Vodic koji ce vam pomoci da odaberete pravu nocnu kremu

Started by Masha, 11-02-2007, 22:08:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Masha

Pravi noæni tretman

Da li je noæna krema zaista neophodna? Ako koristite sredstva za skidanje ¹minke koja obiluju aktivnim supstancama, nije stra¹no ako ponekad preskoèite noænu kremu. Ali to ne bi smelo da vam se de¹ava vi¹e od dva puta nedeljno.


Noæna krema je va¾na za period kada nastupi menopauza, jer noæ tada prestaje da bude saveznik ko¾i.

Kreme za noæ su uvek deo kompletnih kozmetièkih kolekcija i najèe¹æe su emulzije na bazi vode i ulja, koje uz pomoæ drugih sastojaka ¹tite ko¾u i dopunjavaju njene nedostatke. Zato je vrlo va¾no da su kreme za dan i noæ uvek iz iste kolekcije, jer se meðusobno upotpunjavaju. Va¾nost kreme za noæ je u tome ¹to se tokom noæi ko¾a odmara, pa se samim tim voda iz æelija slabije zadr¾ava u unutra¹njosti lica, ali regeneracija epidermisa je usporena tokom noæi, èime je smanjena elastiènost ko¾e. To izaziva suvoæu i sitne pukotine na ko¾i lica. Zato se nakon buðenja de¹ava da na ko¾i vidite brazde i da imate utisak da vam je ko¾a ukoèena ili izgu¾vana. Noæne kreme sadr¾e elemente koji uèvr¹æuju ko¾u i deluju na lipidni sloj, ¹to spreèava ne¾eljene pojave. Ali nisu ni sve noæne kreme iste. Proèitajte tekst i odluèite koja najvi¹e odgovara va¹oj liènosti.

Ne mo¾ete bez noænih izlazaka


Kad se popnete na plesni podijum, satima ne silazite i ima noæi kad vi¹e vremena provedete u zadimljenom kafiæu nego u svom krevetu. Usput grickate kikiriki i kanapee i pijuckate pinja kolade. A de¹ava vam se i da zapalite cigaretu. Sve to radite u vreme kad ko¾a treba da se odmara. Izmeðu jedan i èetiri ujutru æelije se regeneri¹u i neutrali¹u ¹tetne posledice zagaðenja i UV zraèenja. Ako se preteruje sa noænim izlascima, to se neminovno odra¾ava na zdravlje i izgled ko¾e. Ujutru æe biti bez sjaja i umorna.
Re¹enje: Kad se u sitne sate vratite kuæi, oèistite lice, osve¾ite ga pomoæu tonika i nanesite kvalitetnu hranljivu kremu bogatu antioksidansima koja æe ko¾i vratiti sjaj.


Za specijalne izlaske


Pre nego ¹to poðete od kuæe, nanesite gel za zatezanje ko¾e koji æe ubla¾iti posledice boravka u zadimljenom prostoru i otkloniti tragove umora.
Idealna krema: „Nivea DNAge“.


Spavate kao top


Ni¹ta ne mo¾e da vas probudi i kad god vam se uka¾e prilika prespavate doruèak, a bogami i ruèak. Ali to ¹to dugo spavate ne znaèi da æe vam lice biti odmorno kad ustanete. Naprotiv, dugotrajno le¾anje ulenjuje limfni sistem. Posledice: oèi su vam naduvene i imate podoènjake. Osim toga, ko¾a noæu dehidrira. To se de¹ava prvenstveno izmeðu 11 sati uveèe i ¹est ujutru. Ako ustanete u ¹est i nanesete hidratantnu kremu, ko¾a æe se lako oporaviti. Ali ako spavate do 12, izgubiæe previ¹e vlage i zatezaæe vas kad se probudite. Osim toga, neæe biti elastièna i sjajna.
Re¹enje:
Pre odlaska na spavanje izda¹no nama¾ite lice hidratantnom kremom koja ne masti ko¾u.


Èim ustanete


Da biste izbacili vi¹ak teènosti, popijte sve¾e isceðen sok od limuna bez ¹eæera, koji ste razbla¾ili mlakom vodom. Posle toga naparite lice da bi ko¾a nadoknadila izgubljenu teènost i povratila bar¹unast izgled.
Idealna krema: „Eucerin Q“, noæna krema koja pored koenzima Q10 sadr¾i i vitamin A koji dodatno poma¾e obnavljanju æelija ko¾e.


Ne uspevate oka da sklopite


Jedna ovca, dve, tri... Vreme u¾asno sporo prolazi po¹to ne uspevate da oterate iz glave probleme sa kojima ste se suoèili u toku dana. Stres i nedostatak sna onemoguæavaju ko¾i da se regeneri¹e i oporavi od negativnog dejstva slobodnih radikala. Zato ujutru va¹a ko¾a ima sve znake umora: podoènjake i nagla¹ene bore, koje su najbolji dokaz da niste uspeli da se oslobodite napetosti.
Re¹enje: Kombinacija hidratantne kreme, antirida i opu¹tajuæeg mirisa pomoæi æe vam da zapoènete dan sa glatkom i odmornom ko¾om.


Maska koja odmara ko¾u

Jednom nedeljno stavite hidratantnu masku, lezite i opustite se 15 minuta. Efekat je momentalan.
Idealna krema: „Vi¹ijeva“ kolekcija, „NeoVadiol nuit“, krema koja ubrzava regeneraciju ko¾e i ubla¾ava sve crte koje su ujutru vidljive kao posledica dugog le¾anja.

izvor www.blic.co.yu

Smrda

pa ja bre ako ovko krenem,
da se mackam...necu stici nista drugo da uradim u toku dana,kako spadam u sve grupe...hehe
ja koristim neku domacu hidrantnu kremu i bas sam zadovoljna nije masna,a ujutru mi je koza super...tako da sam posle nje zbrinuta ceo dan..

cvjetic

moracu da pocnem da se mackam...vrijeme je aman...previse izlazaka... :roll:

                       :K :K :K

Dukica

Meni je masna ko¾a i ne voli kreme,nego gelove... :ohwell:

Mada,moja mama je zadovoljna Niveom za noæ...

Masha

Ja imam normalnu kozu i stvarno nikada nisam imala problema sa licem - neke akne, bubuljice i tako to. Vec neko vreme koristim vichy kolekciju, jer godine se polako nakupise  :wink: i zadovoljna sam. Maske takodje stavljam i one su iz freeman kolekcije. Njih koristim odavno i odgovoraju mi i nemam srca da ih promenim, mada sam probala i maske za lice iz lush-a i dobro su se pokazale.
P.S. Hvala smrdice, cvjeticu i Dukice sto mojoj temi niste dali da potpuno umre  :cvet :cvet :cvet

Smrda

ma kako da umre...
ja bas volim ove teme...
samo me zanima kakav je lush?
ja se nesto neckam da ga probam.,...a ne znam sto...
i da...ja imam mesovitu kozu,klasika...zona T...i bas mi je problem da nadjem odgovarjucu kremu,jer se brzo ospem...
citajte-mrzim vas sa normalnom kozom .grins.
  :luda

Masha

Smrdo, meni se lush dopada. Ja tamo kupujem dosta stvarcica - od sapuna, masazera, pilinga za telo, balzama za usne, a moja sestra koristi i sampon za kosu u cvrstom stanju i odusevljena je. Ma, ubedicu ja tebe da se priklonis lush-u.  a005 ovo je zbog toga sto me ne volis.  :wink:

stef

 Kupke (efervescentne) su odlicne u Lushu...Imaju i simpaticne stvari za masazu... npr sa cimetom :smekerica:

Masha

Smrdo, vidis kako stef sve zna! Stefe  :cmok. I hvala i tebi sto dajes doprinos mojoj temi! Hhahahaha ovo su potezi ocajnika!

Smrda

Quote from: stef on 14-02-2007, 19:39:28
Kupke (efervescentne) su odlicne u Lushu...Imaju i simpaticne stvari za masazu... npr sa cimetom :smekerica:
to ces ti da mi objasnis jeR da?? O0
@masha....
pa bas sam razmisljala da probam,malo sam skepticna jer je sve jako mirisljavo...
znam,znam,..glupi razlog,ali to je neki moj privatan trip... :roll:
zaista razmisljam da probam...
a i ocu,ocu..samo da mi das uputstvo..sta da uzmem...
ej a je li neko koristio oil of olaz...
ja imam njihov antirid-STEFE :wink:...i zaista ih preporucujem...


Masha

Smrdice dusice, posavetovacu te za lush i kad jednom budes probala neces odustati. Imaju oni svasta nesto lepo i korisno  :wink:.