARAM!

zerocool

ja bih volela da su ovi sa farmakologije namcori jer kod takvih najbolje prodjem, ali realno ovaj ispit trazi mnogo jako znanje pre i mene to plasi, ali eto prilike da neke bitne stvari obnovim. jeste cimanje i jesu zahtevni, ali ne bunim se jer ako neko treba da bude zahtevan, onda nek to budu oni, a trebalo je buniti se za etiku, fiziku i neke takve gluposti. mozda cu biti ogorcena nakon ispita, ali ako dodjem do toga da padnem zato sto ne znam gde su krvni sudovi u glomerulu ili neke takve stvari, onda ok. mislim da je samo problem sto nisu uskladjeni sa nekim konacnim zakljucima tipa da li paracetamol ima antiinflamatorno dejstvo, pa ugresa kaze ne a radica da, kao i sa time da li je bitnije kako nastaje bolest ili koji su nezeljni efekti leka. tesko je kad padnes kod ugrese, pa moras da se prebacis na radivu. savic je nekako izmedju

Bred

joe, dear, nemam ja sebi sta da priznam.
mozda ti imas sebi?
:K
ali kao sto rekoh to je nebitno.
Uglavnom, studenti treba da budu svesni da je ovaj ispit OZBILJAN zalogaj, da ogroman deo zavisi od srece, pitanja koja se izvuku, raspolozenja profesora, njihove neusaglesenosti  oko ispitnih pitanja kao i odgovora na istih kao i neujednacenoih kriterijuma.
Ovaj institut je pre god dana stvarno bio ok, sta im se desilo u medjuvremenu, ne znam (po svedocenju starijih studenata) :wink:
Materija mozda i jeste zanimljiva ali ako i oko ovog ispita treba da se gubim oko toga sta kod kog profesora smem a sta ne smem da kazem, onda stavrno nemam komentara daljih ...

I da dodam, ovde SE gleda misljenje najveceg broja studenata upravo zbor primera koji sam naveo sa spremanjem ispita za dva dana a da li ce neko samo na to da se osloni, to je ipak samo njegov problem.

Milichica

QuoteCujem da je skoro oborio devojku na 5tom pitanju jer nije znala da nabroji G+ i G- mikroorganizme.

Bila sam prisutna jednom prilikom (u publici samo :) ) na ispitu kod Saviæa kada je podpitanje 1noj devojci bilo koji su G+ a koji G- mikrorganizmi. Pitanje je bilo -penicilini- i njoj je bilo prvo. To podpitanje je bilo postavljeno zato ¹to devojka nije znala mehanizam dejstva penicilina. ©ta vi¹e, mislim da je rekla da deluju i na G+ i na G-, ¹to je prof. protumaèio kao lapsus i eto otkud to podpitanje. Èak je i rekao da NE TREBA da mu nabraja SVE mikroorg. veæ samo okvirno, nekoliko familija G+ i G-.

Ovo je moje iskustvo i ne tvrdim da devojka koja je Bredu prenela svoje nije u pravu.

A sla¾em se na nije fer ¹to svako od njih stavlja akcenat na razlièite stvari i insistira na njima po cenu obaranja.

Bred

Ja sam bio LICNO prisutan kada je devojku pitao na nabroji G- m.o, i to ne samo 2-3 vrste nego je bilo- i jos i jos i jos ...
:wink: :K

irena

Ah, kamo lepe srece da su G+ i G- jedino podpitanje oko koga se treba prepucavati.Za moj nacin ucenja, Savic je definitivno najlosija opcija. Opet, ima ljudi kojima bas on jako odgovara. Sve je to individualno...