Utisci sa ispita,kombinacije...

Started by Murakami, 08-02-2007, 00:14:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Murakami

Ajde ljudi ovde pisite utiske i kombinacije koje ste dobili (dobijali) na ispitu .
Ne postoji suvisan komentar !!! :Bog

bjanka

ja sam odlicno prosla kod prof.savica ne pita puno i ne pita tesko ogranicen je na pitanja u kombinaciji ne seta kroz gradivo! :V

LittleWolf

ja sam juce polagala kod
radice...meni je ona extraaa!!!ne zato sto sam polozila i dobila 9...wiiihuuuuu...nego mi je bas legla...imala sam ogromnu frku sve dok nisam sela ispred nje i dok mi nije postavila prvo pitanje...posle je sve islo opusteno i bez ikakve frke...mislim da je za nju najbitnije da oseti da je student razumeo gradivo, da zna o cemu prica a ne samo tako da nabacuje cinjenice...zato i postavlja toliko podpitanja i malo seta kroz gradivo, ali nista strasno i nista sto, ako si stvarno razumeo gradivo, ne mozes da odgovoris...poenta je pazljivo saslusati sta te pita, jer te navodi i u njenom pitanju se krije vec pola odgovora...i daleko od toga da moras znati odgovor na svako pitanje...da, desava se i to da ako pricas o necemu pa u toj prici dotaknes nesto sto se ne tice tvog pitanja, ona se uhvati za to pa te i tu malo proseta...
Moja pitanja su bila:Nez.dejstva alfa blokatora, SSRI, terapija ventrikularnih aritmija, oralni hipoglikemici, doza/efekat....jedna devojka imala je recimo IZONIJAZID...cini mi se da to nema u ovim kombinacijama sa foruma...jedna je imala nez. dejstva neostigmina...mislim da su ostalo bila ona standardna njena pitanja...eto, ne znam sta jos da vam kazem...ako nekog nesto zanima, neka me pita :wink: srecno, ljudi i samo opusteno...znam da je tesko, znam da izgleda nedostizno, ali itekako jeste i osecaj kad se sve zavrsi je neopisiv...pozzz svima...

irena

Ja sam jednom slusala ispit kod prof. Radice i meni je delovala vise nego ok. Istini za volju, ovi koji su kod nje slusali treci, cetvrti put rekli su da je tad bila bas extra raspolozena. E sad, iz perspektive nekoga ko je samo slusao, dopao mi se nacin na koji je ispitivala. Trazi povezivanje gradiva, razumevanje, a ne samo izbacivanje podataka. Ne forsira studenta da sto pre odgovori na podpitanje i ne stvara tenziju. Takodje, stekla sam utisak da je krajnje korektna sto se ocenjivanja tice.
Naravno, ovo su utisci nekoga ko je slusao sa strane, opusteno, ali kapiram da je, posmatrano iz prespektive onoga ko odgovara, sve ipak malo drugacije...

ivilija

Ja sam odgovarala kod prof. Ugresica i bilo je ok dobila sam 10 nisam imala tremu mada mi pitanja i nisu bas legla,,a moja kombinacija je bila: 1. vit.E, 2. makrolidi,3. antiaritmici,4.beta blokatori u hipertenziji i 5. toxicnost kardiotonika.
kod Radice obratite paznju na nez.efekte posebno ETAMBUTOLA, zatim meh dejstva TEIKOPLANINA,nez.ef. OXITOCINA,NANDROLONA ,putevi transmisije bola...itd.
Kod Miroslava na molekularne mehanizme dejstva lekova,nomenklaturu,kakva je bakterija H.pilory...mikroaerofilna, kod infekc kojim protozoama se koristi Metronidazol,lekovi sa nespecif meh dejstva itd itd.
Kod Ugresica antidoti kod trovanja metalima, trovanje inekticidima, zamenici za plazmu, multipla skleroza, miastenia gravis i akcenat je na fiziologiji i kod Miroslava i kod Ugresica!!!
Pitajte sve sto vam nije jasno odakle sta i kako a ja cu pokusati da vam pomognem...
Ko je izazivac putne dijareje?
Zasto su zene osetljivije na dejstvo alkohola od muskaraca?
Za sta se jos koriste beta agonisi sem kao antiasmatici?
Triptani nez dejstva i meh?
ima mali milion podpitanja koje posavljaju i koja se ponavljaju?
Zasto se PgI sintetise u intimi a TxA2 u Tr?
itd.itd. itd. :wink:  :cc29:a pogledajete i nova predavanja i vezbe na netu obavezno (vazi za starije genetracije)!

Bred

ivlija, slobodna dopisuj i ostala podpitanja i cakice kojih se setis :cvet:

TIJANA82

AquArius

Tijana, pored ove teme sa kojom sam spojila tvoje pitanje,
procitaj i ovu temu koja je zakljucana - Farmakologija (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,624.0.html),
tamo ima komb. prof. Radice.

Nadam se da ces nesto naci ili da ce se neko javiti.

:cvet

mama

da li je neko slusao ili odgovarao u petak kod radice,kako je bilo

Murakami

Ajde sad na primer odakle ste ucili/ucite ?
Ja radim iz neke skripte koja vidim da je pocela da kruzi faxom...E sad tu sigurno nema sve pa me zanima da li je dovoljan kazic ili je neophodan rang/dejl ?
Svima koji pisu utiske a narocito iviliji  :cvet :cvet :cvet

tarantulica

Na predavanjima preporuchuju Rang Dale

Prof. Radica je jednom prilikom rekla da su predavanja dovoljna za 8, nekima chak i za 9, ali da oni ne mogu da stignu sve da pomenu i da nam zato preporuchuje tu knjigu  :cvet

AquArius

@Murakami

Ovako (nekako)
nabavis dobra predavanja, provereno dobra i onda pocnes njih da ucis,
uz sve konsultaciju knjiga zbog dopuna i eventualnih ispravki.
Moras imati i Rang-Dale i Vragica, tj. ne moras, ali moras biti svestan
da Rang-Dale bolje prolazi kod Miroslava, a kako sam cula i kod Radice,
a Varagic kod Ugresica.. ali ni ovo ne treba shvatiti bukvalno.

Kod Miroslava je neophodan Rang-Dale zbog uvodnog dela koji opsirnije pita
a to sam vec pominjala u drugoj temi (druga tema (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,6485.0.html)  :>).

Miroslav bi ti "oprostio" i Varagica, za Radicu ne znam  :>
Ali .. predavanja nisu sama po sebi dovoljna,
zbog pomenutog gradiva koje nije ispredavano, a koje pitaju,
Mislim da se to malo i menja od godine do godine.
Recimo godine kad sam ja slusala, predavani su vitamini, a recimo godinu pre - nisu.

Rang-Dejl je dobra, slikama i shemama ispunjena knjiga,
neki su mi rekli da nije u duhu srpskog jezika, ali ja to nisam primetila
i mislim da su ljudi sa tim utiskom malobrojni.

.. ne znam sta bi ti jos napisala, ako imas jos neko pitanje ..
   kombinacije su sve na netu ..

tako da nek' ti ucenje bude sa happy end-om  :smekerica:

sandric

A zasto su zene osetljivije na dejstvo alkohola nego muskarci?

tarantulica

:wall: :wall: :wall:

Secam se tog predavanja kao da je juche bilo...

Onih chlanaka o opijanju studenata, tome kako su nashi studenti uvezbaniji u alkoholisanju od americhkih  :>, ali nikako ne mogu da se setim zashto su zene osetljivije na dejstvo alkohola...

Da nije imalo neke veze sa kolichinom masnog tkiva?  :hmm

Sandra

Ja sam nasla neki podatak da je aktivnost alkoholne dehidrogenaze u zelucu zene slabije izrazena nego kod muskaraca